TCS fortsätter mot nya mål

Juni 2012
Stockholmsinitiativet har nu ägt The Climate Scam i drygt ett år och vi ser framtiden an med tillförsikt.
Under flera månader har besöksrekordet för månaden slagits. Även juni 2012 blev en bra månad på TCS. Bästa junimånad hittills. Även juli tycks gå mot ett rekord. Totalt har nu TCS haft över 7 200 000 besök med ca 2 000 000 besök i snitt per år, vilket innebär ca 166 000 besök per månad i snitt. Vi behåller också vår framskjutna placering på Bloggportalen. Det verkar inte finnas några miljöbloggar som kan konkurrera med TCS just nu. Alla andra är dvärgar jämfört med TCS.
Vi kan dock inte låta oss nöjas med detta. Vi har redan nu märkt ett ökat intresse från politiker för att få sina alster länkade till TCS, men vi behöver utvecklas ytterligare och få ännu fler läsare. Kanske behöver vi också förnya och utveckla layouten på webbplatsen. Ingemar arbetar just nu med att återskapa SI:s vetenskapssidor  och övriga föreningssidor för implementering på TCS, vilket innebär att SI:s verksamhet finns samlad på en webbplats.
Skribentgruppen har genomfört två skribentmöten under det gångna året, ett i september och ett i slutet av mars. Vi tycker att vi hållit fast vid den plan som lades upp för övertagandet under våren 2011 och systemet med skribenter och gästskribenter fungerar bra och utan gnissel. Vi är överens om det mesta och gruppen fungerar bra. Vi känner också att alla skribenter har värdefulla inslag och kompetenser att bidra med och vi hoppas att alla uthålligt kan fortsätta skribentverksamheten in i framtiden. Det vi i första hand är i behov av just nu är teknisk/layoutmässig kompetens för att på ett proffessionellt sätt kunna vidareutveckla, uppdatera, felsöka och vidmakthålla bloggen på ett bra sätt.
Vi har beslutat att någon gång under hösten åter genomföra en TCS-middag enligt känt koncept, sannolikt i Stockholm. Vi återkommer till det någon gång efter semestern.
Vi vill också passa på att tacka alla kommentatorer och läsare för det gångna året i Stockholmsinitiativets regi, för er medverkan och uppmuntran till oss som jobbar med TCS. Vi tackar också för er medverkan i att tonläget på bloggen nu också gör att fler läsare strömmar till och hoppas att alla hänger med ett år till och förhoppningsvis ännu mer.
Jag noterar att profetiorna, som var vanliga för ett par år sedan,  om att sommaren ska bli den varmaste och torraste på 150 år helt verkar ha upphört. Det är bra.
Ha en fortsatt trevlig sommar trots regnet!
 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. latoba

  Tack alla som styr och ställer med TCS!. Ni gör ett fantastiskt och absolut nödvändigt arbete: TCS behövs för att motverka MSM:s än så länge alltför ensidiga, snedvridna och ofta felaktiga skildring av klimatfrågorna.

 2. HenrikM

  Först och främst tack till alla på TCS. Jag tycker att den enkla layouten är perfekt. Jag är på den här bloggen för att läsa artiklar och kommentarer. Jag vill inte bli störd av massor av lull-lull som på WUWT. Dessutom är hemsidan normalt snabb att ladda upp i datorn. Behåll det enkla!

 3. Skogsmannen

  Instämmer med HenrikM!
  Enkelhet, överskådlighet och snabbt uppladdningsbara sidor är för mig det viktigaste. Estetiskt tilltalande sidor är nog viktigare för nytillkomna läsare, vilket är nog så viktigt.
  Men en sak som stör mig är att det inte går att söka på kommentarernas signatur. Att hitta tillbaka mer än några dagar tillbaka för att hitta en kommentar, som man i efterhand kom på innehöll en intressant länk, är väldigt tidsödande.

