Elsa levererar en käftsmäll mot den förda energipolitiken

kolonialism energi

I detta avsnitt tar Elsa Widding upp statsminister Magdalena Anderssons tal i Almedalen. Hon utgår också från en artikel av prof Jan Blomgren. Kritiken mot de rödgrönas energipolitik är inte nådig.

Sverige kan i mycket liknas vid en koloni som exporterar sin energi och vinsterna därifrån till utlandet, främst till Kina. Det är i huvudsak utländska företag som bygger vindkraftverk, solceller och serverhallar. Allt subventioneras med svenska skattepengar. Varför säljer statsministern tillsammans med stödpartierna MP, V och C ut Sverige till internationella storföretag och subventionerar dem med våra skattepengar och våra elpriser? Elsa förklarar hur det hänger ihop.

Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Ann Löfving-Henriksson

  Elsa, en gång Sveriges bråkigaste kvinna, nu Sveriges bråkigaste, modigaste och för tillfället viktigaste kvinna.
  Måtte Du lyckas!

 2. Magma

  Elsa är så tydlig som man någonsin kan vara.
  Samtidigt är budskapet djupt tragiskt – vad har vi egentligen för företrädare för vårt land? Och varför är man inte ärlig med sin politik?
  Att MP vill rasera välfärdssamhället vet vi redan och det har man trots allt varit ganska öppna med, även om budskapet i sig inte formuleras som att det är ruinens brant som är själva målet – däremot borde var medborgare med någon liten slutledningsförmåga kunna räkna ut att deras totala satsning där någon hundradels grad i temperatursänkning får kosta vad som helst ger konsekvenser.
  Den djupa tragiken ligger däremot i att resterande partier låter 3%-partiets samhällsfrånvända politik slå igenom med full kraft, samtidigt som man slingrar sig och försöker förklara det med att det är vägen mot det goda samhället – eller möjligen med att ”det har EU sagt”, precis som att Sverige inte skulle ha någon påverkan på vad EU säger.
  Trots allt verkar BoJo vetat vad han gjorde när han ledde UK ut ur EU …
  Viktigast här och nu är emellertid att stödja allas vårs Elsa och så långt möjligt hjälpa till att sprida hennes budskap så att vi kan nå en ”tipping point” med nuvarande politiska moras.

 3. Magma

  #Ann
  Och Ann lyckades formulera mina tankar så mycket kortare och tydligare än vad jag själv klarade av … 🙂

 4. johannes

  Heja Elsa!!

 5. Evert+Andersson

  Anna Dahlberg, Expressen, är också en tydlig röst i klimat- och energipolitiken.

  https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/dumpa-de-rodgrona-och-slapp-loss-karnkraften/

  En riktigt bra ledare

 6. johannes

  Ja vem företräder M.A?
  WEF.

 7. Ivar Andersson

  MP lyckades styra klimatpolitiken i Sverige mot avgrunden. Reinfeldt och Löfven accepterade MPs klimatpolitik för att få sitta kvar.
  MP tror att de kan styra klimatet med nya och höjda skatter men klimatet bryr sig inte.
  Ett stort vulkanutbrott kommer att sänka temperaturen och orsaka hungersnöd. Då blir MP glada för att temperaturen minskat och resten av befolkningen rasande pga hungersnöden.

 8. Katarina

  Man hoppas att någon lyfter detta och ställer dom till svars. Dom klagar på vinster i välfärden och vården som enligt dom går till riskbolag. Skulle det här vara bättre; svenska skattepengar som går till diktaturer och gigantiska internationella företag.

 9. stig andersson

  När man följer debatten om energi så står regeringens ministrar och påstår en massa saker som vid närmare kontroll visar sig att bara vara luft. Att deras kompetens är undermålig är nog ingen överdrift , men vem är det då som förser dessa vilsna själar med information , och är det då inte hög tid att dra fram dessa individer i dagsljuset så att dom får bevisa sina teser .

 10. Ivar Andersson

  Ska vi tro att sossarna behåller nuvarande kärnkraftverk och kommer att bygga nya?
  I en votering i Europaparlamentet på onsdagen röstade Socialdemokraterna för att exkludera kärnkraft från EU:s system för att definiera hållbarhet. Hade de vunnit hade det omöjliggjort europeisk kärnkraft.

