Ett riktigt kalkoninlägg

cartoon_frozen_turkey

Och med denna bild vill jag tacka er för ännu en bra vecka. I helgen kommer förhoppningsvis ett mer djuplodande inlägg om det varmaste decenniet någonsin. 🙂

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Steve

  Kalkon 2:  ”Industri-civilisationen måste försvinna om vi ska kunna hejda den ekologiska kollapsen och låta mänskligheten överleva.”  James Hansen, NASA, instämmer gärna.  
  Men det är tänkaren Keith Farnish (UK) som slår fast detta i sin bok A Matter of Scale.  Mer konkret vill han ”få slut på betesdjuren, förinta städerna (razing cities to the ground), spränga dammarna, kort sagt stänga av växthusgasutsläppsmaskineriet” (sid 226).   
  Dr Hansen blir riktigt upprymd vid tanken på den kamp som förestår:  ”Keith Farnish har rätt:  tiden är praktiskt tagit ute, och det är ’systemet’ som är problemet. Staterna knäar inför fossilbränsleintressena — och de kommer inte att ta hand om vårt och planetens välbefinnande om vi inte tvingar dem att göra detta, vilket kommer att fordra en enorm ansträngning.”  (Amazon com, ’Review’ av boken)
  Mr Farnish berättar att dr Hansen skrev ihop det här berömmet utan att vara ombedd, han helt enkelt tyckte att det här var så viktigt att få sagt. 

  James Delingpole skriver om det hela i The Telegraph idag 22 jan.  (Marc Morano på Climate Depot ledde mig dit.)  Farnish’s bok kan laddas ner gratis;  Delingpole har länken.
  http://blogs.telegraph.co.uk/news/jamesdelingpole/100023339/james-hansen-would-you-buy-a-used-temperature-data-set-from-this-man/

  /turkey (bl.a.):  An event that fails badly or is totally ineffectual.  Jfr ’kalkonfilm’ /

 2. Håkan Bergman

  Är det kalkontråd så är det, extraknäck nån?
  http://www.dn.se/resor/manskliga-sangvarmare-provas-pa-brittiska-hotell-1.1031886

 3. Danne

  Ronny Jönsson om klimathotet http://www.bandit1048.com/webbradio/frameset.php?type=audio&id=58