Klimatduellen går vidare (12/12)

Läs mitt senaste inlägg i Aftonbladets klimatduell.
Skärmavbild 2009-12-12 kl. 10.48.39
Och gör något gott redan idag.
Anders Emretssons blogg hittar ni som vanligt här.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Johannes

  ”Industrialisering, som högg ner och grävde fram ur jordens sköte för att Exploatera, Kontrollera, Penetrera”
  Och här är en som inte kan skilja mellan klimatförändringar och hmm …våldtäcktsmän?
  http://svt.se/2.35188/1.1806366/

 2. Åke Rullgård

  Ibland känns den pågående klimatduellen rätt hopplös dels därför att den inte skulle behöva pågå om IPCC arbetade hederligt och man kunde lita på resultaten och dels för politikernas totala dövhet beträffande fakta som efter hand framkommer. När det gäller det senare ligger det tyvärr mycket i den analys som Knaggård gav i P1-programmet OBS den 10 december. Enligt Knaggård kommer politikerna att köra enligt sina åsikter helt utan hänsyn till fakta i klimatfrågan. Jag rekommenderar alla att lyssna på Knaggårds inlägg i OBS-programmet. Det är visserligen gammelmedia men trots detta värt att ta del av  – och förfäras.

 3. L

  Här är Maggies inlägg; http://blogg.aftonbladet.se/maggiethauerskold

 4. Patrik

  Intressant förnekelsefenomen bland journalistkåren…
  Med tanke på hur kommentarerna ser ut i ALLA bloggar. Inte särskilt mycket oro för klimatet från folket, däremot en hel del kritik mot IPCC och deras lakejer, så borde de inse att den propaganda som de sprider är EMOT folkviljan.
  De borde faktiskt rimligen ganska snart vakna och börja granska klimatforskarnas verksamhet.
  Helst då utan att bara fråga klimatforskare vad de tror om klimatforskningen…

 5. Tack, L, för att du har ögonen med dig. 😉

 6. Patrik

  Åke>> Ja, men jag blev lite besviken på Åsa Knaagård; hon sade väl också klart och tydligt att hon känner sig trygg i den politiska processen?
  För mig låter det totalt stolligt att säga:
  1. Politikerna struntar i grafer och forskningsresultat, de kör sitt eget race.
  2. Men jag känner mig trygg med den politiska processen.
  Uuuuhhh??? 🙁

 7. AOH

  http://www.abc.net.au/news/stories/2009/12/12/2769965.htm
   
  Opposition leader Tony Abbott says the size of the Australian delegation to the UN climate conference in Copenhagen is an unfair expense on tax payers.
  The Opposition says Kevin Rudd will be taking 114 people to the conference – a larger contingent than that of Britain or India.
  Finns några uppgifter hur stor den svenska klimatdelegationen är på COP15?

 8. Claudius

  En kraftfull insats för klimatet rapporteras i Blekinge Läns Tidning, på söndag kl 15 blir det klockringning med 350 slag.
  http://www.blt.se/nyheter/tt_inrikes/350-klockringningar-for-klimatet(1677609).gm
  Det är Kyrkornas Världsråd som står för detta.

 9. Åke Rullgård

  Re#6 Patrik:
  Jag håller med dig om att det är svårt att hålla med någon som känner sig trygg i den politiska processen så länge denna blundar för fakta. Men tyvärr är nog Knaggårds påstående att den politiska processen går sin egen väg utan hänsyn till fakta det som gäller. Allt talar för detta och därför kommer vi säkert att få se en fortsättning med bidrag till u-länderna för deras klimatsatsningar, i vilka fickor dessa medel nu kommer att hamna. Det finns ju många exempel på hur den politiska processen blundar för fakta och ett aktuellt exempel är beslutet om att förbjuda vanliga glödlampor till förmån för dagens s.k. energilampor med kvicksilver som kommer att skapa problem om några år. Dessutom är ju energivinsten med energilamporna inte alls så stor som det kan se ut pga. de elektriska egenskaperna med kvicksilverlamporna. Detta är exempel på hur två viktiga fakta lämnats helt obeaktade i den politiska processen.

 10. karlsson

  Bra jobbat Maggie. Bra  artikel i Aftonbladet.
  Den gröna rörelsen blir mer  och mer som röda och bruna rörelsen en gång i tiden var – genom förbud, diktatur och regleringar ska den ny världen byggas, allt för den ”stora” sakens skull för att rädda en difus framtid samtidigt som man ignorerar de uppenbara problem vi har idag.  
  CO2 är den perfekta ideologin att samlas runt – lika difus som en vison så mankan fylla den med vad man vill.
  2009 blir året då IPCC tappar trovärdighet.

