Välkomna ikväll!

Äntligen är dagen här och ikväll ska knappt femtio förhoppningsvis glada TCS-entusiaster sammanstråla på Café Corniche på Norr Mälarstrand 76. Ni är alla hjärtligt välkomna klockan 19! Ses där!

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Hin Håle

  Ha det jättetrevligt. Hade varit jätteskoj att va med men annat kom emellan

 2. Ha det trevligt som sagt!
  Hälsningar från Las Palmas!

 3. Börje S.

  Maggie! Du lägger väl ut ett referat med bilder?
   
  Och som sagt, jag hoppas på en andra träff, men då under den varmare årstiden!

 4. Maggie och alla andra deltagare i festligheterna, jag är säker på att ni får en läckert kul kväll och hoppas på lite bilder så småningom!

 5. Tack Maggie
  Vi ses om några timmar.
  Börje S, Uffeb, Hin Håle, Ingvar E
  Synd att ni inte kan vara med.
  Det hade varit jättekul att träffa er. 

 6. Labbibia!
  Jo det hade varit kul att träffas!
  Next time kanske 🙂

 7. Labbibia #5
  Tack det samma! Kanske kan bli en annan gång.
  Hoppas att ni får kul och kan prata om annat än alla tokiga mediarapportörer.
  Min son är just nu i Beirut, men hade han varit hemma i Stockholm så hade jag definitivt deltagit och passat på att hälsa på sonen.
  Men jag ser fram mot att få besöka den aktuella restaurangen tillsammans med sonen vid något senare tillfälle. Skulle vara kul att träffas då om det passar…
  Njut av maten och skit i media 🙂

 8. Göran Lysén

  Hej maggie och alla!
   
  Jag var ute och slängde in veden i boden för ett par timmar sedan, då ryggen smällde till – ryggskott! Kommer ingenstans! För jäkligt! Ha så kul!

 9. Göran Lysén #8
  Aj, aj, ajjj. Jag har mångårig erfarenhet av liknande. Trist.
  Men två gamla knep som har hjälpt mig genom åren är:
  1 Häng dig högt i armarna och skaka loss underkroppen.
  2 Skrid försiktigt in i duschen och kör jättevarmt vatten på ryggen.
  Men å andra sidan är det svårt att ge tips om ryggproblem när man vet hur jäkla illa det kan bli.
  Jag känner med dig, och upptäcker att jag omedvetet börjar sträcka på ryggen i den skönt insuttna TV-soffan…

 10. L

  Själv var jag ute och röjde undan nattens snö och kan konstatera att så stark som jag blivit i vinter, har jag nog inte varit sen lumpartiden.
   
  Hoppas att ni får en god middag och en givande afton!

 11. S. Andersson

  Hälsningar från ett global warming-fritt Zürich (-2). Ha det så kul och njut av den goda maten!

 12. Göran Lysén

  Tack Uffeb för dina sympatier! Felet är att jag har två gravt nedslitna kotor längst ned, som låser sig som nu. Min läkare föreslog att jag skulle steloperera mig, men å andra sidan blev jag stel med stigande ålder. Har satsat på det senarel, men allt har ett pris.

 13. Jag kommer litet senare, kanske ca 20, så folk får hinna börja äta (för jag skall inte det). Jag har en sak att besöka innan detta möte.
    Kommer f ö att ta med mig två blad att dela ut, betitlade Yngvi (namnet taget ur en fras i en science fiction-bok), som jag då och då delat ut inom sf-kretsar. Men just här är det *klimattema*, så jag tyckte det kunde passa. Novellistik om klimatfrågan, en del seriöst, en del parodiskt.
  –Ahrvid

 14. karlsson

  Ha en trevlig kväll  – hade gärna varit där och träffat er alla.  Hoppas det kan passa bättre en annan gång.

 15. Inge

  Som sagt, ha det så trevligt i kväll! Några få av er har jag träffat på politikervecka i Visby och det var jättetrevligt!

