Brev till ansvarig utgivare på SVT

Brev till ansvarig utgivare på SVT från Reine Karlsson https://www.klimatkarusellen.se/post/…

Brev till ansvarig utgivare på SVT från Christer Jansson https://www.klimatkarusellen.se/post/…

Judith Currys föredrag: Prof. Judith Curry provides extremely cogent explanations for causes of climate variability. https://youtu.be/_2Bw52FjYi4

Lennart Bengtsson om klimatet: Vi ska inte vara rädda. (59,58min.) https://swebbtv.se/w/7bee00d4-7a83-4d…

Lennart Bengtsson avfärdar klimatkatastrofmyterna i Swebbtv. (59,35 min.) https://swebbtv.se/w/49ab1bcf-bc76-47…

Elsa Widding

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Magma

  Jag vill endast ge en eloge till de personer ovan som står upp för det fria ordet och forskning som tål granskning, till skillnad mot SVT som tydligt visar att man inte är politiskt obunden och dessutom nedlåter sig till rena personangrepp i skattefinansierad media.
  Återigen stort Tack till Elsa Widding, Lennart Bengtsson, med flera.

 2. foliehatt

  Till Brevskrivaren Christer Jansson:

  Givet din adress så kan kan de ansvariga på Svt INTE avfärda dig.

 3. Simon

  Det absurda i det hela är ju att Bjerström och co som byggt sina inslag på RCP8.5, ett scenario som IPCC numera anser fullständigt orealistiskt, är ju de som i själva verket driver en ovetenskaplig agenda. Medan Elsa, Lennart B och inte minst Lars B hela tiden har hänvisat till vad IPCC själva säger. Det hela känns surrealistiskt och jag har full förståelse att folk börjat kalla SVT för DDR-tv, även jag själv har börjat göra det. Det råder med tanke på det som påtalats här inget tvivel om att det faktiskt finns anledning att göra så.

 4. Lasse

  Tack Elsa
  Du kämpar för oss!
  Korthuset behöver en riktig frisk fläkt!
  😉

 5. Enough

  Jag kommer att fylla på i Friborg’s inkorg nästa gång den arroganta och ignoranta reportern Bjerström begår ett övertramp, mot personer eller mot SvT’s tydliga uppdrag, att förmedla sakligt och objektivt!

  Nu är det nog! Det är dags att artigt, sakligt och metodiskt göra motstånd mot det skattefinansierade mediabolagets ständigt aktivistiska agenda. Vi ska inte behöva finna oss i att ignoranter driver sina politiska övertygelser på betald arbetstid i vårt statliga ägda media.

  Reine och Christer’s röster måste få efterföljare, mitt senaste mail till Friborg var förra året, och handlade om en detalj i Covidrapporteringen. De skrev ”antal smittade” istf. ”antal bekräftat smittade”, vilket jag påpekade. De ändrade rapporteringen efter det, men jag fick naturligtvis inte ens ett tack till svar…..

  Det visar ändå att det lönar sig att skriva, men se till att vara artig, saklig och stringent, alltså ofta motsatsen till det som du ska lyfta. Adressen till Aktuelltchefen är förnamn.efternamn@svt.se

 6. Roland Salomonsson

  SVT ondgör sig över en ”liten, högljudd grupp” på ca 6%! Rätt märkligt.
  SVT journalister, inte ens tillsammans med MSM-anställda, blir i närheten av 1%. Om inte SVT är ett typexempel på en liten högljudd grupp själv, så begriper jag inget annat än att SVT är typexemplet för falskhet.

  Men vem tittar på SVT längre?

