Det händer inte mycket …

Just nu väntar världen andlöst på att WG2 ska komma med sin SPM (Summary for Policy Makers).
Under tiden finns det en möjlighet att få lite förhandsinformation på olika skeptiska bloggar. En som just nu verkar ha förhållandevis god insyn är Andrew Montford, vars blogg Bishop Hill har ett par intressanta länkar. För att komma direkt till dessa kan ni börja här.
Det andra som pågår just nu är en långsamt gryende insikt om vad den nuvarande energipolitiken inom EU har lett när det gäller Europas beroende av rysk gas. Återigen är det en brittisk blogg som har de intressanta nyheterna. Denna gång är det Benny Peisers GWPF som har nyheterna. Huvudrubriken dessa dagar är att David Cameron nu anser att “Fracking är nödvändigt”.
En annan nyhet som gläder mig är att fler börjar inse att mitt speciella hatobjekt – flytande biobränslen – nu börjar infrågasättas. Jag kan bara hoppas att det är sant.
Annars verkar våren ha lite svårt att komma igång på riktigt här i östra Svealand. Visserligen såg vi båda blåsippor och tussilago under en liten vandring igår, men kallt var det ändå. Jag hoppas ändå på att det som det statistiskt ska, blir en grad varmare per vecka en tid framöver.
Avslutningsvis så finns det ett gammalt uttryck – jag vet inte om det är ett ordspråk, ett ordstäv eller bara ett talesätt, som jag ofta kommer att tänka på när klimathotet framförs som värst
”Ge dem tillräckligt med rep så hänger de sig själva”
Jag undrar hur många av dem som satsat all sin trovärdighet på klimathotet som är medvetna om den risken.
 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. HenrikM

  Om man vill vara konspiratorisk så kan man få för sig att Putin har skapat den moderna miljörörelsen i Europa. Effekten blev att Europa gick över till intermittent ”förnyelsebar” elproduktion, den i sin tur kan bara ”backas upp” gas, som bara Ryssland i tillräckligt stor omfattning kan leverera, som gör att Ryssland kan militärt göra vad de vill och Europa kan bara se på eftersom de är helt beroende av gasen. Nästan en James Bond….

 2. Det ligger nära till hands att vara konspiratoriskt lagd. För inte kan väl miljörörelsen vara så otroligt korkad att man:
  * Tycker det är bra med biobränslen?
  * Tycker det är ok med fågelkvarnar?
  * Agerar så att användningen av kol/olja/gas ökar i Europa?
  * Agerar så att mer skog skördas/förstörs?
  * Åsidosätter mänskliga rättigheter?
  Så ja, det ligger nära till hands att tro att den gröna agendan har konstruerats av en ondskefull person.

 3. Mikael W.

  Barn gör uppror mot föräldrarna. Vänstern gör uppror mot samhället, dess polis och militär. Högern (föräldrarna) jobbar medans vänstern (barnen) är upptagen med att bryta ned det kapitalistiska samhället. Detta sker genom att demonstrera mot kärnkraft , mot fossila bränslen, för fred, för djurens skull…Man ska sabba sånt som fungerar. T ex familjen, landet och ekonomin.

 4. Thomas P

  ” Visserligen såg vi båda blåsippor och tussilago under en liten vandring igår, men kallt var det ändå.”
  Själv såg jag första blåsipporna 8 mars i Stockholm och tussilago ett par dar tidigare. Det har varit en otroligt tidig vår i år, kolla bara med SMHI.

 5. Olav Gjelten

  ”Jag undrar hur många av dem som satsat all sin trovärdighet å klimathotet som är medvetna om den risken”.
  Det paradoxala är att de som satsat sin trovrdighet på denna lögn, hittills fått lov att var vinnarna, ibland har dessa till och med belönats med fina utnämningar och feta lönepåslag.
  På den andra sidan har sanningssägarna bestraffats med att fråntas forskningmedel och i övrigt fått utstå mycket trakasserier från den politiskt korrekta sidan – det vill säga från lögnspridarna själva.
  Det närmast ofattbara är är vi kan förvänta oss att den här situationen förtsätter i många år framåt.

