Väckelsemöten på KTH

veckelse

Någon av KU’s läsare som vill åhöra? Kanske det går att teckna sig, även om mötena är tänkta som propaganda riktad mot medieredaktörer och journalister? Efter att ha studerat programmet finner jag att det hela är högeligen pinsamt för detta lärosäte – det finns för övrigt inte en enda klimatforskare bland de ca 25 föredragshållarna – bara de vanliga ”usual local suspects”, som Sörlin, Laestadius, Wormbs, Finnveden etc etc.

”Dome of Visions” måste vara det märkliga halvsfäriska växthus man nyligen uppfört utanför gamla administrationsbyggnaden vid Valhallavägen 79… passar väl bra istället för tält… (men man undrar om värmebalansen i det).

Mer info via denna länk https://www.kth.se/aktuellt/cop21

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Lasse

  Lämna inte detta tillfälle obevakat.
  Anmäl nån med spetsig penna som kan ställa relevanta frågor till panelen.
  Klimatsans är väl en digital plattform som bör vara representerat.
  Ps Ta med en psykolog för det är mycket om känslor i programmet!

 2. L

  ”Klimatfrågan är vår tids största utmaning”, ja åtminstone verkar den skymma otaliga verkliga utmaningar och det är ju ett problem i sig…

 3. deep

  OT:
  Jag fick nyligen detta i mailen.

  Klimatlobbyn hymlar inte med att de är lobbyister längre
  De verkar ha gått om pengar…

  ”Westander söker klimatlobbyister”

  Westander söker klimatlobbyister

  Vill du jobba på en pr-byrå där vi tror på öppenhet och bara tar uppdrag som vi själva sympatiserar med? Westander söker just nu pr-konsulter med inriktning mot klimat, energi och hållbarhet, som ska hjälpa våra uppdragsgivare att skapa publicitet, opinionsbilda och påverka politiska beslut.

  Gemensamt för oss som jobbar på Westander är att vi vill bidra till en positiv samhällsutveckling. Vi vill vara pr-branschens bästa arbetsplats, inte minst för högpresterande småbarnsföräldrar.

  Vad erbjuder vi?

  En plattform. Vi ser företaget som en stabil plattform för samhällsengagerade personer som själva vill åstadkomma något med sina arbetsinsatser.

  Intressanta uppdrag. På vår hemsida beskriver vi de pågående lobbyinguppdrag och långsiktiga publicitetsuppdrag vi har för olika företag och organisationer.

  Högt tempo utan övertid. Westanders filosofi är att man ska kunna ha ett roligt, ansvarsfullt och krävande arbete utan att behöva jobba övertid.

  Föräldrapolicy. Vår föräldrapolicy innehåller bland annat kompensation för förlorad inkomst och underlättar för småbarnsföräldrar att kombinera arbete och familjeliv.

  Vinstdelning. Vårt bonussystem innebär att en del av företagets vinst delas ut i form av en årsbonus – lika för alla anställda – som för 2014 var på 119 000 kronor för den som jobbat heltid.

  Lönemålet topp tre. Westander har som lönemål att vara topp tre i lönekostnader per anställd bland de stora pr-byråerna. Under 2014 hade vi de åttonde högsta lönekostnaderna per anställd bland pr-branschföreningen Precis drygt 30 medlemsföretag.

  Vem söker vi?

  Du är en drivande och välstrukturerad person, med flerårig praktisk erfarenhet från medierelationer eller lobbying. Som kundansvarig konsult ska du kunna ta fullt ansvar för varje beslut kring en kundrelation.

  Du har en mycket vass penna och ett brett kontaktnät. Dessutom bör du ha ett stort personligt engagemang och specialistkompetens inom något av områdena klimat, energi eller hållbarhet. Däremot behöver du inte ha erfarenhet från arbete inom pr-branschen eller annan konsultverksamhet.

  Vi eftersträvar mångfald i företaget, både för vår egen trivsels skull och för att kunna göra ett bättre jobb för våra uppdragsgivare. Partipolitisk mångfald och bredd i kunskap, erfarenhet och kompetens är särskilt viktiga för oss. Vi välkomnar både manliga och kvinnliga sökande, med olika ålder och etnisk bakgrund.

  Är du intresserad?

