Vattenfall säljer el från kärnkraft

bild 1
För alla som anser att kärnkraften är för närvarande den bästa tillgängliga energikällan kan jag rekommendera Vattenfalls satsning på kärnkraftsel.
Hos Vattenfall kan man nämligen välja att köpa kärnkraftsel. Detta innebär inte att elen i ditt uttag kommer från ett kärnkraftverk, bara att Vattenfall levererar så mycket kärnkraftsel som deras kunder totalt har valt. Kanske ett bra sätt för oss, vanliga dödliga, att propagera för mer kärnkraft?
Läs mer på Vattenfalls hemsida.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Christopher E

  Jag frågade hos min leverantör Eon, men de tog tyvärr bort möjligheten att välja kärnkraft så sent som i april i år… 🙁
  Drar i alla fall mitt strå till stacken genom att konsekvent undvika leverantörer som Telge Energi. Ingen extra vindsnurresponsring från mig!

 2. L

  Al Gore är i farten igen, med ungefär samma budskap som Anders Wijkman, ”tax what we burn, not what we earn”. Vill att USA fasar ut fossila bränslen inom 10 år… och renommésnyltar på J.F. Kennedys månlandning…
  http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/7513002.stm

 3. Christopher E

  L: Så fruktansvärt irriterande för en gammal rymdentusiast som mig att höra någon jämföra historiens största teknologiska bragd (månlandningen) med vad som i princip är en återgång till medeltida teknik… vindmöllor och pinneldning. Suck.

 4. Intressant!

 5. Toprunner

  En annan mindre begåvad s-politiker, Ines Uusman, relaterade ju för drygt 10 år sen också till månfärder då hon tyckte att det var möjligt att bygga tunnel genom Hallandsåsen (fortfarande ej färdig) eftersom man kan åka fram och tillbaka till månen. Samma Uusman är nyligen invald i Stena Renewables styrelse http://www.hn.se/m_standard.php?id=952321&avdelning_1=109&avdelning_2=169&
  .. det är alltså vindkraft. Märkligt vad denna energikälla drar till sig för sorts personer… de samlas som flugor kring koskit.

 6. Lars

  L
  Jag har nu äntligen fått tid att titta på Lindsey Williams video.
  Min reaktion är Hmmm. Försöker fortfarande få ihop bilden med annat jag läst och hört genom åren. Min bild av honom är inte helt kristallklar , det kan finnas guldkorn i hans story. Ska kolla upp detaljerna lite bättre från andra källor.
  Men som du skrev, historien är inte ny. Para den med vissa vänstersajters funderingar och det är lätt att ropa hurra.
  Men??? Återkommer.