UAH Aug 2016

UAH aug 2016

 

Av någon anledning får jag inte upp den vanliga grafen på Roy Spencers blogg så ni får hålla till godo med ovanstående. Den är ju intressant i sig eftersom den visar att chansen att 2016 blir varmare än 1998, enligt satellitmätningarna, är ganska stor. Det blir en kapplöpning in i det sista.

Augusti gick upp till + 0,44 (från juli + 0,39).

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Slabadang

  Oj oj oj oj !
  Ring brandkåren ! 🙂 🙂 🙂

  0,02 C på 18 år oj oj oj hur ska det gå ??? 🙂 🙂 🙂

  På hundra år kan det ju bli hela 0,1 C varmare … oj oj oj oj oj !

  Djävla planet man bosatt sig som snurrar runt en sol med en helvetes massa vatten och moln … inte fan går det ens att beställa det väder man vill ha.
  Å kolla på världstemperaturen … jamenar va faaaan måste den hålla på och jucka med hundradelsförändringar hela tiiiiiden ? Jag tycker som klimathotrna att vi skall lagstifta vilket väder vi vill ha … det borde fasen vara en grundlagsskyddad rättighet.

 2. Slabadang

  Fores thinktanken för planlösa hjärnsläpp!

  http://www.dagensopinion.se/fores-chef-sl%C3%A5ss-med-11-andra-om-partisekreterarejobbet-mp

  Gör de nån typ av IQ-test på de som jobbar där? Ju lägre ranking ju bättre chans till anställning?

 3. Slabadang

  Å idag har Fores ”tänkt till” IGEN !!

  ”Sverige behöver lära sig mer av Skåne” mohahaha mohahahah!

  http://www.expressen.se/kvallsposten/debatt-kvp/sverige-behover-lara-sig-mer-av-skane/

 4. Sören G

  Så gott som varje dag får vi höra på nyheterna att det kommer att bli varmare i framtiden och att det kommer att bli problem. I dag handlade det om att kranvattnet har mycket bakterier men det är inget ovanligt i slutet av sommaren, men i framtiden kommer det att o.s.v. – Ja, dessa trosvissa reportrar och intervjuobjekt.

 5. Guy

  Slabadang # 1

  ” inte fan går det ens att beställa det väder man vill ha.” Så sant, så sant.

  Jag har roat mej det här året med att följa den dagliga blaskans publicerade väderprognos. Det är Foreca som står för gissningarna. Blaskan ger dagens väder plus fyra dagar framåt. Hittills har dom en gång lyckats spå rätt dagens plus tre dagar, men i flesta fall klarar dom inte av ens morgondagens väder.

  Vädret har varit mycket varierande i år med lågtryck som verkar ha haft en aning annan rutt än tidigare, så kanske deras datorer inte har hunnit med. Själv får dom ju inte tänka.

  Konstigt att det finns sådana på bloggen som påstår att dom kan prognosticera väder i tre veckor men inte mer??? Den dan’ vill jag se.

 6. Håkan Bergman

  Sören G. #4
  Jag undrar om inte vattenkvaliteten sommartid beror på minskad förbrukning. Vi har generellt sett minskat förbrukningen överlag, lägg sen till att många reser bort under semestern så får vi vatten som stått länge i gamla ledningar. Det här varierar så klart från område till område, men åtminstone här där jag bor är vi bara några halta och lytta pensionärer kvar under sommaren. I Tyskland har det gått så långt så att man får spola ur avloppsledningarna eftersom vattenförbrukningen gått ner, det är dock samma mängd skit som avloppet ska ta hand om, kanske t.o.m. mer om man envisas med att äta vegetariskt.

 7. Håkan Bergman

  Guy #5
  Foreca är finskt, yr.no är norskt, gissa vilka som har bäst koll på Atlanten och just Atlanten bestämmer väl vårt väder i nio fall av tio.

 8. Guy

  Håkan # 7
  yr.no kollar jag nästan alla dagar. på vårvintern stämde dom bra men nu på sommaren har pålitligheten varit sämre. Gäller Finland Helsingfors 🙂

 9. Håkan Bergman

  Guy #8
  Jo det kan nog stämma att yr.no ramlar ner till Forecas och SMHIs nivåer på sommaren. Säkert också lite mer märkbart på andra sidan diket, bor själv på Södertörn. Får vi ett stadigt högtryck över Östersjön blir väl Atlanten mindre bestämmande kan jag tänka mig, men slår det väl över till ruskväder vinner yr.no.
  Nå, jag säger som jämtgubben: Je tych om styggväre, för slåre om så blire fint.

 10. Guy

  Håkan # 9
  Högtrycket uteblev i år. Brukar komma ett eller två från ryssland, f.ö. det enda bra som kommer därifrån.

 11. Rider

  Lite OT, men länk till Ben Carsons fantastiska tal om politiskt korrekthet, vikten av utbildning m.m.
  https://www.youtube.com/watch?v=ehqE3gKIpA4

 12. Lasse

  Ingen som reagerar?
  Aldrig förr har globala temperaturen sjunkit så snabbt-0,4 grader på 6 månader!
  Om det fortsätter i denna takten lär vi få frysa om ett par år.

  Alarmen bör ljuda!
  Nån som minns aprilvärmen på Grönland och rubrikerna det gav?
  Nu har smältsäsongen avslutats och vad fick vi se-rekordsnabb avsmältning!
  Visserligen slutade täcket på ett överskott som nära nog var normalt-men det var från en hög nivå!
  Nu är det ca 250 mm accumulerat som kan visas som smältande glaciärer för katastrofturister.
  http://www.dmi.dk/groenland/maalinger/indlandsisens-massebalance/

  Fö är DMI bäst på sydsvenskt väder!

 13. Håkan Bergman

  Guy #10
  Kom på att jag nog slutat kolla dom övergripande väderkartorna, för mig räcker det att gå ut på balkongen på morgonen och kolla, har vi soligt och fint då lär det fortsätta så. Södertörn är lite fantastiskt där, hinner sydosten komma igång så trycker den bort allt elände som kommer från sydväst, undrar när meteorologerna ska komma på det? Men annars så har jag faktiskt inte nåt emot lite styggvär, gillar att knata runt och fota sånt, det blir mjukare ljus och lite mera liv så.