 11. Björn

  Ja, det blir mer och mer tydligt att den förda politiken av Mp+S+C driver oss mot energifattigdom, med svåra konsekvenser för hela vårt samhälles funktion. På vilka grunder har dessa partier låtit oss förfalla till en av historiens koloniserade länder? Utan tillräckligt med energi kan vi varken utvecklas eller ens behålla den välfärdsnivå som vi har uppnått. Elsa och Jan Blomgren har uppmärksammat detta förrädiska spel som pågår bakom kulisserna i energifrågan. I ljuset av detta handlar det om en politisk inkompetens och dumhet av oanat slag hos denna trio av politiska partier.

 12. Åke

  Alla riksdagspartierna utom ett har fogat sig i miljöpartiets katastrofala politik. Det får man inte glömma. Det är samma trams med ”hållbart, fossilfritt, grön el, förnyelsebart ” och så vidare och alla sjunger vindkraftens lov.

 13. Ronnie

  Tack Elsa!
  Detta är vårt lands viktigaste fråga just nu och alla borde ta del av denna video.

 14. UWB

  Energi är nyckeln till allt, och till stor del fossila råvaror, speciellt naturgas. Det är så många produkter som produceras med det som nyckelråvara. Doomberg har en artikel (bakom betalvägg) om BASF, det stora kemiföretaget i Tyskland och deras beroende av Rysk gas – billig Rysk gas och hur det hotar företagets existens.

  Problemet är att energifattigdom är första steget mot faktisk fattigdom. Det har inte de gröna fattat (eller så ingår det i deras plan) och utan pengar kan inte den gröna ”omställningen” göras.

 15. UWB #14,

  Jag har för mig att BASF flyttat ut sitt huvudkontor till USA för länge sedan. Redan när Merkel började med sin Energiewende. Men de har väl kvar en del produktion i Tyskland som nu får lägga ned så länge EU förbjuder fracking och vidareexploatering i Norsjön.

 16. tty

  OT men inte helt ändå.

  SVT sätter en sorts rekord i vinkling när det gäller Sri Lanka:

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/fredsforskaren-systemet-ar-praglat-av-korruption

  Man lyckas med konststycket att överhuvud taget inte nämna VARFÖR ekonomin har totalhavererat och det råder livsmedelsbrist, nämligen att man förbjudit konstgödsel och bekämpningsmedel och påbjudit ”ekologisk odling”.

 17. Den gröna ideologin är direkt människofientlig. Ekologismen, och särskilt den ”djupa ekologismen”, vill ha ned jordens befolkning till omkring 500 miljoner människor som skall leva på jakt och samling av det som naturen ger utan åverkan. Även jordbruk är förkastligt. Glöm inte denna grundsats i den gröna ideologin; människan är jordens skadedjur. Det startade redan med Rom-klubben på 60-talet och jag minns hur Anders Wijkman på 80-talet beklagade att inte fler dog av HIV.

 18. Håkan Bergman

  Och nu får till råga på allt en ny våg av covid också, i.o.f.s. inte så allvarlig för individen men desto allvarligare för en redan svårt sargad ekonomi. Vi har att se fram emot ännu en turbulent höst och vinter.

 19. Lars Cornell

  Håkan. Jag tycker inte det verkar som om den nya mutationen covid blir lika påfrestande för ekonomin som de tidigare varit.

 20. Håkan Bergman

  Lars #19
  Men utgångsläget är inget vidare.

 21. #17 Ingemar
  Joden klarar väl drygt 10 miljoner om man skall tillbaka innan vi började odla djur och äta frön.

  Kan inte de där nissarna gå först då?

 22. BG

  tty $16

  Här är Michael Schellenbergers version av vad dom har skett och sker på Sri Lanka;

  https://michaelshellenberger.substack.com/p/green-dogma-behind-fall-of-sri-lanka?r=kv2e8&s=r&utm_campaign=post&utm_medium=email

