Klimathotslobbyns reaktion på Trump

klimathotslobbyn

Låt mig fresta ert tålamod med ännu ett inlägg om Trump och klimatpolitiken. Jag vet, det är tjatigt. Men eftersom det i den allmänna debatten tjatas så mycket om detta så kanske kan jag vara förlåten. 🙂

En del uppfattar valet av Donald Trump som en ren katastrof. Detta gäller inte minst alla de organisationer och individer som ägnat åratal åt att utforma, utveckla och implementera föreställningen att vi står inför ett ödesmättat klimathot.

För dem framstod Trump, med sin ibland framförda skeptiska hållning, som omöjlig – inte bara i Amerika utan även internationellt. Få tog honom på riktigt allvar. Alla opinionsmätningar visade att Hillary Clinton var den givna segraren. Så, det är kanske inte så konstigt om reaktionen varit stark från dessa lobbyister. Det omöjliga inträffade.

Klimatmötesdeltagarna i Marrakech i Marocko blev chockade över det överraskande resultatet och upplevde det nog som att allt arbete som alla dessa klimatmöten så mödosamt hade arbetat fram under decennier gick upp i rök. Dagen efter valet kunde ingen prata om något annat, rapporterar Indian Times. En del rörde sig som zombies. (Mer här)

Men så småningom samlade delegaterna sig och tröstade sig med att det nog inte var så farligt eftersom Trump ändå var bunden vid löften som Obama hade gett. Kanske kan han övertalas att ändra sig beträffande förnyelsebar energi som ju ger så många gröna jobb? Även de gröna här i Sverige lever på hoppet.

ledarsidan på Indian Times skriver man hotande ” Trump should know that if he forcibly pulls out of the Paris agreement, it would directly impact America’s standing as well as his administration’s credibility in effecting foreign deals in general. Trump has promised to change US economics, but he can’t change the empirical scientific basis for climate change. Instead of rejecting global warming as a hoax, he would do well to make the US a clean energy superpower.”

Tilläggas kan att Indien inte åtagit sig några neddragningar av koldioxiden. Tvärt om planeras många nya kolkraftverk framöver. Men de är antagligen bekymrade om pengarna i FNs s.k. klimatfond som de räknar med att få del av.

På samma sätt chockades EU-ledningen av beskedet att Trump blivit USAs näste president.

”Valet av Donald Trump som president i USA är ett verkligt och omedelbart hot mot kampen mot klimatförändringar och sätter varje enskilt element i Parisöverenskommelsen i fråga och gör det nästan omöjligt att genomföra” säger en av ledarna för EUs koldioxidmarknad, Ian Duncan. ”Vem kommer att lyssna på utrikesminister John Kerry nu”, frågar han sig.  (länk)

Men hur är det egentligen med Donald Trumps möjligheter att lämna Parisöverenskommelsen?

Det har utbrutit en stor debatt lite var stans på nätet (och i en del tidningar) rörande de legala detaljerna kring Parisöverenskommelsen. Som bekant så gick Obama bakom ryggen på kongressen och skrev först under en överenskommelse med Kina och sedan Parisöverenskommelsen utan att behandla ärendet i den lagstiftande församlingen. Men eftersom åtagandena inte gått genom kongressen (en del kallar förfarandet odemokratiskt, och t.o.m. olagligt), så är inte USA som nation bunden till dem. Om detta verkar alla överens. Men, som antyds i Indian Times, så kan det finnas ett politiskt pris för USA att lämna Parisöverenskommelsen, nämligen att deras trovärdighet när det gäller internationella överenskommelser naggas i kanten.

Trump har också sagt att han inte vill att USA skall bidra till FNs klimatfond. Meningen var ju att USA skulle stå för åtminstone en tredjedel. Än så länge har Obama inte betalat in mer än några miljoner dollar, men beloppen framöver förväntas bli flera miljarder per år.

Om Trump menar allvar så kan han helt enkelt stoppa inbetalningarna. Inga juridiskt bindande dokument är påskrivna, och alla federala utbetalningar till andra länder måste godkännas av kongressen. Så Trump och kongressen kan helt enkelt sluta betala. Trump har ju dessutom lovat att använda pengarna för att istället bygga ut infrastruktur och annat i USA.

Vi kan inte annat än spekulera. Donald Trump är väl kanske inte den mest pålitlige men han har ju ändå varit tydlig med sin viljeinriktning vad gäller Parisöverenskommelsen och FNs klimatfond. Så jag hoppas naturligtvis att han och hans administration hittar vägar genom byråkratin, och det nät av åtaganden som Obama lagt ut för alla kommande presidenter.

Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Gustav

  Det är ju alltid lättare att infria löften som ”ger” pengar till statskassan än tvärtom. Alltså har man gått till val på att upphöra med stöd till FNs klimatfond så innebär det ju ett pluskonto för staten. Annorlunda brukar det vara när det gäller utlägg som utlovats i förväg.

  Måste också erkänna att jag myser av alla antidemokratiska krönikor/program som poppar upp som svampar ur jorden. Alla säger ungefär samma sak nämligen ’vi hoppas att Trump inte genomför de förändringar han gick till val på’. Hur kan man bara skriva något så oförblommerat antidemokratiskt???

  Annat är det om man som mp går till val med en poltik (vi kommer aldrig att stödja en reglering av invandringen och vi ska lägga ner brunkolsbrytningen i Tycksland) för att sedan sjösätta den hårdaste regleringen någonsin och sälja brunkolsverksamheten. När några få riksdagsledamöter bryter sig ur grupperingen för att driva den politik partiet gick till val på, så hånas de och bespottas a de egna leden! Begreppet demokrati kunde i dessa kretsar inte få en mer Orwellsk klang!

 2. Verner

  Man kan fundera vem som ligger bakom alla demonstrationer mot valet av Trump.
  Men den som tittat på TV ser att det maximalt är några hundratal demonstranter. Men svensk TV försöker ge oss en annan bild av dessa demonstrationer.
  Det som är positivt är att vi nu lätt kan identifiera de reportrar som inte önskar att rapportera verkligheten. Innan valet hade jag mina funderingar att vissa reportrar hade svårt att vara objektiva i sin rapportering om presidentkandidaterna.
  Men nu har man visat sitt rätta jag.
  Okunnigheten om klimatfrågorna hos dessa rapporterar. är total eller så vill man inte ta till sig verkligheten

 3. Lars R karlsson

  De som lever på klimathotet är chockade ,politiker , miljöorganisationer , bidragsentreprenörer mfl andra tar det med ro .

 4. Slabadang

  Ingen önskemotståndare!

  Hela klimathotsmaffian har fått sina mästarbälten på walkowers. Nu när de för första gången tvingas försvara mästartitlarna så möter de realpolitikens Mike Tyson! Detroniseringen av global warming hotet kommer bli med svetten stänkande ut på publiken. Om media tyckte det blev pinsamt att konfronteras med sitt agerande för valutgången, så är det ingenting emot vad de tvingas genomgå när klimathotet avslöjas.

  Vi kommer få artiklar om ämnet Trump/Klimathotare i mängder. Trump kommer fram i en tid då allmänheten redan suckar trött och less på klimathotandet. Det finns nu många som trakasserats och hotats av klimathotarna som gärna kommer skicka med en riktig eftersläng av revansch till lögntrutar som Al Gore Barbara Boxer M Mann mfl. Vem är det som hånas nudå? och dessutom av rätt skäl och orsaker??

 5. Rider

  Det kan bli riktigt intressant om Trump utnämner Myron Ebell som EPA chef.
  Nuvarande chef Gina McCarthy hade inte en aaaning om hur mycket CO2 det finns i atmosfären.

  https://www.heartland.org/multimedia/videos/myron-ebell-iccc10-panel-14-action-items-for-policymakers

  https://m.youtube.com/watch?v=pvvhVXYMN78

 6. Ingvar i Las Palmas

  Svd
  >Efter Trumps och brexit-förespråkarnas succéer i USA respektive Storbritannien vädrar en rad populister >morgonluft.
  Jaha. Och varför har det blivit så? Det funderar man inte på. Att ”folket” har tröttnat på nomenklaturan och MSM har man inte fattat

 7. Lasse

  Med Trump i styret så kanske USA slipper lagar som förbjuder andra åsikter än de som Obama belönade då det gällde klimatfrågan. Det räcker långt!
  Vad som kunde hänt förskräcker:
  https://wattsupwiththat.com/2016/11/05/wirthless-gestures-to-a-den-of-climate-thieves-podestaemails/

 8. tty

  Verner #2

  ”Men den som tittat på TV ser att det maximalt är några hundratal demonstranter.”

