"Förnekar klimatförändringen ???"

c4y
Jag är personligen så bottenlöst trött på allt rent puckosnack om ”klimatförnekare” etc etc. Klimatet (normalt avses vädermönster under ca 30 år) har ständigt förändrats – inte bara just nu – tvärtemot vad experter som Al Gore, Anders Wijkman, Susanna Baltscheffsky, Karin Bojs och Pär Holmgren vill få oss att tro.  
Det kan inte bli tydligare än i ovanstående bild (från Ole Humlum’s superba website www.climate4you.com , klicka för större variant här – eller besök sidan – undersida ”Climate in Europe” för större detaljbilder), där vårt närområdes temperaturhistoriska variationer i närtid redovisas grafiskt. Förkortningarna avser ”årstiderna” – ex DJF = December, Januari, Februari
Minnet är kort för de flesta, verkar det. Eller är det för vissa religion, som exemplen i Lagerbladskans SvD-serie, kommenterad i andra länkar här ? Eller kanske för andra ett politiskt spel ?
Tack till personer som exempelvis Ole Humlum, som sammanställer observationer av ovanstående typ.
Sorgligt att man ska behöva leta upp fakta själv, och inte kan lita på varken media, eller den skattebetalade IPCC-kolossens skådeprocess.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. fogge

  Och vad är egentligen ett ”Klimathot”?
  Definieras det som att klimatet i sig hotar, eller hotas klimatet?
  Och vem skulle komma på tanken att kalla någon för
  ”Väderförnekare”?
  Även om jag gärna försöker förneka att behöva gå ut i dag när det är minus 22 grader 😉

 2. Lars C

  Peter Stilbs!
  De där 30 statistiska åren som ständigt åberopas säger vad jag kan förstå inte ett dugg om hur klimatet kommer att bli. Ett omslag kan komma fort, triggat av fundamentala faktorer som vi kanske inte förstår. Jag tror att sådana förutsägelser ligger på samma sannolikhets nivå som teknisk analys på aktier, ibland stämmer det, ibland inte.
   
  Ingen kan veta om trenden nyligen har svängt eller inte, ingen kan veta om det blir varmare just nu eller inte. Temperaturstatistik kan bara visa historik om ens det. Kaotiska system låter sig knappast beräknas.
  Datamodeller generellt bör rimligen göra små fel i indata till stora fel i utdata.

 3. Svempa

  Räven simmar över sjön.
  Nu har den gode Lektor Hektor Sektor fått tag på Naturvårdsverkets fina julreklam från 2004. Kolla här:
  http://www.youtube.com/watch?v=ANDOcPUlfC0
   
   

 4. Peter Stilbs

  Lars C – visst måste det vara så.  Och jag tror alltmer att klimatmodellerare och besläktade inte förstått vad de söker behandla, numeriskt och statistiskt (- och än mindre har de koll på alla delfaktorer).
  Så komplicerade system som Jordens klimat uppför sig inte som en enkel variabel – för vilken man kan tillämpa någon form av statistisk analys för att avstämma/kalibrera olika bidrag (engelska ”tune” – eller kanske bättre ”fudge” (sv. kola) eftersom inkompletta faktorer antar den roll utelämnade/okända skulle ha haft).
  Jag  blir allt mer övertygad om att den sanning man söker beskrivs av vad jag tog upp i somras: 
  https://www.klimatupplysningen.se/2010/07/24/tillbaka-till-rotterna-ii/
   Sammanfattningsvis är klimatet oförutsägbart i normal mening.

 5. Labbibia

  Tack Svempa!
  Ett lysande exempel att kasta i fejset på de som nu ”förnekar” att det tidigare från alarmisterna/hysterikerna pratades enbart om ”Global Uppvärmning” och vilka konsekvenser det skulle få……. Tack!
  Ibland är det bra att ha facit i hand! 🙂

 6. Lars C
  Dessa 30 år säger förstås inte ett dugg om hur vädret kommer att bli i framtiden. Det är helt korrekt.
  Men det är värt att påpeka för klimatpladdrarna att de egentligen bara har två observationspunkter för det dom kallar ’klimatet’ sedan manniskanorsakat höjd CO2-halt.
  Dom flesta fattar inte ens denna enkla observation.
  Det är temperaturen (dvs vädret) som ändrar sig stokastiskt och lite kaotiskt hur som helst. Begreppet ’trend’ hänför sig till skenbara eller verkliga riktningar över tid i dessa temperaturförändringar! Rörande ’klimatet’ låter sig sådant öht inte göras mht mänsklig påverkan (Man har helt enkelt för lite inormation)

