Till våra kommentatorer och läsare

Bland de allmänna reglerna https://www.klimatupplysningen.se/anvisningar-for-kommentarer/ finns tyvärr inte i dagsläget en självklarhet med

 • – uppge inte en falsk eller icke-existerande eMail-adress när Du kommenterar! Det motiverar i sig direkt en utestängning från vidare kommenterande!

Under åren har vi hittat flera sådana – en del avsiktliga och andra som hängt med av förbiseende – kanske de var reella en gång i tiden.
Vi måste kunna få kontakt med våra kommentatorer, för att ”off line” ge synpunkter på vad man skriver och hur man agerar – och det är en anständighetsfråga att inte uppträda med falska kort.
Nu senast i går upptäckte vi en sådan person – dels med återkommande ganska grava avsteg från våra kommenteringsregler för bloggen och dels med icke-existerande mail.
Kan vi inte komma i kontakt för en varning måste nästa steg automatiskt bli avstängning.
97%  sköter sig dock enligt våra studier i ämnet 😉

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. PT

  Kanske fel tråd att kommentera den nya layouten på sidan, men med det långa radavståndet i texten som blir dubbelt så långt när man går till nytt stycke tappar man helt överblicken och får scrolla och scrolla. Jag tycket att sidan varit jätteintressant och följt den under flera år, men börjar nu tröttna på grund av att den blivit så svårläst och oöversiktlig. Jag har betalt in min avgift för året så jag kommer väl att gå in då och då för att läsa, men tyvärr har intresset svalnat betydligt p.g av den nya layouten. Det är synd då jag stöttar budskapet med 100 %, men layouten gör sidan alltför svårläst och jobbig. 

 2. PA

  OT
  Längst upp på sidan läser jag just nu en annons från Greenpeace, där man tigger pengar för att stoppa växthuseffekten!
  Känns lite surrealistiskt, diplomatiskt uttryckt!
  Tacksam för en uttömmande förklaring.
  PA
   
   

 3. ThomasJ

  Bra & viktigt inlägg Peter! Där finns en raddans mängd ’trolls’ i cybervärlden som, inte oväntat till del stöds av XYZ-aister för just sina ’trollerier’, t.ex. sign ’Dana’ [Nucitelli] och dennes BS-produktion.
   
  ’Folk’ med falska/fejkade ip-/e-mailadresser ska självklart bannas per promptum!
   
  Mvh/TJ 

 4. Gunnar Strandell

  Peter och ni andra tappra övervakare!
  Jag ber om ursäkt för alla de gånger jag stavat mitt namn eller min e-postadress fel.
   
  Apropå fel, trodde jag i morse att jag hamnat fel, när det första jag såg var en uppmaning från Greenpeace om att logga in och protestera mot Statoil.
   
  Vilket oljebolag är det som betalar er och får er att ta till sådana grepp? 😀
   
  Layouten på dator ger väldigt mycket vit yta, men fungerar utmärkt i min smartphone. Men jag kan inte skriva någon kommentar i telefonen för att kommentarsfältet vägrar öppna sig. Det verkar som om lösningarna finns där men något håller dem tillbaka. Ni har väl inte anlitat någon f.d. klimatmodellerare för att göra jobbet? 😉  

 5. Sirapsodlaren

  I internetvärlden är det en självklarhet att aldrig använda sin riktiga mail-adress eller sitt namn på ett internetforum. Orsaken är att webbsidor ofta blir hackade och adresserna säljs till högstbjudande, sen får man spammail och attacker mot olika sidor där man nyttjar sin egna mailadress. Därför måste man ha en slaskadress som används för den här typen av verksamhet.
  Så efter detta avslöjande det här det sista ni läser av mig på detta forum med tanke på inlägget, och antagligen är det ingen som saknar mig heller :-), då mina kommentarer bara är allmänt tyckande och gnäll.
  Ytterligare ett avslöjande: Jag är inte heller sirapsodlare i verkligheten. Sirap är en raffinerad produkt som inte går att odla.