 11. Jag har haft svårigheter att nå denna site från ca 13 fram till ungefär nu. Hardet gällt andra också?
  –Ahrvid

 12. balato

  Ahrvid #11
  Ja, jag hade också det problemet, men nu är funkar det.

 13. AndersJ.

  Arvid#11
  Samma här.
  Befarade att servern utsatts för DOS-attack.

 14. ces

  karlsson #10 här är ett utdrag ur en intressant analys: Socialism having failed so spectacularly, the left was adrift until it struck upon a brilliant gambit: metamorphosis from red to green. The cultural elites went straight from the memorial service for socialism to the altar of the environment. The objective is the same: highly centralized power given to the best and the brightest, the new class of experts, managers and technocrats… http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2009/12/10/AR2009121003163

 15. Lars C

  maggie!
  Signaturen Helge i AB kom med en tanke!
  Bilda ett parti, tex ett socialliberalt miljöparti i takt med tiden.
  Ett parti som kan accepteras av såväl näringsliv som löntagare.
  Ett parti som bryr sig och förenar.

 16. pekke

  Har ni sett den här videon hos En kättares notiser ?
  Man får tydligen inte ställa frågor om Climategate i FN.
  http://klimathot-gameover.blogspot.com/2009/12/personal-till-schneiders-hjalp-och.html

 17. pekke

  Direktlänk till videon.
  http://www.youtube.com/watch?v=aUtzMBfDrpI

 18. Jag upptäckte idag att SvT24 sänder direkt från klimatkonferensen i Köpenhamn. Själv har jag inte tålamod att titta på alla pratarna. Kanske någon annan besökare på denna blogg har mer tålamod än jag?

 19. Lars K:
    Jag har under veckan låtit SVT24 stå på och haft det i ögonvrån. Men det har aldrig hänt något intressant. Att se målarfärg torka är mer spännande än att se ett stort rum proppfullt med politiker som mumlar dumheter, klyschor och regelformalia kring mötet.
    Samtidigt gick idag på SVT1 och SVT2 två skidtävlingar *samtidigt*. Då tänkte jag: AGW-troende måste bli litet konfunderande över att all den där snön de skidar på inte smält…
  –Ahrvid

 20. Lars

  En klok man sa för många år sen angående marxismen: ”Om all kraft går åt för att uppnå det ouppnåeliga, så blir det möjliga omöjligt och det nödvändiga en bristvara”.
  Detta gäller fortfarande, men nu gäller det klimatet. Om alla resurser går åt till att försöka kontrollera klimatet, så blir annat miljöarbete omöjligt och miljön förstörs. Sen så har man mage att säga att skeptiker inte bryr sig om miljön. Miljörörelsen idag är lika bra för miljön som Tyska Demokratiska republiken var för Demokratin.
  Lars
   

 21. Fredrik P

  Har också haft det igång i backgrunden hela veckan. Det roligaste än så länge var i Lördags tror jag då ”English Liberty Party”, jag minns antagligen mycket fel på namnet. I alla fall så gjorde de ett statement att allt var lögn, tror även de drog upp climategate, och sen berättade de att kött var en mänsklig rättighet och att de skulle hålla en stor Barbeque utanför efteråt.
  Som svar fick de ”smaklig måltid då, och jag hoppas det får konsekvenser”.

 22. Kamél #17
  Har du missat direktsändningen från Köpenhamns gator idag?
  Lite som att se målarfärg torka kanske, men det är hela tiden nya ytor som målas i olika färger…
  Jag klippte några stillbilder. Finns att hitta för den som vill… 🙂

 23. Maggie!
  Jag gillar jämförelsen du gör med Sverige för 50 år sedan och en del u-länder idag. För mig är det självklart att både människor och nationer vill ha en liknade utveckling.
  Då fanns planer på att lösa Stockholms latrinbekymmer med pråmar som skulle tömmas i Landsortsdjupet.
  Idag är det förbjudet att tömma en båttoa innanför 12-milsgränsen.
  Då begravdes gifttunnor i Teckomatorp.
  Idag har vi råd att sanera området.
  osv.
  Emretsson är glad åt en fond för klimatåtgärder även om den tar en del pengar från ”konventionellt”  bistånd. Jag tror att han mot sin vilja, gläds åt mindre pengar för skola och hälsovård och mer till konsulter från Naturskyddsföreningen för att räkna på vind- och solenergi.
  Fortsätt jämförelser med historien, för det lär oss att vi kan hantera de problem som dyker upp och vaccinerar oss från dystopin AGW smittar oss med.
  😉

