WWF hjärntvättar våra små barn – nu måste kungen lämna organisationen

I morgon är det den s.k. Earth Hour som Världsnaturfonden (WWF) ligger ligger bakom. Detta fåniga propagandajippo används för att hjärntvätta våra barn. WWF har tagit fram propagandamaterial att användas för förskolor och yngre skolbarn. Det kallas inte propagandamaterial utan ”utbildningsmaterial”. Klimatupplysningen har redan tagit upp denna propaganda i ett tidigare inlägg av Ingemar Nordin.
EARTH-HOUR
Vi ska fortsätta granskningen av WWF. Vad står mer, vilka är med och vilka ligger bakom?
WWF_Is
En av WWF:s skrämselbilder som ingår i klimatbluffen
Lär även på WWF:s hemsida här. Om vi tittar på lite av innehållet från barnmaterialet till Earth Hour:
– diskutera vilka aktiviteter som är lämpliga att genomföra bland barnen
– som pedagog och lärare känner du barnen och sammanhangen. Låt barnens tankar få stort utrymme.
Läs materialet. Skrämmande att detta kommer in i våra skolor/förskolor. WWF står för en extrem politik som saknar verklighetsförankring. Och hur ska förskolebarn förstå vad AP-fonder är?
Just WWF-attackerna på våra pensionspengar är skrämmande. De pratar om en fossilbubbla som riskerar pensionerna. Tittar vi på verkligheten har det gröna aktieindex RENIXX fallit med 98% sedan 2008 rapporterar Washington Times.
Renixx
Tänk ifall AP-fonderna hade följt WWF:s aktieråd 1998. Då hade våra pensioner till stor del varit utraderade. Som kuriosa kan nämnas att bara Exxon Mobil har ett värde av 40 gånger alla företagen i Renixx index.
Exxon_Mobil_stock
Exxon Mobil – källa Nasdaq
Vid en rödgrön valseger är dina pensionspengar i stor fara!
Mer exempel från WWF:s kravlista:
* 80% förnybart i Sverige 2030
* Transportsektorn: Fossilfritt 2030 i Sverige 
 * Mat: 90 vegetarisk kost globalt
Diktaturer har i alla tider inriktat sig på att indoktrinera barn. Beklagligt att se att WWF tagit efter detta sätt att ge sig på de allra mest sårbara och lättpåverkade.

Att WWF, vars program är extremt rödgrönt, släpps in på våra skolor och förskolor är även borgerliga partier medskyldiga till. Ska våra lärare tillåtas hålla på med detta? Vad gör de borgerliga politikerna? Inte undra på att matematikkunskaperna rasar i Sverige.
Vilka ligger bakom WWF, som är en stiftelse? Från hemsidan:
Stiftelsen har ett förtroenderåd om max 50 personer. Högst hälften av rådsmedlemmarna utgörs av representanter för organisationer, institutioner och myndigheter, och utses av dessa själva. Resterande del föreslås av en särskild valnämnd. Förtroenderådet utser en styrelse, som har det juridiska och operativa ansvaret för verksamheten.
Kungen_WWF_pris
H M Konungen är ordförande i WWF:s svenska förtroenderåd och Kronprinsessan Victoria är invald. Förtroenderådet utser styrelse för WWF. Även Kungliga Vetenskapsakademin, Riksidrottsförbundet och Svenska Jägarförbundet finns med. Vet de vad WWF sysslar med? Står Kungliga Vetenskapsakademin också bakom detta?
Det är dags för kungen att avgå ur denna politiskt rödgröna kamporganisation. Kungen har inte med att göra hur mycket kött vi äter, hur våra pensionspengar placeras och om vi kör bil. För övrigt har kungahuset ett tjugotal bilar.
Ordförande för WWF Sverige är Axel Wenbald, tidigare generaldirektör för Fiskeriverket.
I styrelsen för WWF är styrelseproffset Märtha Josefsson vice ordförande. Hon har tidigare suttit med i 2:a AP-fondens styrelse.
Martha_Josefsson
Jag har svårt att tro att Märtha Josefsson skulle vilja satsa mycket av våra pensionspengar i den gröna sektorn men jag kan ha fel.
Tittar man på hela styrelsen verkar det vara ganska vettiga personer. Är de medvetna om och står styrelsen bakom denna indoktrineringskampanj riktad mot våra barn?
Unga oroar sig mycket över klimatet och skolan är en viktig mötesplats, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på Världsnaturfonden WWF.
Ja som WWF håller på att lura och skrämma våra barn så är det inte konstigt.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Argus

  Visst är det gräsligt. Men jag kunde också läsa detta nånstans på KTH:
  ’Till bilden hör att det kan vara problematiskt att samla tillförlitlig information. Det finns många informationskällor, men många redovisar inte hur kunskapen erhållits, och det framgår sällan om där finns avvikande ståndpunkter. Kontroversiell information måste bekräftas/belysas för att kunna fatta riktiga beslut.
  Exempel på organisationer med varierande trovärdighet är WWF och Greenpeace. Här anbefalles yttersta vaksamhet beträffande uppgifternas riktighet.’
  Hoppas att förnuftet sprider sig i stället för fantasierna.

