Om ni av någon anledning vill veta hur olika livsmedel påverkar vårt koldioxidavtryck så rekommenderar jag ett besök hos Kostdoktorn. På denna blogg får man bl.a. lära sig att det är tomaten, inte biffen, som är den värsta koldioxidboven. I varje fall om man äter svenskt kött och importerad och/eller växthusodlad tomat. Dessutom får vi reda på att det är slut med ungarnas bananer. Bananerna är nämligen riktiga miljöbovar (Kostdoktorn blandar tyvärr på sedvanligt sätt ihop klimat och miljö). Matbutikernas “vi bjuder barnen på en banan”-kampanj är alltså att direkt uppmuntra till brott mot mänskligheten.
Vill ni veta ännu mer så har Livsmedelsverket med hjälp av våra skattepengar tagit fram miljöanpassade kostråd, en rapport där vi bl.a. får reda på olika livsmedels klimatpåverkan.
Ni kan ladda ner den här.2008_miljoanpassade-kostrad-pdf-version3_081208
Finns det för många byråkrater i detta land?
Går solen ner i väster?