Vad tycker britter om vindkraften?

Dagens undersökning i Mail Online.
Polls Mail Online

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. John Silver

  Nästan hälften av alla britter är korkade knäppgökar.

 2. Lennart Paulson

  Bervik Skog AB har tillskrivit regeringen för att få dem att undanröja Härjedalens beslut att inte ta med området  Skaftåsen Lillhärdalen som lämpligt för vidkraftsutbyggnad. Man vill bygga 130  vindkraftverk 180 meter höga. Bolaget menar att kommunen i sin översiktsplan motverkar riksintresset för vindkraft. Man kräver också att deras ansökan behandlas med förtur. Någon som inte tror att MO rycker ut till undsättning ? Jag hoppas verkligen att regeringen ber Bergvik Skog AB att dra ditt pepparn växer. Om inte så är det kommunala inflytandet hur vindkraftsutbyggnaden skall gå till i kommunerna i Sverige undanröjt och lavinen är igång.

 3. John Silver

  Om investerarna; On Topic:
  http://johnosullivan.livejournal.com/30603.html

 4. Torsten Wedin

  John Silver #1:
  ”Nästan hälften av alla britter är korkade knäppgökar.”
  Ungefär som i resten av världen då, inklusive Sverige!
  Totte
  PS
  Observera att jag inte skrev nån smilie!
  DS

 5. John Silver

  Här är ett praktexemplar:
  http://www.youtube.com/watch?v=l76aHkN5OU8&feature=player_embedded

 6. Torsten Wedin #4
  Hur utfaller procenten i Västerås enligt ditt tycke?
  Min erfarenhet pekar mot cirka 1% knäppgökar i Västerås.
  Men å andra sidan kanske jag har dålig koll på det där med procent.
  Men 1 är väl 1 oavsett hur man än räknar, eller hur?

 7. Uffeb
  Hur många invånare har Västerås?

 8. Lennart #2
  Skogsindustrin och övrig elintensiv industri vill egentligen ha kärnkraft. Kan det vara så att de föreslår dessa vansinniga projekt bara för att få fart på kärnkraftsutbyggnaden? De vet att det inte kommer att gå igenom och räknar med att sätta press på besluten genom att själva agera.
   
  De kommunala vetot är grundlagsskyddat och det tar minst fyra år att ta bort (två riksdagsbeslut med mellanliggande val)

 9. Labbibia #7
  Ingen aning.
  (jo på ett ungefär, men varför frågar du om det?)

 10. Uffeb
  Jo alltså, ditt räknande i ditt # 6 var lite märkligt……
  Men det gick väl mest ut på att skoja med Totte antar jag?

 11. Apropå det där med procent…….
  Så stod 100% av Sthlms  busskollektivtrafik stilla idag.
  Stalltips:
  det berodde inte på den Globala uppvärmningen……..

 12. Labbibia #10
  1 rätt av 1 möjligt.
  Och att jag skojade berodde på att jag tvivlar på att mer än 1 av 2 är korkade, oavsett var dom bor…

 13. Uffeb # 12
  Ja, men då är ni kanske överens du och Totte?
  Han menade ju att nästan hälften är korkade, alltså färre än 50 %.
  Du tvivlar tydligen oxå på att fler än 50 % (mer än 1 av 2) är korkade. 😉
  Själv är jag däremot rätt säker på att politikers förväntningar om ”Global uppvärmning” på grund av all propaganda därom, ställde till det i Sthlms kollektivtrafik idag. Våra kära politiker verkar inte fatta att vi bor strax under Nordpolen, och att vi behöver beredskap för vädertyper som är rätt vanliga i dessa trakter………Snöstormar exempelvis. 

 14. Labbibia #13
  När det gäller snöröjning i Stockholm så handlar det nog om ett gemensamt ansvar.
  Om man väljer politiker som ska hålla de gemensamma utgifterna så små som möjligt så kräver det mer av privata initiativ. 
  Alla får väl hjälpas åt att skotta och flytta sina bilar så att den gemensamt betalade snöröjningen kommer fram.
  Lite samarbete liksom. Inte bara gnäll.

 15. Uffeb
  Menar du att det bör finnas politiker som inte ska hålla nere våra gemensamma utgifter så mycket som möjligt?
  Så litet som möjligt betyder inte ”icke fungerande”.

 16. Labbibia #15
  Nej. Men inse att det är ett svårt jobb som vi överlåtit till några få praktkvarnar med hopp om karriär och så smånngom höga löner och pensioner.
  Skyll inte snökaoset på klimatet eller att politiker trott att det skulle bli snöfria vintrar!
  Det handlar nog mer om att det finns en attityd som pekar mer och mer mot privata initiativ. Även när det gäller snöröjning.
  Men vem sjutton ställer upp frvilligt. Det gemensamma ska ju ställa upp. Om dom saknar pengar så är det inte mitt fel. Jag betalar ju skatt för att jag ska slippa en massa gemensamma bestyr.