 2. Mikael W.

  Kolla vänsterns/George Soros osmakliga angrepp på hjälten Marc Morano!
  http://mediamatters.org/research/2012/12/27/climate-change-misinformer-of-the-year-marc-mor/191878

 3. Christopher E

  Jojo, jag såg allt i måndags morse på en lapp på förskolans dörr att de har ”klimatvecka” där… gissar att WWF:s propaganda finns i huset alltså.
  Nu är det dock så att jorden har inte feber, men min dotter fick det och är hemma sedan i onsdags och undslapp därmed det mesta av propagandan. Väl hemma på Earth Hour imorgon märks inte ett spår av någon nedsläckning i vårt hem, givetvis. När hon blir äldre kommer all klimathjärntvätt avprogrammeras noga (men det gäller att spela med i skolan för betygens skull).
  Läste lite i ”utbildningsmaterialet”. Jaha, det ska tändas ”levande ljus” istället för lampor. Naivt är bara förnamnet. Och vad är livscykelutsläppet för dessa då jämfört med mixen av kärnkraft- och vattenkraftsel vi normalt har i väggen? Misstänker dessutom att kostnadsmedvetna skolor köper in billiga ljus som väl är mer paraffin (=peroleum) än stearin =(animaliskt/vegetabiliskt)? De byter fossilbränslefritt mot fossilbränsle alltså… Lysande, WWF. 🙂

 4. Ingemar Nordin

  Lite om WWFs svarta sidor:
  http://wrongkindofgreen.org/2013/07/22/watch-wwf-silence-of-the-pandas-a-journey-into-the-heart-of-the-green-empire/
  http://nofrakkingconsensus.com/2012/05/30/der-spiegel-skewers-the-world-wildlife-fund/
  Jag skulle inte tro att man berättar de här sakerna för barnen. Det vore annars ett utmärkt lärotillfälle!

 5. Slabadang

  Lite vatten mot idètorka om ämnen att skriva artiklar om på klimatupplysningen?
  Flummigheten och de tydliga motsatserna mellan de politiska motsättningarna och den förda politiken ges här förslag på rubriker där var rubrik för sig är värd en egen artikel och kritisk granskning. När man sätter upp rena utopier som målsättning och dessutom inte kvantifierar dem i mätbara enheter så blir det bara helt sjuuukt! Rent vatten vad är det? vad tycker du?? 6 ggr 6 blir det verkligen 36? … vad tycker du?
  Mål som inte kommer att nås:
  Begränsad klimatpåverkan
  Frisk luft
  Bara naturlig försurning
  Giftfri miljö
  Ingen övergödning
  Levande sjöar och vattendrag
  Grundvatten av god kvalitet
  Hav i balans samt levande kust och skärgård
  Myllrande våtmarker
  Levande skogar
  Ett rikt odlingslandskap
  Storslagen fjällmiljö
  God bebyggd miljö
  Ett rikt växt- och djurliv

 6. Helge

  Jag säger till alla jag känner, om frågan om Earth Hour kommer upp, att det är ett utmärkt exempel på hur det kommer att vara i samhället om Vänstern och MP får föra sin politik, mörkt och dystert.

 7. pekke

  Kunde de inte dra Earth hour ett snäpp längre och släcka ner allt elektriskt i samhället i ställe ?
  Fast det skulle nog bara hända en gång och sedan skulle de flesta inse att det inte är så roligt utan el när mörkret faller.
  Har själv bott så en kortare tid och det är klart trevligare med elljus än fotogen/gaslampa el. stearinljus.

 8. Gunnar Juliusson

  Titeln på planerad debatt i Lund illustrerar vissas problem: ”Hur blir klimathotet hett?”
  Torsdag 3 april AF-borgen Lund. Dragplåster Markku Rummukainen.
  Dessutom Lennart Olsson, professor i geografi i Lund och en av författarna bakom rapporten ”Climate change 2014: Impacts, adaptation and vulnerability”
  Anders Turesson, Regeringskansliet, tidigare svensk chefsförhandlare klimatfrågor, har skrivit boken ”Förhandla om klimatet – tolv år med klimatförhandlingarna”
  Alva Snis Sigtryggsson, Fältbiologerna, Årets miljöhjälte 2012 och Sveriges ungdomsorganisationers representant vid klimatförhandlingarna i Rio
  MODERATOR: Andreas Ekström, författare och kulturjournalist på Sydsvenskan
  TID & PLATS: Café Athen, Akademiska Föreningen, Sandgatan 2, Lund
  Debatten startar kl 20:00. Caféet är öppet från kl 19:00.
  Vore bra med sydsvenska KU-företrädare för att grilla panelen och få upp den rätta hettan.
  http://www.lu.se/forskning/mot-vara-forskare/debatt-i-lund/hur-blir-klimathotet-hett

 9. pekke

  Helge
  Earth hour = den gröna framtiden = mörker.

