Ännu en forskare konverterad!

Känner ni möjligen till en herre vid namn Miklós Zágoni? Han är en ungersk fysiker och miljöforskare. Han var en uttalad alarmist när det gäller global uppvärmning och en av Ungerns hetaste förespråkare för Kyotoprotokollet. Var, för det är han inte längre.
Han fick nämligen kännedom om en ny teori om växthuseffekten, utvecklad av en landsman, Ferenc Miskolczi. Den sistnämnde har mer än 30 års erfarenhet av forskning inom atmosfärisk fysik och har tidigare varit kopplad till NASAs Langley Research Center. Efter att ha studerat Miskolczis teori slutade Zágoni att kalla global uppvärmning för en kris och inriktar sig nu på att presentera teorin för andra klimatologer.
Varför är det då inte fler forskare som erkänner att det inte finns någon anledning till oro? Pengar, självklart. Hade de frånsagt sig sin alarmism så hade de automatiskt blivit berövade sina bidrag.
Läs mer på UD/RK Samhällsdebatt eller gå direkt till nyhetsartikeln i Daily Tech.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Än en gång.
  Money makes the world go round.
  Och om man kan tjäna pengar på att människor är mer måna om miljön rent generellt, så är det väl alldeles utmärkt? Eller är det nåt du vill hävda är fel?
  Vi har haft 60 år nu där vi totalt nonchalerat miljön och skövlat vår jord på de flesta områden, så jag ger faktiskt totalt fan i om några få forskare vill hävda att detta är en bluff. Det leder oavsett till att människor i allmänhet börjar tänka efter och agera, och det är lysande!
  mvh/ Jonas – http://www.veggiemind.com

 2. Marcos

  Ah, vad synd det var om Miskolczi. Han kunde liksom inte dra jämt med cheferna. Han hade lite väl vilda idéer och lite väl generösa tolkningar av vad det innebär att vara vetenskapsman.
  Men det var alltid så kul att höra hans historier om mars vid fikat… Blev han publicerad i Ungern till sist? Så kul för honom!
  Läser man mellan raderna märks det att grabben bara är bitter över att han inte fick den uppmärksamhet HAN tyckte han förtjänade. Det finns alltid folk som inte drar jämnt med andra på arbetsplatser runt om i världen… Då är det lätt att skylla på annat än sakliga orsaker.
  Känns bara som ännu ett sånt där konspirationsteoriargument… Jag köper det inte.

 3. Thomas

  Jag skummade Miskolczis artikel och fick en stark känsla av deja vu. Ännu en fysiker som försöker beräkna växthuseffekten med analytiska metoder och för att göra detta tvingas förenkla bort så mycket att lösningen inte har mycket med den verkliga atmosfären att göra. För 50 år sedan var analytiska modeller relevanta, men idag har vi numeriska modeller som tar hänsyn till långt fler faktorer och ger bättre svar. Dessutom får jag en stark känsla av att den här är helt uppåt väggarna fel, men jag erkänner att jag inte studerat artikeln så noga att jag kan vara helt säker.
  Sen noterar jag också sökning på google på Zágoni och Miskolczi i princip bara ger just denna historia som träff. Det tycks vara två okända figurer som plockats fram av bloggvärlden för att de har en bekväm åsikt.

 4. Till Thomas,
  Det behövs väldigt enkla men grundläggande kunskaper i fysik och termodynamik för att förstå att idén om atmosfärisk växthusffekt är en felaktig hypotes.
  Klimathypokondrikernas agitation är bedrägeri därför att dom tvingar på folket sina trosföreställningar via lättlurade media, och med taskspelartricks får de med baksluga politiker att sno pengar från folk.

 5. thomass

  Ingvar Åstrand är den typ av person som tycker att alla andra har fel i allt. Utom han.
  Han har presenterat en teori som förklarar hur hela unviversum hänger ihop. och samtidigt konstaterar han att resterande, såg någon miljon forskare är dumma i huvudet.
  Det är just det där med enkla Ingvar som är poängen.
  Vem är det som har trosförställningar? De som har tonvis med empiriska studier som påvisar deras hypoteser, eller någon som du som bara har hypoteser?
  Vem är det som snarast ägnar sig åt tro istället för vetenskap, de som surfar på nätet och hugger på alla som eventuellt kallar sig forskare och skrivit något på internet. Eller alla de miljoner forskare som metodiskt går igenom sina egna och andras data?
  Och hur exakt kommer baksluga politiker sno pengar från folk? Och varför?
  Det är ju däremot välkänt att oljeindustrin, och diverse oljeländer med ofantliga pengaresurser stödjer just de som säger det oljeindustrin vill.
  Som ni ungefär. Fast ni har nog missat tåget, de behöver inte betala er, ni springer deras ärenden i alla fall.

 6. Thomas
  Thomas # 5 : Det är ju du som är en ”nyttig idiot” , som har gått på CO2-myten,och vem betalar dig? Själv får jag inte en spänn från någon. Men säg mig: Vilka mätningar ligger bakom CO2-hypotesen?

 7. Tänk att ThomasS ’vågar’ sig hit igen. Stackarn smet efter sina veckalånga dikeskörningar om att ens kunna läsa rätt ur en figur. Har för mig att han sökte tröst och ’klimatbekräftelse’ hos jubelstollen och vänsterhaveristen Erik Svensson. Men efter ett halvår har han tydligen samlat så mycket mod att han vågar sig igen och dra dom gamla haveristmarkörerna om ’oljepengar’ …
  Lite tragiskt, faktiskt.