 23. Per Lidström

  Per Lidström

  När det gäller de Amerikanska Tech bolagen så kanske det finns annat än energifrågan inblandat. Ni som är lite äldre minns IB-affären. Där socialdemokraterna placerat eget folk i fackföreningarna och som hade i uppgift att spionera på sina arbetskompisar och rapportera in till partistyrelsen om någon var illojal mot partiet. Det var en parallellorganisation till SÄPO utan insyn för övriga riksdagspartier. Nu har man i stället köpt samma tjänst av företag som Facebook, Google med flera. Dessa får betalt genom att vara i stor sett skattebefriade vad gäller energiskatt. Vad jag har förstått så betalar de 0,5 öre i skatt /KWh. En vanlig Svensson betalar bortemot 40 öre/KWh. Då behövs det ingen fakturering utan skatterabatten täcker företagens kostnader för uppdraget, gott och väl. Partiet kan nu på ett effektivt sätt styra vilka åsikter som får framföras på internet och kartlägga vilka som inte är lojala mot partiet. Kanske en borgerlig regering kan ta över verksamheten och styra vilka åsikter som i framtiden är godtagbara att framföra på sociala medier. Som sagt, kanske inte ett inlägg i klimatfrågan utan snarare min åsikt att samtalsklimatet i Sverige är något krisartat.

 24. L

  Om jag ska byta bil vad ska jag köpa? Är det batteribil som gäller? Volvo pratar om att man kommit till väg ände när det gäller det. Man pratar om vätegas. Det är inte lätt att göra rätt. Innan skulle det vara diesel. Vet vad som gäller?

 25. foliehatt

  tty, #16,
  de, SVT, fortsätter på den inslagna vägen och låter i dagens Rapport WWF recensera partiledarnas tal under Almedalsveckan utifrån endast en klimatkatastrofvinkel.

  Alla partier fick underkänt. Utom MP, förstås, som ägnade allt krut åt just den frågan. Vissa partier fick mer underkänt än andra.

  Med oberoende och opartiska public service-media så som SVT så behöver vi ingen politisk reklam.

 26. tty

  #17, 21

  Om någon tror att jägare och samlare lever utan att ”göra åverkan” på naturen så är vederbörande ytterst okunnig om paleontologi.

  När såg ni en mammut senast, eller en skogselefant, eller en ullhårig noshörning eller en jättehjort eller….

  Och jägare kan påverka landskapet mycket kraftigt. Kolla den här pollenprofilen från Lynch’s Crater i Queensland. Det är inte svårt att se när aboriginerna dök upp:

  https://www.researchgate.net/profile/Peter-Kershaw-2/publication/43455503/figure/fig8/AS:671522603687938@1537114873106/Selected-features-of-the-palaeoecological-record-from-Lynchs-Crater-in-relation-to-the.jpg

 27. Tege Tornvall, nätverket Klimatsans

  #5, Evert. Men bara halvvägs. Anna Dahlberg kräver mer kärnkraft och nu även kraftvärme. Men hon inser/medger inte att kraftvärme bygger på kolbaserad energi, och hon inser/medger inte att vindkraft och även havsbaserad sådan bara ger tillgänglig energi när det blåser lagom.

  Hon sitter fortfarande fast i larmträsket, som ser livets gas CO2 som ett hot och kanske också ren förorening. Hon hör till dem vi måste informera och övertyga om a) Solens helt dominerande verkan och b) koldioxidens för växtlighet och liv avgörande betydelse. Vi måste punktera CO2-bubblan!!!

 28. Fredrik S

  tty, foliehatt #16, 25

  Ja, det är ju helt makalöst men vi lever ju i en bananstat.

  Om Miljöpartiet åker ur riksdagen i höst kommer public service i Sverige endast ha ett fåtal medarbetare vars politiska hemvist representeras av ett riksdagsparti.

 29. UWB

  Ingemar. BASF har kvar huvudkontoret i Ludwigshafen, tillsammans med en av de största sammanhängande produktionsenheter i världen.

  Själv minns jag bäst när man var ung och diskuterade om kassettband från BASF eller TDK gav bäst ljudkvalitet, jag var själv TDK’are.

 30. Uno Lundqvist

  Tack Elsa ! Mycket givande information som du måste komma ut med i TV o Radio med . Lägg ut överallt så de får in i sin dator ,Youtub mm.mm. Allt vad denna Regering har gjort är fel och Moderaterna går ej att lita på i samarbetet det har de bevisat flera gånger om nu. Troligen ligger Landsförrädaren Fredrik Reinfeldt bakom mycket som den Lille mannen framför ex. godkänner bygglov för Moskeer som vi alla vet att det är utbildningscentraler för terrorister. Bra Elsa jag stöttar dig till 100 % och vidarebefodrar ditt budskap så mycket jag kan. Stor kram från Uno L.