 10. Slabadang

  WWF en mijlöförstörelserörelse!
  Hjärntvätt och miljöförstörelse samt destruktion av pensionskapital i matsmältningsorganen på de gröna gamarna. WWF är en mycket bra indikator och konkret exempel på den djupa förruttnelseprocess vår demokrati befinner sig i. Den etablerade partiindustrin har helt släppt målsättningarna om att vara folkrörelser . Nu köper de och infiltrerar organisationer som skall se ideella ut men som i verkligheten är totalkorrupta. Med journalisterna i fickan så kan de våldta både demokrati och små hjärnor. Det måste komma en revolt förr eller senare på ett eller annat sätt för att folkdemokratin skall återupprättas. Vo blir bara fler och fler som genomskådar den propaganda och de mantran till lögner de försöker mata oss och våra barn med. Rockström Wijkman Wiortèn och Axelsson cirklar….
  https://www.youtube.com/watch?v=5boC7G4dcPo

 11. Ann L-H

  Bra Per W. Du lyfter som vanligt fram väsentligheter. Kungen ska vara politiskt neutral vilket naturligtvis innebär att han måste lämna WWF med omedelbar verkan som det heter.
  Vi har ju då och då tagit upp kraven på objektivitet och vetenskapligt hållbar undervisning i läroplanen. All propagandamateriel från WWF mfl borde självklart bannlysas om det inte används att utveckla elevernas kritiska granskning, vaksamhet mot propaganda o.dyl. En utvecklingsbar ide’ vore naturligtvis att skolorna i engelskundervisningen använde Jonovas Skeptiska handbok och utgående från den granskade WWF, SNF mtr.
  Lars Bern tog förresten igår upp den av media vördade Sternrapporten, med citat som har anknytning till den här tråden.

 12. Här en liten skörd från dagens Expressen:
  http://www.expressen.se/nyheter/slack-lamporna-stang-av-tvn-och-tand-ljus/
  http://www.expressen.se/kvallsposten/25-miljoners-nota-efter-greenpeaceaktionen/

 13. Sören G

  Jag var inne på Swedbanks internetbank. På förstasidan ligger en stor ann annons från WWF med en uppmaning att släcka på world hour.

 14. Sören G

  Eller Earth Hour eller va f-n.

 15. Mats G

  Vill man bli av med pengar skall man satsa på fonder som har annat än ekonomiska urvalsprinciper. Tycker man det är oetiskt så är det bättre att låta bli att ha pengar på börsen.
  Av princip ger jag inte pengar till tiggeriverksamhet det inkluderar WWF. Om det är kaos i ett land så beror det för det mesta på landets ledning. Då hjälper det inte hur mycket pengar du skickar in. Landet måste ändras från grunden. Värderingar, kunskap, mm.
  Jag har svårt att ta åt mig äran att ett lands styrande beter sig som svin mot landets innevånare.

 16. Mats G

  Naturligtvis skall man tvätta eller nåt under Earth Hour då lär ju elen vara extra billig.

 17. Sören G

  Genom Earth hour får folk se hur det blir om elen ska komma från vindkraftverk (som alltså står stilla stor del av tiden).

 18. Björn

  Nazisterna försökte påverka föräldrar och andra vuxna genom Hitlerjugend. Är WWF på väg att göra samma sak? WWF är tydligen ingen naturälskande rörelse längre utan en politisk organisation med dold agenda. Ut med dem från våra skolor!

 19. Är inte den avdelning där HM CG är medlem ”by invitation only”? Listan över blåblodiga och penningstinna är diger vid deras träffar.

