Stiltje i dag på KU – och annorstädes

noaa

Ja, kanske det tar sig med diskussionerna under dagen. Kanske ytterligare ett tema kan hjälpa – även om Per Welander ju tog upp samma område för någon dryg vecka sedan.  Klippet ovan är från denna källa – som i sin tur citerar något mer gömd information på NOAA’s webbsida.

Jaha – Rockström, Bjerström och alla andra mediala klimatexperter?

(Nej, ”Sandy” var bara av Kategori 2-styrka när den drog in över New York-området samtidigt som andra väder-relaterade faktorer medverkade till följderna).

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Lasse

  Tack Peter.
  Stiltje vet jag inte om det är här heller.
  Vi är dock lite sena av oss och håller på med andra trådar med respekt för att inte hamna utanför det ämne som du tar upp.
  Det här med strålning hamnar utanför den aktiva kompetensen hos mig. Där får man förlita sig på vad expertisen säger. Jag nöjer mig med att räkna soltimmar och försöka förstå varför 20% fler skall få passera utan att SMHI uppmärksammar det mer! Hade det varit CO2 så!!

 2. Ingemar Nordin

  Vänta bara Peter. Snart kommer all den omätbara värme som lagrats på oceanens botten att komma upp till ytan. Och då får vi en accelererande global uppvärmning och massor med orkaner, översvämningar, torkor, skyfall, värmeböljor och köldperioder. We’re all gonna die!!! 🙂

 3. Lasse

  #2 Vad kämpar vi för?
  https://www.youtube.com/watch?v=xZisUr1jlNs

 4. Lasse

  Fredagsmys:
  Fifflare är vi utsatta för allesammans!
  http://wattsupwiththat.com/2015/09/25/friday-funny-fiddle-me-this/

 5. Lennart Bengtsson

  Det ironiska här är att de flesta klimatmodeller idag faktiskt visar en reduktion av antalet tropiska orkaner i ett varmare klimat och vi vet också varför. Emellertid, uppvärmningen är hittills för ringa för att detta skall kunna påvisas som statistiskt signifikant. För att detta skall bli möjligt behöver vi vänta minst 50 år.
  Klimataktivisterna har dock lämnat vetenskapen bakom sig och föredrar att spinna nya spännande ”narratives”. Tankarna går numera till pestårens flagellanter- skrikande – slutet är nära – stormarna gör slut på oss.
  Det är förvisso något speciellt med den fullständiga galenskapen.