Intervju med Judith Curry

Läs gärna den första delen av Examiners intervju med Judith Curry. Den handlar om IPCC, Michael Mann och hans hockeyklubba. Intressant, och fortsättning följer i Examiner.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Les Miserables

  Jag välkomnar däremot en utredning.
  För mig har CO2 debatten inget med klimat att göra utan är snarare ett världsomspännande lurendrejeri, där klimatet tas tom ursäkt för att göra livet för oss alla lite sämre och införa en slags världsskatt.
  Märkligt att det hela resulterat i en form av religion eller substitut  för det. Al Capone föll på sina skatteaffärer – Mann hoppas jag faller på sina anslag. Men får väl helt enkelt sätta åt bedragarna där det finns den bästa chansen i det lagutrymme som finns.

 2. Olaus Petri

  Enligt del 1 får man känslan av att Mann ursprungligen var tänkt att fungera som en slags målvakt, alltså en sådan som förekommer i krogbranschen. Den hade jag faktiskt inte hört förut.
   
  Någon mer än jag som kunde läsa in ovanstående i Curryintervjun? Eller övertolkade jag?

 3. Les Miserables

  Jo, visst ser det mycket ut som om det är så. Men en färsbakad PhD med mer temperament än omdöme och förmåga är inte den man bör skjuta in sig på.

  Stev McIntyre skrev ganska ingående varför han ogillar undersökningen mot Mann. Men jag har hört andra som säger att Mann inte är måltavlan eg utan att det är ett försök att komma åt EPA och deras ’miljöregler för CO2, men det är bara spekulationer vad jag förstått.

 4. Les Miserables

  Jonas N #3 Det är alltså synd om honom. Humoristiskt. Det är oss det är synd om.  Spännande att se vad utredningen leder till. Det får gärna spilla över till Gore & Blood.

 5. Synd och synd … i någon filosofisk mening är det förstås synd om Mann … han har bara ett alternativ kvar: Att stå kvar och hoppa upp och ner i det hörn han har målat in sig i och gallskrika att alla andra har fel …

  Och den positionen unnar jag honom verkligen, den har j han själv förtjänat. Men Gore mfl är oerhört mycket större skurkar i sammanhange, där handlar det om många miljarder dollar … och på ett sätt som är mycket mer utstuderat än klantiga trädringssammanställningar …

 6. tty

  OT men ganska kul. Läs här hur IPCC räknade ut effekten av klimatförändringen på vinterturismen baserat på ett pressmeddelande från snöskotertillverkarnas förening (och dessutom citerade fel):

  http://nofrakkingconsensus.blogspot.com/2010/05/ipcc-snowed-by-snowmobile-lobby.html

 7. OT men ändå.
  Jag trodde att jag var någorlunda vaken för ”klimathotet” i form av dold agenda, förlorad frihet osv ( med hjälp av Air Con av Ian Wishart och naturligtvis Blue planet in Green Shackles av V. Klaus, några av Chris. Horners böcker mm). Men efter att ha ägnat senaste dygnet åt Brian Sussmans Climategate – a veteran meteorologist exposes the global warming scam så vill man bara sticka huvudet i en väldoftande vårbukett  och säga ” den agenda han avslöjar kan inte vara möjlig, det är en mardröm”. Men Agendan är nog värre än vad man tidigare kunnat föreställa sig. 
  En läsebok för politiker och alla andra!

   

 8. Slabadang!

  Ann LH!

  Håll i röstsedeln och friheten den Romska klubben har många medlemmar i dunkla vrår.Den somtror att det handlar om klimatet är bedragen å det grövsta. Jag är dock positiv och har sagt det tidigare en växande motkraft börjar skönjas den behöver bara finna sin politiska organisation. Den kommer occh komnmer ha den korruptionsfria politiken och journalistiken som mål och syfte. Det kokar över allt runt om i världen och snart så hittar trycket sin väg till lättnad. En ny innebörd av vad som är ”folkparti” kommer att träda fram.Folkens konflikt med etablissemangen består i samma problem vart du än tittar i väst. Vi får hålla ihop helt enkelt!

 9. Slabadang – hoppet lever dock och det bland annat tack vare dina tankar här på bloggen. Nästa steg implementering.

 10. Bo E

  Kan någon peka ut en sammanfattande historie-skrivning rörande startpunkten av Global Warming (the scam)?