 6. tolou

  McCracken Beer & Steinhilber: Evidence for Planetary Forcing of the Cosmic Ray Intensity and Solar Activity Throughout the Past 9400 Years
  ”Their new work now gives powerful evidence of planetary influence over the Sun across the Holocene that can be tested. ”
  http://www.landscheidt.info/?q=node/325
  http://tallbloke.wordpress.com/2014/03/25/mccracken-beer-steinhilber-evidence-for-planetary-forcing-of-the-cosmic-ray-intensity-and-solar-activity-throughout-the-past-9400-years/

 7. tolou.
  Inger viss förtröstan att det finns seriösa forskare som studerar dessa relationer.

 8. Sven

  Lite händer i Tyskland i alla fall …
  http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/vindkraft/article3816328.ece

 9. Mats G

  Händer inte mycket så lite OT.
  C i blåsväder. Maud vägrar KU mot all praxis.
  Annie utövar thrutiness ang Göran P.
  xD, De vet hur man hanterar väljare…..

 10. Mats G

  10
  en liten fundering.
  Vad händer med ett samhälle när folket blir smartare än de styrande?

 11. Sören G

  GLOBAL WARMING WILL NOT COST THE EARTH, LEAKED IPCC REPORT ADMITS
  http://www.breitbart.com/Breitbart-London/2014/03/26/Global-warming-will-not-cost-the-earth-leaked-IPCC-report-admits

 12. dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

  Vet inte om den här artikeln, A Mother, a Daughter & a New IPCC Leak | NoFrakkingConsensus, har uppmärksammats här. Jag tycker den var intressant för den innehåller ett litet avsnitt av SPM där man gjort en jämförelse med trackchanges, och analys på det, där det då syns exakt vilka förändringar som gjorts.

 13. Jimmy

  #4 Thomas P, otroligt tidig vår i år…
  Otroligt(?) sen vår i kontinentala USA. Upp till 1.8 m tjäle på vissa ställen.
  http://www.bloomberg.com/news/2014-03-20/frozen-ground-threatens-to-delay-planting-in-u-s-north.html
  Blåsippor o tussilago här. Bevis på CAGW – Not!

 14. Bim

  Thomas P # 4
  Jag har opererat båda ögonen. Ser som en örn med båda. Det borde du också göra. 🙂

 15. Dom var igång på radion (P1) för en stund sedan om den katastrofala uppvärmningen. Jag hörde bara med ena örat men uppfattade det som att SPM är ute i offentligheten.
  Är den det, eller ville dom bara föregå med lite alarmism?

 16. Björn

  Jimmy [13]; Ja, jag brukar säga att om det är varmt här så är det kallare någon annanstans. Det stämmer för det senaste halvåret har det varit något varmare här i Skandinavien än i USA. Sen kan man fråga sig varför de norra jetströmmarna med sina ovanligt stora Rossbyvågor, har ändrat karaktär och banor. Solens magnetiska aktivitet minskar och eftersom denna aktivitet bestämmer TSI (Total Solar Irradiance), så ligger väl förklaringen i att det spektrala innehållet i dess våglängdsområde UV/EUV har förändrats. Numera mäter satelliterna även det som kallas för SSI (Solar Spectrum Irradiance). Detta är ett forskningsområde som ingen AGW-fanatiker vill höra talas om.

