Drakar och väderkvarnar

5115EjgWsbL SS500
Nu finns denna bok också att få i pappersform på ex www.amazon.co.uk . Några månader har det funnits en elektronisk version för Kindle. Den finns fortfarande, till ett mycket lägre pris – ca 5 pund (boken kostar ca 15 pund). Notera att man inte behöver en Kindle – det finns Kindle-läsare gratis för Windows och iPad – och då får man också färg, och kan klicka på länkar.
Jag har haft den elektroniska varianten en tid, men inte fått ro att läsa igenom den och tänka igenom hela innehållet.  Det finns ett 10-tal författare, som dock inte verkar helt samspelta. Någon borde också ha utestängts från författarlistan av olika skäl. Som framgår av titeln argumenterar de flesta för att ”växthusgaser” inte har någon effekt alls, och att troposfärens temperaturgradient härrör från gravitationskrafter på luftmolekylerna. Ack ja, det har ältats till oändlighet även här på TCS- så jag ska inte skriva något mer om det.
Jag uppskattade i alla fall högeligen Tim Ball’s två insiktsfulla kapitel om historien och spelet bakom klimatbubblan och IPCC-organisationen. Det står mycket tänkvärt också i andra kapitel i boken, och det finns mycken information, bl.a. om atmosfärsförhållanden på andra planeter och månar. Tänk – och avgör själv – boken är lättläst.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Jag har också haft den i elektronisk form ett tag. Det är dock jobbigt och lite osmidigt att läsa på datorn så jag har inte heller läst boken. Jag har dessutom bara fokuserat på de två kapitel som Claes Johnson har skrivit. Vad jag förstod från diskussionstråden hos Judith Curry så är det inte många som reder ut eller förstår vad Claes har presenterat i sina kapitel. Så frågan är om den grundläggande fysiken är så korrekt som den etablerade forskningen vill göra gällande? Personligen vill jag se datorsimuleringar på den renodlade fysiken.

 2. Bo E

  Har bara skummat igenom ett av hans kapitel ur Body & Soul samt läst drygt 1100 kommentarer på J Curryś blog.
  Han har gott om motståndare som hittar en massa fel i hans redovisning.
  Han har också en hel del sympatisörer som försöker bergripa vad det är han egentligen menar.
  Verkar vara lite jungfrulig mark och lite heliga och oheliga kor på ängen ifråga.
  Claes J framstår väl heller inte som världens smidigaste kommunikatör, vilket retar en del också.
  Har förstått att han under flera år försökt få igång en debatt kring ”back-radiation” men har blivit betraktad som varandes mindre vetande, vilket han däremot säkerligen inte är.Back-radiation är ju CAGW-kyrkans postulat nr 1.
   
   

 3. Vilken bra ide Du har Peter Stilbs: Tänk! Att Du dessutom tycker att min matematiska analys är lättläst tar jag som att den går hem. Av de ca 2000 kommentarerna på Judy’s blogg verkar det inte heller vara någon som hittat något riktigt motmedel till analysens gift.
  Vad gäller kommunikation så tiger jag i alla fall inte med vad jag kommit fram till med hjälp av matematik. Detta till skillnad från alla de fysiker och matematiker som borde ha något att säga, när nu mänsklighetens framtid står på spel, men som alla tiger och tiger och tätt tryckta intill varandra låtsas att de inte förstår någonting av strålning och termodynamik utan litar blint på IPCC och Al Gore. Om detta är vad Bo E menar är smidig kommunikation, så är följer det i alla fall inte vetenskapens kodex att ha något att säga och säga det.

 4. BoE

  ”Claes J framstår väl heller inte som världens smidigaste kommunikatör, vilket retar en del också.”
  Claes,
  Så här är det: Den man gillar skarpt, den kan man väl också få ha vissa konstruktiva synpunkter på. Right?
  Fast jag inser ju också att den dagliga tonen inom Klimatkyrkan med omnejd är väldigt rå och absolut inte hjärtlig. Det står ju alldeles för många Super-egon och trillioner pengar på spel.
  Här på TCS är det nog många som hoppas och tror att 2011 blir året då man mera allmänt kommer underfund med att Kjesaren är sprillans naken,,,
  Lycka till med ditt bidrag till den avtäckelsen…