 6. Kevin Benn

  Jag håller med PT. Den nya layouten försämrar läsligheten och överblicken. Utan numreringen tappar man tråden i konversationen; det stora glesa typsnittet gör att inläggen flyter ut i en grå oändlighet. Insändarnamnen utan fetstil förlorar tyngd och markörvärde. Det är en dialog och debatt som ska gestaltas här på bästa sätt!
  Alltså: bort med ”Klimatupplysningen” och tillbaka till den gamla layouten, tack!
   

 7. Ulf L

  Jag kommer att sakna dina alster, sirapsodlaren.

 8. Pelle L

  Sirapsodlaren 2013/05/24 kl. 22:49   Sirapsodlaren, jag kommer att sakna dig!  Och jag tycker att ditt nick är genialiskt.  Många vet naturligtvis inte att det är ironiskt, med syftning till Monica Gunnes uselt översatta artikel i Aftonbladet,http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/monicagunne/article16107903.abdär hon skrev om Kornodlare, sirapsodlare och ostron­odlare 😀 

 9. Pelle L

  Länken skall vara
   
   
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/monicagunne/article16107903.ab
   
   
  och inget annat.
  All styckeformatering försvinner i den nya bloggen 🙁

 10. Börje S.

  Hörru sirapskrängaren. Kan du inte skaffa specialtillstånd att skriva under falsk flagg genom lite mailväxling med SI? Jag tycker det vore synd om vi går miste om dina reflektioner.
   
  Jag håller med PT om den nya layouten. Den förra var enkel och ren på ett självklart vis. Läsa huvudbudskapet rakt av, citat från tråden tar mig in i diskussionen med ett klick om jag blev intresserad, de andra klimatskeptiska bloggarna alldeles under. Mycket bekvämt, nästan genialt när jag tänker på`t.
   
  Nu tar jag inte så illa vid mig som PT, ty mitt beroende av TCS är så stort att jag gladeligen skulle ta mig över vilket hinder som helst bara för att få stilla TCS-behovet.
   
  Är det sant att TCS får pröjs för varje klick på annonserna? Lönar det sig, som Perfekt pepåkade, för TCS om jag klickar 10-20 ggr om dan på greenpeacarnas larviga annonser?

 11. Börje S.

  Pelle L
   
  Hahaha!
   
  Klimatexperterna på Aftonblaskan har genom sina flitiga klimatstudier kommit fram till att sirap odlas precis som vete, havre, råg, korn, morötter, sallad och va va de mer för något…jo hampa! Och nu är sirapsodlingen hotad på grund av klimatförändringar, vilket djupt förskräcker klimat och växtlighetsexperten Monica Gunne!  
   
  Med tanke på sådana pärlor är det nästan synd att jag slutade köpa aftonblaskor för minst 100 år sedan.

 12. pekke

  Håller med ovanstående kommentarer !
   
  Plus att lägger man in en länk till nån kommentar så blir resten av ens egna kommentar en stor gröt utan mellanslag och radbrytning.
  Fungerade bättre när kommentarerna var numrerade.
   
  Sirapsodlaren:  Va !   Trodde att sirap växte på träna precis som ” gröna pengar ” gör enligt vissa !
  😉
   

 13. Kommer också att sakna Sirapsodlaren och hoppas det kan ges dispens för S.

 14. Kalle

  Hmm, å ena sidan, och å andra sidan. 
  Censuren måste få ha sin gång? Det gäller bara att se till att avarterna försvinner.
  Men å ena sidan betyder en e-mejl adress just ingenting. Den tar någon sekund att skapa en ny. Den som missköter sig är på banan igen efter några sekunder. Men bloggserverns block tar hänsyn även till IP och förmodligen även den förorenande browserns signatur. Så just mejladressen har faktiskt mindre betydelse i sammanhanget. Har man väl biivit bannad är man det för gott, tills man byter dator och IP-adress, eller bloggägaren förbarmar sig över irritationsmomentet.
  Att få kontakt med ett skräpkontomail, som många har verkar faktiskt lite efterblivet. Jag kollar mitt kanske en gång i månaden. Och då markerar jag allt och slänger det.
  Men om ni vill gå den vägen så…

 15. pekke

   
  Tyvärr verkar det som att SI:s uppdatering av webbsidan är graden ” skitet i det blåa skåpet ”t !!
   
  Och jag vidhåller det, uppdateringen av TCS/SI skapar bara problem för oss som kommenterar andra kommentarer 
   
  Det fungerar icke !

