Debattartikel på Dagens Industri

didebatt

Debattinlägg på DI:

FN:s klimatpanel styrs ytterst av politiska representanter. Det bidrar till förvirringen om klimatrapporten som presenteras i dag. En del politiker vill slå fast en bestämd förklaring till att temperaturen inte har stigit som väntat. Det är inte så lätt, eftersom forskarna i panelen inte är ense, konstaterar professor Ingemar Nordin.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Undrande

  Är förvånades tyst i media, om ett påhittat klimathot!
  (bortsett från SVT, SR och DN)

  Jag hade förväntat mig en klimatstorm!

 2. Utmärkt sammanfattning av läget i debattartikeln i DI! Tack, Ingemar!

  För övrigt så intervjuades Thomas Stocker, som är IPCCs vice ordförande och ansvarar för rapporen som dess förste ledande författare, av DN i deras TV.

  Jag tyckte att han gjorde ett svagt intryck. Han fick en fråga om klimatskeptikerna och avfärdade dem som att de inte är seriösa och inte bygger på vetenskap. En sådan inställning håller inte utan leder snarare tanken till att han har fördomar.

 3. HenrikM

  #1
  Ja, verkligen. Luften verkar helt gått ur eländet. Det kanske kommer en liten puff imorgon. Det som lyste störts på SVD/DN var annonsen från den här siten. BRA JOBBAT!

 4. CL

  Bra artikel men när jag går in på di.se så hittar jag den inte.

 5. rosenhane

  Anders Wijkman har fått in en sanlöst ful kommentar på Lomborgs utmärkta inlägg på ledarbloggen i SvD.
  Gå in och kommentera, det går, för en gångs skull!

 6. Thomas P

  Fast å andra sidan har vi ju på denna blogg otaliga gånger fått lära oss hur otroligt inkompetenta och lögnaktiga MSM är så vi kanske inte skall ta drösen av debattartiklar som ”skeptikerna” fått in på senaste tiden på så stort allvar.

 7. Jonas B1

  Ingemar,

  Mycket bra artikel!

 8. Gunnar Strandell

  Thomas P #6
  Svälj ned rönnbären och byt attityd!

  Uppenbarligen har vinden vänt och det rinner in resurser och intresserade till Klimatupplysningen.

  Ta värvning och fortsätt att granska och ifrågasätta de klimatskeptiska argumenten. Det behövs för att hålla ämnet levande och som kontrast till de stackars reportrar som tvingas skriva om det när det inte längre hamnar på löpsedlar och förstasidor.

  Även om klimathotet tonas ned kommer frågan om energi- och livsmedelsförsörjning i en värld där befolkningen ökar att kräva lösningar.

  Jag tycker att det är dags att starta en seriös diskussion om det och är övertygad om att du kan bidra till den.

 9. LarsC

  Men var finns rapporten?
  Jag hittar massvis om rapporten, men var finns själva rapporten?
  HJÄLP!

 10. Thomas P

  Gunnar #8 ”Uppenbarligen har vinden vänt och det rinner in resurser och intresserade till Klimatupplysningen.”

  Jo, resurser måste det flutit in för de där stora annonserna på DN, GP m fl tidningars hemsidor.

 11. Undrande

  9 Thomas P 2013/09/27 kl. 21:37

  Thomas,

  Har du inget att skriva, låt bli!

 12. DV

  #5 rosenhane
  Tyvärr kan inte komentarfältet öppnas hur jag än försöker.
  Några andra som har försökt och lyckats?
  Du får ursäkta Rosenhane, men din kommentar saknade länk:
  http://blog.svd.se/ledarbloggen/2013/09/27/kommentar-till-bjorn-lomborgs-oped/
  MVH dv

 13. knutas

  Jag var på ett fik ikväll och bläddrade i DI, som låg där, och såg artikeln, helsidan av Ingemar Nordin. Det var riktigt bra, tack för den Ingemar.
  Brukar inte vissa inom näringslivet, såsom Carl Bennett, skriva sina ”dunster” i tex DI…?

  Här är ett smakprovi:
  Nordic Action Group på Di Debatt: ”Grön tillväxt. Norden kan bättre.”