  Skicka din ansökan med cv till Pysse Westander, pysse@westander.se. Har du frågor, kontakta Jessica Henryson på 0703-41 55

 4. Lasse

  #3 Härligt skall författa en ansökan:
  -Skeptiker med liten tilltro till Mainstreem och media.
  -Lång erfarenhet av olika trender och nycker.
  -Funderar på min könstillhörighet så det går säkert att välja fritt.
  -SD sympatisör i viktiga frågor som energi och miljö samt bosättningsregler.
  -med denna bakgrund så blir väl er breda bakgrund breddad?
  Nämnde jag ursprung? Söder om söder!
  Förresten- ingår parkering och firmabil?

 5. John Silver

  Det enda jag la märke till i ovanstående var dagisnamnen på de som jag ska kontakta: Tinni och Pysse.

 6. Lennart Bengtsson

  Jag tror att kommentarer är överflödiga men jag är knappast förvånad. Jag undrar bara var finns alla tänkande individer idag? De kan ju knappast försvunnit.

 7. Sören G

  Är Norsk TV öppnare för olika åsikter? Marc Morano, who runs our Climate Depot appeared on Norwegian TV with a cardboard Pope Francis which he told that ”‘the Pope should tip his hat to the oil and coal-based energy that has liberated humanity”

 8. Peter F

  Lennart B

  Vi som växte upp på 40 – 70-talen fick uppleva en gigantisk teknik- och välståndsökning. I skolan fick vi lära oss ifrågasätta. Katederskolan formade oss via kunniga ämneslärare. Man tog hand om de fåtal elever som inte klarade detta genom att sätta dem praktisk yrkesutbildning. Vi blev av skolan tänkande individer. Min systerson har idag inte ens ett schema när han kommer till skolan. Läraren har inte behörighet i de ämnen hen undervisar honom i. Kritiskt tänkande finns inte på schemat. Vår kritiskt tänkande generation är ett utdöende släkte. Tyvärr har klimatviruset spridit sig upp även till oss pensionärer.

 9. Lasse

  Just nu i P1 : Jan Eliasson om FNs 17 nya mål.
  En ny världsordning skapas. Hållbarhet är mottot.
  ”Även om alarmen är(skulle vara) överdrivna så innebär målen att världen blir hälsosammare”
  Ändamålen helgar medlen.

 10. Ingemar B

  Lasse #9
  Jag går in här ibland för att förhoppningsvis hitta nån sans och balans…
  Du är tydligen ganska sansad när du tycker att ”ändamålet” (hållbarhet) är bra!

 11. Ingemar B

  ”högeligen pinsamt för detta lärosäte”… Ojojoj… Lyckliga ni som är så sekteristiskt trosvissa och trygga i er SANNING! Den sanslösa snabba globala utveckling vad gäller utnyttjandet av jorden vi sett bara på de sista 100 åren, måste rimligtvis mana till eftertanke. INGEN kan vara säker på vad konsekvenserna blir i framtiden!

 12. IngemarB

  Joddå! Alarmisterna är helt säkra. Om inte folk dansar efter deras pipa, och lämnar ifrån sig både friheter, rättigheter och ffa en massa resurser till just dem …

  .. då minsann går det åt fanders. Ja det gör det förståss oavsett. Men de vill i alla fall vara försörjda då, och att andra har det jobbigt …

  Alarmisterna skyr inga medel, tvärtom, de älskar dem (men då andras medel) förstås ..

 13. Sören G

  #11 Ska man alltså förslösa massor med resurser på åtgärder mot inbillade hot?

 14. Ingemar B

  #11 Sören G
  ”inbillade hot”… Och det VET du?

 15. Ingemar B

  #13 Sören G
  ”inbillade hot”… Och det VET du?

 16. ces

  Ansvarig för programmet är Tinni Ernsjöö Rappe ( redaktör för samtalsprogrammet ”Runda bordet” i TV där Rockström med vänner fick propagera fritt på bästa sändningstid).

 17. Ingemar B

  Jonas N #12
  Ditt och andras resonemang här, är väldigt typiska för en konspirationsteoretiker!

 18. Guy

  #13 Sören G

  Inbillade hot— hoten är nog riktiga men det som hotas om har ingen vetenskaplig grund. 😉

 19. John Silver

  ”Väckelsemöten på KTH”

  Inget att gnälla om, helt följdriktigt.
  Klimatscammen har ju offenligt förklarats som en religion av påven himself.
  KTH byter namn till Katolska Trons Hem.

 20. LBt

  Vi gamlingar har nog alltid haft svårt att ta till oss den nya världen, den har helt enkelt alltid blivit för stor för oss. Den skola vi mötte för 50-60-70 år sen hade andra förutsättningar att utgå från, vi skall nog inte ge den utrymme i dagens värld.