  Fast det är ju inte alltid så lätt att avgöra. Här är en Youtube-snutt som visar vad MSM kan åstadkomma med kreativa kameravinklar:

  https://www.youtube.com/watch?v=W-VzSG-2oYI

 9. John Silver

  ”SEVENTH, cancel billions in payments to U.N. climate change programs and use the money to fix America’s water and environmental infrastructure”

  ”FIRST, cancel every unconstitutional executive action, memorandum and order issued by President Obama”

  https://theconservativetreehouse.com/2016/10/22/donald-trump-contract-with-the-american-voter/

 10. Sören G

  Man kan kanske hoppas att det blir en klimatdebatt värd namnet nu där fakta diskuteras. Under lång tid nu har klimatdebatten, förlåt klimathotspropagandan, styrts från Vita Huset och USA:s administration.
  Om klimatshysteriker ersätts av klimatrealister.
  Om temperaturmätningarna från satelliterna visas i stället för de manipulerade från GISS etc.
  Och alla överdrifter om extremväder avslöjas.
  Judtih Curry har blivit ombedd att skriva om klimatmodeller för ”lawyers”.
  https://judithcurry.com/2016/11/12/climate-models-for-lawyers/#more-22472

 11. Olle R

  # 10 Jaha Sören, och vilka manipulationer ”tror” du att GISS gör?
  Om du syftar på något annat än Justeringen för UHI så ljuger du..

  Och vilka satellitdata ska användas? De två som har en TMT-trend på 0,14 C/ dec eller den som har en trend på 0.08? Där den senare är manipulerad, dvs resultatet av personligt val av alternativet som ger lägst trend, aka ” the cadillac calibration choice”…

 12. Lasse

  #7 forts
  Judith Curry fick uppdrag att förklara modellerna för advokater-kanske som en förberedelse för framtida förbud att ifrågasätta modellernas förutsägelser?
  https://judithcurry.com/2016/11/12/climate-models-for-lawyers/

 13. Sören G

  #11 Olle R
  Man har flera gånger sänkt temperaturen på äldre data i GISS etc.

 14. Olle R

  # 13 Lögn, GISS gör inga sådana justeringar, men GHCN gör det..
  Likaså gör inte CRU några justeringar, de använder de data som de nationella vädertjänsterna rapporterar rakt av, vilka iofs kan vara justerade enligt konstens alla regler..

 15. tty

  OlleR #11

  ”Om du syftar på något annat än Justeringen för UHI så ljuger du..”

  Du lyckas bara bevisa hur okunnig du är. Googla t ex ”GISS Bias Method”.

 16. Roland Salomonsson

  Chocken och krokodiltårarna kommer sig förståss av att alla dessa eliter ser sina höga löner försvinna i det blå. Själva ”saken” skiter de sannolikt i. Deras gräsrötter kämpar mot ”miljöföroreningar” (och med fog), medan eliterna över gräsrötternas huvuden omvandlat denna kamp till en personlig lönsam ”kamp för klimatet”, som ju knappast har någon grund i verkligheten.

 17. Slabadang

  Olle R!

  A Lincoln råd till dig igen : ”Bättre att tiga och riskera anses som en idiot, än öppna munnen och undanröja alla tvivel”

 18. Olle R

  #15 tty,
  Har du legat nerfryst i en kryokammare? Jag vill bara uppmärksamma dig på att det är år 2016 nu.
  Uppdatera dig..

 19. Olle R, är det 2016 nu? Bra att du kommenterar här och påminner oss.
  Har du fler lika djupa insikter att dela av dig med?

  Du är visst duktig på Excel också, och att bestäma trender mha det?

 20. Lejeune

  En nåd att stilla bedja om:
  https://wattsupwiththat.com/2016/11/12/trump-can-end-paris-climate-agreement-participation-by-the-u-s/

 21. tty

  #18

  Bäste OlleR. Jag vet att GISS diskret har rättat sin ”Bias Method”. Men det var alltså med ditt sätt att se det en ändring som inte var en ändring?
  Samtidigt bytte de förresten UHI-korrektionen till ”nightlights” metoden, som inte fungerar alls p g a GHCN:s usla metadata.

 22. Ann L-H

  För alla som ger sig på Trump och hans klimatpolitik ger republikanernas ”plattform” sedan i somras intressant information. Han har läst, förstått och tagit till sig!
  Se t.ex. sid 22 där det klart och tydligt står att innebörden i lagen från 1994 Foreign Relations Authorization Act förbjuder USA att ge bidrag till klimatfonden.
  https://www.gop.com/the-2016-republican-party-platform/

 23. Slabadang

  tty

  SVTs och MSMs kameravinklar! Hilarys kampanj i Florida trots gratiskonsert såg ut så här i verkligheten. Varför MSM aldrig talade om publik vid olika rallyn framgår tydligt av denna rapport:

  https://www.youtube.com/watch?v=aXzZnU7imGs

  MSM är körd, EU är kört, Globalwarmingfascismen är död, Återkomsten av den suveräna nationella demokratin är den säkra konsekvensen och nätet är både verktyget och forumet för den verkliga folkopinionen! Det flörljugna etablissemangets politiker charlataner och tillhörande pk-prostituerade är också körda.

 24. https://www.youtube.com/watch?v=pm8n9qVIK_8Det här är faktiskt inte en del av Trumps-valkampanj (även om man skulle kunna tro det).

  Det las på på YouTube först helgen innan själva valet, och jag såg den för första gången alldeles nyss.

  Den berättar en helt annan story än bilden media vill måla upp av Trump. Powerful stuff ..

  Och att media är beredda att medvetet ljuger om allt som de ogillar är ju ingen nyhet längre. Kanske tom en av de bästa resultaten från detta val …

  Nu har ju detta pågått under lång tid, och lär fortsätta under många år till. Men någon sjukdomsinsikt verkar där knappast finnas. Snarare är det väl just ’förnekelse’ som beskriver medie-elitens hållning inför att allt färre bryr sig om deras pekpinnar och (ofta) ren propaganda.

 25. Slabadang

  He he he ! 🙂 🙂

  Skadeglädjen smakar bara bättre och bättre. Segern firas! Att korka upp en MASI Amarone från 95 kolgrilla en 300 gr ryggbiff till medium och bara få sitta med ett brett leende på läpparna och njuta över klimatjihdisternas panik är efterlängtat. Från klimatjihadisternas totala kontroll till totalt utan på en enda dag den 9e Nov 2016, är den enda kryddan biffen behöver. Längnäsan på globalisternas klimatjihadister kan mätas i mil.
  Snacka om totalkrasch för hela brigaden av lögnhalsar som profiterat på sina lögner. Insikten om att du inte kan tro ett enda påstående från MSM och public service tillhör numer också den grundläggande allmänbildningen.

  SVT s egen Alice Kah bunke kan med skattemutor kontrollera och köpa MSM hur mycket hon vill men när inte en käft bryr sig om vad de tycker eller försöker få oss att tycka biter längre så spelar det liksom ingen roll längre! MSM och public service har redan gått på sitt isberg. Blubb blubb blupp och livbåtarna kommer inte att räcka till många och det är kallt vattnet!

 26. Ingemar Nordin

  Slabadang #25,

  Spar på ditt jubel. Du vet inte hur detta slutar. Och den här bloggen är till för att diskutera klimat och energi – remember?

 27. Rider

  Skillnad också på intresset för resp. VP-kandidat.
  En hjärtattack från att bli POTUS.
  http://www.thegatewaypundit.com/2016/10/wow-tim-kaine-holds-rally-30-people-show/

 28. sibbe

  Der Spiegel är Tysklands USA- hatmaskin nr. 1. Redan sen Kennedytiden . Alla US Presidenter med undantagen Obama är skurkar.
  Men ändå, som enda av mina europeiska nättidningar så analyserade de Trump-valet med material från samma opinionsagentur som Ann Heberlein refererade till:
  http://ledarsidorna.se/2016/11/ann-heberlein-usa-valet-och-det-glomda-folket/
  den som inte sett på det, borde göra det!
  Och så visste de också att om Trump inte förnyar Parisdekretet , så förföll det. Som Sveriges miljöminister inte hade nån aning om! Det som skulle ta 4 år för USA att stiga bort från Paristtåget, blir slut den dagen Obama går i pension.

 29. Ett exempel på medielögn, från Sydney Morning Herald (min fetning):

  ”Reports from Trump Tower in New York Tuesday evening saw crowds of thousands chantning: ”We hate Muslims, we hate blacks, we want our country back” ..”

  Detta var förstås en lögn, bara ngt en provokatör hade hävdat på twitter.

  Men SMH lät storyn hänga kvar i många timmar (trots att de fick påpekanden om att de vidarebefordrade lögner). Till slut (18 h senare) ’försvanns’ storyn. Dock utan ett korrigerande (så här långt)

  Här är storyn på en sajt,med ärligare källhänvisning, som (ännu?) inte tagit ned den sen.