 31. Adepten

  Instämmer i vad tty tar upp. Har man läst boken Vete, vapen och virus förstår man hur det ligger till.
  Vår stadsminister nämnde i sitt almedalstal ”om utsläppen och uppvärmningen fortsätter, då riskerar vi att förstöra vår natur – men mer än så, vi förstör vår enda planet och mänsklighetens förutsättning att existera här”.
  Men jag tror att planeten har flera inbyggda reglersystem för att förhindra att planeten ska förstöras. Innan detta sker har mänskligheten antingen decimerat sig själv av egen dumhet eller med hjälp av våra omgivande bakterier eller virus. Det är alltid dessa ”små”, men många, som tillsamman med tillgängliga naturresurser reglerar alla arter till en lagom nivå.
  Det är där vi har den gordiska knuten som våra folkvalda skall lösa för dem som inte begriper hur man gör. För så länge man tror att det är CO2 som är problemet då är man hopplöst förlorad.
  En bra början är om Elsa kan slå hål på den myten och förespråka ett robust energisystem som vi hade på 80-talet, men parallellt med detta måste vi också kunna samarbeta med våra s.k. fiender. Håll dina vänner nära dig, men dina fiender ännu närmare. Ett citat som ursprungligen yttrades av den kinesiske generalen Sun-tzu någon gång under 500-talet f.Kr.

 32. Fredrik S

  UWB, Ingemar

  De har nästan 40 000 anställda i Ludwigshafen så det är nog lite nervöst där nere nu.

  Ett par mil norrut från Ludwigshafen ligger kärnkraftverket Biblis som avvecklades för tio år sedan, av politiska skäl.

  Förmodar att det diskuteras bland lokalbefolkningen över en och annan öl där nere också?

 33. GK

  L #24

  Det här med bilval är inte lätt. Oavsett vilken man väljer så blir det en kompromiss. En, enligt min uppfattning, rimlig sådan är en hybridbil utan laddsladd. Toyota har flest hybrider att välja mellan, men många andra tillverkare gör också hybrider.
  Du sparar uppemot 50 % av bränsleförbrukningen vid stadskörning och 20 – 30 % på landsväg. Dessutom är inköpspriset jämförbart med en diesel.
  De flesta av Toyotas hybridmodeller utan laddsladd har nickel-metallhydridbatterier och inte litium-jonbatterier, vilket har den fördelen att batteriet håller bilen ut, och inte behöver bytas.

  Tege Tornvall kan kanske komplettera bilden med sin långa erfarenhet.

 34. Evert+Andersson

  Hon beskriver en verklighet som det verkar som de flesta inte ser. Man tror – eller får bekräftat – att världen blivit galen.

  Naturvännerna pratar om vindkraft som några diskreta små snurror med lokalt producerad el. Penningkarusellen verkar heller ingen se. 80 procent utländskt ägande med Kina i topp. Elcertifikaten är skattestöd till stöd för vindkraft. Anslutningskostnader flyttas till abonnenternas nätavgifter för att snurrorna ska kunna byggas och kunna påstås ge billig el.

  Och sedan resoneras nu om att exploatörerna ska muta kommunerna att gå emot sina medborgare och inte använda vetorätten. Med pengar vi själva halvsulat deras verksamhet med.

  Språkbruket är Orwellskt från A till Ö.

 35. Magma

  #22
  Shellenbergers artikel om Sri-Lanka är väl värd att läsa – inte för att den beskriver någon djup ny vetenskap – utan för att den ger en insiktsfull beskrivning av självklarheter som tycks helt bortglömda i Sverige och Europa som med blinda politiker i täten springer i samma spår.

 36. pekke

  Spotpriset i SE4 och Danmark är just nu på morgonen över 4 sek kWh !.
  Sverige exporterar vattenkraft och Danmark importerar över halva sin förbrukning trots alla sin snurror.
  https://www.nordpoolgroup.com/en/Market-data1/Dayahead/Area-Prices/ALL1/Hourly/?view=table

  Det går bra nu…

  Skulle gärna se en sammanställning av hur mycket staten ( vi skattebetalare ) tjänar på vindkraften och speciellt den som är utlandsägd.