 4. Labbibia

  Även jag faller in i hyllningskören.
  Grattis TCS! Ni gör det mesta helt rätt, beviset är ju den ständigt uppåtgående besöksfrekvensen.
  Vad gäller layouten, även jag föredrar enkelhet och överskådlighet, vilket är nog så tilltalande, även estetiskt. TCS uppfyller redan dessa kriterier, ändra inget… 🙂
  Slutligen, precis som Skogsmannen påpekar, är det synd att det inte går att söka på kommentarernas signatur. Det kanske går att ordna till?

 5. Jan-Erik S.

  Bra och lättarbetad sida.
  Men…det skulle finnas möjlighet att redigera sina egna inlägg. 
  Ytterst penibelt då man vid tankefel lätt slinter med tangenterna och det kan bli helt uppåt väggarna.
  Annars så är TCM 100%
    

 6. Jan-Erik S.

  Mitt eget 5:
  Tankevurpa igen!
  Ska ju vara TCS. TCM är en reklamfri filmkanal.
  Som sagt…när man talar om trollen…   

 7. Joel

  Tyvärr är det fler som tar nya tag och fortsätter mot nya mål…
  ” Solenergi är framtidens energikälla enligt 82 procent av svenskarna. Därefter kommer vindkraft, vattenkraft och vågkraft. Det visar en undersökning som Novus har gjort på uppdrag av Fortum. Men omställningen till miljövänlig el går för långsamt anser sex av tio svenskar. ”
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sex-av-tio-vill-se-mer-miljovanlig-el_7345016.svd 
  ”Undersökningen genomfördes 14–19 juni i år bland 1000 personer över 18 år. Urvalet drogs slumpvis ur en webbpanel av 27000 aktiva medlemmar, vilket ska motsvara ett genomsnitt av Sveriges befolkning.”
  Undras om det verkligen kan bli ett genomsnitt på det viset? 

 8. Janne

  Med sidor av denna typ med många återkommande besökare blir det ofta att man blir van med hur det ser ut och förändringar, även till det bättre, brukar inte vara populärt. Äldre människor brukar tendera till att vara motsträviga just mot förändringar…
   
  Men några mindre förändringar skulle förbättra intrycket av framsidan, till exempel att varje artikel har en ”Läs mer…” eller ”Fortsättning…” länkning. Alltså att de första 2-3 styckena eller bara ingressen syns och sen får man klicka för att läsa resten. Det ger ett bättre intryck och en större överskådlighet. Nu får man ibland skrolla ner flera meter innan nästa artikel kommer.
   
  För att redigera sin egen artikel krävs det inloggningar eller någon form av cookies. Ett enklare sätt är att ha en förhandsvisning av sitt inlägg där man kan kontrolläsa. Det finns även stavningskontroll i en del av dessa programvaror. Den texthanterare som används här nu är en enkel variant och rätt begränsad.
   
  Jag skulle gärna se att sajten utvecklades med ett forum där besökare kan starta egna diskussioner. På en sajt som denna krävs det stark moderering och många moderatorer, i stort sett 24 timmars övervakning. Med ett forum kunde kommentarerna hamna där i stället och man får då också en omfattande sökfunktion. Men det står och faller med modereringen.
   
  Idag kommer många kommentarsinlägg in som inte har med ämnet att göra men det finns ingen annanstans att lägga det inlägget. Tyvärr missas den av många då man kanske inte har tid att läsa varje enskild kommentar. Ett forum skulle göra detta överskådligare.
   
  Sen skulle lite marknadsföring kanske inte skada heller, jag har en känsla av att det är en ganska begränsad krets som känner till denna sajt ändå. Dina siffror Johnny, är det unika besökare? Jag ser att Google Analytics används här och där borde du få ut bra statistik.