  Mer verkade alltså inte behövas (ang källkontroll) för SMH och Fairfax media, ett gigantiskt nyhetsföretag.

 30. sibbe

  UUps, nu hittade jag felet- inte Facebook utan Google , som fordrar att man bör kryssa för ”visa sidan på svenska”, i rubriken översätt, som tydligen varit fel. Fick en ny uppdatering av min Firefox.
  Antagligen är det bara jag som såg initialer syskon.
  God fortsättning på diskussionen.
  Har Giss singlat slant om temperaturerna? Kan man bättre övervaka evt. manipulationer av temperaturdata och omintetgöra gamla ” homogeniserade” temperatursiffror? Klimathotkyrkan är väldigt upprört, just nu över utnämningen av Myron Ebell till tillfällig ledare för EPA som uppfyller deras värsta mardrömmar. Åtminstone det här vallöftet tycks ha blivit redan i gång satt!

 31. pekke

  Angående justeringar/mätningar av den globala temperaturen så får man inte glömma bort att antal stationer som används hade ökat fram till 1960-70-talet för att därefter minska kraftigt så att det är mestadels USA, Europa och Japan( ! ) som mäts.

  Videos som visar var dessa mätstationer ligger, notera minskningarna mot slutet av 1900-talet.
  GHCNv2:
  https://www.youtube.com/watch?v=58mDaK9bH5o

  GHCNv3:
  https://www.youtube.com/watch?v=h95uvT67bNg

  I USA-valet s var främst de Demokratiska väljarna som svek Clinton, de är inte så omtyckta som media försökt få oss tro.
  En annan anledning till att väljare inte röstade på Clinton eller t.o.m röstade på Trump var de skenande kostnaderna för Obamacare som blivit rejält dyrt för både arbetsgivare och löntagare.

  ”På frågan om vad som var den enskilt viktigaste anledningen till att han röstade på Trump svarar han att han har stora problem med sin sjukförsäkring efter ”Obamacare”.
  – Jag betalar 800 dollar i månaden, och min arbetsgivare hälften. Så 1 600 totalt! Det är ett skämt. ”
  http://www.expressen.se/nyheter/trump-vann-usas-viktigaste-distrikt/

  När politiker, media och åsiktseliten vänder ryggen åt de som faktiskt får ett land att gå runt så skall de inte bli förvånade när den enda gången som medelsvensson får göra sin röst hörd används till att missnöjesrösta på partier/kandidater utanför ovanstående elit.

  ” Än mer problematiskt än det slentrianmässiga hatet av vita män från diverse kvinnliga skribenter, är vänsterns hat av sina egna män, av arbetarklassens män, föraktet för lågutbildade män med låga inkomster, bosatta i mindre samhällen och på landsbygden. Enligt sådana publikationer som LO-finansierade Politism och S-märkta Aftonbladets ledarsida är dessa män nämligen upphovet till all världens ondska (för att inte tala om vad som skrivs i gratistidningen Metro, Nyheter 24 och andra mer populistiska publikationer). Vänstern bör se över sin maktanalys – och återvända till ett grundläggande begrepp, nämligen klass. Det avgrundsdjupa klassförakt som frodas i den feministiska identitetsvänstern är vidrigt – och djupt kontraproduktivt. Mansföraktet frodas chockerande nog också i den absoluta maktens centrum: Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (s) säger till Nyheter 24 (11/11) att hon ”tänkt tanken att män kanske inte borde få rösta”. Var tror ni att arbetarklassens avskydda män tar vägen? De går till SD – precis som den amerikanska arbetarklassens män (och kvinnor) valde Trump framför Clinton.

  Precis som de bortglömda männen och kvinnorna i USA, så törstar de bortglömda männen och kvinnorna i Sverige efter att bli tagna på allvar. Medan politikerna är upptagna med att blidka olika minoriteter växer bitterheten och känslan av att vara övergivnen bland den stora, tysta majoriteten. Människor som är trötta på att bli uppfostrade och tillrättavisade, människor som vill ha rättvisa, ett fungerande välfärdssystem, ordning och reda. Den politiker som förstår detta kommer att ta hem segern i valet 2018 ”
  http://ledarsidorna.se/2016/11/ann-heberlein-usa-valet-och-det-glomda-folket/

 32. pekke

  Så länge som US kongressen inte undertecknat Paris-avtalet så gäller det inte i USA !
  Svårare än så är det inte !!

  Det märkliga är att man låter Kina och Indien slippa undan alla krav, dessa 2 ökar sina utsläpp rejält för varje år och kommer göra så i åratal framöver, de går bara med på sånt som gynnar dem själva.

 33. Thomas P

  Jonas #29 Ingenstans i dina länkar framgår om historien är en lögn eller inte. I din andra länk hänvisas till Simon Rowntree som jag inte har en aning om hur trovärdig han är.

  Vill du ha exempel en solklar lögn på liknande tama har du däremot Trumps:
  ”I watched when the World Trade Center came tumbling down,” the Republican presidential candidate said at a Nov. 21 rally in Birmingham, Ala. ”And I watched in Jersey City, N.J., where thousands and thousands of people were cheering as that building was coming down. Thousands of people were cheering.”

 34. Ingvar i Las Palmas

  #31 Pekke

  >När politiker, media och åsiktseliten vänder ryggen åt de som faktiskt får ett land att gå runt så skall de >inte bli förvånade när den enda gången som medelsvensson får göra sin röst hörd används till att >missnöjesrösta på partier/kandidater utanför ovanstående elit.

  Egentligen så är det faktiskt så enkelt!
  ”Folket”, och det är inte bara i USA, är rejält ”pissed off” med politiker, nomenklaturan och djefla ”förståsigpåare” som sitter på molnfri höjd med tjusiga löner och ännu tjusigare pensionsavtal och tycker/bestämmer

 35. Ingemar Nordin

  Jonas #29, Thomas P #33,

  Jag vill inte ha en massa exempel på pajkastning hit och dit. Det är verkligen ingen konst att hitta sådant i den här valrörelsen. Det skall vara klart klimat- och energirelevanta grejer.

 36. Thomas,

  Efter många timmars förfrågningar, och efter ett tag även påtryckningar från andra journalister, tog SMH ned storyn. Jag gav dig en länk på exakt hur mycket ’källa’ dom hade: En tvittrare!

  Så mycket för källkontroll.

  Ingemar N: Stormedia ägnar sig åt skvaller som hör hemma i twitterflöden, rapporterar sådana rykten som ’sanningar’ …

  Att media aktivt vill elda på rasmotsättningar anser jag vara mycket mycket allvarligt!

  Thomas, jag förstår att du önskar att storyn var sann, alltså att tusentals i en stor folkhop skanderade dylik rasism … så som SMH rapporterade.

  Om det faktiskt skedde vill jag också veta om det. Och jag hade förväntat mig ett ramaskrik i media, biased likväl som objektiv sådan … Du verkar mer intresserad av att byta ämne

 37. Thomas P

  jonas #36 ”Jag gav dig en länk på exakt hur mycket ‘källa’ dom hade: En tvittrare! ”

  Du gav två gånger en länk till en bild av SMH:s framsida. Vad de hade för källa framgick inte. Du gav också en länk till någon som hade en twittrare som källa, och trovärdigheten hos det beror helt på trovärdigheten hos avsändaren som jag inte har någon som helst möjlighet att bedöma. Det framgick inte på något sätt att SMH också hade denne twittrare som källa, vare sig ensam eller i kombination med andra. Du talar nedlåtande om twitter, det är bara en informationskanal som alla andra. Det är avsändaren inte mediet som avgör trovärdighet.

  Jag har som sagt ingen aning om huruvida historien är sann eller inte, bara att du inte har något belägg för att den är en lögn.

 38. Lasse

  #35
  Är det ok om pajerna byts mot kalla snöbollar då 😉

 39. Lennart Bengtsson

  Även om vi idag ännu inte vet hur USAs klimatpolitik kommer att påverkas av Trump som president så är det ändå ett hälsotecken att USA har kraft och möjlighet att lansera en annan politik som får chance att prövas i verkligheten. Utsläpp av växthusgaser domineras mer och mer av världen utanför Europa och USA och ökningen kommer att fortsätta ända tills länder som Kina och Indien kan finna alternativa möjligheter att producera energi som inte baseras på fossilt bränsle. De enda som kan lösa detta är dessa länder själva och inte ens om MP skulle skänka hela Sveriges BNP till den internationella klimatfonden skalle detta hjälpa. Redan nu vill de ju öka på litet extra för att kompensera ett förväntat amerikanskt bortfall. I Sverige tycks man inte behöva fråga nationen vad de vill. Det är bara att instruera skatteverket.