 17. L

  Uffeb, vilka kommuner räknar med frivillig snöröjning???

 18. Rosenhane

  Labbibia#13
   
  Jag är fullständigt övertygad om att du har rätt.
  Dagens historielösa politiker och kommunala tjänstemän som inte har en susning om elementär naturvetenskap  eller koll bakåt( jag tror inte ens att dom vet vilket som var först; första eller andra världskriget) har satt agendan och avskaffat den gamla hederliga svenska vinterberedskapen.
  Varför funkar det i andra länder på norra halvklotet och inte i Sverige?
   
  Dom som bestämmer och planerar i gamla Svedala idag  har inte bara låtit sig dåras av Al Gores film; dom är totalt infärgade av vad som dagligen står i Aftonbladet och Expressen, vad Bojs och Blaffan skriver i dom avdöende drakarna eller vad som sägs i Svt eller Tv4 när dom enbart släpper fram Rockström, Pockström, Pickström, Packström, Bjärström, Häggström, Braxselsson, Snackselsson och ho kan dem allesamman uppräkna?
   
  Trots fördelarna med alliansregeringen i förhållande till Uffes förgrämda och harsmsna sossealternativ känns det som att vi i t tyngs av  ett oroande mått av vanstyre.
   
  Labbibia, låt oss initiera marschen mot galenskapen, men glöm i så fall inte att ta på dig isbroddarna, det är halt som fan! 😉

 19. Uffeb # 16
  Problemet är väl snarast att ”pratkvarnarna” blir fler och fler. Vi har en enorm byråkrati, vars kostnader äter upp skattemedlen så att de inte räcker till det de är avsedda för egentligen…..snöröjning exempelvis.

 20. Rosenhane
  Jag undrar hur många som skulle kunna tänka sig att ställa upp för att demonstrera mot galenskapen som härjar fritt bland våra folkvalda?
  Demonstration mot den vansinniga vindkraften, mot den hejdlösa AGW- propagandan i statlig television, mot de ohemula elpriserna som är en följd av de förra……
  Undrar om SVT skulle ”bevaka” ett sådant evenemang?
  Eller skulle det bli Cirkus Scott?
  Störrsssta möjliga tysssstnad? 

 21. Uffe
  Du kan nog ta valfri fråga av en komplexit aningen högre än ’är godis gott’ och vara tämligen säker på att en majoritet (avsevärt mer än 50%) inte har en susning. Och ändå kommer många av dem anse sig ha en massa att säga om saken, för att dom tycker, för at dom tror, för att dom önskar, och för att dom tror att någon annan vet eller har sagt. Dvs dom kacklar utan att ha en susning.
  Och vid ett fikabord är det väl vad alla förväntar sig. Men i samhällsdebatten generellt är detta mest ett sanitetsproblem. Jag vet inte om 50% är bästa uppskattning, men jag skulle inte bli det minsta förvånad.
  Att kalla dem för ’korkade’ är förstås nedsättande (och det är dom nog inte heller i den egna sfären) men visst kan man säga att dom uppträder korkat, och de som har ngt att styra över också beter sig korkat, så den nedsättande beskrivningen är nog OK ändå, iaf i talspråk.
  Uffe, din förståelse av politik, eller bara snöjröjning i en större stad skulle jag nog räkna in där ….
  Dessutom Uffe, tror jag inte du betalar så mycket i skatt (netto), du lever nog till ganska stor del på transfereringssystemen, dvs du är nog fortf en av ’vinnarna’ i ATP-kedjebrevet …

 22. Rosenhane

  Å fy fan
   
  Robin Gibb – Thomas Bodström…. Vilken avgrundsskillnad.
   
  Men kanske är det Bodström som Robin Gibb sjunger om:
  YouTube – Bee Gees – I Started a Joke
   
   

 23. Rosenhane
  Hmmmm….
  Måste kontra med den här.
  Olle Häggström -Olle Ljungström….även där en avgrundsskillnad, trots namnlikheten.
  Den ena (guess who) 😀  avskyr uppvärmning, medan den andra njutningsfullt beskriver solens, och värmens, livgivande egenskaper…..
  http://www.youtube.com/results?search_query=Solens+str%C3%A5lar&aq=f

 24. Håkan Bergman

  Jag ser två problem för snöröjningen, för det första har vi blivit en nation av italienare, finns inga unga människor som klarar av vinterförhållanden längre, och värre blir det nu när värnplikten försvinner helt. Visst var det stärkande att bli dumpad mitt i skogen med tält och lite utrustning och vara hänvisad till att klara sig bäst man kunde. Det andra problemet är att många upphandlingar hos verk och myndigheter sköts otroligt amatörmässigt, det verkar inte som att många som hanterar upphandlingar har fått nån utbildning. Många tar bara det lägsta anbudet utan att fråga sig om budet ens är rimligt, eller om budgivaren har resurser och kompetens för uppdraget. Och många tror t.o.m. man måste ta det lägsta anbudet, och försvara sig med det.