 7. Svempa #3
  Jag minns denna (och andra) indoktrineringsfilmer från den smällkalla vintern. Och jag hörde av mig till Naturvårdsverket och projektledarenför kampanjen. Och fick av denne veta att de hade ett regeringsuppdrag att förbereda befolkningen för ’dom kommande nödvändiga samhällsförändringarna’.
  Det var alltså helt medvetet och i syfte att underlätta beskattning och påbud för politikerna!
  På min egentliga  fråga om vad de hade för kunskap och  underlag att göra dylika framtidsprofetior, fick jag öht inget (försök till) svar!

 8. Peter Stilbs

  Jonas N och Svempa – det var Naturvårdsverkets skattebetalade affischer, annonser och propagandafilmer som ledde mig in i detta ca år 2003.

 9. Claudius

  Peter, SvD fortsätter ju med sin ”klimatångest” idag. Med skribenten Lagerblad. Icke Susanna! Först trodde jag att hade förfall p g a det fina vädret/klimatet i Cancún, men så visar det sig att hon skriver om vargar i samma utgåva av Bladet, sannolikt från högkvarteret i Stockholm. Är hon således avlöst/sågad från klimatångesten? Eller har själv funnit ett ännu större hot mot tillvaron?
  Du ger Naturvårdsverket credit för Ditt engagemang i klimatfrågan. Hoppas att nån där läser det och inser att åtminstone något gott kommer ut av deras verksamhet.
  Mitt intresse för klimatfrågan, och debatten om den, väcktes av SVT:s programserie 2001, den hette ”Nova”, där Lena Liljeborg  ägnade ett avsnitt i december det året åt Henrik Svensmark och hans forskning, ”toppat” med en senare intervju med Erland Källén som försökte snacka bort honom. Tyvärr har SVT inte levt upp till de förväntningar som Liljeborg väckte. Och i SVT tycks hon vara försvunnen/bortmotad?

 10. ThomasJ

  Intressant läsning ”The Cancun Climate Capers”:
  http://www.americanthinker.com/2010/11/the_cancun_climate_capers.html
  Caper betyder dels kapris [utmärkt krydda, prova tillsammans med finhackade rödbetor = stek & lägg på stekt fiskfilé så får man nåt som ibland kallas för ”fiskfilé Breslau”. Dels betyder det, som i ovan, glädjeskutt, luftsprång, kaprifol [ej blomman], i meningen hitta på upptåg (dumheter) resp. konstigt beteende. Bra sammanfattande är här ofta använda ’hitte-på’ – måhända med viss bäring mot växtart… 😉
  Mvh/TJ

 11. Chris

  I dagen DN (endast papper) påstås utan bevis att de senaste 10 åren är de stormigaste någonsin och även värmen i Ryssland och Pakistan dras upp igen. I en faktaruta påstås att
  – havsisen i Arktis har varit rekordlåg i år
  – avsytan stiger snabbare än på minst 3000 år
  Genom att läsa TCS har jag tyckt mig få bevis på motsatsen. Vad är det som gäller? Vad skall jag säga till bekanta som läst DN och tror på allt som står där?

 12. Staffan D.

  Vintrarna i Sverige blev varmare 1975-2000, framgår det av diagrammen.  Somrarna däremot var som förr;  +0,5º är inte märkbart.  —  Det här stämmer med erfarenheten:  Efter 1989 försvann vintrarna ett tag.  Därför är kylan nu, i början av vinterperioden, så trevlig:  Klimatknuttarna får lite att tänka på.

 13. AOH

  En annan tänkvärd inlaga:
   
  http://t360.idg.se/2.8229/1.356284
   
  Istället för Cancún – så borde man göra
  ………Varför ska man ha toppmöten i Kuala Lumpur eller Rio de Janeiro? Det är egentligen lite märkligt att toppmöten måste hållas i olika städer runt om i världen, som om det vore särskilt viktigt eller betydande att resa omkring och prata…….

  ……….Det verkar bara slöseri. Inte nog med att alla delegater ska resa business class, de ska ha jussta hotellrum också och åka taxi hit och dit. Värdlandet ska bjuda på maten och stå för säkerheten, hålla antiterroriststyrkor beredda och hålla alla protesterande medborgare på avstånd. Det måste vara betydande kostnader inblandade, pengar som hade kunnat användas till ett eller annat vindkraftverk istället.……..


