En riktig grodprins

Prins Philippe har full koll
Belgiens tronarvinge prins Philippe gästade Globe 2008 konferensen i Vancouver, Canada, och passade då på att briljera med sina kunskaper inom vetenskap.
Han sade bland annat att för att hålla koldioxidnivåerna på samma nivå som nu skulle det krävas 50 till 85 procent mindre utsläpp.

”This basically means that we will have to live in an almost carbon-free world.”

Ur The Vancouver Sun, 12 mars

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Marcos

  han verkar lika intelligent som kungen. Är de släkt måntro… 🙂

 2. Peter Stilbs

  Ja – korkskallar verkar finnas överallt.
  Kanske någon kunde upplysa honom om att han är uppbyggd av atmosfärens koldioxid, genom att äta saker som i flera led byggts upp via fotosyntesen till energirika föreningar.
  CO2 (gas) + H2O —> kolhydratliknande saker + O2
  Livsenergidrivkraften kommer i botten samma väg. Vi är s.k. kolbaserade organismer.
  Detta får mig att tänka på sekvenser i den första Star Trek spelfilmen från ca 1980, där Lt. Ilia återuppstår som en av “Vger” skapad maskin, som refererar till Spock och Kirk och de andra som “Carbon units”… http://www.imdb.com/title/tt0079945/

 3. Christopher E

  Är du Peter Stilbs vid Kungliga Tekniska Högskolan?
  I så fall mina varmaste komplimanger till dig som kunnig forskare, för att du vågar stå emot klimatfixeringen och håller fast vid rationell vetenskap. Klimatkonferensen i Stockholm var mycket viktig, trots att media gjorde vad de kunde för att allmänheten skulle hållas ovetande.

 4. Peter Stilbs

  Hej Christopher E – tack för vänliga ord. Jo – media – sånär som på en kille från TT ignorerade avsiktligt detta möte
  http://gamma.physchem.kth.se/~climate/
  (hans notis kom in i ca 10 landsortstidningar)
  En av de senaste dagarnas skribenter i denna spalt sökte också stoppa mötet genom ett antal telefonsamtal till KTH’s rektor…

 5. Christopher E

  Peter Stilbs: Jag har läst dina inlägg i pressen och följde intresserat vad flera av de deltagande internationella forskarna redogjorde för efteråt. Hade gärna besökt konferensen själv, men bor i en annan del av riket och hade inte möjlighet, tyvärr. Jag är bekant med professorn i fysikalisk kemi vid Göteborgs universitet, och hörde den vägen först om din syn i de här frågorna.
  Att någon är så rädd för andra åsikter att man försöker stoppa ett möte med kompetenta forskare är tyvärr lika lite överraskande som det är tragiskt.