Vindindustrin har ingen kompetens att bedöma vetenskapliga slutsatser

Ingen kompetens
Undertecknad och Björn Törnvall har idag en replik på Second Opinion
Annika Helker Lundström menar att Kungliga Vetenskapsakademiens (KVA) sågning av vindkraftsutbyggnaden ”kritiserats hårt”, när det i själva verket bara är vindindustrin själva, dess lobbyister, inklusive Energimyndigheten som kritiserat den.
Gå gärna in och läs och kommentera.
Tryck gärna på LYFT UPP längst upp på artikeln också
 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Holmfrid

  Noterade från ett klimatseminarium att Greenpeace menar att CO2-lagring är dömt att misslyckas. Hon pratar om risk med 1% läckage – alltså vind och sol skall ersätta allt fossilt till 2050!!  80% av all energiproduktion i världen!!!  MP Schlyter har gett upp om detta – han menar livstilsförändringar löser frågan.

 2. Göst Walin

  Bra artikel på Second Opinion. Speciellt bra att ni berättar om storsatsningen på kol och gaskraft i Tyskland. Kanske koldioxidfobin har börjat ge med sig.

 3. Holmfrid

  Noterar att utbyggnaden av vindel i norr har stannat främst beroende på underdimensionerade nät till kunderna i södra Sverige. Nu vill man producera vätgas genom elektrolys av vatten och exportera till Tyskland och Danmark.  Enligt miljöexpertis har Danmark det 4:e största footprint av CO2 per capita efter 3 gulfländer – detta i EU´s per capita mest vindsnurrebeskogade land. 

 4. Jan-Erik S.

  Varför inte utnyttja vind-el-älven i norr?