  Minns ni Andreas C. som innan resan till Cancun ” skröt” om att han före resan till Köpenhamn hade hunnit med mer än 100 klimatmöten runt om i världen.
  Men anledningen till allt hans resande är väl som han uttryckte det att ” EU är mest klimatvänlig i världen” och i Cancun
  ” måste vi se stormakterna i ögonen” Hi – Hi

 14. Ändå kan jag inte tolka bilderna annat än att de senaste 35 åren är betydligt varmare än perioden 1900-1935.  Man kan bevisa det mesta genom att använda lämpliga perioder från en graf med stora slumpmässiga variationer överlagrade en stadig underliggande trend.  Elementär signalanalys visar detta.   Tittar man på temp. grafen  1979-2010 ser man att temperaturtrenden stigit stadigt  0.6 grader, vilket är exceptionellt. Trenden ligger 1 grad över högsta nivån sedan 1660, som inträffade 1732.  Källa: Climate4you.  Det är obegåvat att blunda för detta.  Inom området teknisk analys för värdepapper skulle en sådan trend ge en stark köpsignal. Nåja framtidens trendutveckling blir intressant, om vi nu har tid att vänta. 

 15. ThomasJ, mycket bra och givande länk. Tack!  
  Även Slabadangs hänvisning nyligen var mycket bra: En ny publicering av bla S. McIntyer i Journal of Climate om temperaturtrender i antarktis, som reviderar Hocketeam-medlemmen Steigs publikation om samma sak i Nature 2009:
  Det var intressant och bra pga att (bl a):
  – Det faktum att bättre arbete blivit publicerat
  – Det var skeptiker som publicerade sig i JOC
  – En editor vågade hålla huvudet kallt(!),
  – Peer-review processen innehöll starkt motstånd från en reviewer
  – Denne skrev inlagor sammanlagt  motsv 10 ggr rapportens längd
  – Pga detta involverades en fjärde reviewer
  – Och att ’teamet’ inte lyckades förhindra publicering
  Läs om detta här!

 16. Claudius

  Peter S, jag såg just ditt inlägg på SvD om klimatångesten, dom klipper alltså bort dina kommentarer … mer än bedrövligt! Men just den kommentaren, där du påpekar det, stod kvar för en liten stund sedan. Så dom slumrar alltså emellanåt.

 17. Re  #1  fogge.
  Klimathot  ej är ju knappast relevant i Skandinavien under överskådlig tid.  Besvärliga omständigheter orsakad av varmare klimat är väl framst två.
  1.  Klimatflyktingar från SAHEL , med den slappa flyktingpolitik, som våra politiker står för, som inte ens orkar utvisa yrkestiggande zigenare
  2. Sommartorka med skogsbränder av modell Ryssland – i Norrbotten brann skog för 50 miljoner kr för några år sedan under en torr, het sommar.
   

 18. Peter Stilbs

  Chris #11 – Du hittar det mesta på http://www.climate4you.com  – eller länkar vidare

 19. Labbibia

  Efter en 45 minuters hundpromenad i det underbara(?) vinterlandskapet, kan jag konstatera att isen nu lägger sig på fjärden. Det har faktiskt aldrig skett så tidigt sedan jag flyttade hit. (-91)
  Och visst är det bara väder…….men det är j-vligt kallt sådant!

 20. Peter Stilbs

  Jag försökte igen på SvD – får se hur många sekunder det tar:
  SvD = Novyi Pravda
  Nu har ni tagit bort mina två kommentarer i går och två till i dag. Vad är detta för debattforum? Ynkliga är vad ni är.

 21. Staffan D.

  Republikanerna ska eliminera kommittén som skapades av talespersonen Nancy Pelosi för att understryka hotet från klimatförändringen…  I ett av sina första beslut som talman 2007 skapade Pelosi ” the House Select Committee on Energy Independence and Global Warming” för att ge uppmärksamhet åt klimatförändring-vetenskapen och visa att en broms för CO2 inte behöver hindra ekonomiska tillväxten.  Republikanerna har motsatt sig lagförslagen att kontrollera CO2-utsläppen genom energiskatt.  När panelen möttes idag sade Sensenbrunner (R-Wisc) att detta möte ”skulle bli det sista för kommittén”.
  http://www.bloomberg.com/news/2010-12-01/pelosi-s-climate-change-panel-will-become-casualty-of-republican-takeover.html

 22. Lena Krantz

  Peter Stilbs #20
  Det verkar som att mina är kvar idag. Hitills i alla fall!