  Parisavtalet i all ära men det troliga resultatet kommer att bli detsamma som efter Kyotoavtalet. Man kan inte lösa jordens energiproblem med politiska ambitioner om realistiska tekniska lösningar saknas.
  Med dagens kunskap är det nödvändigt att satsa på storstilad och interaktiv elförsörjning, moderna former av kärnkraft samt grundforskning inom främst energilagring. Att dela ut pengar till höger och vänster utan uppföljning och kontroll som har varit det vanligaste inom den svenska biståndspolitiken gynnar bara de individer som deltar i bidragskarusellen och knappast någon annan. Till skillnad från amerikanska medborgare som kan protestera tiger och lider de svenska medborgarna och fortsätter att se sitt eget välstånd krympa till en tumme eller till slut ingenting. I Sverige motsvaras presidenten av överheten som aldrig kan röstas bort ty den är som hydran där de gamla huvudena ständigt ersätts med nya.

 40. jensen

  Från Greenie Watch 14/11 (Australien) :

  Forskningsrapport refuserad av Environmental Research Letters. Anslöt ej till gällande vetenskap.
  Författare: Prof. L Bengtsson et alii, University of Reading. ” IPCC överdriver AGW.”

 41. Ingvar i Las Palmas

  #39 Lennart Bengtsson
  ”storstilad och interaktiv elförsörjning”

  storstilad = storskalig antar jag att du menar
  ”interaktiv elförsörjning” ???

 42. Thomas, du kan själv googla på frasen som SHM angav med citationstecken:

  ”We hate Muslims, we hate blacks, we want our great country back”

  Snopes, en sk ’fact-check’ site, har storyn också (*).

  Jag förstår att du så gärna vill tro på all möjlig skit, och även att ditt omdöme vad gäller att bedöma sanningshalt inte är det bästa … för att uttrycka sig milt 🙂 Men det är alltså inte min poäng (för detta viste vi ju sedan tidigare).

  Min poäng är att (vad som vill se sig själv som) ’seriös media’ återger denna story som nyhetsstoff. Och att den tilläts vara uppe även långt efter att ’källan’ Rowntree hade avslöjats som … ehrm .. ’satir’.

  Jag har har inga problem med att folk gör misstag, eller själva blir lurade (men jag har högre förväntningar om ’fact check’ från någon som vill presentera sig som förmedlare av nyheter). Men jag noll fördrag med dem som medvetet ljuger, i syfte att lura andra.

  Att det tog så lång tid att ’försvinna’ storyn, och man heller inte angett vare sig en korrigering, eller ett skäl till att den togs ned indikerar (iaf för mig) att man helst ville att den skulle vara ’fake, but acurate’ (och att man är/var totalt ointresserad av att sanningseenligt informera sina läsare)

  Förresten Thomas: Absolut ingenting tvingade dig att här gå i försvarsställning, eller försöka hoppa på mig. Du tycks ha en sällsynt förmåga att ständigt välja fel sida, och fel tillfälle …

  (*) Appropå ’osannolika nyheter’ som Snopes också har ’fact-check:at’: De ansåg att det krävdes speciell ’bekräftelse’ att CEI:s Myron Ebell hade utsett till transition-team-edare för EPA, någon de ville calla för ’outspoken climate denier’, för sina troende följare … 🙂

 43. Ingemar Nordin

  Tyskland kommer till Marrakech med en urvattnad version av sina åtagande. Tyskland går inte längre ”före”. Snart är det väl bara Sverige kvar som skall rädda planeten.

  http://notrickszone.com/2016/11/13/germany-manages-to-draft-watered-down-hollowed-out-climate-plan-for-marrakesh/#sthash.2R9FXGDu.gpKARgRs.dpbs

 44. Thomas P

  Jonas #42 Bra, du hittade en trovärdig källa för att det var en myt. (Förklara sen bara för Slabadag att snopes är trovärdig. Han accepterade den inte när jag använde den som källa för ett av hans felaktiga påståenden) Så din poäng var alltså bara att en tidning en gång publicerat en felaktig historia som de tog bort när de insåg att den var fel. Ja, sånt händer, särskilt om man letar i tidningar över hela världen. Till skillnad från Trump så rättade sig SMH.

  ”Jag förstår att du så gärna vill tro på all möjlig skit,”

  Ja, jag har märkt att du gillar att tillskriva mig åsikter jag inte har.

  ”Absolut ingenting tvingade dig att här gå i försvarsställning, eller försöka hoppa på mig. ”

  Jag vare sig hoppade på dig eller gick i försvarsställning. Jag bara påpekade att dina länkar inte stödde din historia och att det därför var omöjligt att bedöma om du hade rätt eller inte.

 45. Jan-Åke

  As recently as 1992-2002, the whole Greenland ice sheet continued to gain mass (at a rate of +11 Gt/year), which meant a net negative contribution to sea level rise from the Greenland ice sheet during the period.
  Axel Mörner sa på Lidingökonferensen att havet max stiger 0,5 mm per år.Känns tamefan lättare att skriva klimatrealistiskt nu med Trump I ryggen ! Skål !

 46. Guy

  Hörde just på radion att Trump skippar klimatavtalet.

 47. Daniel Wiklund

  Måste ju fråga Thomas P vem som van presidentvalet. Var det möjligtvis Trump. Vad du tycker om Trump är ju egentligen fullständigt ointressant. Mer intressant är vad du anser om Isabella Lövin och hennes företrädare Romson. Dom bestämmer ju över Sveriges klimatpolitik.

 48. Ingemar Nordin

  Lennart B #39,

  ”Parisavtalet i all ära men det troliga resultatet kommer att bli detsamma som efter Kyotoavtalet. Man kan inte lösa jordens energiproblem med politiska ambitioner om realistiska tekniska lösningar saknas.”

  Jag håller med. Och liksom du hoppas jag på att det kan bli en öppen och sansad diskussion om klimat- och energipolitik även här i landet. Alltför mycket baseras på ren hörsägen utan att det är förankrat i vetenskap och energiteknisk expertis.

 49. Ingvar i Las Palmas

  Elitist journal rejects skeptic study as ‘not helpful’ to climate cult
  Medförfattare Lennart B.
  Har kanske redan visats här?

  http://principia-scientific.org/elitist-journal-rejects-skeptic-study-not-helpful-climate-cult/

 50. Thomas

  Snopes är knappast trovärdig i klimatsammanhang. Och du behöver verkligen överge föreställningen om att bara man tror på ’rätt’ auktoritet så ’vinner’ man debatten och är ’informerad’ … Det är verkligheten som är den enda måttstocken och värdemätaren. Varför tycks du alltid vilja unvika/undkomma den?

  Vad som avslöjar SMH-storyn är inte Snopes, utan det helt världsfrämmande påståendet om vad tusentals Trumpväljare skulle ha skanderat. Och angående att:

  … en tidning en gång publicerat en felaktig historia som de tog bort när de insåg att den var fel. Ja, sånt händer, särskilt om man letar i tidningar över hela världen. Till skillnad från Trump så rättade sig SMH.

  Har du verklgen redan glömt vad deras ’källa’ var? Och nej, de rättade sig inte. Dom ’försvann’ hela storyn.

  Och nej, jag tillskriver dig inte åsikter du inte har. Du utmanade, ja ’argumenterade’ länge att storyn visst skulle kunna vara sann. Och nu ’argumenterar’ du alltså att det var en bagatell, iom att tidningen ’rättade’ storyn. Trots att du alls inte gjorde det.

  Sorry, Thomas, du är nog långt mer genomskinlig än du inbillar dig att vara.

 51. Thomas P

  Joans #50 ”Snopes är knappast trovärdig i klimatsammanhang.”

  Det handlade inte i fallet med Slabadang om klimatsammanhang, och inte heller om auktoritet utan om att snopes som alltid hade argument för sin sak. Som alltid kör du med dina halmdock där du tillskriver mig åsikter.

  ”utan det helt världsfrämmande påståendet om vad tusentals Trumpväljare skulle ha skanderat.”

  Nu, nu är det väl inte direkt någon hemlighet att rasister av olika schatteringar typ KKK stödjer Trump så att tillräckligt många av dem samlats på ett möte är inte på något sätt orimligt.

 52. OK, så du med försöker ännu en gång med förklaringen: ’Fake, ut accurate’!?

  Verkligen? Alltså efter att tom din ’Auktoritet’ har avslöjat källan som ett twitterkonto av ”fejk journalist”?

  Och du inbillar dig alltså på fullt allvar att tusentals människor skulle (tänkbart kunna) skandera sådant mitt i NewYork? Gör du verkligen det? Eller är det bara din reträttposition, som du försöker legitimera med annat liknande som också basunerats ut i samma media?