  ”Obamas dygn i Stockholm illustrerar både att intresset för vad Norden kan tillföra det globala samarbetet är starkt, och att de nordiska länderna uppfattas som föregångsländer i arbetet med att motverka förödande klimatförändringar och bygga hållbara samhällen.”
  Det skriver sju nordiska näringslivsföreträdare…

  http://www.globalutmaning.se/nordic-action-group-pa-di-debatt-gron-tillvaxt-norden-kan-battre#sthash.mqMXKvOg.dpuf

  Ett annat smakprov som också ger fadd eftersmak:

  Debatt: Svenskt skryt låter ihåligt i energifrågan

  Krafttag behövs. Trots alla lovord finns det mycket kvar att göra för de nordiska länderna när det gäller omställningen till grön energi. Det skriver Carl Bennet och sex andra ledande näringslivsprofiler.Foto: Magnus Gotander

  Grön energiomställning stod högt på agendan när Barack Obama besökte Sverige för två veckor sedan. Men Norden kan göra ännu bättre ifrån sig. Det skriver sju ledande nordiska näringslivsprofiler.

  När USA:s president Barack Obama nyligen besökte Sverige ville han bland annat diskutera ett fördjupat samarbete inom klimat-, energi- och miljöteknikområdena…

  http://www.di.se/#!/artiklar/2013/9/21/debatt-svenskt-skryt-later-ihaligt-i-energifragan/

 14. Pelle L

  Thomas P #9

  Är vi tillräckligt många behövs det inte så mycket från var och en.

  Även du har säkert råd med en Selma 😉

  Även om det inte är avdragsgillt. Ännu.

 15. HenrikM

  Thomas P, du verkar hålla med om nyhetshypen verkar ha uteblivet. När man tänker på Världsbankens rapport om 6 grader som slogs upp stort på Svd så verkar det verklighen hänt nåt. Intressanta tider! Men som sagt, det kanske kommer imorgon, vi får vänta och se.

  Även Moderaternas artikel i Svd verkar peka på sans och vett i debatten om vad som kan och inte kan göras. http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/klimatet-ska-inte-vara-tavling-i-sjalvspakande_8558380.svd

 16. tty

  Den första allvarliga statistiska tabben upptäckt i AR5:

  http://bishophill.squarespace.com/blog/2013/9/27/keenan-writes-to-slingo.html#comments

  Aj då…

 17. tty

  Den första allvarliga statistiska tabben upptäckt i AR5:

  http://bishophill.squarespace.com/blog/2013/9/27/keenan-writes-to-slingo.html#comments

  Aj då…

 18. Gunnar Juliusson

  #9 Lars C. SPM finns på http://www.ipcc.ch, direktlänk http://www.climatechange2013.org/images/uploads/WGIAR5-SPM_Approved27Sep2013.pdf

 19. Att döma av mediabevakningen, har IPCC tydligen tappat all verklighetsförankring och fastnat i en fantasivärld. Trots att det blir allt mer uppenbart att koldioxidutsläppens klimatpåverkan är minimal, dillar IPCC om att det blir bara säkrare att utsläppen ligger bakom uppvärmningen och att det blir svårt att undvika mer än 1,5 graders uppvärmning till 2100. Thomas Stocker framstår som en total virrhjärna som nyss har släppts ut från sinnessjukhuset men fortfarande lider av svåra vanföreställningar. Han kan väl ändå inte ha en bakgrund inom forskning?

  Fast mediernas rapportering om vad som står i sammanfattningen går inte att lita på. Det är bäst att leta reda på den och läsa själv.

 20. Ingemar Nordin

  Som flera påpekat så verkar det som om åtminstone dagstidningarna är NÅGOT mer öppna även för andra synpunkter på klimatfrågan. SvT och SR kör dock på i det vanliga alarmistspåret – de försöker förtvivlat att mobilisera entusiasm för IPCCs slätstrukna och förvirrade rapport. Men det är en förlorad kamp, skulle jag vilja säga, förnuft och vetenskap kommer att vinna i längden.

 21. Ingemar Nordin

  SPM finns att ladda ned under ”klimathot” ovan, strax under Lars Jonssons fina målningar. Peter Stilbs kommenterar. Under samma flik finns även NIPCCs sammanfattning att ladda ned.

 22. Undrande

  Låt oss läsa fler annonser från SI!

  Jag börjar med en månadsöverföring på 400:-.
  Uppmanar samtliga att göra det samma!
  Thomas P, tycks vara orolig för att ”oljepengarna” är slut!
  Donation!
  Du kan bidraga med ekonomiskt stöd genom att donera till verksamheten. Enklast gör du detta genom att göra en insättning på valfritt belopp på bg 403-9277 eller med betalkort (visa/amex/master card)

 23. Bosse J

  Stocker mfl ger väl ett trött intryck … för att han och de andra gubbarna är trötta helt enkelt. De har ju nattmanglat hela veckan med pålitikerna. Det känns ju tryggt att slutresultatet är ett resultat av utmattade hjärnor. Det blir ju ju trovärdigare så.