 37. På text-tv läser jag ”Världens högsta vindkraftverk testas”. Danmark ska mångdubbla satsningarna på sol och vindenergi. Inte minst till havs. På Jylland testkörs nu världens högsta vindkraftverk, 271 meter. Roger Moore kan slänga sig i väggen. Kapaciteten av vindkraft i Nordsjön ska tiodubblas fram till 2050. Enligt Danmark kan det förse upp till 250 miljoner hushåll med el. Då slipper nog Danmark importera el från Sverige.

 38. Lasse

  Vindstilla i söder!
  4 sek per kwh.
  Något är väldigt fel med elpriserna och SVD har idag en förklaring: Intervju med Vattenfalls VD -Borg.
  Klimatalarmist utan förankring i verkligheten.
  Mer vind behövs-inte mer vindkraftverk 🙂

 39. Tege Tornvall, nätverket Klimatsans

  # 33. GK. Vanlig hybrid (laddas i bilen) resp. laddhybrid (laddas utifrån) går korta distanser på el med elmotor, tyst och utan avgaser. Bra för stadsmiljön. Vanlig hybrid med litet batteri som räcker någon mil, laddhybrid med större batteri som räcker några mil (i regel 4-6 mil).

  Eftersom runt 80 procent av alla bilturer är inom 5-6 mil, kan man i vardagens närtrafik köra mest på el. Men för längre turer har tyvärr laddhybrider inte lika bra motorer som renodlade bensin- och dieselbilar. De har sämre prestanda och mindre tankar, som ger kortare räckvidd.

  Dessutom måste man ju ändå ladda batteriet när det är tomt. Det tar mindre tid än för ren elbil med större batteri och kan lätt göras med laddbox hemma eller på jobbet. Men ute i trafiken kräver det laddstolpe. Därför struntar många i att ladda sina laddhybrider. Sänkta subventioner minskar också laddhybridens lockelse.

 40. Tege Tornvall, nätverket Klimatsans

  # 37 Daniel W. ”Tiodubblas” betyder 1.024 gånger. Du menar förstås tiofaldigas. Minns schackbrädet och sädeskornen. Dubbelt =2 ggr, tvådubbelt = 4 ggr, tredubbelt = 8 ggr…. etc.

 41. Tege Tornvall, nätverket Klimatsans

  För alla som ber oss att ”komma ut” i media vill jag påpeka att vi medvetet stängs ute från gängse etermedia och dagspress, som samfällt hänvisar till IPCC som sanningskälla – men förnekar någon gemensam överenskommelse.

  Jag sänder till alla men tas bara in av alternativa media. Sedan avfärdas jag – och andra skeptiska/realistiska debattörer – med att bara synas i alternativa media. Ett praktfullt cirkelresonemang precis som de rödgrönas påstående att kärnkraften skulle vara för dyr, när det är de själva som fördyrat den!

 42. Dennis L

  #2 Det är inte VÄLFÄRDSsamhället de vill rasera. Det Allt Omfattande Välfärdssamhället är deras mål och ”Endlösung” att göra alla till bidragsberoende klienter i Den Totala Välfärdsstaten. Det är VÄLSTÅNDET vi alla tillsammans bygger åt varandra via marknadskrafterna TROTS alla deras ekonomiska regleringar och samhällsaboterande övriga åtgärder de vill rasera. De är antikapitalister och socialister. Välfärdssamhället BÖR raseras (förnuftigt monteras ner) i sin helhet för att slutligen BEFRIA marknaderna och medborgarna ur de korrupta politikernas grepp.

 43. Lasse

  https://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/x828KR/bitcoin-i-boden-har-utvinns-valutan-som-drar-mer-el-an-sverige

  Varför tillåter vi detta?
  De välkomnar att det ifrågasätts-vilket jag gör här och nu!

 44. Lars Cornell

  #37 #40. Ja, det där med ’fördubbla’ är ett gissel.
  Som protest brukar jag avsiktligt feltolka författarens mening/avsikt när jag ser det ordmissbruket. Men ibland går det inte att förstå vad författaren menar.
  ettdubbla = 2 x (fördubbla en gång)
  tvådubbla = 2^2=4 (fördubbla två gånger)
  tredubbla = 2^3=8 (åttfaldiga)

  Använd 10-faldiga, det är ett bra ord.