 16. Skogsmannen

  Göran #92!
  Kommer av någon orsak in på historian om Oscar som kommer till läkaren och ber om något för att få ner sexualiteten.
  Läkaren undrar något förvånad, hur detta kan vara ett problem. Du är ju faktiskt 92 år.
  – Jo, sa Oskar, numera har jag mest bara sexualiteten i huvudet….. 
  (får man rött kort nu Maggie?).
  Hoppas att alla har en trevlig kväll!

 17. Bertel

  Hej ALLA suveränt trevliga festdeltagare och ett megastort TACK till maggie för ordnandet av TCS-festen. Helt fantastiskt att kunna få ett ansikte till alla som skriver här – tack till er ALLA.
  Detta bara måste bli en tradition!  😀
  Mvh/
  Bertel & ThomasJ

 18. Kul med ett första livstecken från alla roliga festdeltagare.
  Tycker en som gärna hade varit med.

 19. L

  Inga skandaler alltså.. 😉 Själv har jag jobbat tills nu, dags att sova.

 20. (Min kortrapport från mötet. Jag var dock tidigare på kvällen på en trevlig träff med Thor Modéen-sällskapet. Vi samlades först vid hans grav och gick sedan hem till hans dotter Margareta för litet vickning. Mycket trevligt, men jag avvek i förtid för TCS:s skull.)
  Jag hade även det första pubmötet för The Climate Scam att tänka på. https://www.klimatupplysningen.se är Sveriges största site om klimatet och drivs av Maggie Thauerschöld Crusell. En klimatkritisk site som jag ofta hänger på. Många bakom TCS ingår i Stockholmsinitiativet, en grupp t ex Rickard Berghorn nyligen i en granskning fann hade överlägsna vetenskapliga meriter jämfört med motpolen Uppsalainitiativet (mest gymnasielärare och musiker, medan SI har flera professorer).
  Som bekant tillhör jag den kritiska skaran, den som finner AGW-hypotesen vara bluff-bluff (som Thor Modéen skulle säga). Vi har inte sett något av påstådd ”global uppvärmning” på dussinet år, och att den ”vetenskap” som hävdas vara ovedersäglig är föga så framgår bl a av avslöjandena i Climategate-dokumenten. (Men jag var klimatkritiker långt, långt innan dess.)
  TCSare hade bestämt att samlas på krogen La Corniche, Norr Mälarstrand. 38 hade anmält sig och jag tror att 45-50 dök upp! Flera var tillresta från annat håll i landet. Det var kul att träffa många man tidigare bara sett namnen på. Labibbia, Totte, Thomas J, Rosenhane, som jag dock sett tidigare, liksom flera i Stockholmsinitiativet. Alla skrev namn på klisterbadges, vilket underlättade. Jag hoppar över att nämna fler namn för jag har dåligt minne för sådant. Maggie satt ett par bord bord, men gick också runt en del (och vid ett sådant tillfälle passade jag på att få en bild tagen med henne och undertecknad). Jag frågade henne senare litet om hur hon kom in på det här med att starta siten. (Tar det inte här. Det får hon väl berätta själv vid något tillfälle.)
  Maten hade tydligen varit märgfull och närande (jag kom senare för att ge dem tid att äta) och vad vi talade om vid borden Inses Lätt. Då och då avbröts det för tal eller t o m sjungande av den klimatkritiska versionen av ”Idas visa”. (Du skall inte tro det blir varmare / av litet koldioxid / Det hävdas ju bara av larmare / som snart får ge upp med sin strid”.)
  Jag delade ut Yngvi 22 och 23, specialnummer med klimattema, som dock inte räckte till alla; jag hade 30+ ex med mig.
  Stämningen var god, och det känns som att även om världen kanske går (svårt att veta, ty klimatet är *mycket* mer svårutrett än TV-meteorologer och andra populister påstår) mot en köldperiod, går den klimatkritiska rörelsen mot en vår. Jag gick strax efter 11, då många hade brutit upp. Flera andra stod dock var i baren och drog ström, andades ut koldioxid och nyttjade energiineffektivt importerat dryckjom.
  Katastrofprofeterna får slårt att slå en sådan kväll! Det är inte lika roligt med ”klimatsmarta” kikärtor, kokta bönor, algsoppa och lättöl utan koldioxid.
  –Ahrvid