  Jag är uppriktigt nyfiken. För vi kan väl lägga denna helt falska MSM-skröna till handlingarna nu. (Och du behöver verkligen inte påstå mer osanna saker om den, för att försöka rädda deras (och din?) heder. Eller?)

 53. Ingemar Nordin

  Enligt Reuters planerar Trump att USA skall kunna lämna Parisöverenskommelsen inom ett år. Det torde lägga sordin på stämningen i Marrakech …

  http://mobile.reuters.com/article/idUSKBN1370JX

 54. Intressant med alla protester som den här.
  https://www.facebook.com/unstrippedvoice/videos/1163484863742887/

  Vad de vill är tydligen att de där elektorerna ska välja Clinton i alla fall. I så fall faller ju det mesta av de senaste dagarnas spekulationer om klimat- och energipolitiken i Trumps styre.

  Men hur stor chans/risk (beroende på hur man ser på saken) är det för att de ska göra som aktivisterna vill?

 55. Ledsen Thomas, men detta är vad du skrev:

  Bra, du hittade en trovärdig källa för att det var en myt

  Och efter att jag påpekade att detta inte är ngn spec bra metod att bedöma verkligheten, ville du kontra med:

  Det handlade inte .. heller om auktoritet .. Som alltid kör du med dina halmdock där du tillskriver mig åsikter.

  Du kanske inte menade att Snopes var en ’trovärdig’ auktoritet, vad vet jag? Men nej, jag försöker verkligen inte att attackera (egenresta) halmdockor. Att du ändå så ofta hävdar detta är ännu ett skäl till att jag inte tror att du alltid håller dig till sanningen …

  Jag skulle vilja uppmana dig att låta bli uppenbara osanningar, och redovisa dina argument, och även övertygelser så ärligt du nu förmår… Är det för mycket begärt?

 56. Guy

  Sören G # 10, Lasse # 12 plus min # 46

  Curry skriver om modellerna för jurister! Är det tänkta förberedelser för kommande klimaträttegångar gällande skadestånd eller andra ersätningar?

 57. Kenneth Mikaelsson

  Sorry TP Hillary är utklassad på alla fronter….
  Trump vann både populär och elektors rösterna … så knip igen bröd inkastet

  https://70news.wordpress.com/2016/11/12/final-election-2016-numbers-trump-won-both-popular-62-9-m-62-7-m-and-electoral-college-vote-306-232-hey-change-org-scrap-your-loony-petition-now/

 58. Ingvar i Las Palmas

  #54 Lena K
  >Men hur stor chans/risk (beroende på hur man ser på saken) är det för att de ska göra som aktivisterna vill?

  Det måste väl för tusan vara omöjligt!!!!

  Rent formellt har ju valet gått korrekt till. Det enda man kan göra är väl att visa på att valet inte gått rätt till och i så fall måste väl hela valet göras om. Några sådana här ”shortcuts” skall det väl inte finnas

 59. sibbe

  # Lennart, Ingemar

  Vi kan tydligen utgå ifrån att Trump inte förnyar Obamas dekret. Fastän ingen klimatalarmist tydligen har nån aning om att Obama egentligen har blåst dom: det var mening att Clinton skulle fortsätta Paris-dekret, men nu gick det som det gick.
  Ganska intressant hur länge tyska regeringen satt och funderade på deras ”gåva” till klimatcirkusen i Marrakesh. Hade de en föraning om vad som komma skall? Tydligen visste de mera än medierna.
  Nu är det så, att Tysklands bidrag till minskning av CO2 uteblir. Ingen gräns för minskade kvoter förrän 2050. Fortsatt brunkolsbrytning och alstring av el. Ett antal nya kolkraftverk som ersätter kärnkraftverk nämndes inte i klimatrapporten, men väl i andra) Inga begränsningar för produktion av bilar med bensin eller diesel. En stilla bön om att vetenskapen skall hitta nya ”produktiva” apparater som går utan fossila drivmedel. T.ex nya lagringsmetoder för vind/solproduktion. Några kosmetiska beslut om bättre isolering i nya hus.
  Samtidigt så har de Gröna kongress, och beslöt att införa förmögenhetsskatt. Och att avskaffa fossildrivna fordon. Mercedeschefen personligen vädjade till delegaterna att avstå, men nej man ville ha totala kriget mot allt fossilt. Låter som en replik. av Nazitysklands Göbbels 1944. De sitter garanterad inte i regering efter nästa års val (om de inte gör en kullerbytta – såsom de svenska miljöpartiet gjorde)
  Betyder: antagligen så enas regeringen om att välja en för båda godtagbar kandidat som t.ex SPD utrikesminister Steinmaier till ny president. Och fortsätter sin koalition över nästa val. Vilket säkert är en bra sak, för några större nedskärningar inom industrin pga klimatdravlet blir det inte.
  Det lugnar ner sig – sålänge Trump är president. Nackdelen? Merkel fortsätter…

 60. Ingemar Nordin

  Lena K #54,

  ”Men hur stor chans/risk (beroende på hur man ser på saken) är det för att de ska göra som aktivisterna vill?”

  Det skulle bli en makalös skandal förmodligen. Så jag tror att chansen/risken är minimal. Bråkmakarna får helt enkelt lära sig att acceptera utfallet av ett demokratiskt val. De uppför sig mycket omoget. Men den ständiga klimathotspropagandan i skolor och på universitet har väl utplånat varje uns av kritiskt tänkande och självrespekt.

 61. Kenneth Mikaelsson

  Här börjar upplopens verkliga ansikte att synas..

  http://www.zerohedge.com/news/2016-09-22/who-behind-riots-charlotte-police-says-70-arrested-protesters-had-out-state-ids

 62. Ingemar
  Jo fast om jag förstått saken rätt är de dessa elektorer som faktiskt väljer presidenten i december. Jag tänkte nu om de hänt någon gång förut att de inte har valt så som man förutsätter? Men förmodligen är det väl bara en formalitet. I så fall skriker de helt i onödan.

 63. tty

  Ingemar Nordin #53

  Lägg märke till att Reuter ljuger när de säger att USA har ratificerat avtalet. Det är bara Senaten som kan ratificera bindande internationella avtal.
  Obama kom runt den regeln genom ett kryphål som säger att presidenten på egen hand kan sluta icke bindande avtal. Det ironiska är om det skulle visa sig att Parisavtalet faktiskt är bindande, så blir Obamas underskrift såvitt jag kan förstå automatiskt ogiltig.

 64. Thomas P

  Kenneth #61 När man talar om trollen. Det var exakt den där historien som Slabadang drog upp för en månad sedan och där jag via en länk till snopes konstaterade att det var en myt:
  http://www.snopes.com/charlotte-protesters-out-of-state-criminals/
  Sen råkar jag nämna detta idag och bara någon timme senare drar du av en slump upp exakt den historien.

 65. tty

  Lena Kranz #62

  Det är inte formellt omöjligt, men det har inte hänt på ca 200 år. I många stater är det faktiskt direkt olagligt för elektorerna att rösta mot valresultatet. Jag vet inte om det skulle hålla rent juridiskt i sådana stater. Det har aldrig prövats.
  Ursprungligen behövde inte elektorerna i förväg bekräfta vem de skulle rösta på, men detta infördes ganska snabbt eftersom stater som hade det systemet automatiskt fick större politiskt inflytande än sådana där elektorerna var självständiga och kunde sprida rösterna på flera kandidater. Det har i praktiken gällt i alla stater sedan 1820-talet.

 66. Kenneth Mikaelsson

  Sorry TP du ska få se vilka huven som får rulla för detta finns numer mycket bevis på detta…

 67. Kenneth Mikaelsson

  Du ska få se en rolig akt när Putin OCH Trump tar upp jakten på de verkliga upprorsmakarna… Putin har redan slängt ut Soros lakejer ur Ryssland samt hintat om skottpengar på Soros..

 68. Kenneth Mikaelsson

  Vem ligger bakom Snopes.com

  http://www.angrypatriotmovement.com/who-is-behind-snopes/

  Today, Snopes has turned into a sycophantic political surrogate for the Progressive Left, the Obama Administration, and Hillary Clinton. Fancying itself as a “political fact-checker,” it has become completely unreliable, existing as an excuse making machine for the morally relativistic and a propaganda apparatus fueled by unfounded accusations and political talking points; talking points seemingly crafted and issued directly from the Progressive minions of Chicago.

 69. tty

  Tack, då vet jag!

 70. Thomas,

  Som jag sa: Du bör kanske vara lite mer försiktig ang vem du vill lita på som ’auktoritet’.

  Jag slog in ’Clinton’ på Snopes sökfunktion. Och inte är det mycket av pro-Clinton påståenden de verkar ha ’fact-check:at’ i sina dagar.