 7. Magnus

  Roland Salomonsson #4
  SVT liten högljudd grupp. Den var bra:-). SVT verkar tro att kommer de åt Elsa Och de andra de hänger ut så går luften ur den här som de tror lilla okunniga gruppen. Det är tvärtom.
  När jag kom in på detta med ”klimatförnekelse” så berodde det på att jag ville veta mer. Sen har jag tagit ställning utifrån fakta och sunt förnuft, vad som är rimligt.
  Erfarenhet från tidigare larm har också gjort att man tänker till innan man bara köper budskapet. Jag läste i min ungdom och köpte författaren von Dänikens teori om att utomjordingar varit på jorden tidigare. Hans metoder avslöjades som bluff.
  Och egentligen är det i praktiken samma metoder som SVT använder när de staplar bevis på varandra och till slut ska alla inse att en katastrof står för dörren.
  Ofta hör man nån säga att det måste vara nåt fel kolla på alla översvämningar. Då har alltså SVT lyckats.
  Igår var det reportage i Rapport från Bangkoks översvämning. Det är ofta översvämningar där. Ingen sa nåt om klimat men med erfarenhet och lite misstänksam av SVTs manipulationer så var det avsett som ytterligare ett klimathotsreportage. Det verkar som ett sånt ska in i varje nyhetssändning.

 8. Lars Cornell

  Näringslivets näringsinstitut har granskat media. Det de skriver är mycket intressant.

  https://naringslivets-medieinstitut.se/nmi-publicerar-ny-rapport-om-den-politiska-styrningen-av-public-service/
  NMI publicerar rapport om styrningen av public service. 2020-09-03

  Regeringen kringgår regelbundet förvaltningsstiftelsen när man för en dialog om villkoren för public service direkt med programbolagens chefer.
  – Frågan är vilka konsekvenser den direkta kontakten mellan departementet och public service-bolagen innebär. Genom den direkta dialogen kringgås nämligen förvaltningsstiftelsens styrelse, det organ som är tänkt att garantera armlängds avstånd till staten och därmed oberoende, säger rapportförfattaren Carl-Vincent Reimers.

  https://naringslivets-medieinstitut.se/sa-rapporterar-medierna-om-stigande-havsnivaer/
  Så rapporterar medierna om stigande havsnivåer. 2021-09-30
  När medierna rapporterar om stigande havsnivåer på grund av varmare klimat sker det i huvudsak utifrån ett värsta scenario. Dessutom utelämnas viktig information om osäkerheten som omger scenarier om framtida havsnivåer.

  Därutöver refereras det återkommande till studier som förutser ännu värre scenarier än IPCC:s värsta, men vid inget tillfälle lyfts studier fram som förutser en mindre dramatisk utveckling.

  En övervägande majoritet av publiceringarna varnar för stigande havsnivåer utan att kvantifiera förloppet. Totalt 240 publiceringar ingår i den kategorin.
  I ytterst få fall nämns sannolikheten för att de olika scenarierna ska inträffa.

  Jag frågar honom [Lennart Bengtsson] hur han ser på sådana skräckbilder av tänkbara framtida havsnivåhöjningar. Svaret kommer snabbt.
  – Fullständigt orimligt, utbrister han. Media skapar en atmosfär av förestående undergång!

  https://naringslivets-medieinstitut.se/ny-rapport-visar-pa-gal-vinkling-i-public-service/
  Rapporten granskar de senaste femtio fällningarna för partiskhet i granskningsnämnden för radio och TV. I de fall där SVT eller SR fälls i politiska ämnen lutar vinklingen nästan alltid åt det vänsterliberala hållet, eller GAL på en GAL-TAN-skala.

 9. Paul Håkansson

  Allt kärlek till dig Elsa. Det är väldigt många som stöder dig så fortsätt ditt arbete med att avslöja bedragarna.

 10. Elsa Widding har på ett fördömligt sätt hjälp till att röra om i mediegrytan. Det verkar som om alltfler journalister vågar ta bladet från munnen om klimatet. De tycker som vi att frågan är värd en seriös debatt.

  Men politikerna duckar. Det är förvånansvärt dött på den fronten i riksdagen. Inte ett ord om klimatlagen eller Parisöverenskommelsen – bara upprepanden av gamla mantran. ”Vi måste”, ”Vi måste” …

  Än mer förvånande är att heller inte Sveriges, och EUs, katastrofala energipolitik diskuteras i någon större utsträckning. Vintern närmar sig och problemen hopar sig efter MP-regeringens nedstängning av kärnkraften. Protesterna mot vindkraften växer i landet. Och folk är förbannade på alla skatter och pålagor på drivmedel. När startar den debatten bland politikerna i riksdagen?