 21. Torsten Wedin

  Hemma igen!
  Ja, det var en trevlig träff. Och jag spelade litet apa, som vanligt. Hoppas ingen tog illa upp. Jag hade i alla fall trevligt.
  Totte

 22. Pelle L

  Ahrvid #13 och #20,
  tack för ett bra referat!
  Kan du tänka dig  att dela med dig av Yngvi 22 och 23, specialnummer med klimattema till oss andra som inte kunde komma till partyt?
  //Pelle

 23. Torsten Wedin

  Jag ser fram emot Maggies referat av tillställningen. Maggie som var en enormt vacker primadonna. Och jag fick faktiskt ett par kramar. 🙂
  Totte

 24. Bertel

  Totte # 23
  Från ”finnen” också!  🙂
  Ps.Fötterna lever ett oberoende liv geemot kroppen, dags att säga gonatt.Ds

 25. Bertel

  #24 rättelse, gentemot är det rätta benämningen, men tom ordanalysen hackar gentemot fingertopparna. Snurrigt värre. 🙂

 26. Först, jättetack Maggie! 🙂
  Och Tack för en fantastiskt trevlig kväll, alla!
  Jätteroligt att äntligen få ett ”face” på alla er som kommenterar här hos Maggie.
  Avslutningen av kvällen blev rätt ”intressant” för min egen del. Sista tåget missades, och de gamla hederliga apostlahästarna fick alltså komma till heders.
  45 minuters promenad blev det, kom just hem!
  Och det var värt vartenda steg!
  Än en gång, tack alla!

 27. Torsten Wedin

  Labbibia #26:Det var väldigt trevligt att få ett ansikte på din signatur.
  Totte

 28. Om Yngvi:
  Det väsentliga innehållet i nr 23 finns på:
  http://www.freelists.org/post/skriva/Novell-Harry-Readmes-julafton samt
  http://www.freelists.org/post/skriva/Julnovell-Santaleaks
  (I övrigt har numret bara en redruta och några korta citat från Climategate.)
  Innehållet i nr 22 finns inte on-line. Det är en sf-novell som bl a skickats till novelltävlingar som kräver att materialet inte finns nätpubbat. Därför kan jag inte ge någon länk. Men någon gång i framtiden lär novellen publiceras någonstans, och då kan jag ge pekare.
  (En gång när jag började med de mycket opretentiösa Yngvi-bladen, som delades ut på pubmöten för sf-fans, anammade jag principen att de INTE skulle finnas on-line. Ett sätt att intressera folk för att dyka upp för att få dem. Så jag håller på att de inte on-line-pubbas. Däremot kan saker i dem *innan* införande i lilla Yngvi stått on-line, därför går en del att finna i sin ursprungsform.)
  –Ahrvid

 29. Lejeune

  Eländes, eländes. elände!
  Nu är dom sedvanliga gröna misantroperna igång och vevar sin smörja i DN igen:
  http://www.dn.se/debatt/2011-blir-ett-viktigt-ar-for-en-hallbar-global-framtid

 30. Tack alla för trevlig samvaro!

 31. Mr. G.

  SEI’s DN-debattartikel kan sammanfattas i denna önskan: ”Detta nya läge kräver ett fördjupat globalt samarbete mellan världens länder i nära samarbete med forskare.” – det är om forskarstålar det gäller.

 32. Peter Stilbs

  Tack alla på festen – det var jättetrevligt, och jag blev mycket glad över allt beröm och annat till oss skribenter som jag hörde under kvällen.
  Jag kommer ihåg de flesta nu – men tyvärr var lapparnas text lite svårläst och ljudnivån var hög.
  En bild bara, som fångar stämningen (jag hatar att fota med blixt, så det blir inte så stor % som blir OK i detta ljus – här är dock en acceptabel)
  http://dl.dropbox.com/u/19152363/DSC01852.jpg
  Fr.v. Labbibia, Maggie, Ahrvid och ThomasJ. I bakgrunden skymtar Göran Ahlgren.