  Se gärna http://wattsupwiththat.com/2013/09/27/reactions-to-ipcc-ar5-summary-for-policy-makers/
  rörande vice IPCC ordförandes tweet om sömnbrist …

 24. Perfekt

  För de som inte läst SPM kommer här Ross McKitricks sammanfattning:
  ”SPM in a nutshell: Since we started in 1990 we were right about the Arctic, wrong about the Antarctic, wrong about the tropical troposphere, wrong about the surface, wrong about hurricanes, wrong about the Himalayas, wrong about sensitivity, clueless on clouds and useless on regional trends. And on that basis we’re 95% confident we’re right.”

  Innan SPM-presentationen var jag 90% säker på att IPCC inte kan skilja klimatvetenskap från sånt de plockar ur r-ven. Nu är jag 100% säker.

 25. Börje S.

  #20

  Så här skriver Gosselin:

  ”“As the IPCC and its new report state, sea level could rise much faster by the end of the century than previously believed,” reassures online FOCUS.

  Let the alarmists have their day. In the end we all know it isn’t going to last long at all. You can dig up a corpse, clean it up, dress it, and parade it through town claiming it’s alive. But in reality it’s a lifeless, rotting and ghoulish cadaver, and it’s not ever going to be coming back to life.

  AR5 is the IPCC’s Order of AGW Exhumation. The alarmists are now parading the corpse, pretending it’s alive and in ruddy health.

  But AGW science is dead, and has been so 15 years. It’s not taking a nap, it’s not passed out, it’s not even breathing. It’s long deceased. The UN IPCC and climate activists refuse to come to terms with that.”

  http://notrickszone.com/#sthash.aAmMNyq7.dpuf

  pointman:

  ”AR5 is their last desperate throw of the dice and they aren’t feeling lucky”

  Vad tror bloggens läsare? Har Gosselin och Pointman prickat rätt?

 26. Tabben i bishop, temperaturen steg 0,85C (0,65 to1,06) åren 1880-2012,räkna o få svaret.
  ALI.K.

 27. Från IPCCs SPM:

  “In the Northern Hemisphere, 1983–2012 was likely the warmest 30-year period of the last 1400 years (medium confidence).”

  Först är sannolikheten låg, endast “likely” som jag tror är så där en 60-90% sannolikhet, att det som sägs är sant. Sedan har man dessutom ”medium confidence” för detta uttalande, vad nu det exakt innebär. Men man staplar alltså osäkerheterna på varandra.

  Till detta kommer att under den denna geologiskt sett korta period inföll den lilla istiden. Så vad är egentligen poängen med detta? Det ser ju inte onormalt ut.

 28. DV #12
  Det står att det finns 12 kommentarer men allt är blankt. Troligen fick han bara pisk och stängde av kommentarsmöjligheten

 29. Studera Met office tempkurva ,stigningen 1980-2012.
  som det hänvisas till.
  ALI.K.

 30. Metoffice,osar lite gammal skåpmat av data .
  ALI.k.

 31. Arktis isar smälter bort på ’sommaren’ till nu gällande 2050 i modeller med 80%.
  Är uppgifter som floreras bl.a.
  ALI.K.

 32. Kommentarer i media ,det varmaste på 800 000 år,den högsta CO2 halten någonsin på Jorden.
  ALI.K.

 33. LeVieux

  Utmärkt Ingemar! Grattis till en väl genomtänkt och balanserad artikel i DI. Härligt att se lite mothugg mot den gängse infantilhysterin i MSM.

  Dock, ett litet smolk i bägaren. Varför DI ? Denna tonårsblaska för ”hungriga” gymnasieekonomer.
  Hade känts tyngre om den publicerats i Afv eller kanske SvD, som mer riktar sig till tyngre makthavare.

  tycker LeVieux …

 34. Pelle L

  Ingvar E #28

  Det är nog bara en liten glitch i programmet för kommentarerna.
  Så här ser de 13 kommentarerna ut (kanske lite svårläst här):

  13 kommentarer

  micsjo
  • för 11 timmar sedan

  Men snälla Wijkman. Det finns inget belägg alls för att skyfall, torka och stormar de senaste 20 åren skulle ha något som helst med människans klimatpåverkan att göra.