 20. Lasse Forss

  I Miljöaktuellt har de 100 miljömäktigaste korats. Och nr 2 blev
  ”2. Johan Rockström
  Chef för Stockholm resilience centre och professor i miljövetenskap vid Stockholms universitet (1)
  Att Johan Rockström har varit etta på vår lista två år i rad och nu är tvåa ser han själv som ett belägg för att vetenskapen har ett stort inflytande på miljödiskussionen i Sverige.”
  Jag har lämnat följande kommentar.
  ”Johan Rockström blev nummer 2 på listan med kommentaren ”Att Johan Rockström har varit etta på vår lista två år i rad och nu är tvåa ser han själv som ett belägg för att vetenskapen har ett stort inflytande på miljödiskussionen i Sverige.”
  Då frågar jag: Vilken vetenskap? Och jag har tagit upp det här tidigare, men nu passar det särskilt bra eftersom man kan jämföra ”vetenskap” med själva verkligheten.
  I Miljöaktuellt 2012-11-06 säger Johan Rockström: ”Så sent som för fem år sedan förutspådde forskningen höjda risknivåer för extremväder år 2050. De risknivåer man för fem år sedan väntade sig se 2050 har man nu redan nått – år 2011. Stormar av typen Sandy var förr något som inträffade vart hundrade år. Nu kan vi räkna med liknande stormar vart annat eller vart tredje år.”
  Jag ”samlar” på stormar och lägger in dessa i exelprogram. Och det var lätt att räkna ut att sedan år 1900, så har 249 stormar av kategori 3-5, dvs vindstyrkor från 100 till 165 knop, drabbat Atlanten. Sandy var av kategori 2 med vindstyrkan 95 knop och kom alltså på delad 250:e plats. Räknar vi med alla stormar från kategori 2 och uppåt, så har 3,66 stormar per år drabbat Atlanten. Och Rockström säger att stormar av typen Sandy endast inträffade en gång på hundra år. Vidare kan vi konstatera, att år 2012, när Sandy inträffade, så var det ett ganska lugnt år med Sandys 95 knop och Michaels 100 knop. Och 2013 var det ännu lugnare. Maxstyrkan blev låga 75 knop. Det är första gången sedan år 1900 som det varit så lugnt.
  Jag skrev till Johan Rockström och frågade varför verkligheten skiljde sig från hans påståenden så oerhört mycket. Inget svar. Då skrev jag till info@stockholmresilience.su.se och frågade om det fanns någon etisk nämnd som kunde stämma av Rockströms uttalanden med verkligheten. Då kom det svar från Rockström. Han skyllde på att reportern, Jon Röhne, missuppfattat den föreläsning som han hade hållit. Jag påpekade att jag inte sett någon tillrättaläggande, och att det inte rimligen finns någon chans att en reporter missuppfattar så kapitalt.
  Jag kan tillägga att i samma artikel säger han att 2012 blir det år då klimatet går över en så kallad ”tipping Point”. Inte heller det stämde.
  Jag kan bara konstatera att nog är det bedrövligt att man blir ”näst bäst” av hundra, när hans utsagor inte har någon som helst beröring med verkligheten. Är det inte verkligheten som räknas?”

 21. pekke

  Tro inte att klimathotet minskar !
  Nä, nä .
  http://mobil.svd.se/c.jsp;jsessionid=A7D04B4D732DA740CD3A95EA251FD04D.rocco4?cid=25968641&rssId=25966031&item=http%3a%2f%2fwww.svd.se%2f%3fservice%3dmobile%26amp%3barticleId%3d3412030
  ,

 22. Sören G

  Koldioxidnivån är farligt låg
  http://antropocene.se/2014/march/koldioxidnivan-ar-farligt-lag.html
  Och sen kan vi påminna om ett inslag i vetenskapsradion förra året (faktiskt sant). Över 400 ppm CO2 i atmosfären för 13000 år sedan.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=5556392

 23. Thomas P

  Fin hatpropaganda här med ”hjärntvättar våra små barn” etc. Jag är imponerad att det tog hela 18 kommentarer innan någon fattade vinken och öppet jämförde med nzisterna.
  Sen ber jag att få påpeka för Per att det är 2014, inte 2012, så varför avsluta ett aktieindex som det för RENIXX 2012? Per kan inte ens skylla på att han bara klipper från Washington Times eftersom den artikeln inte har samma figur. Per har bara valt att kapa grafen precis när index nådde botten. Idag är det uppe i 400. Långt under bubblan 2008, men inte fullt så katastrofalt för den som köpte 2005 och en extremt god affär för den som köpte 2012. Var de där 98% förlust kommer kan man undra. Det står inte i artikeln som Per hänvisar till och det stämmer inte med hur index utvecklats ens om man tänker sig att någon lyckades med konststycket att köpa exakt när det var som dyrast och sälja exakt när index var som lägst.

 24. Christopher E

  #23 Thomas P
  Hur kan det vara ”hatpropaganda” att påpeka det uppenbara? Ensidig ideologisk propaganda och reklam för vinstdrivande NGO:s har väl inte att skolan att göra?
  Sedan är det ju ingen hemlighet att många ideologier insett styrkan i att gå via barnen.