 23. Labbibia

  AOH # 13
  Lustigt…….
  Precis så kommenterade jag i en av SVD:s kommentarsfält i går, angående att ”tro på klimathotet”. Det är ju nästan absurt att politikerna inbillar sig att de fhar någon som helst trovärdighet i sitt ”klimathotande” när de likt en jättelik gräshoppssvärm flyger Jorden runt, år efter år. 35 000 i Köpenhamn…… 15 000 i Calko…f´låt Cancun.

 24. Labbibia

  Peter S
  Det är ju en skandal utan like att de censurerar dig!
  Kanske går det att ta upp detta med någon annan tidning?
  Bara en tanke…..
  Du får börja skriva under pseudonym!
  ”Ont skall med ont fördrivas” 😉

 25. Lena Krantz

  Peter Stilbs #20
  Jag har fattat nu, det är inte SvD:s som är boven utan grabbarna från UI (gissningsvis) för det som händer är att någon anmäler din (eller min) kommentar och då tas den automatiskt bort för granskning.
  I´s a war going on
  🙁

 26. tty

  Holmfrid #17
  Varmare klimat innebär mer regn i Sahel inte mindre eftersom monsunen förstärks. Under den varma perioden för 8000-10000 år sedan var större delen av västra Sahara savann i stället för öken.
  På motsvarande sätt utbredde sig Sahara söderut under istiderna. Det finns fossila sanddyner nästan ända ned till Guineabukten.

 27. Morgan

  Lena #25 Aha det förklarar saken, brukar använda ”Kane” när jag är på SvD och DN, brukar försvinna som ett skott inom 30-45 min.

 28. Dan

  Holmfrid #17:
  Man lade ner det frivilliga brandflyget för att spara någon enstaka miljon, om ens det. Följden blev brandförluster i aldrig tidigare skala. Snålheten bedrar visheten.

 29. Janne

  Jag vill se en journalistisk granskning av klimatmötet i Mexiko. Äter delegaterna närproducerat? Åker de kollektivt? Klimatkompenserar de för flygresan dit och hem? Finns mycket att kolla upp. 

 30. Christer Löfström

  Jag vet att jag av hälsoskäl  inte bör kolla vad som skrivs i gammelmedia, men det kom reklam i postlådan för Sursvenskan, så jag kollade på nätet vad man skriver om nu för tiden.
  Kollade först det regionala på bostadorten Kävlinge. Som så många år tidigare, föräldrar med barn i kommunala skolan (Tolvåker) är förtvivlade. Nu ber man staten om tvångsförvaltning.
  Kollade sedan Aktuella Frågor och blev så j-a arg att endast en kommentar, här hos de som tänker själv, kan sänka blodtrycket.
  http://www.sydsvenskan.se/opinion/aktuellafragor/article1313215/Malmo-kan-ta-taten.html
  Luciano Astudill =”Samhällsetreprenör”. Förmodar att han(s) försörjer sig på skattemedel utan att göra någon som helst nytta. Klimat och utanförskap. Grrrrrrrrr

 31. Lena Krantz

  Morgan #27
  Ha ha…ja det nicket känner jag igen.
  🙂
  Men det är ändå skönt att ha fått en förklaring.

 32. Peter Stilbs

  Lena Krantz #25 – men de kommer inte tillbaka efter ”granskning” – trots att de inte (i början iallafall) innehöll några elakheter. Jag tror fortsatt det är redaktionen.

 33. Labbibia

  Peter S # 31
  Nu har jag provat att anmäla ett uppenbart påhopp på bl. a signaturen ”Ratzz”, från en ”Sverker” kl 13.46
  Ska bli intressant att se om det försvinner…….

 34. Labbibia

  forts # 32
  Det här:
  ”Vet du vad, Plutten, såna som du och Ratzz borde äta varandra. Då skulle världen och dom som bryr sig om den dra en stor lättnadens suck”

 35. Slabadang

  Peter S!
  Vi kan nog fastställa att 30 års klimat verkar vara ca HALVA klimatsvängningsperioden och generalist som jag är så står jag kvar i min profetia om att vi nu med säkerhet är på väg in i en kallare period.Det blir inte lika kul att vara alarmist med 60 åriga klimatperspektiv vilket Humlums bilder så tydligt indikerar.