 9. Simon

  För att riktigt lyckas måste ni också byta namn på sida. ”The Climate Scam” låter lite ”omoget”, ”ovetenskapligt” och ”konspirationsteoretiskt”. Många får nog dåliga vibbar när dom ser vad sidan heter. Folk har duktigt med fördomar mot sådant som låter konspirationsteoretiskt och antar nog att sidan inte är vidare professionell. Jag har aldrig tyckt att titeln ”The Climate Scam” matchat nivån på innehållet. Så synd, och jag tror en sådan sak är viktigare än man tror, om man vill nå en bred publik….
  /Simon
   
   

 10. Bim

  Grattis! Alla Ni som håller igång TCS. Förstår att det är ett jättejobb.
  Mycket bra inlägg med en blandning av vetenskap och politiska åsikter. 
  Har man börjat följa TCS så är det svårt att sluta. Det kommer alltid inlägg med mycket lärorikt och  trovärdigt material i motsats till MSM.
  Design och layout är föredömligt enkel och tilltalande. Jag tror att även det redan nu bidrar till att TCS växer som den gör.
  Grattis även alla ni kommentatorer som fyller sidan med liv. Slabadang med sin fantastiska humor och formuleringsförmåga, Ann L-H med sin djupa naturkunskap, och alla ni andra som man tycker att man känner, efter som ni flitigt kommenterar.
  Jag glömmer inte heller Gunbo, Thomas och en del andra som har modet att sticka in huvudet i getingboet. Ni hjälper ju faktiskt till att hålla bollen i rullning och får oss att tänka till ibland och slipa våra argument. 😀
  Snälla, rota inte till sidan, den är snygg och lättjobbad, åtminstone för oss kommentatorer och övrig publik. 
   

 11. Frans

  Tack för en mycket bra blog och allt arbete som läggs ned.
  När det gäller enkäten som presenterades i Visby. Går det inte att samla in medel och i en reklamkampanj presentera några av resultaten i t.ex. DN och SVD?

 12. Johan M

  Jag har sett att vetenskapssidorna är på väg upp och det tycker jag är mycket bra. Det är mycket bra att kunna ha några fasta sidor att hänvisa till så att man inte hänvisar någon förvillad person direkt till forumet.
  Mindre förbättringar: numren på inläggen syns inte i den mobila versionen vilket ibland gör det svårt att följa replikskiften.
  Idé till marknadsföring: kom ni ihåg republikanska föreningens helsida i DN vid förra valet i USA – ”No we can’t”. Jag vet inte vad en helsida kostar men det kan vara en rätt stark signal till att det finns en alternativ syn på saken. Som det är idag tror jag en förkrossande del av befolkningen inte ens har reflekterat över att det kan vara på ett annat sätt.  (om ni inte kommer ihåg republikanska föreningens annons så var det kanske inte ett bar exempel 🙂

 13. John Silver

  ”teknisk/layoutmässig kompetens för att på ett proffessionellt sätt kunna vidareutveckla, uppdatera,”
  Illavarslande.
  Ändra inte ett vinnande lag. Se hur det gick för Stephen Goddard, han blev tvungen att gå tillbaka till ursprungs-siten som ser ungefär ut som den här.

 14. Lars

  ”Joel { 14.07.12 at 09:31 }Tyvärr är det fler som tar nya tag och fortsätter mot nya mål…” Solenergi är framtidens energikälla enligt 82 procent av svenskarna. Därefter kommer vindkraft, vattenkraft och vågkraft.” 
  Joel det beror på att förvillarna ständigt basunerar ut fördelarna med sol och vind  .
  Om man i stället hade frågat om vilket vill du helst köpa .
  Solel 5 kr kwh.
  Vindel 70 öre kwh.
  Kärnkraftsel 40 öre kwh.
  Vattenel 20 öre kwh.
  Då hade svaret blivit helt annurlunda ,det är vår och TCS uppgift att tala om sanningen för medborgarna. 