  Du får nog leva med att de är ifrågasatta som ’sanningskälla’. Alltså även om de fick detta med SMH:s påståenden rätt. Det var som sagt inte min källa, utan bara den du slutligen accepterade som ’trovärdig källa’ till sanningen.

  Vidhåller du fö att det vore fullt möjligt (dvs ’sant’) att tusentals skulle skanderat ”we hate blacks” utanför Trump-tower?

  För jag hävdar att oavsett vad du (nu) svarar på frågan står du där med byxorna nere vid anklarna …. Men OK, inte bara du … även alla andra som gick på det, eller bara ville att det skulle (kunna) vara sant!

 71. Lars Cornell

  Jag har just lyssnat på Agenda.
  Jimmy Å var helt enkelt lysande både i snabbhet och genomtänkta svar.

  Vi får hoppas att med Trump som president kommer en ny öppenhet där även riktiga vetenskapsmäns åsikter beaktas.
  Vi får också hoppas att SVTs ledning inser att den tid är förbi då illröda politiker som Johan Rockström, den grönvänstervridne journalisten Erica Bjerström mfl inte längre är trovärda utan att andra RIKTIGA vetenskapsmän måste få framträda i SVT och överbringa sin stora kunskap till Sveriges folk.

  – Ett skäl till populisternas frammarsch är att de på centrala områden talar sanning när etablissemanget ljuger.
  / Erik Hörstadius i Affärsvärlden

 72. Olav Gjelten

  Trumps seger över Clinton var klimathotindustrins hittils störsra nederlag över vetenskapen och förnuftet.
  De rödgröna lögnens profeter är annars sedan decennier tillbaka vana att få allt de pekat på. Inte att undra på att de nu drabbas av vredesutbrott.
  Uppenbart menar de sig till och med ha rätt att göra statscup när situationen så kräver för att behålla makten.

 73. Ann lh

  # 71 LarsC., även jag lyssnade på Agenda. Jag håller helt och hållet med om att Jimmy Åkesson har genomtänkta svar, han kör inte med floskler utan kan variera sig, han använder inte fler ord än nödvändigt och det är lätt att lyssna på honom till skillnad mot de övriga politikerna. Vad partisekreterararna sa har jag inte en susning om även om jag verkligen försökte hänga med och jämfört med Jimmy Åkesson krympte Mats Knutsson ihop till en liten genomskinlig skugga.

 74. John Silver

  Sluta tjafsa.
  Trump vann elektorsrösterna, popular vote, kongressen, senaten och guvernörerna.
  Full house. Han kan, och kommer att gå all in.

 75. John Silver

  kommentaren borttagen

 76. Bim

  Ann L H # 73
  Håller helt med dg. Jimmy Åkesson är snabbtänkt, och en ruskigt duktig debattör. Han svamlar aldrig utan svarar logiskt och konsekvent.

  kommentaren modererad

 77. Slabadang

  Trumps utnämningar ! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  Ebell mycket insatt seriös klimatskeptiker blir chef över EPA. Idag tillsatte Trump Steven Bannon so,m strategisk chef och senior rådgivare. Bannon kommer som arbetande styrelseordförande i Breitbart News, åååååå ni fattar nog inte riktigt än men vilken sjuhelvetes käftsmäll det är för hela mainstream media.

  kommentaren modererad

  Well times are really a changin !

 78. Kenneth Mikaelsson

  Mera läsvärt:

  http://www.zerohedge.com/news/2016-11-13/anti-trump-protests-proof-professional-activist-involvement

 79. Börje S.

  kommentaren modererad

  Om nu Trump är så himla dålig, det är jag inte alls säker på. Han har med säkerhet genomskådat klimathoteriet, världens största vetenskapliga bedrägeri, och DET är mycket bra.

 80. Thomas P

  Jonas #70 ”Det var som sagt inte min källa, utan bara den du slutligen accepterade som ‘trovärdig källa’ till sanningen. ”

  1. Snopes var den första källan du angav.
  2. Jag anser Snopes trovärdig för att de presenterar argument och källor för sina påståenden.
  3. Du är verkligen otrolig motvallskärring. Trots att det var du som drog upp snopes som källa så måste du så fort jag sa att jag accepterade den som trovärdig källa omedelbart sätta igång och hacka ned på den. (Eller också ville du bara ge eldunderstöd åt Kenneth och Slabadang i deras spridning av lögner).

  kommentaren modererad

 81. Nope …

  Jag gav dig den (korrekta) källan redan i min 1:a kommentar. Det var du som menade att den dels inte var ’trovädig’ och samtidigt att tvitter ju bara är ett medium, att infon där visst kan vara ’trovärdig’.

  Suck!

  Och fortfarande verkar du finna det är helt OK att en stor MSM-publikation kör med sådant som uppenbarligen har syftet att elda på motsättningar och hat …

  Suck.

  Min poäng var/är att mycket MSM är på väg att, helt berättigat, göra sig själva både föraktade och irrelevanta.

  I stället för ditt slask föreslår jag intresserade att här läsa hur en MSM- sk ’journalist’ motiverar att objektivitet bara är ett hinder, att han ångrade att han ens försökte …

  Bah!

 82. Svempa

  #80 o 81

  Delar av MSN har ju fört en överlevnadskamp ett antal år nu, där man försöker desperat att appelera till olika grupper. Ett exempel är t.ex SvD som försöker nå sin gamla minskande kundbas på ledarsidorna medan det som brukade vara nyhetssidor gjorts om sidor för aktivism och agenda-drivande journalistik av Kamratposten-karaktär..

 83. Thomas P

  Jonas #81 Du gav inte spår av källa i ditt första inlägg. Har du ens provat att klicka på länkarna?

  Du lyckades hitta en australisk tidning som lyckades få till en anka, varför nu det skall vara så betydelsefullt vad de skriver däri andra änden av jorden, men jag antar att någon av dina favoritbloggar hade hittat historien och det blir för dig omedelbart till att den ”uppenbarligen har syftet att elda på motsättningar och hat”. Den som verkligen, konsekvent och systematiskt, underblåst hat, Donald Trump, har du dock inte ett ord till kritik för. Du greppar verkligen efter halmstrån.

  kommentaren modererad

 84. Ingemar Nordin

  Nu orkar jag inte moderera mer. Var snälla och håll er till ämnet om Trumps klimatpolitik och reaktioner på detta.

 85. Kenneth Mikaelsson

  Inte insvuren och har redan skapat 50 000 jobb inte illa pinkat….

  http://www.iamatexan.com/2016/11/11/heres-proof-all-the-anti-trump-protests-are-fake/?utm_content=bufferee239&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer%2F%2F%2F%2F%2F%2F%2F%2F%2F

 86. Peter F

  Finn fem fel.

  http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/evafranchell/article23907813.ab

 87. Kenneth Mikaelsson

  Enkelt :
  Aftonbladdret X 5

 88. Thomas

  Snopes gjorde vad även jag gjorde (och vad även du borde ha gjort):

  Googlade på den centrala frasen.

  De skriver (helt korrekt) att:

  Rowntree offered no evidence that any such chanting took place, and his Twitter account was the sole source for the claim. No other journalists have reported on this chant, and no first-hand accounts documenting it have materialized. The lack of corroborating evidence most likely stems from the fact that Simon Rowntree is a ”fake” journalist who frequently publishes unsubstantiated and baseless stories

  Det hade visst räckt med att läsa lite i hans twitterflöde för att det skall bli uppenbart att det är fejkat.

  Som sagt SMH hade detta som källa, som enda källa, och man gjorde sig inte ens omaket att kolla vad det var för källa. Eller värre ändå, man hade det klart för sig, och publicerade ändå?

  Noterar du förresten att man ändå behövde ljuga om saken:

  Reports [pluralis!] from Trump Tower in New York Tuesday evening …

  Och som sagt, det förblev uppe långt långt efter att många hade hört av sig och påtalat/frågat. Och ’försvanns’ sedan utan kommentar.

  Som sagt Thomas, du hade inte behövt hoppa ned i denna extra galna (och hatfyllda) tunna. För inte ens du tror väl att där finns en enda ’report’ från NY om detta.

  Men du har rätt i en sak: Jag har bara förakt tillövers för människor (spec. i ansvarsfulla positioner) som medvetet ljuger för mig och andra. Med syftet att manipulera …

  Men du kanske tycker att ’bedrägeri’ (för det är vad det handlar om) är OK, om bara syftet kan anses ’gott’?

  Och appropå det: Läste du länken i #81? Hur en ’journalist’ i Washington Examiner såg på sitt uppdrag? Det är i sanning häpnadsväckande läsning. Jag tror många fler så gärna skulle vilja se sig själva ungefär så … de är bara inte lika uppriktiga.

