Bondes svar till professor Ribbing

UNT 100119

Professor C-G Ribbing får idag svar på tal av Gunnar Bonde. Bonde menar att människan påverkar inte bara temperatur, utan även nederbörd och vindmönster.

”Prognoser pekar på fortsatt folkökning och högre levnadsstandard med påföljande förändringar i atmosfären, på jordytan och i haven”, skriver Gunnar Bonde och antyder att även han ansluter sig till Paul Ehrlich.

”Det bästa vore om vi världen över började minska risken för avsmältningen av glaciärer, ökenspridning, artutrotning och så vidare. I stället för att fortsätta att bygga exempelvis kolkraftverk och fossildrivna bilar borde vi inleda en ny epok med en ekonomi baserad på förnybar energi”, avslutar Bonde med och bevisar därmed att han inte kan skilja på naturlig och antropogen klimatförändring. Det finns dessvärre mycket lite vi kan göra åt att glaciärer smälter. Det gjorde de nämligen även innan människan fanns. Detsamma gäller artutrotning. Och dessutom tycker jag att det är betydligt mer väsentligt att se till att färre MÄNNISKOR, och framför allt barn, dör i fattiga länder.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Jag skulle bli så glad om vi skulle kunna påbörja den här nya epoken och värna om vår lilla planet. Tyvärr så ser jag inte att de kommer hända någongång snart.
  Jag gör mitt och pantar burkar, släcker lampor och dushar kort iaf 🙂

 2. Torsten Wedin

  Vincent #1:
  ”…… duschar kort iaf ”

  Så att avloppen slammar igen så att det blir stopp med vattenskador som följd, så att man måste bryta upp golv och ha torkfläktar igång i tre månader, med påföljande totalrenovering.

  Det så lätt att man lurar sig själv i denna fråga. I vår bostadsrättsförening har vi tre år i rad haft stopp runt jul-nyår, då flera medlemmar varit bortresta 3-4 veckor.
   

 3. Torsten Wedin

  Vincent #1:
  ”…… släcker lampor… ”

  Som får till följd att värmesystemet drar på för att kompensera för den uppvärmning lamporna gav.

 4. Torsten Wedin

  Vincent #1:
  ”…… pantar burkar… ”
  Det ska man göra. Bra!

 5. Vincent: Så du hör till dem som anser att allting bara blir sämre? Enl en undersökning som Demoskop gjorde för ett par år sedan har de flesta svenskar ingen aning om att förhållandena i världen hela tiden blir bättre.

 6. Urban

  Och vem faaan är den där Bonde??
  Vad har han för befattning, utbildning, kunskap i ämnet kan han ju ha men slutsatserna rimmar illa kanske ännu en IPCC-bov?

 7. Håkan Sjögren

  Maggie # 5 : ”Det var inte bättre förr, men det är sämre nu.” Nutida tänkare. Mvh, Håkan

 8. Håkan: #7: Och framtiden är inte vad den har varit. 🙂

 9. #7 det måste vara drivkraften för många. 🙂
  Jag har ett gammalt hållbart tipps till alla dysterkvistar.
   
  Det är aldrig för sent att ge upp
   
  Jag har med framgång använt det på min omgivning när de misströstat, som mest.
  Den utvägen finns alltid, vetskapen om en utväg ger ny kraft.
  Inte ge upp livet, men projektet, alla har hittills efter den uppmaningen fortsatt med ökad kraft och ett smil i ansiktet. Det räcker med att veta om en utväg för att orka.
  Först i vårt sista projekt blir nog utvägen och lösningen den samma.

 10. FcH

  Torsten Wedin #2
  Pga alla snålspolande toaletter så måste många kommuner injcera vatten i avloppsnätet för att det inte ska bli stopp!  Återigen ett bevis på den dumhet som präglar politiska beslut. Varför ska vi spara vatten i vårt land? Jo, enbart för att politiker tar ut för höga avgifter. Som för övrigt strider mot kommunallagen. Som kommunerna högaktningsfullt sk…er i.