Barnförbjudet

Detta är en riktigt skräckis. Lägg märke till den förste talaren – ingen mindre än Paul Ehrlich.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. L

  Är det inte konstigt att Arktis passerat en ”tipping point” och befinner sig i en dödsspiral, samtidigt som havsisen växer jämfört med året innan. Är alla bevis för global warming ”maskerade”?

 2. István

  Maggie. Ehrlich är bara en gammal haverist.

 3. Labbibia

  Det verkar iallafall som om AGW-alarmisterna utsätts för ”positive feedback” i sina domedagsprofetior,  😉

 4. Måste väl vara ett skämt????

 5. Olle

  Jösses, ett härligt stycke hjärnsläpp  som vi kan skratta åt om 20 år.

 6. S. Andersson

  Nej, det här är inte roligt alls. Jag tycker att man börjar se ett mönster nu som jag tror endast läsare av Orwells 1984 kan uppskatta. Det kommer att bli såhär:
  ”Vi förstår att medborgarna känner sig skeptiska nu när vi har haft vintertemperaturer även på sommaren, men vårt vetenskapliga råd försäkrar att den globala uppvärmningen är på väg och att alla måste bära sina offer för att förhindra uppvärmningskatastrofen. Särskilda anti-värme trupper kommer nu att sättas in för att ytterligare minska CO2-utsläppen. Den som inte bidrar kommer att ställas inför klimatdomstolen omedelbart. Vi uppmanar också barn att berätta för sina klimatlärare om föräldrarna använder otillåten utrustning som datorer, tv-apparater eller glödlampor. Klimatregeringen kan med stolthet berätta att isbjörnen är räddad. Demokratin kan emellertid inte återinföras innan CO2 halten sänkts under pre-industriella nivåer. Särskilda snöskottningspatruller kommer att sättas in fr o m den 1 juli för att säkerställa tillträde till Climate Memorial Hall.”
  🙂

 7. Lars C

  Länk om is. Intressant jämförelse mellan olika iskartor.
  Kanske de flesta läst den redan?
  http://isss08.wordpress.com/2008/09/10/centrala-ostsibiriska-havet-74n168e-is/

 8. Kjell_A Jönsson

  CO2-Klimatreligionen, gamla religioner  och naturromantik  kopplas samman.
  Är det någon som har orkat läsa ärkebiskop Ander Wejryds alster (säkerligen bekostat av  Svenka Kyrkan)
  ”Uppsala Interfaith  Climate Manifesto 2008″
  Jag försökte en gång  i en debatt utan framgång att få Birger Schlaug att definiera vad han menade med  ” naturen”, ”naturlig”, ”naturvänlig”,  ”naturenlig”  etc.
  Alla  beslutsfattare och  mediala makthavare som använder sig av dessa begrepp borde avkrävas definitioner, om inte  det  går borde begreppen strykas ur vokabulärerna.
  Kjell-A  Jönsson

 9. Christopher E

  S. Andersson:
  #6. Bra skrivet. Vi är nästan där redan, eller har  möjligen passerat en ideologisk tipping point på väg mot detta samhälle (några politiker, alarmistforskare och NGOs har redan mentalt passerat denna tipping point).

 10. Christopher E

  S. Andersson, skulle förresten vilja tillägga att jag hör till som tror att vi har mycket att lära från litteraturen.
  Just Orwells ”1984” var sällsynt profetisk. Men det finns fler. Just nu håller jag på att läsa om Ray Bradburys ”Farenheit 451”. Jag bara väntar på att brandpatrullen ska komma och bränna mina böcker av författare som Singer, Michaels, Balling, Lomborg, McKitrick mfl. Alla synnerligen avskydda av den nuvarande ideologiska nomenklaturan.

 11. Peter Stilbs

  Christopher E:  Jag rekommenderar i sammanhanget varmt ”Brazil” av Terry Gilliam:
  http://www.imdb.com/title/tt0088846/
  Personligen rankar jag den som en av de 5 bästa filmer jag sett

 12. Thomas

  Ni contrarians (jag skulle kanske kalla er alarmister här, men det blir så förvirrande) älskar verkligen att beskriva er själva som offer för förtryck, och när det saknas något verkligt förtryck hittar ni på fantasier om kommande bokbränningar etc. Det är den vanliga soppan av konspirationsteorier. Andra säger precis samma sak, men då är det information om flygande tefat eller intelligent design som myndigheterna försöker undanhålla.
  Det mest extrema i frågan om förtryck av oliktänkande vi fått höra här i bloggen är fortfarande när Peter Stilbs gillande citerade en uppmaning att Hansen borde skickas till Guantanamo. Där har du ditt 1984!

 13. L

  Thomas, det är inte The Great Global Warming Swindle som visas i skolorna..?

 14. Peter Stilbs

  Thomas: Lite svart humor skadar aldrig. Och den finns i mängder i Brazil. Se den.
  Hansen-Guantanamo citatet jag refererade till hade jag faktiskt glömt – men jag är ganska säker på att han, och flera andra,  framfört liknande saker om oss contrarians, eller vad Du vill kalla oss.
  Hansen verkar för övrigt ha utvecklats till en patetisk driftkucku, som inte på något sätt kan vara bra för hans egen sida.