 25. Skojar du Thomas?
  Är det ’hatpropaganda’ att påpeka hur WWF och andra halvkriminella NGOer (med tydliga semifascistiska drag) vill hjärtvätta skolbarn med propaganda och att deras fröken skall använda deras kampanjmaterial för undervisning? Där avvikelse eller ifrågasättande (riskerar) ge dåliga betyg?
  Har du verkligen inga spärrar alls vad gäller en nedre gräns för anständighet?
  Precis som Björn påpekar i #18 är denna typ och taktik att redan i unga år få ’lägga beslag’ på barnens medvetanden och forma deras känslor inget nytt under solen. Och sådant försöks ständigt av alla som som har totalitära agendor …
  Men du kanske har ett problem med att sådant påtalas, eller?

 26. Fortsättning Thomas #23
  Jag skulle inte råda någon att investera i branscher som är helt beroende av det politiska systemet och styrets välvilja både vad avser ekonomiskt stöd och tvångskommenderade kunder …
  Historiskt har sådant sällan genererat livskraftiga branscher och tvärtom lett till branta kursfall och konkurser när politiska vindarna vänt, eller bara luften gått ur när felsatsningarna blivit för uppenbara.
  Men det är bra att du påpekar att där finns mer/nyare info än den som visas i artikeln. Pratet om att man kunde ha gjort en ’bra affär’ bara man hade köpt vid botten ger jag dock inte mycket för. Och jag skulle absolut inte rekommendera någon att gå in nu, när gröna-investeringar-och-jobb-vågen nått vägs ände i sort sett överallt.

 27. Pär Green

  Och några gråter när sanningen framkommer!
  Svensk Vindenergi anmäler SVT till granskningsnämnden
  Efter SVT:s satsning på att granska vindkraften väljer branschföreningen Svensk Vindenergi att anmäla SVT till granskningsnämnden för brister i både saklighet och opartiskhet.
  – SVT:s granskning innehåller en mängd direkta felaktigheter och ensidigt negativa vinklingar som vi menar bryter mot reglerna om saklighet och opartiskhet som gäller för public service, säger Annika Helker Lundström, vd för Svensk Vindenergi.
  Reportagen om vindkraft sändes i SVT Mittnytt och Nordnytt i början av mars. Delar av reportagen sändes även nationellt i Rapport.
  http://www.vindkraftsbranschen.se/blog/pressmeddelanden/svensk-vindenergi-anmaler-svt-till-granskningsnamnden/

 28. Slabadang #5: Jag begriper inte hur myndigheter kan påstå att alla dessa mål INTE nås.
  Begränsad, för att inte säga omätbar, klimatpåverkan från människor har vi haft hela tiden.
  Har vi inte frisk luft? Blir vi sjuka av att andas?
  Är kust, skärgård, skogar, sjöar och vattendrag döda? Skulle det inte vara katastrofrubriker i tidningarna i så fall?
  Är odlingslandskapet fattigt?
  Andra mål är obegripliga.
  Hur ska vi få till giftfri miljö utan att utrota flugsvamp och en del andra giftiga organismer? Är det moraliskt riktigt att utrota det som är giftigt?
  Hur myllrande måste våtmarkerna vara? På vissa ställen myllrar det i alla fall av mygglarver i våtmarkerna, till närboendes stora förtvivlan.
  Vad är storslagen fjällmiljö? De svenska fjällen är inte särskilt höga. Är storslagen detsamma som höga bergstoppar, behövs en rejäl ingenjörsinsats. Vad betyder storslagen annars?
  Hur rikt behöver växt- och djurliv vara för att det ska räknas?

 29. Pär Green #27: Det skulle inte förvåna mig ett dugg om Granskningsnämnden fäller granskningen av vindkraft. Där verkar det vara rödgrönbruna fantasier som avgör vad som är sakligt och osakligt, inte fakta.
  Annika Helker Lundström verkar vara en person som har arbetsuppgifter där det ingår att hon ska ljuga. Hur många branscher har egentligen betalda desinformatörer som ska rycka ut och ”ställa till rätta” när sanningar om branschen dyker upp i medierna? Vindkraftsbranschen har det i alla fall. Helker Lunström är inte den enda från branschen som brukar dyka upp med propaganda så fort någon journalist, debattör eller insändare påpekar vindkraftens alla nackdelar.