 16. pekke

  The Climate Scam !
   
  Behåll det varumärket i eran logo  !
   
  Det är det mest kända och fruktade skeptiska bloggalternavitivet som finns i Sverige !!
   
  SI , Stockholmsiniti, orka inte stava längre, klimatupplysning !?
   
  TCS är gräddan här i Sverige av klimathotskeptiker !
   
   
  Se tiil att TCS lever både i anden och mening i det verkliga livet och inte i modeller som inte fungerar i verklighete
   
   

 17. Olaus

  Jag förstår inte klagomålen på lay-outen.
  Rimliga förklaringar har lämnats flera gånger, varför det ser ut som det gör.
  Syftet är att möjliggöra läsning i smartphones och andra burna sambandsmedel.
  Numreringen har tagits bort för att underlätta införandet av inlägg som tillfälligt fastnat i spamfilter.
  Slutprodukten är alltså resultatet av en kompromiss vi bör kunna leva med tills en ny översyn blir aktuell.

 18. CecilB

  Jag ber om ursäkt för alla de gånger jag stavat mitt namn eller min e-postadress fel.
   
  Den var bra. Jag och många med mig på fikapauser tycker att det är lätt att dra en vals eftersom det är ändå bara på nätet. Men om man vill ha ett fritt forum, respektera det är nog inte fel..

 19. Ingemar Nordin

  Mailadressens främsta funktion är att moderatorn skall kunna komma i kontakt med den som kommenterar.

 20. Peter Stilbs

  Sirapsodlaren2013/05/24 kl. 22:49

  Tråkigt att Du vill lämna oss – vi har uppskattat Dina kommentarer – men detta Du skriver om stulna emailadresser är nog ”föråldrat”. Dagens emailsystem är mycket väl filtrerande av skräppost i massutskick – annat var det för 10-20 år sedan.

 21. Hej Peter
  Skulle vilja ha lite svartare text hos er som ex NoTricksZone. Jämför! Det blir lättare att läsa.
  RS

 22. Karl-Oskar

  Hej Sirapsodlaren,
  Jag tycker du skall hänga kvar uppenbarligen fungerar din slaskadress och sirap är ju jättegott till vofflor:-)
  Upptäckte att rättstavningen också fungerar nu så det blir nog bra det här.   

 23. Inge

  När man läser från mobiltelefon är det lite jobbigt att se det som listas i högerkanten (senaste kommentarer m.m.) för att hitta den vägen. Man går då till den fyrkantiga rutan ”Meny” högst uppe och klickar på den, går sen ner i gardinen till nedersta rubriken ”Länkar”. och då kommer man dit efter uppdateringen. Det behövde man inte förut.

 24. Sirapsodlaren

  Tack alla för uppmuntran. Men jag respekterar reglerna och kommer fortsätta läsa bloggen varje dag, och om jag inte kan hålla fingrarna borta från tangentbordet en dag så slänger jag in min egna vanliga mail.
  Upprinnelsen till att jag blivit försiktig med mailadresser är orden ”Har du lärt dig ryska” från en kompis, då hade ett chat-konto blivit kapat, sannolikt pga av ett hack av en datorspelserver som jag naturligtvis hade samma mail och lösen på.
  Så inget ont om TCS alltså, den är en av de mest intressanta sidorna på nätet.

 25. pekke

  Sirapsodlaren.
  Skaffa en giltig mailadress som du använder som slasktratt så slipper du att du att använda din egen mail på olika forum.
   
  Jag har åtminstone 3 olika mailadresser, finns nog fler som jag inte längre använder, har en som jag använder mot släkt, bekanta och myndigheter och en som jag har på olika forum plus div. annat bl.a. här plus en som jag är tvungen att ha på androidfånen.
   
  Min tidigare kritik mot uppdateringen av SI-sidan vidhåller jag, speciellt när det gäller hur kommentarer och kommentarsrutan fungerar, layouten för övrigt för sidan är helt okej men har inte testat den i fånen eller läsplattan ( android ).
   