 17. ces

  Så används miljöpengar: ”Skattepengar används för att öka statens utgifter!
  Veckans slöseri. Det finns tyvärr många exempel på hur vi kan få mer valuta för våra skattepengar. Ofta handlar det om att öka effektiviteten i offentlig sektor, om bättre offentliga upphandlingar och om mer rimliga prioriteringar. Och så finns det exempel där man häpet undrar hur beslutsfattarna egentligen tänkte – som när Naturvårdsverket betalade Naturskyddsföreningen för att överklaga myndighetens beslut.
  Det är tidningen Svensk Jakt som skriver om hur Naturskyddsföreningen överklagade Naturvårdsverkets beslut om licensjakt på varg den 9 januari i år. Det 37 sidor långa dokumentet är underskrivet av Naturskyddsföreningen, Svenska rovdjursföreningen och WWF, men finansieringen kommer från Naturvårdsverket genom projektet ”Miljörätt – Genomslag för miljöändamålen; rättstillämpning, lagstiftning och deltagande”. Projektet har en budget på 1.875.000 kronor om året.
  Svensk Jakt har intervjuat en jurist på Naturskyddsföreningen:
  ”När det pågår rättsliga processer mellan Naturskyddsföreningen och Naturvårdsverket så är båda sidor avlönade av Naturvårdsverket?
  – Ja. Jag kan förstå att det ser lite märkligt ut och funderar om det är så klokt av oss att gå emot Verket om vi får pengar ifrån dem, men man får väl lita på att det finns en viss integritet från alla parter.”

 18. Thomas P

  Jimmy #13 Suck, nu får man inte ens säga att det varit en tidig vår här i Stockholm utan att någon får för sig att leta reda på att det varit kallt någon annanstans. Såg f.ö. vitsippor idag.

 19. Gunnar Strandell

  ces #17
  Citat:
  ”… man får väl lita på att det finns en viss integritet från alla parter.”
  Jag undrar om uttrycket ”viss integritet” syftar på att Naturskyddsföreningen har motsatt ståndpunkt till den europeiska paraplyorganisationen EEB när det gäller biodrivmedel, och att Mikael Karlsson är ordförande i båda sammanslutningarna. Hur som helst får båda organisationerna bidrag från skattemedel för att driva sina ståndpunkter och vara remissorgan.
  Länkar:
  http://www.naturskyddsforeningen.se/sites/default/files/dokument-media/remissvar/20130425-remissvar-pa-promemorian-Kvotplikt-biodrivmedel.pdf
  http://www.eeb.org/index.cfm/activities/climate-energy/biofuel/

 20. Börje S.

  #18 Thomas
  ”Såg f.ö. vitsippor idag.”
  Ha, det var väl ingenting. Vitsippor såg jag redan för 10 månader sen.

 21. Jimmy

  #18 Thomas P
  Jodå du får säga vad du vill och njut av den tidiga våren, du liksom jag!
  Själv är jag även tacksam att vi haft en relativt lindrig vinter.
  Annat var det för några år sedan då jag var med och handskottade ett 66x25m stort ridhustak från snö, dimensionerad för 1.3 m snölast, där takstolarna började bågna.