 89. Peter F #86. Det är synd om religiösa (spec. fanatiskt) troende.

  Ingemar #84, jag tycker du överreagerar:

  MSM (mycket stora delar därav) är helt klart en del av klimathotslobbyn. Och deras reaktion är ju temat för tråden. (Thomas påhopp på mig var fö inte värre än att minderåriga skall kunna få läsa dem)

 90. Slabadang

  Jonas N!

  Mytomaner som länkar till andra mytomaner. Samarbetet mellan media och våldsaktivister är ett växande problem. Att ljuga och skapa falska ”folkprotester” är att ljuga om opinionen. De borde bilda en förening med Pascalidou som ordförande. Myter skapade utifrån önsketänkande om sina motståndarer utgör basreceptet för dessa vänsterfascister. Lyssna på Pascalidou och se till att du har plats på golvet sp du kan rulla när du skrattar. ”Trumpsupportrart åker runt och delar ut knark till svarta områden för att de inte skall rösta”

  http://tobbesmedieblogg.blogspot.se/2016/11/alexandra-pascalidou-kampar-vidare.html

  http://tobbesmedieblogg.blogspot.se/2016/11/alexandra-pascalidou-kampar-vidare.html

 91. Mats G

  Populism.

  Ordet populism används flitigt både här och annorstädes. Ordet används väldigt slarvigt idag tycker jag.
  Det finns en hyffsad bra förklaring på wiki.

  Men idag är populism något negativt eller används som något negativt. Men vad är populism egentligen?

  Som jag ser det är populism en del av demokratin. Och jag vänder mig emot att ordet används så slarvigt och negativt. Demokrati har sina brister. Det som demokrati är världsmästare på är att undvika väpnade konflikter. Inrikes som utrikes.

  Här har populism en viktig plats i demokratin. Demokrati har en förmåga upp nya strömningar. De etablerade partierna/tankarna får konkurrens och det gillas förståss inte.

  Jag tycker vi sett det med många nya partier. MP och KD var utsatta lite för samma sak som SD utsätts för idag. MP och KD försökte man hålla utanför så länge som möjligt. När det inte går så sammarbetar man. I MP fall tvingar man in de i ramarna. Det verkar som om MP inte klarar av det. KD snikade in sig i Riksdagen via C. Som Hjalmar Branting med hjälp av fp.

  Ny demokrati hanterades som SD idag – utfrysning. Det lyckades. SD är en lite svårare nöt att knäcka.

  Det SD har gjort är just populism. Fast inte i de negativa termarna. De har fångat upp röster genom att lägga örat mot rälsen. Det är exakt sådant beteende som vi vill ha i en demokrati.

  Som demokrat är det svårt att se hur svenska politiker massakrerar svensk demokrati. korrumperar den.
  Jag kan förstå att de inte vill ha konkurrens på makten. Men ett part som börjar närma sig 30% så har de gått för långt. Det är dags att acceptera demokratin, folkviljan. Inte motarbeta den med saker som DÖ och liknande. Jag anser att de etablerade partierna har tvingat min hand och det blir omöjligt för mig att rösta på icke demokratiska partier.

  Populism är bra. Populism är en del av demokratin. Sluta missbruka svenskan….

 92. L

  #86, Eva Franchell verkar vara en oerhört kunnig ledarskribent som bland annat kan berätta att Donald Trump har en ”inomhusfotbollsplan” i Palm Beach..!

  Med den insikten har hon avslöjat sin allmänna kunskapsnivå. Vad som egentligen finns på Mar-a-Lago Club är ett Ballroom, en festsal i Ludvig den 14:e stil…

 93. Peter Stilbs

  #92 – Heja Eva 😉

 94. Mats G

  Massmedias hysteri.

  Det har varit lite otäckt, intressant och avslöjande att följa rapporteringen efter Trumps valseger.
  Vi har sett vad som kryper ur trävirket när man värmer upp det lite.
  MSM har inte bara tappat ansiktet, de har tappat huvudet.

  Vi som har vett och sans i behåll kan betrakta detta skådespel från avstånd. Det är lite som fyrverkeri. Något magiskt över det.

  Media masshysteri har varit något utöver det vanliga. Naturligtvis blir det lite chockartart när verkligheten visar sitt fula tryne. Fantasins mjuka bommullsomfamning är mycket trevligare än den kalla brutala verkligheten.

  Jag har inga problem med människor som lever med självsuggerering – självinbillning. Jag har viss acceptans och förtåelse för religösa också. Så det finns viss tolerans även från mig.

  Det som är det problematiska här är när Fantasierna börjar påverka politiken. Då är vi illa ute.

  Det är då vi behöver folk som Trump. Det är ni som lever i Fantasia som har levererat Trump till oss alla.

 95. tty

  #92

  Den är i Louis Quinze (Ludvig den femtonde) stil.

  Trump köpte tydligen kåken för 10 miljoner dollar och nu omsätter den 30 miljoner om året. Man förstår att han blivit miljardär. Stället är dessutom klassat som NHL (National Historic Landmark), den amerikanska motsvarigheten till K-märkt.

 96. Slabadang

  Populism .. ordet är en banal härskarteknik!

  När du tittat på vem som använder ordet , när det används, och varför . Så skingras röken över begreppet!

  Det lite hysterisk roliga i det hela är ju at hela demokratin bygger på att det är det mest poulära partiet eller artierna som får makten. Det är ALLTID den makt eller politiska ideologi som ratas av allmänheten som generad över oppositionen och försöker göra den grundlös okunnig eller oseriös ! En härskarteknik som befriar den impopulära makten att självrannsaka sig. Mats Knutsson har nu fått en nu PK-parlör från Landholm och Helin på SVT att hålla sig till. Mts Knutsson verkar få betalat på accord för hur många gånger han upprepar ”populism” som epitet slängt på alla till höger om sossarna. LOs kontroll av SVT är Stalinistiskt militant.

 97. Slabadang

  Med Pascalidou och Ewa Franzen behövs inga satirer om Sveriges journalister !

 98. tty

  #91

  ”Ordet populism används flitigt både här och annorstädes. Ordet används väldigt slarvigt idag tycker jag.”

  Namnet har dålig klang, troligen är en stor del av förklaringen att det på 1890-talet fanns ett parti i USA som kallade dig populister och som ett tag faktiskt allvarligt utmanade de två stora partierna, i synnerhet i mellanvästern. Populisterna avskyddes naturligtvis intensivt av både demokrater och republikaner och det har satt sina spår, även om rätt mycket av deras program faktiskt sedan genomfördes av Theodore Roosevelt.

 99. Slabadang

  Att förstå MSM och SVT!

  Det tillsätts inte en enda chefsredaktör inom MSM utan alliansens godkännande eller av LO och sossarna. Allt sker i hemlighet bakom lyckta dörrar och genom informella samtal. Peter Wolodarski tillsattes efter överläggningar mellan dåvarande Per Slingman (M) och vänsterfascismens mediarepresentatant Jesper Strömbäck. Vilken agendajournalistik han skulle ägna sig åt sanktionerades.Den som sitter med nycklarna till presstödet är den som kontrollerar svensk media. Mitt i smeten för kultur och presstöd sitter den gamle kommunisten Kerstin Brunnberg från SR och delar efter eget huvud ut våra skattestålar till anarkister kommunister jihadister. Högsta stödet per prenumerant har kommunistiska/anarkistiska ETC med om jag inte minns fel 375 spänn.

 100. Slabadang

  Snopes Thomas P! 🙂

  Att erkänna att du gjort en stor groda av neonprickigt tydlig art är naturligtvis inget som stämmer överens med din grandiosa självbild. Som tur är kan de flesta läsa innantill och maken till blånekeri har vi knappast skådat sedan Bagdad Bob.
  Som ”fact checker” hur går det för dig tycker du? 🙂

 101. L

  #95, jag litade på att Trump skrivit rätt på husets websida där det står; ”The interior is in a Louis XIV gold and crystal finish that is one of the finest spaces of its kind in the country.”

 102. tty

  #101

  Skall vara Louis XV. Kolla på bilder! Mera typisk Louis Quinze får man leta efter. Troligen är konsthistoria inte Trumps starkaste sida.
  Själv är jag i princip uppvuxen bland rokokomöbler eftersom min far var en extremt skicklig möbelsnickare och i princip såg ned på alla stilar utom Louis Quinze och Chippendale.

 103. L

  #102, jag vet inte vad du tittat på för bilder, men eftersom det är Trump som låtit bygga salen i barockstil inspirerad av Versailles, så tror jag att det är närmare sanningen…

 104. JIMMY

  Tack för länken Lejeune inlägg nr 20@

  Donald Trump har all legal rätt som folkvald USA president att omedelbart med kraft och verkan att ogiltlighetsförklara det så kallade frivilliga nonsens bluff Paris klimat ekonomiska självmords avtalet, Då detta aldrig någonsin varit legalt godkännt av senaten i USA.