 25. L

  Håkan B, och dom som lämnar bästa priset har rena leksaker istället för riktiga maskiner. Duger på sin höjd att röja en garageuppfart, men inte gator.

 26. Håkan Sjögren

  Jonas N # 21 : Saliga äro de korkade, ty de skola hålla sig flytande. Fritt ifrån Bergspredikan. Mvh, Håkan.

 27. Håkan Sjögren
  😀

 28. Torsten Wedin

  Håkan Sjögren #26:
  Min far sa alltid till Jehovas Vittnen när de vill predika i vårt kök:
  ”Det står om er i Jesu Bergspredikan: Saliga äro de i anden fattiga för de skola höra himmelriket till”. Sedan förklarade han: Det betyder ”han är lycklig för han har inget förstånd att dras med”.
  Dom predikade aldrig mera hos oss.
  Nu förstår du vem jag ärvt av! 😉
  Totte

 29. Håkan Sjögren

  Totte # 28 : Vi har ju även : Saliga äro de enfaldiga, ty de skola mångfaldigas. Emellertid tror jag att de AGW-troende skara håller på att reduceras. Mvh, Håkan

 30. Torsten Wedin

  Håkan:
  Kommer du till AFI 22 februari? Jag kanske behöver ditt stöd.
  Kallelse kommer under veckan.
  Jag ska prata populärvetenskapligt om mina troenden i klimatfrågan, att vi har kallare tider att vänta. Och vad som gör att solens aktivitet varierar och därmed temperaturen. CO2 kommer jag att frikänna helt från såväl uppvärmning som pågående nedkylning. 
  Totte

 31. Håkan Sjögren

  Torsten Wedin # 30 : Jo, jag räknar med det och det skall bli kul.
  Mvh, Håkan.

 32. Torsten Wedin

  Håkan #31:
  Bra! Då ska jag ladda för fullt! Men det brukar jag alltid göra, även om jag försöker få det att se ut som om jag är oförberedd. Men det är min stil.
  Totte

 33. Ulf L

  Håkan B.
  Det är nog inte att kommuntjänstemännen är okunniga, de är låsta av lagen om offentlig upphandling. När de har definierat vad som ska upphandlas måste de ta det lägstra budet. Det finns inget utrymme för att välja någon som man vet kan göra jobbet utan att ha allt beskrivet för sig i avtalet.
  Det leder till att kommunenspersonal måste bli experter på teoretisk snöröjning för att kunna skriva vettiga kontrakt. 

 34. Kent Forssgren

  ULF L.
  Tjänstemännen är experter på att kringå lagen om offentlig upphandling. Sök på Nya Karolinska Sjukhuset. Efter trixande fanns bara en anbudsgivare Skanska. Man vet inte ens en gång hur stor slutnotan blir. Tre tjänstemän undertecknade ordern. Undrar var de har för bakgrund. Stadsbyggnadsråder i Stockholm, Regina Kevius, råkar ha ett förflutet på Skanska! För skattebetalarna blir den mycket stor. Till en början var det 19 miljarder. Nu tror man att det blir ofattbara 60 miljarder! Skanska inser att ingen lägger sig så det är bara att plussa på…
  Som en jämförelse så kostade Öresundsbron 19 miljarder danska kronor.

 35. Lennart Paulson

  Walter #8
  Så kan det naturligtvis vara, det stämmer ju med det sätt man krävde än det ena än det andra i sin begäran till regeringen. Är det  så skall jag genast ändra min åsikt om Bergvik SKog AB 🙂

 36. Kent Forssgren

  ULF L. Liten korrigering av skrivfel i föregående kommentar.
  Tjänstemännen är experter på att kringå lagen om offentlig upphandling. Sök på Nya Karolinska Sjukhuset. Efter trixande fanns bara en anbudsgivare Skanska. Man vet inte ens en gång hur stor slutnotan blir. Tre tjänstemän undertecknade ordern. Undrar var de har för bakgrund. Stadsbyggnadsrådet i Stockholm, Regina Kevius, råkar ha ett förflutet på Skanska! För skattebetalarna blir den mycket stor. Till en början var det 19 miljarder. Nu tror man att det blir ofattbara 60 miljarder! Skanska inser att ingen lägger sig i, så det är bara att plussa på…
  Som en jämförelse så kostade Öresundsbron 19 miljarder danska kronor