 15. Slabadang

  Säger man nåt mer riskerar ni bara att bli malliga! 🙂
  Ni på redaktionen är helt enkelt tvättäkta hjältar som drivs av  rättskänsla och stort ansvar. GULD! Alla som läser TCS förstår hur genomrutten feg opålitlig och falsk vår gammelmedia är
  .
  För sent kommer politiker inse att journalisterns tappar allt mer legitimitet och makt över opinionen och skillnden mellan den folklliga och den journlaistiska är tre ljusår när folk får tillgång till den information och analys de nu blir bestulna på.
  Jag tror att det är fler än jag själv 🙂 som tycker att en rredgeringsknapp skulle vara på plats och underlätta korrektur.
  Vad gäller innehllet så finns inget att anmärka överhuvudtaget. Ni är en perfekt sammansatt redaktion vad som skulle kunna göra den ännu vassare är om det finns någon politiker med ryggrad nog att kliva fram med sin skepticisism. De hukar fortfarande i bänkraderna och är det någon som vill bli ett tvärsäkert kryssningsakternativ på valsedeln i riksdagen, så är TCS rätt forum att ragga dessa kryss.
  Att stycka upp artiklar med länk ”läs mer” gör sidan mycket lättare att bläddra i och ni kommer med säkerhet få fler några dagar gamla artiklar lästa. ”Databeteendevetenskapen” med ”forskaren” Slabadang hävdar att de antal artikar vars rubrik visas direkt i skärmen vid besök läses i större utsträckning än de besökaren måste scrolla ned till och vi kan konstatera att nu så dör många trådar oförtjänt alldeles för snabbt i förhållande till sitt värde när ny artikel tar upp hela välkomstbilden. WUWT hanterar detta alldeles utmärkt. En forskningslutsats dragen direkt ur armhålan bara sådär och jag kstar nu ut denna teori för ”Pehr review”  och synpunkter 🙂
  Denna lilla layoutförändring kräver inget större arbete till skilnad från en ny redigeringsfunktion.I övrigt är layouten stilren utan plotter ch speglar den seriösa ambition TCS har. 
  .

 16. S. Andersson

  Jag vill naturligtvis inte heller bidra till ökad mallighet men ni får betyget 5 CO2-molekyler av 5 möjliga av mig. TCS har faktiskt hjälpt mig att överleva. När jag började tvivla på klimathysterin kände jag mig väldigt ensam men sedan hittade jag TCS!
   
  Jag tycker att vi ska skicka en tacksamhetens tanke till Maggie också som ju faktiskt var den som drog igång det hela!

 17. Stickan no1

  Grattis och tack!
  Det är också problemet med bloggar.  Det är tvåvägskommunikation. En bra blogg som denna lever på symbiosen av bra trådar och bra inlägg. Blir läsarinläggen för många och för mycket från ämnet tappar bloggen kurs och därmed relevans. Blir trådarna för många och för spretiga blir det samma sak. Med få trådar men med stark vetenskaplig tyngd tappar bloggen läsare men vinner i erkännande. Balansen är svår att nå.
  Jämför gärna med två bloggar i samma genre, WUWT och Climate Audit.
  Det är inte lätt att få till en bra blogg. Därför är det extra roligt att ni lyckats förvalta och utveckla Maggies blogg på ett så bra sätt.
  Råd inför framtiden finns det säker lika många som läsare men det innebär att också jag kan få ge mina råd:
  -Evolution ingen revolution i layouten
  -Med fler läsare och därmed fler inlägg: försök fånga upp OT på ett bra sätt så att de varken förstör ämnet eller tappas bort. Kanske skapa en ny tråd eller samla upp i en daglig öppen tråd. I dagsläget blir de flesta trådar kapade av andra ämnen än det TS skivit om.
  – Tillåt redigering av egna inlägg i 30-60 min om man slinter på tangenbordet, mobilen,  eller ”stafvar som en krata” pga ex synfel eller annat skäl. Det bli enklare för alla om man kan snygga till och rätta fel själv.
  – Skapa ”TCS for dummies” där de vetenskapliga skälen finns samlade och förklarade så att alla kan förstå. Till och med politiker.
  Kanske är ett annat namn än ”TCS for dummies” lämpligt…
  Lycka till!
   

