Klimataktivister tar hjälp av barnen

Sju organisationer som står bakom artikeln i Aftonbladet. Här är namnen på dem som har skrivit under:

Frida Berry Eklund, talesperson, Våra barns klimatPernillas Baralt, generalsekreterare, Unicef SverigeMagnus Jägerskog, generalsekreterare BrisMartina Hibell, generalsekreterare BarnfondenCecilia Bergling Nauclér, generalsekreterare, Project PlaygroundKata Nylén, KlimatpsykologernaSara Nilsson Lööv, Psychologists & psychotherapists for future

Elsa Widding

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Gabriel Oxenstierna

  Mycket bra Elsa.
  Enligt en mycket omfattande studie som återges i The Lancet är det 8 – 10 gånger fler människor som dör av kyla än som dör av värme.
  https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(14)62114-0/fulltext

  Faktum är att den globala uppvärmningen räddar över 160 000 liv årligen enligt Björn Lomborg.
  https://www.wsj.com/articles/climate-change-heat-cold-deaths-medical-journal-health-risk-energy-cost-fossil-fuels-11631741045

  Tyvärr kommer många fler att dö av kyla runt om i världen nu när kostnaden för att värma upp bostäder skenar. Fattiga i länder med kalla vintrar kommer inte att ha råd att värma sina bostäder som tidigare.

  Låt oss vara tacksamma för den globala uppvärmning som agerar livräddare åt mer än 160 000 människor årligen.

  Bara att förmedla dessa fakta till barn och unga borde hjälpa dem till en sundare syn på klimatet.

 2. Stefan Eriksson

  Extremister anser att ”alla medel är tillåtna” för att driva agendan för ett totalitärt samhälle där friheten att använda energi för välstånd och utveckling beskärs till gagn för ett fåtal.
  ”Kreti och pleti” skall inte ha tillgång till de energibärare vi känner, då denna tillgång kan utnyttjas i helt ”fel” syften.
  Håll ”allmogen” ovetande och nere på mattan. Det är målet för dessa samhällsparasiter.

 3. foliehatt

  Stefan Eriksson, #2,
  jag tror man kommer ganska långt endast utifrån Hanlons rakkniv:

  ”Tillskriv inte något ont uppsåt när det kan förklaras med dumhet”

 4. Stefan Eriksson

  #3 foliehatt
  I dessa fall av indoktrinering riktat mot barn, härskar förmodligen en kombination av ont uppsåt och ren och skär dumhet.
  Bägge dessa egenskaper är möjligt att bära samtidigt.

  Denna företeelse oroar mig på riktigt.

 5. Ivar Andersson

  Utmärkt att visa hur många organisationer som gjort sig beroende av bidrag för att motverka den globala uppvärmningen. Bidragsindustrin lever på olika hot. FN ska förhindra krig men hur lyckas de med den uppgiften?

 6. Lars Kamél

  Dessa klimataktivister låtsas att de arbetar för barnens och barnbarnens bästa. Samtidigt som de förespråkar åtgärder som inte kommer att förbättra klimatet ett dugg, men däremot orsaka en ekonomisk katastrof som förstör framtiden för just barn och barnbarn.

 7. Vilken bunt med farliga parasiter!

 8. Elsa

  #1 Tack Gabriel för bra referenser som jag gärna använder i boken. Skriver på slutsatser nu.
  Inspelning med Riks i fredags och då tog jag upp vad Alvar (tror jag att det var) brukar framföra med mål på att alla bör ha råd med 22 grader inomhus utan att bli ruinerade. Kanske ska vara 20 men oavsett så är detta konkret och mer begripligt än det urtöntiga 1,5 graders målet.

 9. Zeke

  Bra Elsa!
  Men jag anser att det är ett misstag att referera till SPM, som vi alla vet är anti-vetenskaplig propaganda.
  Hamnar du i ett meningsutbyte med klimathotsreligiösa, kan de t ex hävda ”vi refererar till samma dokument som du – hur ska du ha det?”.
  Stor risk för en ”backfire” att referera till denna bedrägliga samling lögner som utgör SPM. Det förtjänar inte att nämnas i något vetenskapligt sammanhang, om det inte är för att rikta välförtjänt kritik mot eländet.