 37. Rosenhane

  Håkan SJögren#26, 29
   
  ”Somliga äro de fåtaliga, ty de äro lätt räknade” 😉

 38. Bertel

  Här kommer åter Maud Olofssons handfasta råd till hårt prövade elkonsumenter.
  http://www.dn.se/ekonomi/naringsministerns-spartips-till-elkonsumenterna
   
  Kommentarerna om artikeln borde ge Maud en tankeställare, eftersom kritiken vid varje likvärdig artikel, gentemot förd energipolitik, är massiv(och om Piers Corbyn lyckas åter pricka rätt i sina prognoser dvs att vårvintern/våren kommer att vara extremt kall här i norden, så ligger Maud än risigare till).
  Rosenhane # 37 och Håkan Sjögren # 26,29.  🙂  🙂

 39. Bertel

  forts # 38
  OT.Denna musikstycke borde bli Centerns framtida ”kampsång” för grönare värld, där drömmarna vävs av sol, vind och vatten.  🙂 
  http://www.youtube.com/watch?v=KKWqawUH-eY

 40. L

  Tror Maud Olofsson att det blir billigare med förnybar energi? Vem betalar hennes elräkning? Det är som att stanna klockan för att spara tid…

 41. Kent Forssgren

  Bertel. Maud Olofsson råd. …byt glödlampor! På kort sikt är det enda man kan göra! Får en minister vara totalt intelligensbefriad? Tyvärr kommer hon att hinna orsaka mycken skada innan C åker ut ur Riksdagen efter nästa val. Man förvånas dock att övriga ledamöter i Alliansen inte neutraliserar MO och AC. 

 42. Bertel

  Kent Forssgren # 41
  Jag tror inte att Maud kommer sitta mandatperioden ut och hoppas innerligt att Carlgren får också gå innan dess(endast det politiska”hotet”, dvs rädslan(som verkar vara stor inom alliansen)att tappa röster till miljöpartiet, ger dem lite andrum.
   
  Dessa två har satsat allt sitt politiska förtoendekapital? i klimatfrågan(dvs gett sitt fulla stöd för IPCC ledda klimatalarmism och stödjer tex vindkraftsutbyggnad, vilket påverkar negativt deras väljarstöd i gledsbyggden, utom markägarna förstås).
   
  Listan av ”tokigheter” från deras sida kan göras oänligt lång och jag kan inte se hur de skulle kunna ändra sig, utan att tappa all trovärdighet.
   
  De har verkligen målat sig in i hörnet och för säkerhets skull, gjutit sina fötter fast i betonggolvet, så de ryker, men frågan är bara när?   

 43. Bertel

  L # 40
  ”Det är som att stanna klockan för att spara tid…” 
  Klockrent.   🙂

 44. Kent Forssgren

  Bertel. Om M tar åt sig äran av att avslöja klimatbluffen åker både MP och C ur. Men först efter valet. C kommer att få hålla på med sitt, därför att M inte törs orsaka ett nyval Då kommer med stor sannolikhet SD att bli tredje största parti. Detta därför att så många röstberättigade vill det.
  Sen finns förståss möjligheten att S försöker vinna tillbaka röster genom att de avslöjar klimatbluffen. Då kanske M inte blir så sturska, och SD kan fortsätta att vara vågmästare!

 45. Holmfrid

  #8   Wolter,
  Näringslivet menar att ingen kärnkraftsinvestering sker förrän blockpolitiken i eneregifrågan bryts – mao  sossarna går med.  Mycket hänger på den nya partiledaren i mars.

 46. AOH

  Kris även i Texas
  http://meteorologicalmusings.blogspot.com/2011/02/we-spent-all-this-money-on-wind-power.html
   
  ”We Spent Billions on Wind Power… and All I Got Was a Rolling Blackout”

 47. Kent Forssgren

  AOH. # 46.
  När Texas drabbas av brist på el och ransonering pga vindkraft inser kanske fler att detta kan komma att hända i Sverige också.
  Regeringens två propositioner om elransonering är ett erkännande och samtidigt underkännande av den förda energipolitiken. Exemplifierad av argumenteringen för vindkraftsutbyggnaden.

 48. Kent Forssgren

  Fler och fler artiklar mot vindkraften kommer in i media. Åtminstone i lokalpressen i Skåne.
  Två nya som båda berör regelverket. Detta är utformat för betydligt mindre snurror och påverkan på människor är allvarligare nu med avsevärt högre snurror. Således borde regelverket ändras. Men så sker givetvis inte med vissa ministrar inblandade.
  http://www.kristianstadsbladet.se/fria-ord/article1382469/Dansa-inte-efter-vindkraftindustrins-pipa.html
  http://www.kristianstadsbladet.se/fria-ord/article1382464/Nya-jaumlttevindkraftverk-foumlraumlndrar-situationen.html