  Inte det minsta alls.

  Och det Lomborg säger är att era certifikat och skatter och idiotiska icke-åtgärder inte hjälper alls. Istället borde de kostnaderna läggas där de gör nytta, t ex på att hantera skyfall, torka och stormar.

  Och mänskligheten skulle kunna upphöra totalt med alla kodlioxidutsläpp exakt nu – det skulle ha i princip helt omätbar effekt på klimatet.

  kristernssn micsjo
  • för 7 timmar sedan

  ”Och mänskligheten skulle kunna upphöra totalt med alla kodlioxidutsläpp exakt nu – det skulle ha i princip helt omätbar effekt på klimatet.”
  .
  Källa till detta? Eller är det önsketänkande?
  .
  (Min arbetsdag är för övrigt avslutad, du brukar ju ha synpunkter om detta.)
  .
  Krister Nässén

  micsjo kristernssn
  • för 2 timmar sedan

  Varken i den förra IPCC-rapporten (som jag läst) eller det jag hunnit läsa i denna finns något enda belägg alls för att de påstådda effekterna av klimatförändringen skulle förändras om mänskligt koldioxidutsläpp skulle upphöra omedelbart.

  Men jag erkänner den slarviga formuleringen. Inte klimatet jag avsåg utan effekterna av klimatförändringarna. Effekterna av klimatförändringarna upphör inte, de ändras inte, de kvarstår även om vi skulle utrota mänskligheten imorgon dag.

  Excellent1
  • för 10 timmar sedan

  I Sverige är fossilenergin i det närmaste obefintlig för elproduktion.
  Vi har ingen anledning att lägga skattepengar på att subventionera elproduktion med väderkvarnar för att exportera elen till Tyskland.

  Vi är ett mycket glest befolkat land i utkanten av den bebodda delen av klotet. Vårt problem är kyla, inte värme. Vår lilla folkspillra gör ingen som helst skillnad globalt sett, oavsett om vi gör något eller inte.

  Vårt välstånd hotas av att våra resurser läggs på fel ställen. Staten berövar medborgarna konsumtionsutrymme med skyhöga skatter, vilket samtidigt driver upp löneläget och försämrar vår konkurrenskraft.
  Politiken är förödande.

  Det mest effektiva sättet att påverka planetens miljö är att komma tillrätta med överbefolkningen.
  Så om herr Wijkman verkligen vill göra skillnad, borde han bli ambassadör för kondomindustrin istället för klimatalarmist.


  Ankarstierna
  • för 8 timmar sedan

  På vilket sätt sjunker kostnaderna för vindkraftverk ?
  F.ö. börjar SvD bli ganska ointressant att läsa då allt färre artiklar går
  att kommentera.
  Är det inlägg från (MP) eller (VPK) alternativt homo-lobbyn så är det
  definitivt locket på utan kommentarer.
  Allt fler söker sig till alternativa medier, vilket är glädjande.
  Snart är msm ett minne blott.


  kristernssn
  • för 7 timmar sedan

  Ett litet citat i ämnet:
  .
  ”Men om det nu faktiskt skulle handla om en ”klimatbluff” (för att låna ett ord från rubrikerna till de båda Expressen-artiklarna), vad kan det då komma sig att vetenskapssamhället presenterar så vilseledande resultat? Stilbs (2007c) förklarar det hela med en konspiration avsedd att attrahera politikernas intresse för klimatfrågan och därmed generera ökade anslag åt klimatforskarna, samtidigt som politikerna tacksamt spelar med för att få en förevändning att förtrycka folket. Detta scenario är i själva verket en roman kallad State of Fear av författaren Michael Crichton, mest känd för Jurrasic Park. Crichton är en stor idol bland ”klimatskeptiker” och inbjuds ofta att tala på deras konferenser; han är också anhängare av psykokinesi och andra paranormala fenomen. Att en konspirationsteori sammanfaller med en roman av en halvtokig science fiction-författare medför naturligtvis inte att den är felaktig, men nog borde man kunna begära att den som förespråkar en sådan teori kommer med något slags belägg för den. Stilbs presenterar dock inga belägg som höjer sig över den beklämmande låga nivån på de hans argument jag här refererat.”
  .
  http://www.vof.se/folkvett/ar-
  .
  Krister Nässén

  Bsa45 kristernssn
  • för 2 timmar sedan

  Du har inte uppdaterat dig på 5 år ser jag. Chrichton dog 2008.