 36. Staffan D.

  SvD idag:  ”Rädslan har ett föremål:  mister jag jobbet…?  Har inte den där lilla knölen växt till sig?  Det är några exempel på rädslor… Ångesten är något helt annat.  Ogripbar och samtidigt kvävande.  Ett träsk som suger i sig alla initiativ, all mening.”  Cordelia Edvardson.
  – Oförnuftigt…  Stämmer nog bra med verkligheten.

 37. Ratzz

  Är ganska van vid att folk inte gillar mig i ”gatuslagsmålet” som är på SvD o DN kommentarerna 🙂 Gör inte direkt nått för att skaffa vänner heller på motståndarsidan

 38. Labbibia

  Ratzz # 37
  Hehe…….det har jag ju sett förstås!
  Men du håller dig ju (nästan) alltid till sak, vilket är mer än man kan säga om dina kombattanter. 🙂

 39. AOH

  Janne # 29
  ”Jag vill se en journalistisk granskning av klimatmötet i Mexiko. Äter delegaterna närproducerat? Åker de kollektivt? Klimatkompenserar de för flygresan dit och hem? Finns mycket att kolla upp.“
  Åtminstone dricks det närproducerat Tequila
  http://www.eike-klima-energie.eu/news-anzeige/wasser-predigen-wein-trinken-wissenschaftler-in-cancun-fordern-strenge-rationierung-im-westen-um-das-klima-zu-retten/
  „….Ausgelassen und fröhlich feiern die Kongressteilnehmer der COP 16 Klimakonferenz ihren Beitrag zur Rettung des Klimas. Gute Stimmung ist immerhin Vorausssetzung für schwere, strenge Beschlüsse. Wie zum Beispiel den zur Umverteilung des Vermögens von reichen an arme Ländern oder die Rationierung von allen Gütern des täglichen Bedarfes in den entwickelten Ländern. Es ist ja nicht persönlich gemeint, es dient nur der Rettung des Weltklimas. ….
  =….Avspända och glada firar COP 16 deltagarna sitt bidrag till att rädda världens klima. En positiv stämning är alltid en bra början till att kunna ta tunga beslut. som t.ex. förmögenhets
  omfördelning från de rika till de fattiga länderna.
  Men observera det är inte för det egna nöjets skull utan för att rädda världens klimat”

 40. Claudius

  Peter S: Svenska Dagbladet — Svagbladet — upphör inte att skämma ut sig. Dom plockar bort det ena efter det andra.
  Tidningen publicerar artiklar och inbjuder läsekretsen att kommentera. Dom fattar ändå inte att tidningen faktiskt skulle vinna på att också låta kommentarerna kunna läsas av andra läsare! Nu tog dom just bort en kommentar kl 15:24 som bara innehöll ett förslag om att man kanske bör byta signatur ibland, för att inte sållas bort direkt, dom har kanske nån sorts filter som kan göra det automatiskt. De enda inlägg som bör tas bort är sådana som är oförskämda eller kränkande mot andra läsare! Men tidningen tål alltså inte ens lite kritik mot det som deras egna förträffliga/korkade skribenter producerar! Nu inkasserar Svagbladet bara negativ good-will, i allt större drivor.
  Om det inte vore för deras kultursidor hade jag nog avslutat min prenumeration vid det här laget.

 41. Claudius

  Lena Krantz #25: Kan det verkligen vara så? Skulle en Tidning, en Representant För Den Tredje Statsmakten, nedlåta sig till att dansa efter en pipa som blåses av någon mer eller mindre obskyr kamarilla, när man stoltserar med att man minsann inte tar order ens från Regeringen?
  Nej, det är Bladets egna ordningsmän som trixar med detta. På order av Chefredaktören, förstås.

 42. Claudius

  AOH #39: Mycket påpassligt och bra. Och träffande!

 43. Pär Green

  AOH # 39
  Hoppas på enkel biljett! 😉

 44. Peter Stilbs

  Lärde mig ett nytt ord från kommentarerna på SvD:
  Klimatneurotiker
  Utmärkt !

 45. Rosenhane

  Labbibia
   
  Jag la nyss in en riktig giftpil i Svd. Ska bli kul att se hur mångas minuter den klarar sig.