 33. L

  Mr G #31, med tillägget att det enda vi är bra på är att bygga byråkratier.
  Miljön förstör vi dagligen med alla nya vindkraftverk!

 34. Lena Krantz

  Jag vill också tacka för en mycket trevlig kväll!
  Det här får vi göra om!
  😀

 35. Peter Stilbs #32
  Jättekul med en bild från er trevliga samvaro.
  Och trevligt att få ett tydligare intryck av signaturerna som man ibland tjafsar med… 🙂
  Var maten lika god som man kunde ana? Skulle vara kul med lite bilder på maträtterna också – förutom fler bilder på flitiga signaturer…

 36. Mats Geijer

  Maggie och alla andra!
  Tack för en jättekul kväll! För mig var det speciellt roligt att inse att Häkan S mycket riktigt var min fysikmagister från Tekniska Högskolan i Linköping på 70-talet!
  Tillsammans kan vi flytta berg.
  Mvh//M
   
   

 37. bom

  Lejeu+L+Mr G
  Jag läste också eländet i DN.
  Det är en massiv attack mot skattepengakistan från SEI.
  SEI grundades 1989 av den dåvarande regeringen. Det är m a o Dojan Carlsson som är ansvarig för detta monumentala slöseri. SEI har kontor i Stockholm-England-Estland-USA-Thailand och Tanzania.
  Jag tycker att regeringen skall ta in SEI till regeringskansliet och lägga det under UD. På så vis kan man behålla vissa nedläggningshotade beskickningar. En nedläggning av SEI framstår som ytterst välmotiverad. SEI:s oblyga expansionsplaner har nu satt ljuset på denna parasitära verksamhet. De sex undertecknarna är alla SEI-anställda. Tre är professorer. en är doktor och en är seniorforskare och Clariesse Siebert är bara menig forskare.
  Varför har dom kontor i utlandet? Detta verkar helt vansinnigt. Vår byråkrati växer cancerartat. Anders Borg fram med yxan nu – tänk så mycket du kan spara genom att jämna med marken all totalt onödig skit som såssarna byggt genom alla år. Rockis föreslår att en permanent ”vetenskaplig” kommission för GW inrättas. Vidare skall vi ha en ”chief scientist” I REGERINGEN! Denne skall syssla med energi, livsmedelsförsörjnig, ekonomi och förvaltning (undrar vilken agronomkompis som skall upphöjas där?). Sedan skall regeringen ”ta initiativet” till samordning av ”internationella processer och avtal” rörande styrning och kontroll av ”samspelande globala system” klimatfrågan-ekosystem-energiförsörjning och fattigdomsbekämpning står på uppgiftslistan.  Rockis som regeringens energiexpert – ja det vore en katastrof av stora mått. Det vore adjö kärnkraft och stormsteg in i solcellernas och vindkraftverkens underbara värld medan medicinarna knappt kommit igång med forskningen om VKV-skadorna hos dem som drabbats av ett sådant på granntomten.
  Bort med SEI och bort med imperiebyggaren Rockström – detta nöje är för dyrt och resultaten är värdelösa! Vad har dom i Thailand att göra – solsemester för skattepengar får man väl anta? Och hur många professorer har mannanställda i Tanzania? Bort!

 38. bom!
  Bra rutet.  ”chief scientist”. Försöker de efterapa Obamas ”tsarer”???
  Bevare mig väl. Det är väl ett skräckexempel om något!