 22. Ingemar Nordin

  Jo Sten, du har fel. Det händer otroligt mycket just nu. Kanske inte i den lilla glasbubbla som våra svenska politiker och public service befinner sig i, men internationellt:
  Obama uppmanar EUs ledare att satsa på att diversifiera sin olje- och gasimport för att frigöra sig från Putins inflytande:
  http://www.businessweek.com/news/2014-03-26/obama-pitches-shale-gas-to-eu-seeking-to-cut-imports-from-russia
  http://www.theguardian.com/world/2014/mar/26/europe-asks-obama-increased-exports-shale-gas
  Wall Street Journal uppmanar oss att satsa på den egna skiffergasutvinningen.
  http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702303725404579460961609694356
  Cameron kommer att satsa stenhårt på den egna skiffergasen. Under tiden så meddelas det att Spanien hittat stora mängder gas och olja utanför sina kuster:
  http://www.theguardian.com/world/2014/mar/26/spain-oil-deposit-fracking-sites-energy-offshore-gas
  Kanske kan spanjorerna få rätsidan på sin ekonomi efter åratal av felinvesteringar i s.k. ”förnyelsebar” energi?
  Även Gerhard Schröder, som var en av arkitekterna bakom ”Energiewende” i Tyskland inser idag hur fel den satsningen blev. Rädda den kärnkraftsenergi som finns kvar!
  ” … ex-Chancellor Gerhard Schröder, under whom the “green energy revolution” started, is now calling for a revision of this policy; he warns of more damaging and unachievable targets for renewable energy and for CO2 reduction by the EU Commission and advocates a longer life for Germany’s remaining nuclear power stations that according to the official time table will have to shut down in 2022, thus increasing the fear of blackouts in Germany.
  http://policy-network.net/pno_detail.aspx?ID=4612&title=Energy-policy-in-Germany-Big-problems-in-Europes-powerhouse
  Patetiskt! Alla dessa gröna politiker. Plötsligt slår dem verkligheten i skallen som en betongklump, och all deras gnälliga och fanatiska försvar för en grön energipolitik far all världen väg. Hur mycket skada har de inte åstadkommit?
  Vi lever i spännande tider. h/t Benny Peiser.

 23. ThomasJ

  OT men ändock av basic intresse; Tyska Författningsdomstolen, något som Sverige verkligen & akut behöver instifta!, har dömt i frågan hur mycket politiskt inflytande får finnas i public service, i detta fall ZDF. Ingen rolig läsning för diverse politiker där… Länk:
  http://www.spiegel.de/kultur/tv/verfassungsgericht-klage-gegen-zdf-staatsvertrag-a-960571.html
  Mvh/TJ

 24. ThomasJ

  Kul utveckling ’Down Under’ i form av begäran till översyn av officiella organ, länk: http://joannenova.com.au/2014/03/dennis-jensen-mp-calls-for-audit-on-the-bom-and-csiro-data/
  När och hur görs liknade vad gäller SMHI…?
  Mvh/TJ

 25. ThomasJ

  Visst fasiken händer det en hel del – tack till internet! Go figure på denna länk:
  http://climateaudit.org/2014/03/24/lewandowsky-ghost-wrote-conclusions-of-uwa-ethics-investigation-into-hoax/
  Hoax is the name of the game! Peter Norman kan kasta sig i väggen i flera jämförelser…
  Mvh/TJ

 26. ThomasJ

  Jodå! Spännande ting-saker händer trots ’allt’, tack vare grävande Donna L., länk: http://nofrakkingconsensus.com/2014/03/27/bleeding-edge-research-in-the-new-ipcc-report/
  Mvh/TJ

 27. ThomasJ

  Jo men visst händer det… men? Länk:
  http://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2014/03/27/ncdc-introduce-more-temperature-adjustmentsand-guess-which-way-they-go/
  Go figure!
  Mvh/TJ

 28. Håkan Bergman

  ThomasJ
  Det händer saker här hemma också, den här kommer du att gilla:
  http://www.svd.se/naringsliv/har-maud-olofsson-tappat-minnet_3408854.svd

 29. Pär Green

  Bara att vänta lite, så händer tillräckligt!
  Nya slussen blir det en se-värdhet?
  http://www.youtube.com/watch?v=EdbBV1XP5gE

 30. Eje Collinder

  Igår hände det att Kjell Aleklett kom från Texas, USA och föreläste på Stadsbiblioteket i Uppsala om ”oljans betydelse för Sverige”.
  Denna sida från Alekletts blogg handlar om hur Rysslands makt
  http://aleklett.wordpress.com/2014/03/25/europas-energiberoende-av-ryssland/#comment-15065
  och där står att Aleklett skrev redan 2001
  ……I en debattartikel med rubriken “Snart är vi alla i Putins armar” … bl a:
  “I ett säkerhetspolitiskt perspektiv är det en katastrof för Europa. Den makt som Ryssland är på väg att få är långt större än vad forna Sovjetunionens och röda armé någonsin hade.” Tråkigt att jag fick rätt men kan man energi så förstår man vad som skall hända.
  Sverige importerar olja 42% från Ryssland, 25% Norge, 10% Danmark, 5% Nigeria ….om jag minns rätt från Alekletts föreläsning igår. OM vi bråkar med Ryssland och inga i väst får handla olja från Ryssland vad händer med Sverige, Tyskland, Nederländerna ….hela EU?