 18. Ingemar Nordin

  Sett från ”insidan” av bloggen: Jag måste säga att den inte är särskilt lättskött vad gäller inställningar o dyl. Jag är naturligtvis ingen datorexpert, men jag har dock haft förmånen att delta i ”datorrevolutionen” från tidigt 80-tal och framåt. Så lite kan jag.

  Saker och ting har blivit betydligt mer användarvänligt med tiden, alltifrån skrivandet av dokument, bildhantering till skapandet av enkla hemsidor i HTML-kod. Men ”baksidan” av WordPress bloggar är inte enkel. Terminologin är ofta obegriplig och skiftar ibland. Den är inte särskilt logiskt uppbyggt beträffande var man skall gå in för att ändra en sak, och ibland måste man ändra på mer än ett ställe för att det skall funka. Varför finns t.ex. inte införandet av förhandsgranskning av kommentarer (som flera frågat efter) där det borde finnas, nämligen i panelknappen för kommentarernas utseende? Osv.

  Bara att skapa en ny rubrik med SIs vetenskapssidor uppe i vänsterpanelen ser jag som en stor personlig seger – med flera misslyckade försök bakom mig. För sjutton gubbar varför skall det vara så krångligt???

  Det är tur att vi haft Cristoffer Crusell som hjälpt oss lite då och då. Ett stort tack!

 19. Slabadang

  Sprick inte nu men … 🙂
  Vi måste inse att TCS är ett exempel på etablerandet av en helt ny form av kvalitativ journalism. En journalism som bygger sitt förtroende och sin läsekrets på en extremt bra sakkunskap saklighet och kritisk granskning av makt vetenskap och politik. Detta på en nivå MSM och Public service inte kommer i närheten av.
  Det är ett vinnande koncept gammeljournalistiken inte kan konkurreras med. Vem som halst kan bli eller kalla sig för journalist, men sakkuniga med nätet till förfogande slår dem alla i kraft av sin kompetens inom sitt eget område.
  MSM och SVTs journalister står istället helt enkelt i vägen för den intressanta kompetensen och vi ser systematiskt fel fejs  av fel orsak i rutor och spalter. Tittar vi på SVT så ser verkliga experter ut att vara näst intill utrotningshotade och istället får vi se en okunnig journalistmupp tala för deras räkning med vantolkade slutsatser mer som regel än undantag. En samhällsdebatt kidnappad och ockuperad av en självupptagen självgod och blind journalistkår.
  TCS konceptet är ett mycket viktigt bevis på att alternativen är mycket bättre och mer att lita på. Här finns granskningnämnden direkt i kommentarerna och redaktioene sitter inte i en otillgänglig bunker ute på gärdet. Här funkar demokratin, har finns granskingen, här finns ansvaret, här finns expertis, här finns all tillgänglig fakta, här finns öppenheten, här finns transparensen, här är alla välkomna på samma villkor, hrö är debatten ocensurerad,det är högt i tak. här funkar helt enkelt demokratin som det var tänkt från början.
  Vad som är slående är att det enda vi saknar är ….. politiker… och journalister som författare och kommentatorer. Låt det bli en iakkttagelse att sätta upp på kylskåpet !! I de riktigt demokratiskt arrangende forumen för öppen debatt saknas alla de som säger sig stå för vår demokrati och stå för samhällsdebatten!
  He he he he he he kan det bli mer självmarkerande?? 🙂 Some are more equal than others?

 20. Slabadang

  Ha ha ha !
  TVÅ MILJONER BESÖK PER ÅR !!! Å Inte EN ENDA aktiv politiker eller journalist som gett sig till känna…… 🙂 De e lite kul här uppe i norra Nordkores!!

 21. Adolf Goreing

  #9 där håller jag med och det skulle räcka med att släppa ”scam”. ”The Climate” kort och gott. (”Scam” står andra för.)