  Detta kommer aldrig svenska gröna klimat MSM media demokratur fascister berätta!! LOL!!

 105. ThomasJ

  Bra inlägg, Ingemar. Tack för detta ! 🙂

  Dr Tim Ball och ’Steven Goddard’ (Heller) har nyligen besökt Australien och där hållit föredrag i temat ’klimathot’. Intressant att läsa/lyssna till här:

  http://realclimatescience.com/2016/11/our-sydney-presentations/

  Här samtalar senator Malcom Roberts och ’Steven Goddard’:

  http://realclimatescience.com/2016/11/talking-climate-with-senator-malcolm-roberts/

  Betänk få Lövin att titta på/lyssna till slikt… Nä, impossible mission… 🙁

  Mvh/TJ

 106. Klokt om Trump, hans syn på vetenskap, men också om hans motkandidats och sittande presidents mfls (ofta) antivetenskapliga agenda:

  http://www.city-journal.org/html/trump-and-science-14856.html

 107. Slabadang

  Farage rådgivare åt Trump om relationer med England! 🙂 🙂 🙂

  Times are a changin :

  http://www.telegraph.co.uk/news/2016/11/14/exclusive-donald-trumps-new-chief-strategist-steve-bannon-will-c/

  Jag kan riktigt se framför mig hur det poppar i etablissemangshuvuden som popcorn i dagarna. Hur totalt malplacerad uppfattas inte Juncker när han tror att han har nån typ av folkstöd eller legitimitet bakom sig att förhandla för ”Europa” ? USA och England kommer att hitta varandra som handen i handsken och det fort. Juncker står som ett övergivet fån i en fantasivärld likt en övervintrad hippie som inte fattat att utvecklingen lämnat honom bakom sig. Äntlligen får den etablerade minoritetstyrranin rejält mothyugg från västvärldens folk. Etablissemangselitens politiska fiaskon står som spön i backen och nu kommer den folkliga motreaktionen.

 108. Gustav

  Slabadang:
  Här beklagar sig Carl Bildt om Trumps framgång. Märkte aldrig att han sällade sig till krösamajorna…

  http://www.di.se/nyheter/bildt-slutet-for-vastvarlden-som-vi-kanner-den/

 109. Slabadang

  Gustav!

  ”Slutet på västvärlden son vi känner den”. Vilka är ”vi” Carl Bildt ? Tvärtom är det ett återställande av den västvärld folken känner igen och vill ha. Farage representerade en majoritet av det engelska folket. Vem representerar Carl Bildt?

 110. Mats G

  Västvärlden?

  Vilken västvärld menar vi när vi nämner västvärlden. Kolonialtid, mellankrigstid, kalla kriget eller post-muren. pro 9-11 eller vad?

  Upplagt för missförstånd.

  Det som Trump förstår som företagare är att jobb(fö samma som arbetslinjen) ger välstånd.

  Motsatsen råder naturligtvis. Det vi ser är att Kina har mer välstånd och USA mindre. Anledningen är att jobben flyttats till Kina. Trump vill sätta upp tullar för att motverka Kinas framfart. Tullar är aldrig bra långsiktigt.

  Men… Jag har varit inne på det förut. Anledning till Kinas framgångar är deras inskränkninga av mänskliga rättigheter. Enda sättet att konkurera är att åsidosätta våra mäsnkliga rättigheter. Är det det vi vill.

  Därför anser jag att vi bör införa rättvise tullar. Att sätt pris på mänskliga rättigheter. eller rättare sagt avsaknaden av det.

  Det väldigt intressanta i det hela är de som flyttar ut jobben tydligen inte att de samtigt förstör hemmamarknaden. Vem skall köpa deras produkter, Kineserna? De lär inte ha råd.

 111. Olle R

  #109 Slabadang,
  Problemet med Farage är att han ” tjackade spikskor och listigt drog iväg” så fort segern var vunnen, och överlämnade åt andra att administrera eländet. På så sätt slapp han ju stå till svars för alla inkompatibla löften som han lurade på sina aningslösa väljare..
  Nu blir det nog en hård brexit där EU-medborgare inte får fri rörlighet till UK och britter inte får fri rörlighet till EU. Britterna får fri rörlighet för varor men inte för tjänster, vilket blir ett dråpslag för finans- och forskningssektorn. Ett UK som återgår till industrialismens barndom och ägnar sig åt enkel och okvalificerad industriproduktion och krafsar fram lite kol ur berggrunden på gammaldags vis… Det blir väl bra va?

 112. Mats G

  111
  Olle R

  Jag tycker det är enkelt att förstå att det blev brexit. EU är just nu styrd av Merkel. Lite svårsmält av ett land med en självbild att de är bäst i världen på fotboll.

  Jag skulle inte underskatta britterna så som du gör. Jag menar de har introducerat saker som kricket och afternoon tea till världen. Hård eller mjuk brexit. de lär finna sammarbetsvägar både till europa och sina gamla samväldsländer, inkl USA.

  Förmodligen är EU den stora förloraren. Fler lär lämna och tyvärr så kommer en mer pro-rysk våg skölja över oss. Av nostalgiska skäl. De borde nog checka med krimborna först om det blev så mycket bättre först. Men nostalgi är en kraftig känsla.

 113. Olle R

  #112 Hm, Jo.. Nostalgi, eller orealistisk anakronism, är nog det rätta ordet…
  Jag tror att Rune Andreasson vänder sig i sin grav när han får veta att desillusionerad aningslös arbetarklass röstat fram Krösus Sork till president…
  Fast allting går i cykler, om högst 10 år kommer nog en rejäl motreaktion (kanske redan om 4 år).

 114. Mats G

  113
  Olle R

  Kan du nu förstå varför arbetslinjen är så oherört viktig?

 115. Göran Ahlgren

  Hej Ingemar,
  Jag är sent ute med denna kommentar:
  Diskussionen som ditt inlägg genererat handlar enligt mitt sätt att se mer om politik än klimat. I politiska diskussioner brukar deltagarna presenteras med namn och partisympatier. Det finns en vits med detta naturligtvis: utsagor, påståenden och frågor placeras i en kontext som ger en utvidgad betydelse, i bästa fall en mer givande diskussion. Så varför inte uppmana kommentatorerna att presentera sig enligt det gängse formatet i sådana sammanhang.
  Hälsar
  Göran Ahlgren (L)

 116. Mats G

  Fortsättning av AB kulturs krirtik av N.Y Times.

  De börja ana eller förstå att det kommer leda till självkritik om de ger se på N.Y Times..

  http://www.aftonbladet.se/kultur/article23932937.ab

 117. Bäckström

  Mats G #116
  Det var som fanken. Kanske finns det hopp om självransakan?

  ”I detta avseende är New York Times bara ett av många medier som satt sin journalistiska integritet på spel under det amerikanska valet. Tyvärr har jag även sett samma fenomen i Sverige. Detta finns det anledning att återkomma till.”

  Nåja.

 118. Slabadang

  Olle R!

  Ingen överraskning att du fortsätterönsketänka utifrån din fantasivärld! :

  ”Problemet med Farage är att han ” tjackade spikskor och listigt drog iväg” så fort segern var vunnen, och överlämnade åt andra att administrera eländet. ”

  ”Överlämnande” förutsätter att han skulle haft något val genom att inneha makten över adminostrationen utav det på något sätt , vilket naturligtvis är käpprätt fel.

  På så sätt slapp han ju stå till svars för alla inkompatibla löften som han lurade på sina aningslösa väljare.”

  Du har missuppfattat hela grunden till omröstningen. Det var EU-reglerna som var inkompatibla mede Engelska folkets vilja som faställts av aningslösa nyråkrater i Bryssel.

  ”Nu blir det nog en hård brexit där EU-medborgare inte får fri rörlighet till UK och britter inte får fri rörlighet till EU. Britterna får fri rörlighet för varor men inte för tjänster, vilket blir ett dråpslag för finans- och forskningssektorn. ”

  Du har totalt missuppfattat både styrkeförhållandena och rimlighet. Du pekar ut den perversa furutsättningen för EU-medlemskapet. Varför Europas länder från Bryssel påtvingas kombinationen av ”fri rörlighet” för rätten att handla fritt är ju vad som ligger i frågans och omröstningens epicentrum.

  ”Ett UK som återgår till industrialismens barndom och ägnar sig åt enkel och okvalificerad industriproduktion och krafsar fram lite kol ur berggrunden på gammaldags vi. Det blir väl bra va?”

  En rent barnsligt verklighetsfrånvänt påstående helt i linje med dina övriga inlägg. Läs mina läppar:

  Det är EU som kört inte England!