 30. Oops, ser att mitt nick ovan var felstavat.
  Går det att rätta till i efterhand? I två olika strängar?
  /Jonas N
  ** Försökt åtgärda /Moderator **

 31. Pär Green

  Är tragiskt att Thomas Palm inte ser allvaret i skräckpropagandan!
  Kan det bero på att han med hull och hår har gått på denna propaganda?
  Eller är det privata intressen i saken, han försöker skydda?
  Gäller inte skolagen längre?
  Skall inte skolan ge en saklig utbildning?
  Är det ärligt påstående WWF och SNF står för?
  Utformningen av utbildningen
  5 § Utbildningen ska utformas i överensstämmelse med grundläggande demokratiska värderingar och de mänskliga rättigheterna som människolivets okränkbarhet, individens frihet och integritet, alla människors lika värde, jämställdhet samt solidaritet mellan människor.
  Var och en som verkar inom utbildningen ska främja de mänskliga rättigheterna och aktivt motverka alla former av kränkande behandling.
  Utbildningen ska vila på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. ”.
  Samt i senaste Läroplan 2011 LGR11, kap. 1, sidan 2: (*)

  Saklighet och allsidighet
  Skolan ska vara öppen för skilda uppfattningar och uppmuntra att de förs fram. Den ska framhålla betydelsen av personliga ställningstaganden och ge möjligheter till sådana. Undervisningen ska vara saklig och allsidig. Alla föräldrar ska med samma förtroende kunna skicka sina barn till skolan, förvissade om att barnen inte blir ensidigt påverkade till förmån för den ena eller andra åskådningen.
  Alla som verkar i skolan ska hävda de grundläggande värden som anges i skollagen och i denna läroplan och klart ta avstånd från det som strider mot dem. ”
  Kan m.a.o. inte tyda WWF:s hjärntvättande som varande varken saklig eller allsidig!
  Att WWF fokuserar på barnen är förstås en medveten strategi, en som organisationen delar med många religiösa och politiska rörelser genom historien. Målet är att fostra små lojala anhängare, som i vuxen ålder sympatiserar med WWF:s världsbild. Och det är långt mycket enklare att få en idé att slå rot i huvudet på en sexåring än en fullvuxen (även om folk i allmänhet är ganska lättledda), som ju faktiskt kan tänkas opponera sig mot alla de tveksamma sanningar om miljö, energi och ekonomi som WWF propagerar för. Vi ska inte glömma att vi har att göra med världens största och mäktigaste miljölobbyist, med miljardinkomster årligen och en vd som tjänar mer än USA:s president. Det är denna organisation och dess syn på miljö, energi och politik som skolverket gett fritt tillträde till dagis.
  http://www.frojdh.se/2014/03/24/nattsvart-pa-dagis-hur-wwf-gor-forskolebarn-till-politiska-aktivister/

 32. Thomas #23: Tack så mycket för att du upplyser mig om att det är 2014 nu. Vad smart och observant du är.
  Syftet med Renixx-grafen var att visa hur extremt volatil den gröna sektorn är. Då spelar slutdatumet inte så stor roll. En volatil aktie ger möjlighet till stora vinster eller stora förluster. Pensionspengar bör inte satsas så de kan förloras. Den gröna sektorn är dessutom beroende av subventioner som snabbt kan ryckas undan. Ytterligare ett skäl att hålla sig borta.
  Att du kallar min artikel för ”hatpropaganda” säger mest om dig själv. Bemöt med sakargument om du tycker det är rätt att ge sig på små barn med klimatlögner. Min poäng var annars alla dessa personer i förtroenderådet och styrelsen som är ytterst ansvariga för denna hjärntvätt av våra småbarn.

 33. Ingemar B

  ”ge sig på små barn med klimatlögner”
  Sant… Dagens unga har ju verkligen börjat bete sig ängsligt, vad det gäller deras prylkonsumtion och t.ex. bilåkande.

 34. Björn

  Jag tycker att Per här lyfter fram en mycket viktig fråga: Hur skall vi på bästa sätt kunna ge våra skolbarn en allsidig utbildning byggd på vetenskaplig grund, utan religiös och politisk påverkan? Skolan skall vara den plattform som utan tvång skapar struktur och kunskaper utöver den livserfarenhet som barnen erhåller utanför skolvärlden. Religiösa, politiska och andra propagerande organisationer som WWF borde vara helt utestängda från våra skolor. Indoktrinering finns redan tillräckligt utanför skolans väggar. Därför måste barnen åtminstone skyddas för sådan påverkan inom skolans ram. Hur skall vi kunna lyfta oss från historiens mörka föreställningsvärld, om vi inte inser hur begränsande och påtvingad den har varit på de uppväxande. Kunskap ger frihet, men inte påtvingade verklighetsfrånvända föreställningar.