  Om jag har förstått rätt, så är vi i Sverige betydligt mycket mer skyldiga i detta sammanhang än de flesta andra.
  Någonstans har jag hört att Bert Bolin var mera verksam i och kring de politiska korridorerna på Rosenbad än på sin institution.
  Vilken betydelse hade då t ex en viss välkänd idé-spruta och storpolitisk fixare vid namn Olof Palme?

  Rom-Klubben dyker hela tiden upp som en vålnad när man gräver i den gröna dårskapens historia.
  Hur mår den klubben idag? Är det den som i det fördolda styr hela klimat-racet? Där spådde man ju, på 70-talet,  en mycket pessimistisk utveckling.
  Enda möjliga lösningen på världens alla problem skulle vara 0-tillväxt och befolkningsreduktion i jätte-skala, parat med totalitär kontroll.

  EAP – Europeiska Arbeter Partiet – har ju sin syn på saken. Märkligt nog pekar man där sedan länge väldigt tydligt ut att just den gröna idiotrörelsen är en medvetet uppbyggd konstruktion för att skapa en total-kontrollerad Ny Världsordning. Tillskyndare är diverse furstar, banker, stor-kapitalister, politiker, dödgrävare och as-gamar! (kom osökt att tänka på Ken Lay (Enron) och han ännu levande parhäst Alberth Gore.

  Utvecklingsoptimismen och den vetenskapliga och sunda nyfikenheten från efterkrigstiden har ju helt bytts ut och ersatts av en total dysterhet och uppgivenhet parad med en obegriplig CO2-panikångest.

  Hur tusan har det kunnat gå så käpprätt åt pipan? – Slumpen? -Knappast!

 11. Bo E – # 10 Det finns sannolikt mycket mer att tillägga, speciellt från Europas horisont, men börja med Brain Sussmans rykande aktuella bok, som jag skrev om i # 7.
  Den kan beställas på Amazon.uk

 12. Mats Jangdal

  Det verkar som om mänskligheten med jämna mellanrum måste starta om samhällsmaskineriet, för att hantera problem med korruption, förtryck och annat. Ibland sker det genom att härskare i olika stater angriper varandra, ibland som palatsrevolutioner (inom en stat) och ibland som folkliga revolutioner. Undrar vad som ligger närmast till denna gång?

 13. Svempa

  Klimatismen är en metastas av kommunismen och tillämpar Lenins princip om att en välinformerad elit måste ta ledning över folket som inte begriper sitt bästa och till sin hjälps använder man de ”nyttiga idioter” som finns till förfogande.  Som stöd använder man sin teori om produktionskrafternas (naturkrafternas) utveckling mot en historiskt determinerad framtid.  Maria Wetterstrand och Mona Sahlin tillhör de nyttiga idioterna. Lars Ohly kan gamet sedan tidigare. Reinfeldts taktik verkar vara att posera som nyttig idiot men de feacto försöka köra en mer realistisk agenda – om han klarar det är en annan fråga.

 14. Labbibia

  Svempa # 13

  I Motala har de (politikerna) varit så infernaliskt korkade, så de har frånhänt sig rätten att styra i miljöfrågor. Alla beslut rörande sådana ärenden handhas alltså av tjänstemän.

  Resultat? Tja kommunens tennisbanor får inte längre användas eftersom de ”stör grannarna”. och politikerna kan ingenting göra……..
  I förlängningen av detta väntar Motalaborna på att fotbollsplaner od skall stängas. Vad gör man inte för miljön?

  Att demokratin ”åkte ut med badvattnet” verkar inte spela så stor roll? Man kan ju knappast rösta bort tjänstemän.
  Retorisk fråga:
  Har det spårat ur, eller har det spårat ur?

 15. Olaus Petri

  Motala Labbibia….Det är tydligt att man fortfarande skördar sådden efter Sölve Konradsson. Eller också är myllan extra god just där! 😉

 16. ThomasJ

  Labbibia #14: Njae, tjänstemännen kan tilldelas s.k. ’delegation’ för beslutsfattande i vissa frågor, tydligen har så skett i Motala. Denna delegation kan emellertid återkallas via beslut i ansvarig nämnd – tror i detta fall samhällsbyggnadsnämnden. Men, det är klar, det måste ju föreligga en politisk vilja att göra så.
  Sedan har oxo medborgarna möjlighet att överklaga fattade beslut, varvid man måste komma ihåg att göra så inom tre veckor efter beslutets ikraftträdande. Det vore väldans bra om folk i större utsträckning nyttjade detta – när det är påkallat alltså.

  Mvh/TJ