 46. Labbibia

  Rosenhane
  Jag såg det. Skrattade gott….men ger den max 30 överlevnad. 😉

 47. Labbibia

  30 minuter, Rosenhane….

 48. Svempa

  Chris och Holmfrid
  Titta inte på räven simmar över sjön videon. Det kommer leda till att ni säljer huset och skänker pengarna till Greenpeace – sedan hamnar ni i socialbidragssvängen  vilket leder till att skatterna måste höjas och då blir det mindre till gröna certifikat varvid vindkraftsindustrin går omkull och man börjar elda med kol igen och sedan går jorden under i Ragnarök.
   

 49. Rosenhane

  Labbibia
   
  Den överlevde exakt 1 timme.

 50. Labbibia

  Rosenhane
  Oj, det var rätt imponerande! Har censorn på SVD slöat till?

 51. Pehr Björnbom

  Utmärkt inlägg av Peter S.
  Jag vill passa på att också tacka Ole Humlum för hans utomordentligt värdefulla websidor.

 52. Pingback

  […] mest på modet, och skrev om den här. Blev påmind idag av signaturen Svempa i en kommentar på Climate Scam (på ett i övrigt läsvärt inlägg av Peter Stilbs). Någon har lagt upp den här guldklimpen […]

 53. Janne

  De som sköter rensningen av ’olämpliga’ kommentarer på många av de ledande tidningswebbarna är ett företag Interaktiv Säkerhet i Norden AB, hemort Varberg. Privat business, koppling till medieinstitutet Fojo, som bland annat ger journalister specialundervisning i klimat och miljö:
  http://www.interaktivsakerhet.se/Default.aspx?tag=start
  Den som vet mer om verksamheten, berätta gärna.

 54. Anders L

  ”Klimatet (normalt avses vädermönster under ca 30 år) har ständigt förändrats – inte bara just nu – tvärtemot vad experter som Al Gore, Anders Wijkman, Susanna Baltscheffsky, Karin Bojs och Pär Holmgren vill få oss att tro. 2
  Det är väl på gränsen till nonsens att påstå att ”expertisen” påstår att klimatet inte förändras? Tvärtom brukar ju i stort sett varenda klimatartikel börja med ett konstaterande av att klimatet ständigt förändras.
  Vad gäller diagrammen över temperaturavvikelserna så tycker jag att de är utomordentligt instruktiva. Fram till 1975 ser man både kallare och varmare områden i Europa. Efter 1975 är det varmare överallt, hela året. För mig är det helt obegripligt hur någon kan se dessa diagram och dra slutsatsen att klimatet inte blir varmare.

 55. L

  Anders L, hur svårt har du att läsa innantill? Att klimatet ständigt förändras och inte bara just nu är vad som står skrivet i citatet.

 56. Lena Krantz

  Anders L #53
  Jag är benägen att hålla med dig ang diagrammen men skulle vilja se andra tidsintervall å andra sidan.
  1921-1950
  1951-1980
  1981-2010
  visst skulle det vara lite intressant?
   Jag förmodar att normalen fortfarande är 1961-1990.

 57. Lena Krantz

  L #54
  Jo jag förstår att det inte handlar om det har blivit varmare eller inte utan bara att klimatet förändras, hela tiden. Men ändå…

 58. Rosenhane

  Janne, berätta gärna lite mer om det du själv vet.
  I mina öron låter det inte troligt att stora opinionsbildare lägger ut ansvaret för sin egen verksamhet(dvs opinionsbildning) på något litet företag i Varberg.
  Kan du utveckla din 52:a?

 59. L

  Lena K #56, där hängde jag inte med. Anders L har missuppfattat den text han klippt ut, kanske en betoningsfråga, men likväl fel uppfattat.

 60. Rosenhane

  Vem är den här JIMMY som spammar på Svd, det är väl ingen härifrån får man hoppas?

 61. Lena Krantz

  Rosenhane #59
  Det undrar jag med….han är ju bara jobbig!
  🙁

 62. Lena Krantz

  L #58
  Så uppfattade inte jag hans kommentar utan istället att han hävdar (felaktigt enligt mig) det motsatta förhållandet, dvs att man vanligtvis trycker på att klimatförändringar alltid sker.
  Men det gör man väl inte, tvärtom skulle jag vilja säga.
  Om man däremot ser diagrammen som ”bevis” för att klimatet inte har blivit varmare kan de kanske uppfattas felaktigt. Ja att texten skulle handla om det alltså..