  Det var inte bättre förr, det var annorlunda och en mycket mindre värld. Redan när jag var 40-50 insåg jag att framtiden tillhörde dem som var hälften så gamla eller yngre och att det var bra.

  De yngre generationerna inser att vi måste eftersträva en hållbar utveckling och i detta ingår utsläppsbegränsningar och det är bra, de förstår.

 21. Sören G

  #14 #18
  Vad är det som hotar? Temperaturen har inte stigit på över 18 år. Havsytan stiger inte mer än den har gjort de senaste 150 åren. Stormar och andra extrema väder har inte blivit fler, snarare färre. Isbjörnarna mår bra; isen i Arktis minskar inte utan varierar beroende på återkommande inflöde av varmare vatten genom Berings sund.
  Att säga att vi ska sluta med fossila bränslen p.g.a av koldioxidutsläppen är lika dumt som om vi skulle tvingas bygga hus i Sverige som tål en jordbävning på 9 på richterskalan.

 22. Ingemar B

  Finns det en ”Alarmist-konspiration” innefattande forskare, politiker och (gammel)media, för att lura oss vanliga stackare?
  Yttranden som typ #12, är ju i alla fall väldigt typiska för klimat-bloggar som denna:
  ”Om inte folk dansar efter deras pipa, och lämnar ifrån sig både friheter, rättigheter och ffa en massa resurser till just dem ….. då minsann går det åt fanders.”….

 23. Ingvar i Las Plmas

  Ingemar B
  Om du skulle ta och göra lite egna efterforskningar istället för att gnälla på vad som skrivs här.
  Då skall du se att det inte är konspirationer, dvs dolda agendor, utan allt är klart och tydligt uttalat.

  – Kapitalismen skall ersättas med centralstyrning från FN (Figueres)
  – Klimathotet är bara ett verktyg för att nå målet.
  – Manipulerande av fakta är accepterat, Ändamålet helgar medlen (Manipulerade temperaturdata)
  – Många av de som har makten i klimatalarmismen är malthusianer.
  – Läs vad ”Club of Rome” skriver.
  – Läs vad Obamas vetenskapliga ”tsar” skriver.
  – Läs vad Jacob Nordangård mödosamt forskat fram

  Kom sedan igen med väl underbyggda argument

 24. L

  #22, det är ingen klassisk konspiration, men givetvis finns det en samling individer, organisationer och företag som har mycket att vinna på att driva en alarmist-agenda. Karriärer, bidrag, business och subventioner baserade på att ingen rycker undan mattan för dom.

 25. Ingemar Nordin

  Ingvar #23,

  En del bara vill bli lurade. Det kan kännas tryggt med en FN-regering som styr, tar hand om allt och lägger deras liv tillrätta. Att det bygger på en lögn spelar inte så stor roll – så länge det inte drabbar dem själva.

 26. Ingemar B

  Tack för #23 #24 #25 !
  Nu förstår jag mer

 27. LBt

  Ja det känns bra att det finns en världsomspännande organisation som försöker hantera fattigdom, svält, missförhållanden, konflikter, klimat, sjukdomar osv. Riktigt bra, de har ju redan uppnått mycket. En för mänskligheten hållbara utveckling helt enkelt.

  Som ju vanligtvis häcklas här. Talande.

 28. #17, Jo, det är alarmisterna som VET att där finns ett mycket specifikt hot som kräver att ’medicinmännen genomför allehanda konstiga regndanser’ som inte ens i deras egen teori har någon verkan.

  Men du kände säkert inte till det heller.

  #26, jag tror inte att ’förstår’ är rätt term.

  #27, Jo, det är många som önskar att en sådan organisation skall kunna administrera fram alla möjlig goda saker, tom att styra vädret om flera 100 år.

  En organisation som tex ger Saudiarabien ordförandeskapet i rådet för mänskliga rättigheter, att ha överinseende över hur länderna sköter detta. Ett Saudiarabien där man såtr i begrepp att i en hemlig rättegång döma en ung regimkritiker till halshuggning och efterföljande korsfästning!

  Men det görs säkert också bara för ’godhetens’ skull, som ju så många drömer om …

 29. LBt

  Jonas N,
  bristerna vill jag inte förneka.

 30. pekke

  Ingermar B #11
  ”högeligen pinsamt för detta lärosäte”… Ojojoj… Lyckliga ni som är så sekteristiskt trosvissa och trygga i er SANNING! Den sanslösa snabba globala utveckling vad gäller utnyttjandet av jorden vi sett bara på de sista 100 åren, måste rimligtvis mana till eftertanke. INGEN kan vara säker på vad konsekvenserna blir i framtiden

  Hur har du lyckats läsa på denna blogg och skriva ovanstående text utan att använda resurser !?