 11. Ulf Sandberg

   Kvartals Henrik Höjer har intervjuat meteorologiprofessorn Lennart Bengtsson.
  https://kvartal.se/artiklar/varfor-overdriva-havsnivahojningen/

 12. Gunnar Strandell

  Magnus #7
  Citat” …ytterligare ett klimathotsreportage. Det verkar som ett sånt ska in i varje nyhetssändning.”

  Du har rätt och det är ingen slump. Fram till i våras var SVT medlem i sammanslutningen Covering Climate Now. De jobbar för att få in klimathotet i alla nyheter.

  Från deras hemsida:
  ”CCNow collaborates with journalists and newsrooms to produce more informed and urgent climate stories, to make climate a part of every beat in the newsroom — from politics and weather to business and culture — and to drive a public conversation that creates an engaged public. ”

  Bäst genomslag verkar man fått på kulturredaktionerna, där nästan alla blivit klimathotsexperter det senaste året.

  Länk:
  https://coveringclimatenow.org/

 13. Enough

  Ingemar #10

  Politikerna har ju örat inställt tätt mot media, de brukar bara ha mer närkontakt med väljarna/folket vart 4:de år…..men jag skulle tro att det kan lossna i energi-galenskaperna, en del elavbrott kan räcka, och när det väl bryter igenom kan det gå snabbt, vi får se….

 14. Enough #13,

  Jag lyssnade lite på riksdagsdebatten om budgeten men jag kunde inte uppfatta något inlägg om energin. Elpriserna rusar, särskilt i södra Sverige. Men ingen kommentar i riksdagen. Däremot ser jag flera skånska politiker som tar upp det i sina manifest. Inte så konstigt med tanke på att de på torgmöten och annat hela tiden konfronteras med frågor om detta. Liksom om vindkraft och drivmedel.

  Ibland undrar man om det inte finns någon kontakt mellan den nationella nivån och den lokala. Men som du påpekar så lyssnar politikerna mer på riksmedia än på folket.

 15. Lasse

  #14
  Erikson i Ubbult bör framhållas som föredöme!
  https://www.ericsoniubbhult.se/

  Jag tror att när vintern närmar sig och elpriser och konsumtion går upp så kommer folk fråga sig varför det blir så dyrt.
  Vi kan ju alltid hoppas att EU vill se större solidaritet med energifattigdommen: https://sverigesradio.se/artikel/regeringen-och-oppositionen-skeptiska-till-klimatfond

 16. JonasW

  SVT brukar prata om vikten av ett inkluderande förhållningssätt.
  Vore verkligen kul om detta gällde även människor med en annan syn på ”klimatkatastrofen”.

  SVT kanske bara vill inkludera de som tycker lika som SVT ? Kastar viss tvivel över begreppet ”inkluderande”.

 17. Sven Hanssen

  Med hänvisning till Public Service alltmer sovjetiska karaktär borde man kanske börja kalla sig klimatdissident som presenterar en antites till SVTs anti-intellektuella tes.

  ”Jag behöver inte vara med i Erica Bjerströms Slime klubb” (ref Ebba Grön)

 18. Enough

  Ingemar #14

  Som jag ser det, är dagens politiska partier totalt toppstyrda, och alla Riksdagsmän därmed mer eller mindre knapptryckare på order uppifrån!

  Det vore befriande, om den ordningen ruckades, t.ex. att Sonesson tog över som partiledare för M. Jag hoppas att det sker något i de gamla partierna, att protesterna kommer från de politiker som är lite närmare väljarna ( kommun), vi får se…..

 19. Robert Norling

  Skulle tro att Elsa Widding tillhör en av de mest älskade kvinnorna i landet.
  Skriver ihop ganska många inlägg på fb och varje gång som det handlar om Elsa så ”drunknar” de i Hjärtan i stället för en tumme upp.
  Skulle tro att Erika skulle få lika många tummar ner om hon fanns med i något inlägg.