Viktig forskning?

Ett forskarteam har formulerat en algoritm som löser problemet med hur många/vilka människor som bör förflyttas på grund av klimatförändring och hur många/vilka som får stanna för att uppnå en optimal fördelning.
”To make adaptation a success, part of the population must be prepared to adapt to new or different work opportunities and living conditions and others may have to be relocated in a planned way to new locations that require accepting different working and environmental conditions,” the researchers said. ”Our methodology lets us find the fraction of people who would be relocated and who would stay in an optimal manner.”
Tänk att så många forskare får sysselsättning tack vare den globala uppvärmningen. Förresten, är det Al Gore som uppfunnit algoritmen? 😉

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. L

  Igår tjatade man på Rapport och Aktuellt att Obama sa i Prag att han ville minska klimatutsläppen, trots att det knappt var en parentes.
  Undrar hur SvT kan tillåta att man pratar om ”klimatutsläpp” som om det vore ett begripligt och etablerat ord? Släppa väder känner jag till, det kanske är samma sak?
  Sen hade dom ett inslag om att snön hade blivit konstig av klimatförändringarna. En kille i Åre sa att lavinerna inte betedde sig som förr, vi har fått ett nytt ”lavinklimat”! Han borde söka forskningsbidrag. Eller fråga någon gamling om det aldrig snöat frön öster tidigare i historien?

 2. L: Snart borde Svenska Akademin ta fram en separat klimatordlista. 🙂 Ska vi föreslå det?

 3. L,
  När jag flyttade till Idre för mer än tio år sedan fick jag veta att de häftigaste snöfallen kom från öster.
  Speciellt på förvintern med varm Östersjö och lågtryck söder om Idre.
  Men han som uttalade sig i Åre var kanske nyinflyttad och mest van vid nordvästligt busväder där vinden måste vrida till nordlig för att regnblasket ska övergå i snö….
  Inget ont om Åre, men dom ligger illa till nu när vintrarna har blivit mildare. Lite för nära Atlanten och Golfströmmen helt enkelt.

 4. L

  Uffeb, ja det var en ganska ung pistör som trodde att all snö kom från väster. Det är visserligen vanligast men jag har varit där sedan 60-talet och sett snöoväder från både höger och vänster och laviner gå på båda sidor om ravinen. Men då visste vi inte att det hade med stadsjeepar att göra, vi trodde det var naturligt att vintrarna var olika…

 5. Labbibia

  För att återgå till ämnet…….. 😉
  Tänkte jag skulle försöka tolka vad det egentligen är som sägs..
  Ironi på…
  ”“To make adaptation a success, part of the population must be prepared to adapt to new or different work opportunities and living conditions”
  Ja, det är ju uppenbart att här menas att alla måste vara beredda att byta yrke och få sin levnardsstandard radikalt sänkt, förutom då såklart, de forskare som har tagit fram den aktuella algoritmen. Och politiker förstås, som Andreas Carlgren, Al Gore  och dylika, som är nödvändiga för att få samhället att fungera förstås. ”...stay in an optimal manner…..” (jösses!)
  Man kanske skulle kunna tänka sig någon slags AGW-Gulag, för oss vanliga dödliga, eller varför inte Koncentrationsenheter?
  På så vis behöver vi inte köra fossilbränsledrivna bilar eller utföra andra för klimatet farliga aktiviteter. När vi väl är på plats i koncentrationsenheten, så får vi väl alla jobba med att odla sallad, tillverka, kläder av lin, silke, och bomull. (tänk på miljön, jösses igen)
  Uppvärmningen av koncetrationsenhetens bostadsbaracker löser vi lätt genom att i stora ugnar elda upp de medfång….förlåt medmänniskor ska det vara, som avlidit. På så vis slipper vi använda fossila bränslen för uppvärmning, och vi kan alla, ända in i, och till och med efter döden, hjälpa till att rädda planeten. (hörde jag jösses igen?)
  Ironi av.
  Är det någon mer än jag som blir skrämd på riktigt av forskare som dessa?
  För övrigt anser jag att IPCC bör läggas ner, ju förr desto bättre!

 6. Peter Stilbs

  Det är något knasigt seminarium på samma tema om en vecka:
  http://www.globalutmaning.se/News.aspx?r_id=8838
  Klimatförändringen och den industriella omvandlingen – rapport och seminarium
   
  Klimatförändringen får omfattande konsekvenser för industrin. Staffan Laestadius, professor i industriell ekonomi vid KTH, har analyserat den strukturomvandling som blir följden i Sverige av klimatförändringen.

 7. Labbibia

  Tidigare har jag tyckt att Lars Bern har tagit i lite väl mycket när han talat om ”stöveltramp” Men vad händer om våra kära politiker får för sig att åtgärder som det här forskarteamet föreslår, blir nödvändiga? Och man som individ inte har lust att följa åtgärderna? Är det månne då vi får höra ” stöveltrampen”

 8. Björn

  All aktivitet kring denna pseudovärldsbild som målas upp av AGW-trogna är som jag ser det ett tecken på undersysselsättning. Det är ett syndrom i den välmättade världen. Det finns ju verkliga problem att ta tag i, men för det behövs det reella kunskaper, vilket saknas i en del människors pseudovärld.