 35. Thomas P

  Per #32 ”Tack så mycket för att du upplyser mig om att det är 2014 nu. Vad smart och observant du är. ”
  Tack! Du kanske inte hade väntat dig att någon skulle notera hur fiffigt du klippt i kurvan?
  ”Syftet med Renixx-grafen var att visa hur extremt volatil den gröna sektorn är. ”
  Jaså, det var inte riktigt så det lät i ditt ursprungliga inlägg då var det bara om hur dålig, inte riskfylld, affär den var. Sen kanske du skulle antingen erkänt att du hittat på den där siffran 98% eller förklarat hur du lyckats komma fram till den. Vi skall heller inte glömma att det var du som valde ut just RENIXX som index, det finns en hel massa att välja mellan:
  en.wikipedia.org/wiki/Alternative_energy_indexes
  Jag orkar inte söka igenom att jämföra dem alla, men med tanka på hur du vinklade det index du valde finner jag det troligt att du också valde just RENIXX för att det gått ovanligt dåligt.
  *”Att du kallar min artikel för ”hatpropaganda” säger mest om dig själv. ”
  Nej, det säger mest om hur du väljer att skriva. Man kan säga att man tycker något är fel utan att dra till med tal om ”hjärntvätt” och ”diktatur”. Jag kan hålla med om att det inte är så lyckat med sponsrade läromedel från olika organisationer, men det förkommer från alla håll idag. Näringslivet har varit minst lika aktivt med att dela ut material som stödjer deras version av hur samhället fungerar, vilket då istället miljörörelsen protesterar mot.

 36. Ingemar Nordin

  Här är en jämförelse mellan Renixx och Stoxx global oil & gas.
  Om man satsat 100 dollar efter att blivit skrämd av Manns Hocheyklubba år 2002 på ”förnybart” så hade man fått 28 dollar idag. God avkastning? Hade man satsat sina 100 dollar på olja & gas så hade man haft 238 dollar.
  http://wattsupwiththat.com/2014/03/06/dont-put-your-pension-into-greens-mrs-worthington/

 37. Stickan no1

  Citat från ”Real Science”
  ”According to the White House, $17,500,000,000,000 in debt is no big deal – but 0.0001 mole fraction of Mann-made CO2 is the biggest security threat the US has ever faced.”

 38. Slabadang

  Angående RENIXX!
  Vi ser bara början på raset det är numer soprent från privata invsetorer. Goldman och Sachs sitter med makten och kontrollen över index och försöker hålla kurserna uppe genom intern handel. Kreditförlusterna skrämmer Goldman och de har samtidigt vairt den part som mest belånat dessa dasspapper. De stackars djävlar som nu sitter kvar med dessa aktiemarknadens svartepettrar är de stackars lurade blivande pensionärer i sina ”etiska” och ”gröna” fonder. Inom två år är dessa bolag helt borta och med dem pensinstålarna. Jag hoppas att Thomas P WWF och SNF satsat tungt i skiten. När allt fler får reda på att det krävs 3-600 kg kol för att framställa 1M2 solpanel efter att vindkraften bevisats som ett drag från ett gigantiskt stort hål i huvudet på våra politiker så skiter sig den romantiserade bilden av ”renewables”. Vi ser den mest storskaliga miljöförstörelserörelsen någonsin i action!!

 39. ThomasJ

  WWF:s ’aktioner’ ger rysande vibbar från tidigare genomförda och i viss mån fortsatta, grovt hjärntvättande av unga människor (barn i synnerhet), t.ex. på 30-talet i Tyskland, Pol-Pot, Nordkorea m.fl., och är fullständigt vidrigt att måsta åse år 2014 i ett s.k. ’upplyst & modernt’ samhälle som vårt. Fytt i grisen, asså!
  Där finns emellertid [vissa] möjligheter att påpeka dessa korrupta/kriminella WWF-ageranden i skolorna genom att till kommunfullmäktige ställa s.k. medborgar-frågor med [förträdesvis] referenser/citat till/ur/ gällande skollag respektive läroplan. Just do it! Ju fler som ställer frågorna desto större blir uppmärksamheten…
  Go figure!
  F.ö. tack för bra tråd Per! 😀
  Mvh/TJ

 40. Slabadang

  Lord Stern!
  Ni vet han som är världskänd för att inte kunna räkna omdfinierrar kärnkraft som att tillhöra gruppen Vatten,renewables, nuclear.
  Vid 11;26
  http://www.abc.net.au/lateline/content/2014/s3973198.htm

 41. Pär Green

  38 ThomasJ 2014/03/28 kl. 19:14
  ”Där finns emellertid [vissa] möjligheter att påpeka dessa korrupta/kriminella WWF-ageranden i skolorna genom att till kommunfullmäktige ”
  Nja, Värmdö tycks inte ha någon förståelse, fick detta svar på vad WWF har i skolan att göra!
  Skolagen tycks inte ha någon betydelse!
  Läs sista meningen, de t.o.m hotar!
  ”Värmdö kommun arbetar aktivt med att minska klimatpåverkan. Vi är med i klimatkommunerna och har ett övergripande effektmål om att klimatpåverkan ska minska. Kommunen firar earth hour för tredje året i rad eftersom det är den största manifestationen för klimatet i världen. Kommunen ser en vinst att informera om vårt arbete med att begränsa klimatpåverkan i samband med Earth Hour och det finns pedagogiskt material kopplat till detta. Några skolor i Värmdö ser en vinst i att använda earth hour i undervisning för att konkretisera och lära nästa generation om vilka utmaningar som Värmdöbor står inför.”