   
   
   
   

 26. Christopher E

  När nu den nya layouten hunnit testas ett tag märker jag att läser betydligt mindre än tidigare. Det är helt enkelt så svårläst med jätteteckensnittet som tar upp hela skärmen för några få meningar (jag läser och skriver oftast på läsplatta). Senast inkomna kommentarer är undanstoppade så att de kräver ett rejält scrollande för att finna. Det krävs ju också mycket scrollande generellt pga av den spretiga och för stora texten. Det är långsamt att behöva öppna alla inlägg för att läsa dem. I och med att man tvingas öppna kommentarerna får att läsa ett helt inlägg går det extra långsamt om dessa är många.
   
  Att texten måste vara stor för att gå att läsa på telefon/läsplatta är inget giltigt argument. Ett bra webgränssnitt anpassar sig till olika läsare, och det finns ingen anledning till att de med vettiga skärmstorlekar ska behöva ha jättebokstäver.
   
  Att läsa kommentarer är jobbigt då kommentatorns alias är otydligt och liknar i stilen det namn som kommentatorn vänder sig till. Jag har läst flera poster och trott att de är skrivna av den de vänder sig till. Frånvaron av numrering gör diskussionerna svåra att följa, och själv orkar jag inte klippa och klistra referenser för varje kort kommentar. Att söka sig långt tillbaka till angivet datum och klockslag är betydligt klumpigare än ett nummer. Man har heller ingen aning om var man är i en lång tråd.
   
  Jag kommer inte att orka kommentera längre när gränssnittet blivit så radikalt försämrat. Som någon skrev här i en tidigare tråd så har även jag övergivit sidor som försämrat layouten för mycket. Det är synd, för mycket innehåll här är bra, och jag ska försöka läsa vidare, men ni kommer att tappa publik med denna dåliga layout, det är jag  övertygad om.
   
  Sirapsodlaren: Varför inte helt enkelt en fungerande slaskadress? Det använder jag och reserverar min riktiga adress till bekanta och pålitliga myndigheter.
   
  Till er som störs av reklamen och ändå vill läsa här: Se på lämpligt ad-block för er webläsare. De är ofta gratis. På Safari är reklamen helt försvunnen och utrymmet den upptog kollapsat, supersnyggt. På den jag fann för IE9 nu senast blir reklamens fält kvar som ett tomt utrymme. Inte lika bra, men bättre än reklam. Finns kanske bättre att finna.

 27. ThomasJ

  Christopher E 2013/05/26 kl. 01:20
   
  Håller 100% med dig i kritiken avseende den nya lay-outen och, inte minst, avsaknaden av numrering av kommentarerna – kan för 17 inte vara omöjligt att fixa till, oder?  😉
  Tror oxo att det blir färre som både läser och kommenterar – synd, riktigt synd! Vänder mig oxo emot att läsa reklam för Grönpi$$. Som tidigare sagts, tycker jag oxo att The Climate Scam är attans så mycket bättre och mer passande än ’det nya’ – ska la gå att kunna kombinera, oder wat? Hela cirkusen är ju för 17 en mega-scam, världshistoriens största vetenskapliga bedrägeri kan inte betecknas/benämnas annat än scam!
   
  Dessutom får jag fortsatt inga aviseringar per e-mail när nya inlägg publiceras, vilket tidigare påpekats. Que?
   
  Mvh/TJ

 28. Sören F

  Ja. If it ain’t broke don’t fix it. Men ok, om det gick att försöka likna förra åtminstone, om det nu måste vara nya plattformen. Behåll nya namnet för all del. Ändå, bara förslag.

 29. Peter Stilbs

  ThomasJ – numreringen är på väg. Vi har haft lite delade meningar. Jag installerade just Ad Block för Safari på Mac, och blev av med annonserna – bra.

 30. ThomasJ

  Peter Stilbs 2013/05/26 kl. 10:50
   
  Tack för svar, Peter! Bra att numreringen återkommer…  😀
   
  Kan du oxo fixa så att jag får e-post-aviseringar till nya inlägg…?  Pretty please,,,  😉
  Lite märkligt eg. då där kommer avisering till nya kommentarer såvitt jag skrivit nåt i tråden… hmmm?
   
  Mvh/TJ
   

 31. Peter Stilbs

  ThomasJ2013/05/26 kl. 11:11
  Ska påtala problemet med emailavisering. Har inte hört om det tidigare.
   
  /P