  Var är din dator, ipad, padda eller mobil tillverkad och vilka resurser har det kostat !?

  Ett facebook-servi-center drar lika mycket el som en pappers/massa-fabrik på 600 000 – 700 000 årston !!

 31. Ingemar Nordin

  LBt #27,

  ”Som ju vanligtvis häcklas här. Talande.”

  Att ambitionen med en världsregering ogillas av många här kanske beror på att många är historiskt kunniga i vad sådana världshärskarambitioner har lett till förr.

 32. pekke

  Ett facebook-servi-cente
  Edit: Ett facebook-server-center.

 33. Ingemar Nordin

  Jag passar på att delge er ett av dagens trosvissa mejl från propagandaorganisationerna:

  ”“Climate change denies people and communities the ability to overcome poverty. If we don’t urgently and adequately confront climate change, we cannot end poverty. Ending extreme poverty starts with addressing climate change, as a key pillar of our moral imperative,” the General Secretary of ACT alliance, John Nduna has said.”
  ”“Extreme weather events linked to climate change are increasing and will undoubtedly cause more disasters, which in turn lead to impoverishment and undermine poverty reduction,” said Nduna.”
  ”“Poverty eradication and sustainability are the hallmark of climate justice. If it does not rain in sub-Saharan Africa, people cannot grow their food and sustain their lives and livelihoods. When it floods in Asia, communities lose their human rights and basic needs. When sea level rises in the Pacific, people lose their land and territories,” said Nduna.”

  ACT Alliance is and international humanitarian and development network comprising 145 organisations working in 140 countries. ACT is behind the “Act now for Climate Justice” global campaign

  Denna de godas förening kanske skulle börja med att ta reda på fakta.

 34. L

  #33, ja det gränsar till ren humor att läsa deras slutsatser. Tror dom verkligen att man kan styra vädret som att trycka på en knapp?

 35. LBt

  Ingemar N,
  kan du närmare precisera vad du åsyftar beträffande

  ”många är historiskt kunniga i vad sådana världshärskarambitioner har lett till förr.”

  jag är idel öra.

 36. Ingvar i Las Palmas

  #26 Ingemar B
  Ingenting går upp mot att göra egna efterforskningar och ta in argument både för och emot.
  Jag har samlat på mig många länkar till intressanta siter och även en hel dokumentation även om jag slutade med dokumentaionsuppsamlandet för ett antal år sedan. (2008 – 2011)

  http://www.maieutic.com

 37. Ingemar Nordin

  LBt #35,

  Var skall jag börja? Djingis Kahn? Napoleon? Eller räcker det med 1900-talets två stora totalitära ideologier?

  Kanske enklare om du skaffar en lärobok i historia 🙂

 38. pekke

  Jag är så himla trött på de som säger att de skall fixa klimathotet med ditt å datt !

  Jag vill se ekonomiska kalkyler som är verklighetsbaserade mot verkligheten i energifrågan,

  Ingermar B, fixa fram nåt sådant så kanske jag skall ta dig på allvar !!

  Eller är din åsikt en religion !?

 39. Gaup

  Hoppas att när den dagen kommer som nu verkar oundviklig, att det finns några kvar som har sett igenom dessa skuggspel ..
  Och har modet att slåss för sej och sin släkts fortlevnad..
  Jag har då ingen lust att leva under en grön röd diktatur ..
  Ska möta mina fiender med havet i ryggen..
  Sjungande mina fäders lov….

 40. LBt

  Ingemar N,
  du missade IS och du jämför

  ”.. en världsomspännande organisation som försöker hantera fattigdom, svält, missförhållanden, konflikter, klimat, sjukdomar osv…..”

  med
  Djingis Kahn, Napoleon och 1900-talets två stora totalitära ideologier.

  Det finns ingen anledning att närmare kommentera denna din värdering som du tydliggör den står där i svart på vitt och kommer så att förbli.

 41. Thomas P

  LBt #40 Ha sen i åtanke hur upprörd Ingemar blir så fort någon vågar säga ”förnekare”.

 42. Ingemar B

  pekke #38
  Hur skulle min åsikt vara en ”religion” när jag på hävdar OSÄKERHETEN ock RISKEN i klimatfrågan?

  Det är väl istället tvärsäkerhet och trosvisshet (attityder som genomsyrar denna blogg), som snarare karaktäriserar religion?