 31. ThomasJ

  Håkan Bergman #28: Tack för länken! 😀
  Yapp, me like it mucho! Det är ju helt otroligt att slikt öht. kan hända, än värre att det får hända. Erinrar om Sosse-Bosse-Undergångs ’sanering’ av svensk ekonomi via konfiskering av ~ 250 miljarder ur pensionsfonderna (1998/9), ej att förglömma än tidigare svenska varv och stålverk-80 där 2-ställiga miljarder rullade iväg. Nuon-affären är något så ini hum-hum vidrigt/kriminellt att man bara baxnar – i vilket AB som helst ställs ju styrelsen till personliga ansvar vid liknande katastrof-affärer, vad händer i detta fall? Nada! Glöm inte bort super-nollan, mega-myglaren Josefssons roll i det hela…
  Och vad är på g nu? Jo, stafettpinnen i vansinnesracet har tagits över av Ekskan, Hatterskan samt Peter Norman som avser satsa pensionsmiljarder i ’förnybar energi’ -allt i enlighet med översteprästen/-charlatanen Al Gores ’rådgivning’…
  Madoff kan kasta sig i väggen!
  Fy ph**n asså! Landets skötsel kvalificerar inte ens att benämnas en bananskalsmonarki!
  Ingen tröst i bedrövelsen, men det ser ju än värre (mörkare) ut på andra ’lagets’ avbytarbänk… ==> Ur landet i tid!
  I sanning Arma Land !
  Mvh/TJ

 32. Mikael W.

  He’s been named “Climate Change Misinformer of the Year” by George Soros’ liberal Media Matters group.
  Esquire magazine called him “the chief propagandist for the global warming contrarians.”
  We’re talking, of course, about CFACT’s own Marc Morano, and his award-winning “Climate Depot” news and information service.
  Now, CFACT and Marc are ready to do it again with a brand-new companion website, “Energy Depot,” set to go live next week on April 1st.

 33. Mikael W.

  Kolla på George Soros och vänstermediets lögner och personangrepp!
  http://mediamatters.org/research/2012/12/27/climate-change-misinformer-of-the-year-marc-mor/191878

 34. ThomasJ

  Ahhh, äntligen finns där en ’förklaring’ till MH370s försvinnande/crash…
  Ingen kan ju iaf. klaga på att vissa s.k. ’klimatforskare’ saknar fantasi… Jeez! 😉
  Länk:
  http://tthomas061.wordpress.com/2014/03/28/climate-change-is-hiding-flt-370/
  OCH! Glöm inte bort att tända all belysning under ’Earth Hour’!
  Mvh/TJ

 35. Ingemar B

  I stora delar kanske jag håller med i sak vad gäller klimatförändringar, men har svårt att förstå att du och andra här verkar så aggressivt tvärsäkra på sin sak. ”Miljövännerna” hävdar ju bara RISKEN med vårt stora användande av fossila bränslen, även på andra sätt, t.ex. försurning av världshaven.

 36. Ingemar B

  ”Ge dem tillräckligt med rep så hänger de sig själva”
  Precis!
  Så: LÅT DOM HÅLLA PÅ bara, utan att protestera!

 37. Sten Kaijser

  Ingemar B #36
  Låt dem skrika så mycket de vill
  (det är repet 🙂
  men vi måste göra vad vi kan för att minimera de skador som klimatpolitiken gjort, gör och kommer att göra