 45. Benny

  Visst är det märkligt med MSM-media Tege som trots att vi klimatrealister får rätt hela tiden hindras från att informera folk om sakernas verkliga tillstånd. Men eftersom CO2 är beskattningsbart så är det attraktivt för politiker att driva på bluffen och för globalisterna, som äger MSM, har den ”gröna omställningen” som verktyg för att öka sin makt.

 46. Karl Eider

  #37, 40, 44

  Ja, nu är det är ju Svt som skriver tiodubbla. Så Daniel har bara citerat deras artikel. Och snacka om hybris danska politiker har. Man har uppenbarligen ännu inte lärt sig någonting.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/danmark-vill-gora-nordsjon-gront

 47. johannes

  #43
  Appropå ”överskottsvärme ,poff upp i rymden”
  Skall inte den först studsa runt i CO2?
  Ting,ting, pling och sen upp rymden?

 48. Håkan Bergman

  Lasse #43
  Och datorerna huserar i en ”ihålig lada”, finns det massiva lador också?

 49. Sören G

  Konst och kulturskapare skriver på för att klimatet ska uppmärksammas mer i valet. Bl.a. Ernst Billgren.

 50. Karl Eider

  Just nu får finnarna och balterna betala 550 Euro/MWh, hej och hå. Mera vindkraft…

  https://www.svk.se/om-kraftsystemet/kontrollrummet/

 51. Sören G #49,

  Dom är väl rädda för att de skall bli bojkottade av SVT om de inte skriver under. Kulturarbetare brukar ju vara medlöpare till makten. Så var det i Sovjet, Nazityskland, DDR osv.

 52. Håkan Bergman

  Man biter inte den hand som föder en.

 53. stig morling

  Som en ”hyllning” till SvT med flera ”djupsinniga” media bör väl uppstämmas tre Olrogvisor:
  1. ”Allting går att sälja med mördande reklam…”
  2. ”På en smutsig liten bakgård i de saligas kvarter…”
  3. ”Syföreningsboggie”!

 54. UWB

  Klimatisterna vrider sig åt alla håll nu. På DN har Jan Blomgren med flera skrivit en motartikel till de 4 ”energiexperterna” med Kåmark i spetsen.

  Jag väntar fortfarande på kostnadsuppskattni gar på vätgassamhället med alla kostnadselement. Utvinning, komprimering, lagring och elproduktion är inte gratis, Siemens själva anger 45 kr per kilo vätgas, sedan lär hela kedjan kosta minst 70 kronor kilot, för ynka 17 kWh, dvs cirka 4 kr per kWh i försäljningspris. Det är långt från gratis el.

 55. Fredrik S

  Läste idag (utländsk press) om vårt präktiga EU, världens självutnämnda klimatriddare, som vill importera så mycket afrikansk gas som bara är möjligt samtidigt som man vägrar finansiera projekt som tillåter världens fattigaste kontinent att använda denna gas själva.

  I Nigeria tex skeppas all gas som produceras till Europa. Många innevånare där har ingen tillgång till el alls och de som har ev tillgång till generatorer driver dem med stulen fotogen eller diesel.

  Men vem är förvånad? Vi styrs av gröna hycklande egoister som lyssnat mer på aktivister och Greta-sfären än på sina egna pragmatiska experter.

  Samtidigt sitter de här hemma på Södermalm och tycker att förnybart är fantastiskt och skriver om holistiskt ekologiskt jordbruk i Sub-Sahara etc.

 56. Fredrik S

  stig morling #53

  Bra initiativ!

  Den där konserverade gröten är nog kanske inom räckhåll i hyllorna snart nu när den gröna drömvärlden verkar närma sig allt snabbare?

 57. Magnus

  När statsministern står och säger att vindkraften är en lösning, billig och snabb att bygga, står hon egentligen och demonstrerar sin okunskap. För jag kan inte tro att hon far med osanning.

 58. Ann-Charlotte Jorfors-Olsson

  Bästa o tydligaste jag hört om vad som sker med vårt land o i synnerhet med vårt elpris!
  Sitter just o ska binda om vårt elpris, det kommer bli väldigt mycket dyrare…
  AJO