 22. bom

  #20
  Är det inte så illa att en riksdagspolitiker som skulle ge sig ilag med oss här skulle riskera att uteslutas av sitt parti?(med kapad försörjning som resultat). Josef Fransson (sd) har ju visat sig här två gånger (var det väl) och fick därmed intrumfat att hans parti tycks vara det enda ”klimatrealistiska” partiet.
  Rättningsknapp 30minuter vore väl fint. Det är ju illa att skribentgruppen upplever sina rattar och spakar som ohanterliga. The Climate är förmodligen taget redan av någon? Och låt oss aldrig glömma att Scam för ett av världens största bedrägerier mot oss alla är vad det handlar om!

 23. Labbibia

  Slabadang # 19
  Du skriver:
  I de riktigt demokratiskt arrangerade forumen för öppen debatt saknas alla de som säger sig stå för vår demokrati och stå för samhällsdebatten”
  Det där var bland det bästa du skrivit Slabadang, och det vill inte säga lite det.
  En iakttagelse, som för den som orkar tänka efter bara liiiitegrann, är fullständigt avslöjande för de som makten haver.
  Demokrati? Knappast. Parodikrati eller Demokratur är betydligt mer träffande beskrivningar på hur det fungerar i Sverige i dag.

 24. Bertel

  Grattis och STOR TACK för ert frivilliga, men ack så värdefulla arbete, vilket resulterar i bra/tänkvärda/läsvärda/roliga/faktabaserade/ifrågasättande/granskande mm artiklar. Brukar läsa TCS som första ”nyhetsportal” på morgonen.
  Ser verkligen framemot ev träff i höst. Förra gången var lyckad och jag fick nya vänner.   🙂    

 25. Ulf L

  Instämmer med alla lovord och speciellt med den som nämnde Gunbo och Thomas som bara genom sin närvaro bidrar till att diskussionen hålls levande. Jag uppskattade också Lennart Bengtssons inlägg och hoppas han återkommer.
  Länken till SI vetenskapssidor var tidigare för mig oupptäckt men något jag kommer att uttnyttja. Skulle inte en länk till IPCC också vara lämplig?
  Återigen tack för ett föredömligt och nödvändigt arbete.  

 26. Gunbo

  Tack Bim och Ulf L!
  Som jag sagt tidigare blir det så tråkigt med konsensus.

 27. Gunnar Strandell

  Simon #9 och Adolf Goering #21
  Om man ersätter ”SCAM” med ”TRUTH”, skulle Per Holmgren börja kommentera då?
  Och politiker?
  Och vad skulle Thomas göra?
  Jag bara undrar…. 😉

 28. Åke N

  Tack alla ni som håller igång TCS och alla ni som kommenterar. Följer TCS varje dag ända sedan den hette IngaDogmer. Jag blev skeptiker av följande skäl. En vår öppnades golfbanan ovanligt tidigt. Jag träffade en avlägsen golfkompis som är professor i ett inte helt orelevant ämne och fällde skämtsamt kommentaren ”Det här kan vi tacka växthuseffekten för”. Han svarade: Växthuseffekten? Jag har studerat detta i 3 månader och vetenskapligt är detta en av största bluffarna under 100 år. Min tanke var att så kan för f-n inte vara. Men så hittade jag IngaDogmer och Per Welanders Moderna Myter och framför dess länksida (som tyvärr inte funkar längre) och blev övertygad att min avlägsne golfkompis hade rätt. Tack igen till alla här på Scammen. För övrigt tycker jag funktion och layout är bra (är en utrangerad IT-gubbe).