  Klimatflykting kristernssn
  • för en timme sedan

  En vofenskapsman, då är det ingen idé att diskutera saken. Varje gång en vofenskapsman har fel omdefinieras språket så att det kan framstå som om han hade rätt. Om några år kommer vi att få lära oss att smälter i själva verket betyder växer.

  Rosenhane
  • för 6 timmar sedan

  Demoniseringen av koldioxiden är fullkomligt absurd. Det har Anders Wijkman fått lära sig gång efter annan i debatter med gode vännen Lars Bern.
  Det förefaller som att Wijkman har givit talesättet ”att hälla vatten på en gås” ett ansikte.
  För övrigt är det inte lite fräckt att insinuera oljebolagskopplingar men såvitt jag har upplevt vid många tillfällen ingår det i Wijkmans argumentationsarsenal.

  son987
  • för 2 timmar sedan

  Verkar som femton års utebliven uppvärmning saknar intresse medan dom senaste ovädren gärna får utgöra bevis för katastrofal AGW. Lennart Bengtsson skriver: ”Det är ett problem att så många fått för sig att diverse extrema väderhändelser är en följd av den obetydliga uppvärmning vi hittills haft. Det finns inga seriösa undersökningar som visar att extrema väderhändelser har ökat. Problemet är den stora skadeökningen vilket beror på helt andra orsaker; ökad befolkning, ökad infrastruktur och bosättning i utsatta områden.”

  Bsa45
  • för 2 timmar sedan

  Tusentals ton armerad betong i markerna. 1000tals lastbilar med släp lassar grus. 200m höga monument, dumhetens triumf över förnuftet, reses. Att tro dessa vinande och gnisslande monster sänker världstemperaturen är korkat. Propellern, 60m av icke återvinningsbar komposit. Neodym i permanentmagneterna ger outsäglig miljöförödelse där den bryts. Vid -10º och stiltje måste maskinen värmas med dieselaggregat. Vindkraft – miljövidrig stenåldersteknik framtjatad av politiker med intressen i branschen.

  Henrik Mahlberg
  • för en timme sedan

  Vilken tur att vi har skitat ner naturen med produktion och installation av solceller och vindkraft. De har i Sverige inte haft någon som helst effekt på CO2-utsläpp då Sverige redan från början haft CO2-fri elproduktion. Vem tror han att han lurar?

  Jellba
  • för 5 minuter sedan

  När det gäller att ändra åsikt måste Wijkman vara en av landets ledande experter. Annars erinrar herr Wijkmans verksamhet som klimatexpert om Saloon Gahlins råd från far till son: Välj ett yrke med kort utbildningstid – bli expert. Det är uppenbart att alarmen idag inriktar sig på det sista halmstråt och utnyttjar extrema väderhändelser som intäkt på den s.k. klimatförändringen. Vari består egentligen denna klimatförändring. Ökad medeltemperatur kan det ju inte vara och den ökning av stormar mm som herr Wijkman refererar till visar sig inte i den statistik som registrerar detta. Har någon hittat bevis på motsatsen skulle jag gärna vilja veta källan.

 35. Slabadang

  He he he he he ! IPCC har de inte bara förlorat slagen, nu har de förlorat hela kriget!

  Vilken TOTALFLOPP. Stämningen i klimathovet är lika pinsam som om kungens rådgivare släppt en ljudlig fis i salongen och alla försöker vifta bort odören så snabbt som möjligt och rikta uppmärksamheten åt annat håll eller gå ut och lufta sig på balkongen.

  Jag undrar hur MSMredaktioner tänker världen över, medvetna om att de plurrat upp till grenen
  och hur många av dem vågar fortsatt satsa på endast den del av publiken som är totalt tom i kolan? Finns det fortsatt tillräckligt många korrupta finansiärer som kan köpa deras partiskhet och har inte de tidigare finansiärerna redan krossat handelsvarans värde och förtroende?
  De allmänheter som med tvångsavgifter tvingas finansiera propagandan vänd mot dem själva lär inte ha ett tålamod som är oändligt att finansiera de ideologiska mutkolvar och profeter som vill uppofostra dem.

  I Tyskland funderar man nu att införa en lag/krav på vad som kan betecknas som intellektuell hederlighet eller uppriktighet för förtroendevalda och tjänstemän/rådgivare. Man pratar alltså om ”värdegrunder” för ansvariga och inte som i Sverige där politiker och journalister inte äger några själva men kräver att folket skall anpassa sig till de obegripliga värdegrunder eliten dikterar åt dem.