 42. Pär Green

  Värmdö kommun gör inte bedömningen att deltagandet i Earth Hour står i strid med skollagstiftningen. Kommunen står för skolverksamheternas del under tillsyn av Skolinspektionen dit du alltid kan vända dig med en anmälan om du önskar en granskning i ärendet. (www.skolinspektionen.se)

 43. Thomas P

  ThomasJ #39 Och där hade vi Pol Pot och Nordkorea också. Ni är verkligen besatta av att jämföra allt med de värsta stater ni kan hitta. Inser ni inte hur förolämpande det är mot dem som drabbats av verkligt förtryck?

 44. Michael E

  En intressant artikel som kopplar ihop RENIXX-index med massiva subventioner till grön energi finns här.
  http://www.energytribune.com/71647/obamas-bonfire-of-green-energy-inanities
  Enkelt sammanfattat kan väl sägas att när det riskvilliga kapitalet från politiska initiativ tryter drabbas en industri som inte kan förränta investeringar på egen hand av stora kursfall. Jag tror inte analysen behöver vara mycket svårare än så.

 45. Gunnar Strandell

  Varför bry sig så mycket om WWF och dess gelikar.
  Ge dem bara mer resurser, så fixar det sig.
  För till syvende och sidst uppkommer alltid ett val mellan egennyttan och den kollektiva nyttan,
  Det har aldrig i längden fungerat med principer om att DU ska arbeta eller betala för att JAG som representerar allmännyttan ska ha det bättre. Trots att JAG varken är beredd att betala eller arbeta för det, för JAG har en högre moral.
  Ära den som äras bör:
  Min ordvändning: ”Ge dem bara mer resurser, så fixar det sig.”
  Är med flit en alternativ skrivning av ett tidigare inlägg om rep, och jag tackar den författaren för att det väckte min impuls.

 46. ThomasJ

  # 43: Thomas P. Fytt-grisen. namne! Är Du likt, Bob Ward, också avlönad av/ur samma pengakälla?
  Eller ska vi möjligast sätta rubriken; xyz… Vågar inte uttrycka ’något’?
  Du. Thomas Palm. är inte ens av ett uns från varande en ’svensk Bob Ward’ albeit trying – men tröstande vore att hellre hålla käften och hoppas att omgivningen tror det är flum/lögn&bedrägeri… än vad Du här försöker… Jeez!
  //Tj
  Vem betalar Dig för allt/alla inlägg Du ’producerar’ på denna blogg?
  Mvh/TJ

 47. Kopernikus

  Jag tycker vi som har genomskådat klimatpolitiken gör något gemensamt som svar på Earth Hour .
  Varför inte ” Light up for a Bright future” på lördag kväll 20.30 till 21.30
  Blir vi många kan det i bästa fall medföra att fler får upp ögonen för klimatindoktrineringen !

 48. JohJoh

  Formuleringarna blir rätt absurda.
  Värmdö (#41):
  ”eftersom det är den största manifestationen för klimatet i världen”
  En manifestation för klimatet…?! Jaha… 😮

 49. Pelle L

  Kopernikus #47
  Det stödjer jag av allt mitt hjärta!
  Skall tända varenda lampa jag har 😀

 50. Lejeune

  OT: Från WUWT i AR5-WGII gissas kostnaden för en uppvärmning av 2 grader celsius till mindre än 2% av BNP, tidigare gissning låg på 5-20%. Den oordnade reträtten fortsätter alltså……
  http://wattsupwiththat.com/2014/03/28/matt-ridleys-new-article-in-the-wsj-a-dose-of-pragmatism-about-revelations-from-the-new-ipcc-report/

 51. Olav Gjelten

  Kanske kungens samröre med WWF bara beror på att han aldrig läst eller hört annat än det den politiskt korrekta läran säger?
  Av alla som i kväll släcker ljuset i sina hem, hur många av dem tror ni känner till annat än det den massiva, statsunderstödda propagandan säger??

 52. Pingback

  […] du kommer ihåg min tidigare artikel om WWF så ser du likheterna. Stora likheter. Här sägs att du inte ska köra bil. Man har t.o.m. […]