 29. Adolf Goreing

  #27 Holmgren är en okunnig förnekare. Ett hopplöst fall. Men det finns en gnagande misstanke hos många att det kanske inte står rätt till med alla överdrifter om klimatet. Det är för mycket begärt att den stora majoriteten skulle börja ifrågasätta den etablerade ”sanningen” bara för att TCS säger att det är en ”bluff”.  Tror inte alliansen skulle vinna något på att marknadsföra den ”röd-gröna” bluffen. Slutsatsen att det mesta är överdrifter och okunnighet kryddat med en hel del bluff, bör bli en insikt efterhand. Människan är konservativ. Man ändrar inte sin världsuppfattning i första taget. De senare generationerna verkar också ha tappat allt vad kritisk förmåga heter. Är det bara rätt källa så är allt ”sant”. Tragiskt och mycket farligt för demokratin. Hur mycket jag och många av oss än här skrattar igenkännande åt t.ex Slabadangs ”norra Nordkorea”, så stöter det bort en del som inte vill att det ska vara så illa. De blir då inte mottagliga för annat. Svenskt landskapsskydd är väl ett lysande exempel på hur vanliga människor kan ta till sig ganska avancerade argument när man känner igen sin egen verklighet. Hade man istället enögt kämpat mot vindkraften med argumentet att det är en missriktad klimatsatsning eftersom klimatkänsligheten förmodligen är låg, då hade knappat många anhängare strömmat till. TCS är som bäst när man kommenterar färska klimatöverdrifter i media. Många människor känner intiutivt att det är fel någonstans men kan inte riktigt formulera vad det är som är fel. Där är TCS den enda folkbildaren bland alla förvillare. Kom ihåg att många av oss här är flera år och varv före den stora allmänheten i förmågan att kritiskt granska klimatflödet. Det som kännetecknar många av AGW och CAGW-hemsidorna/bloggarna är att de framstår som rena Råd&Rön faktarutor. Att enbart ropa ”bluff” fungerar inte. De måste systematiskt plockas ned, bit för bit. Jag tycker innehållet på TCS gör just detta. Men att beskriva hela klimatkulten som en ”scam” är en väldig förenkling lika stor som att påstå att antropogen CO2 är förklaringen till allt.

 30. L

  Det är en Scam, men såg just att det står Scan högst upp på sidan.. 😉

 31. ThomasJ

  TCS – ’as such’ – är sedan många år mer än mindre en typ ’drog’ för min del…, sidan (bloggen) funkar suveränt bra – oftast iaf.., just nu inte 100 – får alltså fortsatt inga meddelanden om nya inlägg, vilket torde/borde vara en ’kitchenklatsch’ att fixa till.
  ”If it ain’t broken – don’t fix it.” Är ju ett bekant (torde åtminstone vara!) och ookumrunkelligt uttryck [=axiom] för de flesta med verklighet som bas, och som borde vara, åtminstone delvis, vägledande för en eventuell ’reformering’ (akta för just det uttrycket!) av bloggen INNAN slikt sker.
  När det gäller namnet: ”The Climate Scam”, kan man, efter tid förlupen från det att Maggie så förtjänstfullt (TACK + Kram! 😀 ) etablerade denna ’vår’ hemvist på nätet, naturligtvis ha/ta sig en funderixieren; Där finns ju så enormt många områden & ämnen/teman som en ’Scam’ kan omfatta – asså, inte endast ’Climate’ – vilket inte minst ’Slabadang’ med sina finurligheters [trots falukorvsfingrar…  😉 ] beskrivningar/rapporter/ kommentarer/referenser etc. återkommande påpekar/bevisar, ingen annan nämnd eller glömnd…;)  – så faller mig namnet ’The Scam’, alternativt ’Scams’ in som varande lämpade för en [evtl.] namnändring.
  Ett annat ’tänk’ vore att tänka på vad ’Scam’ betyder och översätta det till svenska…  But,… Go Figure on that!  😉 
  Alldeles oavsett vad så vill jag gärna understryka hedern jag känner för att vara så priviligierad att vara en ’TCS:are’.  😀  😀  😀 
  Mvh/TJ

 32. Gunbo

  Adolf G #29,
  ” Människan är konservativ. Man ändrar inte sin världsuppfattning i första taget.”
  Precis så är det! Judith Curry har en mycket bra postning om psykologin bakom människors ställningstaganden i bl a klimatdebatten http://judithcurry.com/2012/07/09/5-logical-fallacies-that-make-you-more-wrong-than-you-think/#more-9071
  baserad på en artikel i Cracked. Mycket kul läsning!
  http://www.cracked.com/article_19468_5-logical-fallacies-that-make-you-wrong-more-than-you-think.html   