 39. Gunnar Strandell

  Tack för en trevlig kväll.
  Kul att få se och lära känna några likatänkande och jämföra verkligheten med omdömen om dem som förekommer i debatten. Verkligheten vann!
  Mest spännande var maten. Rätt efter rätt bars in och vi började  undra om det inte var slut snart. Då kom varmrätten!
  / Gunnar & Marjatta

 40. Tack Maggie, och alla andra som var med igår och som gjorde det till en riktigt lyckad kväll … Det får inte ha varit sista gången!
  🙂

 41. Torsten Wedin

  Tack för en trevlig kväll!
  De som deltog fick mitt bidrag på papper. Men ni andra kanske vill läsa det också:
  Mingla med Maggie
  Man månde mingla mycket mera med Maggie men mina minimala möjligheter motverkar måhända mera mångfaldigt mingel.
  Men man måste mångfacettera meningsutbytet, menar Maggie, med moderna metoder,  meteorologi, magnetfält, molnbildning med mera (mycket mera). Man måste motarbeta människornas många myter. 
  Maggie motarbetas med maffiametoder (massmedia). Många maniska människor menar:  ”Människans meteorologiskt ’milda’ molekyl måste motverkas – med maktmedel!”
  Massiv manipulation!
  Michael Mann manipulerade med matematiska modeller. Men Mann missade magnetfält,  molnens mekanism, med mera.
  Men – modernt ”Maunder Minimum” – missväxt – många munnar mindre mätta – måhända mognar meningsutbytet.
  Maggie, mottag mina många manifestationer!
  /Totte
  Sedan blev det allsång:
  Du ska inte tro….
  Melodi: Idas sommarvisa.
  Du ska inte tro det blir varmare
  utav litet koldioxid
  Det hävdas ju bara av larmare
  som snart får ge upp med sin strid.
  Vi vet ju att solen det är som styr.
  Den värmer ju luften och allt.
  Men nu har den tagit seme-e-ster
  Så nu kommer det att bli kallt.
  Planeterna skapar en plasmavåg
  på solen som då släpper ut
  protonvind mot alla plane-e-ter
  det gör ju att molnen tar slut.
  Men nu har det blivit ett minimum
  Och fläckarna syns inte mer.
  Globala uppvärmningen har tatt slut
  Och temperaturen går ner!
  /Totte

 42. bom

  Ingvar #38
  Bra att Du körde in det till Din Riksdagslista. Om Rockis har någon självinsikt så har han förmodligen redan blivit dunkad i ryggen av någon lättlurad idiot (AC kanske) som redan köpt luftpastejerna. Jag har sällan läst ett så floskulöst skriv och att våga skriva detta utan att ha skakat hand först med ansvarig minister vore undergångslängtan eller total hybris. Vad har SEI producerat av nytta under sina hittills 21 år? Dom har väl satt fler idiotier på papper än något annat statligt verk. Anslaget går väl via Naturvårdsverket, en annan mycket tvivelaktig statlig verksamhet. Tag alla bidrag till SNF-WWF och Rockströms två organisationer bort från Naturskyddsverket och bättra statsbudgeten med pengarna nu när oppositionen vill hindra regeringen från att sälja av verksamhetsfrämmande statsägda företag. Nu när Bildt och Billström av Wikileaks avslöjats som kryptosverigedemokrater så är ju alla glada utom söderyuppiejournalisterna som startar drev och spyr av pur politisk korrekthet – det kan dom gärna ha. Ensamkommande flyktingskäggbarn bör företrädesvis inkvarteras och vårdas på Söder enligt min ringa mening.

 43. Hej kul att ni hade skoj i går.
  Tänk om ni kunde utvidga samlingen så att medianbesökaren på nästa möte har avvikande åsikt mot TCS och kanske är 40 årig kvinna, inte 60 årig man…. då skulle det skapas mycket befruktande samtal.
   
  Nu tror jag inte en enda röd/grön ung kvinnlig världsförbättrare vågar gå på era möten…
  Med provokationer kan man kanske nå fram, det tycks som om rockis skrivit några kommentarer på min blogg, upprörd över att jag sågade hans privata berikningsförättning he he he.
   