 36. Perfekt

  Thomas p #10

  Surt sa räven!

 37. Slabadang

  Vilken helt underbar klockren rappakalja! 🙂

  The global mean surface temperature change for the period 2016–2035 will likely be in the range of 0.4°C to 1.0°C for the set of RCPs. This is based on an assessment of observationally-constrained projections and predictions initialized with observations (medium confidence).

  Konsensus??? 🙂 🙂 🙂

 38. Slabadang

  Korrekt?

  Aldrig tidigare har så många vetat så lite men låtsats förstå allt?

 39. HenrikM

  En ovanligt sansad ledare i DN, de verkar ha tagit in lite vett från Lomborg.
  http://www.dn.se/ledare/huvudledare/temperaturen-hojs/

 40. Pelle L #34

  Fortfarande blankt i kommentarsfältet men nu är det 17 kommentarer.
  Vissa lyckas tydligen. förut var det 12.
  Kör firefox. Skall kolla med explorer

 41. HenrikM

  Fortfarande ingenting i Svd… Märkligt! Anser dom att det inte är någon nyhet alls? Är dom i praktgräl på redaktionen hur de ska rapportera om rapporten?

  Sökar man på förkortningen IPCC hittar man bara Lomborgs artikel.

 42. Ingemar Nordin

  Le Vieux #33,

  ” Varför DI? Hade känts tyngre om den publicerats i Afv eller kanske SvD,”
  Svaret är enkelt: Därför att SvD, och min lokala Corren, tackade nej. DI ville ha.

 43. CL

  # 39 Henrik M

  Jo visst men konstaterandet i slutet av ledaren, att ”Som rikt men litet land kan Sverige inte göra så mycket för att påverka koldioxidkoncentrationen i atmosfären” måste väl betraktas som århunradets understatement.

 44. ThomasJ

  Slabadang #35: I Tyskland är man på gång att lagstifta mot ’Wissenschaftsbetrug’, dvs. vetenskapsbedrägeri. Vad slikt får för konsekvenser för hrr Schellnhuber, Rahmstorf m.fl. kan man ju bara hoppas på… 😉

  (Varför finns där inte längre formateringsmöjligheter, typ fet, understruken, kursiv?)

  Mvh/TJ

 45. Forts. #40
  Provat med Internet Explorer i stället för Firefox. Har provat från annan dator och IP-address (min server)
  Inget funkar.

  En annan fråga. Mina uppgifter i ”headern” (namn, E-post och webbplast) är inte förifyllda som de var förut när jag går in här på bloggen. Är det ett generellt problem eller bara jag?

 46. ThomasJ

  Intresant debatt i BBC, med Matt Ridley:

  http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-24302439

  Mvh/TJ
  PS: för ’härdade’ personer; Lena Ekskan kommer i P1:s lördagsintervju 13:00 idag. //DS

 47. ThomasJ

  Ingvar E. #45: Har samma ’sak’ här.
  Mvh/TJ

 48. ThomasJ #47

  bägge problemen??

 49. ThomasJ

  Ingvar #48: Inga problem med SvD, kör IE. Dock, som sagt, saknar jag formateringsmöjligheterna. Och, jo, de tidigare varande signaturer/e-postadress saknas oxo vid ny inloggning. Det senare kan & gör f.ö. bli efter man kört ngt rensningsprogram, typ CClean el.dyl.

  Mvh/TJ

 50. Håkan Bergman

  ThomsJ #49
  Bloggen fick problem med pluginen som tillhandahåller formateringen tidigare i veckan, inget fel hos oss användare m.a.o., vi lär få tåla oss tills den är fixad.

 51. Håkan Bergman

  Ingvar E 48
  Kan du få upp bara den ramen?
  http://bit.ly/1axN3Sb

 52. ThomasJ

  Håkan B.#50: Jo, där har varit (är?) en hel del strul/problem med funktionaliteterna, förhoppningsvis lyckas man fixa till ém… 😀

  Nu, t.ex., försvann mitt aka & e-postadress och det utan utloggning från bloggen… Que?

  Mvh/TJ

 53. Håkan #51
  Jo, den länkar till Disqus och visar diskussionstråden (hela??)

 54. ThomasJ

  Sågningarna av AR5/SPM fortsätter hagla…:

  http://www.express.co.uk/news/science-technology/432754/More-hot-air-from-scaremongers-on-global-warming

  Mvh/TJ