 33. Gunnar Strandell

  Adolf Goering #29
  Jag tycker du har goda argument, men för mig som läst TCS ett par år gör mina konservativa och nostalgiska drag att jag gillar ordet ”SCAM”.
  Jag är fortfarande irriterad av att jag blev förd bakom ljuset tills jag läste Lomborg: ”Världens verkliga tillstånd” och följde diskussionerna om den på nätet där personangreppen haglade och man klagade på referenserna, men nästan ingen kommenterade sakfrågorna.
  Det görs TV-serier där kändisar förs bakom ljuset och de har högt underhållningsvärde. Roligast är när bluffen går upp för, eller avslöjas för den drabbade.
  På motsvarande sätt ger TCS underhållningsvärde i min vardag.
  – Hjälper det med att lägga till ett frågetecken, TCS?
  Jag räknar med att det rätar ut sig så småningom.

 34. Gunbo

  Äh, nu tryckte jag på Submit för fort. Hade tänkt tillägga följande:
  En av de 5 punkterna är följande: 
  ”We’re not programmed to seek ‘truth’, we’re programmed to ‘win’
  The warrior like tactics being used by proponents in both sides of the climate debate aren’t getting us anywhere; if either side actually ‘wins’ in terms of policies, they might end up being totally, illogically, proudly wrong. Staying married is a good analogy for what we should be doing: seeking solutions and areas of agreement to support overall well being.”
   

 35. Gunbo

  Läs gärna kommentarerna efter postningen. Här är en:
  ”As a honest skeptic, I have to tell myself everyday that I don’t have a “team”, and when I see anyone say that the outcome of some comment or debate was a ‘win for the team” or +1, etc. I recoil from that. If you have a team, you are not an honest skeptic but a card carrying member of the true-believer or true-denier cult. The fact that you can’t see that you are a member of this cult makes you that much more blinded to it. I think an honest skeptic must embrace probability and speak only in the language of it– never being 100% scientifically certain, but only accepting things as provisionally true with a certain level of probability.
  An accurate perception and understanding of the underlying physical principles and dynamics of the universe should be the only goal for the scientific skeptic, and so as soon as the skeptic accepts something to be provisionally true with some level of probability, they should put full efforts into finding any possible data that might prove that provisionally true position to be false. It is this search for the exception to the rule that that will ultimately lead to greater understaning.”
   

 36. Slabadang

  Wolodarski ger sin syn på nätet!
  Under Almedalsveckan i Visby ordnade Sveriges Radio ett intressant seminarium där Guardianmedarbetaren Nick Davies framträdde, journalisten som blivit ett internationellt namn efter att ha spräckt avlyssningsskandalen i Storbritannien.
  Han talade till den traditionella pressens försvar och varnade för en utveckling där alla är sin egen reporter. Internet är fullt av lögner, påpekade Davies, och nätet skänker megafoner till människor som vill bedriva propaganda och smutsningskampanjer.”
  Ja det gäller ju att välja sina sanningsvittnen!
  Med nu senast.The Guardians bevakning av Peter Glieckaffären med sin Grinpissativist Sussanne Goldberg.
  http://www.guardian.co.uk/environment/2012/may/21/peter-gleick-cleared-heartland
  En man som talar om propaganda och smutskastningskampanjer på nätet och samtidigt är kollega med Karin´Bojs! Snacka om en hel ålandsfärja i eget öga. Att avlöja DNs lögner är en halvtidssysselsättning och nätet är det enda man kan lita på.
  Att de inte längre har ensamrätten till propaganda och smutskastnignskampanjer är väl var skon klämmer på riktigt. De känner sina privilegier hotade helt enkelt.

 37. Peter Stilbs

  Slabadang #36 – Du har så rätt i vad Du skriver.