 63. ThomasJ

  Detta är måhända redan känt, intressant so-oder-so iaf.:
  http://wattsupwiththat.com/2010/12/02/breaking-japan-refuses-to-extend-kyoto-treaty-at-cancun/
  Mvh/TJ

 64. L

  Lena K, gå upp och läs hela Peters text och sedan Anders L:s kommentar så ser du att han missuppfattat, eller försökt vantolka vad hela Peters inlägg handlar om, just att klimatet alltid förändrats och inte bara just nu som dessa ”experter” vill få det till.

 65. Rosenhane

  Lena#60
  Du och Labbibia har hanterat Svd idag på ett föredömligt sätt.
  Jag tror att det är det enda raka att mala på med sakargument utan tillstymmelser till påhopp ända tills minkfolket bara har ad hominem kvar.
  Det är naturligtvis svårt att hålla tand för tunga men en medveten strategi mot Svenska Dagbladet att inte falla för suget att ge på tafsen kommer att löna sig i längden.
  Anna Lagerblads och dom andra fast anställda semestervikariernas brister måste blottläggas.
  TCS-folket kan åstadkomma detta bara Peter Stilbs tar sig aliaset ”Gröna Nejlikan”. 😀

 66. Rosenhane

  Forts.#64
   
  Ta mej tusan, här kan man plocka in själva smärtomannen himself;
  Det är bara att vända andra kinden till vettja! 😉

 67. Lena Krantz

  Rosenhane #64
  Tack!
  Jag tror att du har rätt, det enda rätta är att komma med vettiga argument på ett artigt vis.
  Ja så långt det är möjligt för ibland blir man ju påhoppad av diverse internettroll…och lite måste man ju bita ifrån också

 68. Lena Krantz

  L #63
  Jo, men var det inte det jag skrev i min #61?
  😀

 69. Fortsättning till #15
  Steve McIntyre, som var en av medförfattarna till arbetet som snart dyker upp i Journal of Climate, har en post om tillblivseln av publikationen och hur frenetiskt en av reviewerna försökte förhindra publikation. Detta var alltså efter ClimateGate, när denna sorts ambitioner från Team:et numera var allmänt kända. Möjligen kan ändå medvetandet om att dessa förhållandena varit kända gjort att det i slutändan gick rätt.
  Men återigen verkar det som om temperaturdata-teamet gjort sitt bästa för att förvanska bilden av hur det ser ut i verkligheten. Av inkompetens, eller önsketänkande, eller värre …
  Och det funkade ju, deras ’felaktigt beräknade’ bild av stora delar av Antarktis i varma röda toner kom i fyrfärgstryck på Natures omslag. (Jag tror inte att den reviderade bilden kommer att få lika prominet uppmärksamhet)
  Läs mer om detta här!

 70. L

  Lena K #67, nej det var inte det du skrev. Men det var i första hand Anders L som försökte tolka Peter helt tvärtom, kanske oavsiktligt.

 71. Janne

  Rosenhane # 57
  Jag känner mycket folk i medievärlden. Det är ingen hemlighet att kommentarerna efter artiklarna rensas av det nämnda företaget Interaktiv Säkerhet. Det framgår ju av företagets egen hemsida. Gäller bl.a. DI, DN, Aftonbladet och Expressen, men tydligen inte SvD.
  Redaktionerna anser sig inte ha råd att själva gå igenom kommentarerna. Tar alltför mycket dyrbar tid.
  Jag tycker precis som du att det här är en redaktionell fråga, en policysak, och förstår inte att man säljer ut den till lägstbjudande.

 72. Klimatneurotiker lever i ständig rädsla och ångest,tolkar alla yttre tecken,
  värmebölja som skräckens höjdpunkt,allt annat som onormalt.
  Deras rädsla ’oscillerar’  med vädret.
  Neurotikern blir aldrig befriad från sin rädsla,utan kvar i den som en
  njutning nästan,och fortsätter med hotfulla uttalanden,reel fear.
  ALI.K.

 73. PB

  Det är inte bara i cancun man löser svåra frågor
  http://www.blt.se/nyheter/karlshamn/andrat-klimat-kan-paverka-blekinge-mycket(2200786).gm
  Tydligen var förra vintern inte kall nog enligt experter