 15. Det lär inte blir nödvendigt att skicka Hansen til Git’mo själv om det blir ledigt där. (Han håller ju förresten på med vattentortyr själv så öga för öga…)  James håller på att förstöra sitt eget case med civil olydnad och ditto kompromitterande decorum. Frågan är om man skal ignorera dessa länkgänger som blockerar kolkraftverken eller om man skal processera dom i rättvisan. Tror det senare vore bra då typer som the Goracle då kan marineras med guilt by association. Bra med skit i fläkten
  Ellers på et personligt plan har jag stor respekt för James Hansen. Det är nämligen en man som verkligen tar konsekvensen av sin övertygelse och håller i spaden själv. Han kommer ända upp som den siste mohikanen, Geronimo eller John Wayne’s The Shootist (en av mine favoritfilmer). Det er betydligt mer hedervärd enn att anonymt ruga ut giftpilar som höns i bur på nån institution. Var är ni når James står på barrikaden på Heathrow foran Gordan Brown och G20 ? Vågar ni inte sätta villan i pant och risikera karriären ? Alexander Hamilton och Alexander Sergejevitch Pushkin tväkade inte att gå i duell för hedern respektive kvinnan.   

 16. Peter Stilbs

  Ett tänkvärt citat av Hansen från förr – knappast något han vill stå för i dag:
  Skepticism thus plays an essential role in scientific research,
  and, far from trying to silence skeptics, science invites their contributions.
  So, too, the global warming debate benefits from traditional scientific skepticism.

    –James Hansen, The Global Warming Debate, 17 January 1999

 17. Patrik

  Thomas #12>> Kul att du gör den jämförelsen. Helt klart kan det finnas paralleller mellan AGW och tefats-troende, varken AGW-teorierna eller tefaten är ju falsifierbara.
  Frågan är ju bara vad det säger om dina likatänkande? 😉
  Ska man se på saken logiskt så råder nämligen det omvända mot vad du säger.
  Det är ni som hävdar att något finns, något som ingen än har sett eller fångat på film.
  Men inte är AGW omöjligt, det håller jag med om. Frågan är bara med vilken frenesi man bör hävda dess existens.

 18. Christopher E

  Peter Stilbs:
  Jo, Brazil är en umärkt film som jag gillar mycket också.
  Får jag rekommendera GATTACA, som handlar genetik, men också varnar för ett kommande kontrollsamhälle.
  Trots alla varningar, rusar vi ändå in i ett kontrollsamhälle med stormsteg. Det verkar oundvikligt. Och klimatkontrollmaffian är de som nu fortast vill ta oss in i ett sådant samhälle (tänk bara på Wijkmans personliga CO2-ransoneringskort). Så går det när starka intressen menar sig ha monopol på Sanningen.
  Thomas; vi har inte bokstavliga bokbränningar (ännu) men sanningsminsterier à la 1984 är mer nära i tiden, som Naturvårdsverket och Skolverket som ser till att Sveriges elever får en tillrättalagd bild skolan.
  Inse att hjärntvätten nu är total när man kunde läsa en ledare i morse där bönderna – som nu hotas av konkurs pga dieselskattehöjningen – förväntades vara tacksamma för att bidra till rädda jorden… Hur sjukt kan det bli?

 19. Christopher E

  Patrik #12.
  Morgonens bästa kommentar.

 20. Thomas

  Peter, du citerar Hansen där han talar om ”traditional scientific skepticism”. Det är alltså skepticism baseras på gedigna kunskaper i ämnet publicerad i vetenskaplig press, inte kemister, solforskare, svetsingenjörer etc som hittar på mer eller mindre fantasifylla hypoteses som de går ut med i debattartiklar eller på nätet.
  Brazil är en bra film, och visst finns det många dragningar åt kontrollsamhälle i världen idag. Det handlar dock inte om någon klimatpolitik utan om kamp mot terrorism och helt vanlig brottslighet. Det är den som gör att tortyr nu står på dagordningen, att folk kan få tillgångar frysta i åratal utan rättslig prövning, att övervakningskamerorna exploderar i antal, speciellt i Storbritannien etc.

 21. Christopher E

  Thomas; de mest fantasifulla hypoteserna marknadsförs av en järnvägsingenjör.
  ”Gedigna kunskaper” är ett flexibelt begrepp. Tycker man inte ”rätt”, så är man väl inte gedigen, antar jag.

 22. Gunnar Littmarck

  Christopher E
  Jag tror att 10.000:- /år räcker antag att det finns 4miljoner abonnemang, då ger det 40miljarder/år.
  Fick jag i uppdraget att skapa Sveriges hela energibehov ur vindkraft, tror jag det blev avsevärt billigare än dagens helt sjuka slöseri.. vad med myndigheter och verk 300miljarder år inkl de 100miljarder företagen drabbas av?
  Jag kunde enkelt flytta 500 miljarder /år och de vore inte ett dugg svårt att bygga extremt många vindkraftverk som genom elektrolys tillverkar H2 och så fånga kol från alla stora bioförbränningar och skapa drivmedel..
  Visst det kanske blev 10ggr dyrare än ett säkert och miljövännligt alternativ, men jag lovar att det går.

 23. Morgan

  Man tar sig för pannan, OT, Vi vet alla om att det var varmt i Australien tidigare i år 47 grader C i Melbourne (Inget rekord det är från 16 Januari 1889 (just det 1889)  Cloncurry, Queensland + 53 grader C), men inte en rad om den extrema kylan i Canada nu i Mars, I Edmonton så slogs köldrekordet med 12 (tolv) grader C för Mars månad. Det ser ut att bli den kallaste Mars någonsin (i vaje fall sen man började mäta 1880) i Alberta, Canada. DN och SvD var är ni?