Klimat i Almedal

Naturvårdsverket påminde mig idag om att det bara är några dagar kvar till årets upplaga av Almedalsveckan. Årets i särklass största ämne bland evenemangen är miljö- och klimatfrågor, rapporterar Helagotland.se. 98 arrangemang blir det.
Själv ska jag faktiskt också över till Gotland. På söndag eftermiddag anordnas ett seminarium om klimatpolitik i praktiken som jag tycker verkar intressant.

Klimatpolitik i praktiken
Lyssna till och diskutera med centrala nyckelpersoner i klimatutmaningen. Hur ser den naturvetenskapliga grunden ut? Vilken kunskap har tillkommit sedan IPCC:s (Intergovernmental Panel on Climate Change) rapporter publicerades. Hur ser de principiella utgångspunkterna ut för klimatpolitikens utformning och vem bryr sig om IPCC?

Medverkande är professor Erland Källén, professor Runar Brännlund, Ulf Perbo – Vice vd BIL Sweden, Anders Wijkman – EU-parlamentariker (KD) och Anders Ygeman – Riksdagsledamot (S), ordf i miljö och jordbruksutskottet.
Jag hoppas givetvis att jag får möjligheten att ställa några kniviga frågor till herrarna ovan.
Hela programmet hittar ni på Almedalsveckans hemsida.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

  1. Maggie – ett varmt lycka till med de frågor som vetenskapsjournalisterna envetet borde ha ställt sedan lång tid tillbaka!

  2. Maggie, Du skriver
    ”Hur ser den naturvetenskapliga grunden ut?”
    Sanningen om den naturvetenskapliga grunden släpps inte fram och ignoreras när den presenteras därför att IPCC-politikernas affärsidé handlar om trick att plocka folket på nya skatter så att politikerna får mer makt och kan expandera och ordna jobb åt sina partibröder.

  3. Mats Frick

    Hej Ingvar, kan inte du bara snabbt dra din syn på den vetenskapliga grunden så vi inte pratar förbi varandra. Det låter oroväckande om grundläggande vetenskap förtigs.

  4. Till Mats Frick — och alla intresserade:
    Jag ska återkomma med svar som visar på undanhållna fakta.
    Men just nu vill jag snabbt rekommendera Kunskapskanalens (idag kl 21) program om fejkade panikskapande alarmism och fuskforskning.
    Jämför med hur medias aningslösa ”journalister” utnyttjas idag på liknande sätt av ekonomiska bedragare.
    Den ena delen handlar om Orson Welles radioteater ”Världarnas krig” som skapade panik i USA.
    Det andra fallet handlar om den sensationella publiceringen i den tyska tidningen Stern 1983 av vad som påstods vara Hitlers egenhändigt skrivna dagböcker men som togs för äkta.
    Programledarna diskuterar:
    – hur ska man kunna veta att en dramatisk nyhetsrapport i själva verket bara är ett ovanligt skickligt spelat?
    -om synen på äkta och falskt inom forskningsvärlden och risken för att råka ut för bedrägerier?