 10. Rolf H Carlsson

  ELSA ÄR EN STOR TILLGÅNG FÖR SVERIGE OCH FÖR SANNAINGEN OM KLIMATET!

 11. TorbjörnR

  #9 Zeke

  Jag tror inte Elsa refererar till SPM i någon positiv mening utan oftast till AR5 eller AR6.
  Sedan finns det ju logik ibland att referera till sådant man kan vara överens om även i SPM men kanske tolkar olika.

  Det finns många sätt att dra en slipsten…😄

 12. jensen

  Vilket företag skulle publicera en sammanfattning av bokslutet, såsom gott resultat, 1/2 år innan själva bokslutet med oroväckande resultat, och under detta halvår tvinga bokslutsansvariga att delvis ändra siffrorna till positiva och PK, för att överensstämma med den preliminära.

  Bra system tycker IPCC. speciellt som nästan alla endast läser SPM, och knappast vet att AR ( Assessment Report) kommer 1/2 år senare i omgångar
  Sedan uppkommer förvirringar när debattörer sällan klargör på vilket basmaterial man grundar sina argument på. Allt blir snurrigt och obegripligt.

 13. Karl-Erik Gormèlius

  Elsa du är bäst 👍 Karl-Erik Gormèlius

 14. Lars Cornell

  Kanske litet OT men ändå med dig som expert, en fråga.
  Sverige/Vattenfall med ”order” från Mp nästan gav bort koltillgångarna i Tyskland/Centraleuropa. De skrevs snabbt upp till många miljarders värde av nya ägaren. Utifrån embargo mm på grund av Ukrainakriget har det förändrats. Hur mycket är de värda nu när jordens alla resurser återigen behövs?

  Håller du med om att Maud Olofsson (C) och Fridolin (Mp) på grund av sin politik, misstag och sina handlingar är Sveriges genom tiderna dyraste ministrar? Det påverkar givetvis våra barns framtid.

 15. Bernt O

  På sextiotalet var det kallt utav h-e, man fick vara glad om det kom någon värmebölja alls under hela sommaren. GLAD! Vissa somrar var det knappt så man vågade sig i sjön, att värmeböljor blir vanligare är en god nyhet!
  Min definition av en ”klimatskeptiker” är fortfarande en person som av någon underlig anledning fått för sig att det enda som kan får den s.k. medeltemperaturen att stiga är våra koldixidutsläpp.

 16. Anevs

  Växthusgas blir snart ett positivt begrep. Vi ska upp över CO2 på 600 ppm för att säkerställa skörden av livsmedel. Växthusägare kör med 600 eller mer.

 17. Lennart Bengtsson

  Tyvärr tror jag att det föreligger ett samband mellan skolsystemets förflummning och okunskap inte minst i fysik hos de två senaste generationerna. En annan kan vara föroreningar som PFAS som lär negativt påverka den kognitiva förmågan.

  När meteorologen lovar värme och solsken tindrar hallåorna med ögonen men när Erika Bjerström säger detsamma så ser hallåorna lessna och oroliga ut. Är de verkligen oroliga eller är de tillsagda av sina chefer att se bekymrade ut?

  På något sätt måste de ha fått för sig att klimat är något helt annat och farligt och inte som vädret. Och detta till trots att klimat är ingen annat än det sammanlagda vädret!

 18. Kent

  Gabriel Oxenstierna:
  Flera fel i din kommentar.
  Lancet-artikeln säger inte det du skriver. Den metod de har använt för att dela in årets dagar i varma och kalla ger knappt 10 varma och drygt 355 kalla dagar per år i Sverige som exempel. Då är det inte så konstigt att fler dödsfall registreras under ”kalla dagar”.

  Det uppskatttas att 5 milj människor redan nu dör per år i världen som följd av klimatförändringarna.

 19. Kent #18,

  Jag antar att det är den här Lancet-artikeln som det handlar om. Vi skrev om den här: https://klimatupplysningen.se/kyla-dodar-manga-ganger-fler-varme/

  Var du fått att det skulle vara 355 kalla dagar ifrån förstår jag inte. Så här skriver de ”Figure 2
  Fraction of all-cause mortality attributable to moderate and extreme hot and cold temperature by country
  (observera att “varmt” och “kallt” är definierat relativt till varje lands optimala temperatur, dvs då dödstalen är som lägst /IN).