 24. AOH

  http://www.rasmussenreports.com/public_content/politics/obama_administration/daily_presidential_tracking_pol
   
  Forty-one percent (41%) Strongly Disapprove giving Obama a Presidential Approval Index rating of -16. That’s the lowest Approval Index rating yet recorded for this President (see trends).
  Kevin Rudd Australia har med sig mycket folk till COP15 ( se #  7) medan Barack Obama får med sig det minsta förtroende i USA hitills.

 25. pekke

  IPCC och I-länderna fyller upp en syltburk som U-länderna och alla andra som kräver skall få stoppa sina fingrar i och sleva i sig, vad händer när burken börjar bli tom och ingen vill fylla på den, när de som vill ha de sista slattarna börjar bråka och kräver mer ??
   
  Ser ut som att IPCC och deras groupies är på väg att skapa en Pandoras Ask !

 26. Claudius

  I går kväll 12 dec visade SVT2 ett brittiskt program från i år om handeln med ”utsläppsrätter” som jag såg slutet av. Det KAN ha varit intressant, någon som såg det?
  Natten till i morgon, kl 00.00 till 00.50 visar Kunskapskanalen en historiedokumentär om vulkanutbrottet 1983 på Island, vars effekter i Europa och i Storbritannien blev avsevärda pga svaveldioxiden och andra föroreningar i atmosfären. Klart sevärt.

 27. L

  Claudius #26, jag såg programmet om utsläppsrätter som var både bra och skrämmande. Visste inte att det redan fått så stort genomslag på ekonomin. Däremot är klimatvinsterna tveksamma eller obefintliga.

 28. Claudius

  L, jag kollade just på SVT hemsida, dokumentärer. Just denna finns INTE på SVT Play (!) Annars finns där en hel del. Och det framgår inte om det kommer att sändas någon mera gång.
  Jag fick också intrycket att det finns dom som kan tjäna grova pengar på detta, t ex genom att köpa upp stora arealer i tropiska regnskogar, och därefter inkassera pengar från denna moderna form av avlatshandel.
  Mitt eget enkla exempel: Företagen A och B, t ex i Sverige. A ”behöver” mera utsläppsrätter, B har outnyttjade sådana. A köper några av B. Både A och B fortsätter sina verksamheter som förut. Ett antal kronor har flyttats från A till B. Men ingenting vad avser ”utsläppen” från A och B har ändrats! Det sammanlagda ”utsläppet” är oförändrat.

 29. L

  Claudius, programmet borde visas igen, där finns många exempel på galenskaperna i klimatpolitiken. Bland annat hur fattiga bönder får pumpa vatten till fälten med fotdrivna bambupumpar för att på så sätt sälja utsläppsrätter som banker och storindustri sedan tjänar på…

 30. J-O

  DN i dag : ”Stulna mejl skarar om klimatforskare”.
  Nu kan inte Karin Bojs ducka längre. Visserligen genomgående överslätande men från artiklar som NEJ,NEJ,NEJ tror dom inte så är det ett fall framåt.  Det återstår väl att se men jag tycker det verkar som nätet dras åt för varje dag som går då nya saker kommer fram och att ”lösrykta” mejl sätts in i sammanhang.
  Internt lär de ha kallats ”the CRU 5” …
  http://climateaudit.org/2009/12/12/trevor-davies-uea-on-leaked-documents-then-and-now/

 31. J-O

  ”Stulna mejl skakar om klimatforskare” – skall det vara …

 32. AOH

  http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=2102025&BroadcastDate=&IsBlock=
  SR har hittat en IPCC-trogen Thomas Stocker i Köpenhamn. Han tror att CO2 stannar kvar i atmosfären i flera tusen år. Det gäller att säkra sin egen arbetsplats bl.a genom att utarbeta framtida IPCC-
  rapporter.
  FORSKARE OM KLIMATET: ÅTGÄRDER BRÅDSKAR
  FN:s klimatpanel håller redan nu på med sin femste rapport som ska vara klar 2013.