  Tänk om jag sett deras debattartikel i går kväll och skrivit min kommentar under ett par timmar, i stället för i realtid… som vanligt…  🙁

 44. L

  bom #42, största bidragen till SEI verkar komma från SIDA:
  http://www.statskontoret.se/upload/Publikationer/2010/201003.pdf
   
  Kanhända att SIDA-pengarna  är på upphällningen så att dom nu letar efter nya kossor att mjölka…

 45. Ulf L

  Tack Maggie
  och alla andra. Det var kul att få ett ansikte bakom alla nick och många intressanta samtal om annat än väder och vind. A lot of  food for thoughts.

 46. Rosenhane

  Tack Maggie för igår! 🙂
   
  En hellyckad afton med idel positiva överraskningar; hoppas på nytt evenemang inom snar framtid!
   
  Och tack Thomas J, Labbibia ,Håkan, Bertel och OP, goa guubbar, för angenäm förövning. 😀

 47. Ratzz

  Hade tänkt komma förbi men blev tvungen att stanna kvar i trakterna av polcirkeln några dagar till 🙁

 48. bom

  L
  Ja när Du säger det så minns jag att jag sett det. SIDA så klart dom har ju mer pengar än dom har bruk för – och det förklarar ju varför SEI är verksamt på hela fyra kontinenter.

 49. Jag har lagt in några bilder från i går kväll här.

 50. https://www.klimatupplysningen.se/2011/01/22/valkomna-ikvall/comment-page-1/#comment-193107

 51. Sorry här: http://fredmanpakvarnberget.blogspot.com/2011/01/bortat-50-av-tcss-vanner-sammanstralade.html

 52. J-O

  Tack alla för en trevlig kväll. Tyvärr han man ju inte med att snacka med er alla så det här får nog upprepas.
   

 53. Christopher E

  Låter som ni hade kul. Hade jag bara kunnat skulle jag kommit till huvudstaden.
   
  Men jag har ordentligt laga förfall.. vilket var anledningen att jag inte vågade boka en resa vid denna tid. Min hustru och jag blev föräldrar till en dotter just tidigt på lördagsmorgonen här på västkusten…
   
  Denna gång fick klimatet vänta… och vi vet ju alla att det är ingen brådska med något klimathot ändå…. 😉
   
  Hoppas dock att jag får en ny chans att lära känna er vid ett annat tillfälle.

 54. Inge

  Christpher E
  Grattis till tillökningen!

 55. Lena Krantz

  Christopher E
  Grattis!
  Ja det kan man kalla laga förfall!
  Men vi får se till att det blir en ny tillställning nu när den här blev så lyckad!

 56. Hej och tack för en trevlig kväll!
  I första hand till Maggie, men det var också kul att i röran kunna urskilja och para ihop ansikten med signaturer & namn. Tyvärr har jag numera så dåligt minne – så gärna flera bilder med ”innehållsförteckning”.
  C-G

 57. Ulf L

  grattis
  Det slår gårdagen.

 58. AOH

  http://alpinechar.blogspot.com/2011/01/grattis-maggie-thauerskold-crusell.html#comments
   
   
  O T
  Vill ni ha ett gott skratt så här på söndagskvällen är ovanstående en bra källa.
  …. Anders och Bo, jag håller med era kommentarer om att Palm är ett gott föredöme på TCS. Problemet som uppstår är att TCS blir allt mer populär när diskussionerna upplevs intressantare, vilket gör att bloggen slår rekord i besökare.…….

 59. Olaus Petri

  Ett senkommet tack för senast. Hade väldigt trevligt men alltför lite tid. Hann inte prata med mer än en bråkdel av alla som var där.
   
  Tack också för arrangerandet av försitsen (Labbibia, TJ, Rosenhane, Håkan Sjögren och Bertel).Mer sådant!
   
   

 60. Olaus Petri

  Oj vad kul Christopher! Grattis til dottern!

 61. Christopher E

  Tack för gratulationerna…
   
  Skulle verkligen vara kul att se er live någon annan gång!

 62. Bertel

  Christoper E
  Stor grattis!!!!

 63. Christopher E
  Stort grattis!

 64. ThomasJ

  Christopher E.: Grattis ! 😀
  Mvh/TJ

 65. Tack Maggi och ni andra för en trevlig och givande kväll.