Vad är sanningen om klimatförändringarna?

Igår invigdes den Internationella klimatkonferensen i New York som samlat hundratals s.k. skeptiker. Forskare från hela världen har kommit hit för att diskutera klimatförändringarna och deras ekonomiska och politiska konsekvenser. De som hävdar att forskarvärlden är överens om att den globala uppvärmningen orsakas av människans aktiviteter borde definitivt vara här och lyssna.

Konferensen anordnas av The Heartland Institute som blivit kritiserat för att vara hårt sponsrad av oljebranschen. Sanningen är den att institutet till 95 procent är sponsrat av andra än företag med anknytning till fossila bränslen.

Flera av de mest namnkunniga ”alarmister” fick inbjudan att komma till New York och tala. Alla avböjde. Inklusive Al Gore. Kanske ville han inte höra den obekväma sanningen.

Målet med denna konferens är att visa att den globala uppvärmningen dels är moderat och dels långt ifrån den katastrof media talar om. De resurser som idag satsas på att begränsa utsläppen av koldioxid borde i stället investeras i forskning som leder fram till nya, effektivare energitekniker.

Skatter och lagändringar är svåra att avskaffa när de väl blivit tillämpade. Och den personliga friheten är svår att ersätta när den väl blivit förlorad.

Direkt från New York,
Inga Dogmer

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Anonymous

  Apropå konsensus. Idag var det en radiodebatt om Bromma flygplats framtid och flygplanens utsläpp där Jens Forsmark från Naturskyddsföreningen sa att vi skulle lyssna på IPCC:s 3.500 forskare…

  Tidigare sa IPCC själva att dom hade 2.500 forskare och efter kritik har dom nu ändrat siffran på sin hemsida till ”hundratals”.

  Men myten om alla forskare som är överens får alltså Naturskyddsföreningen att dra till med 3.500, vilket är en ren lögn!

  Samtidigt vill dom bygga bostäder för 50.000 invånare på Bromma och menar att den ökade biltrafiken inte kommer att innebära något problem..?

  /L