America, america

USAs flagga2
Elpriset lägger nu flera vindkraftsprojekt i USA på is – inklusive Galloo Island Wind Farm i Houns-området, enligt projektets ledning.
Elpriserna är för närvarande all-time low på grund av ett överutbud av naturgas genom hydro-fracking. Detta har satt vindkraftsprojekt allmänt på is i hela landet, inklusive Galloo projektet ”, säger Thomas L. Hagner, ordförande i Upstate New York Power Corp, i ett mejl. ”Hela USA:s vindkraftsindustri väntar på att se när och om det vänder.”
Om det vänder ja? Skiffergasfyndigheterna i USA och på andra håll i världen har gjort att flera länder kan bli självförsörjande på naturgas (läs energi) i framtiden. USA:s tillgångar på fossila bränslen har alltså ökat kraftigt och med detta har också självförsörjningsgraden ökat från ca 30 % till över 50 % av behovet.
I en e-post, adresserat till Kevin J. Casutto, State Department of Public Service (förvaltningsrätten), ber Mr Hagner att handläggningen av 252-megawatt-projektet fryses och istället återupptas om 6-9 månader. E-postmeddelandet skickades inför en telefonkonferens för att fördröja ett beslut om en 50,6 mil kraftledning som ska ansluta Galloo Island till Fitzpatrick-Edic transformatorstationen i staden Mexico, Oswego County.
Förutom det låga priset på el, är bolagets investerare – som redan skjutit in mer än $ 12 miljoner i projektet – tveksamma till att fortsätta pga oro angående huruvida skattereduktion för förnybar energi (subventioner alltså) kommer att förlängas. Även om skattereduktionen har förlängts flera gånger, finns det splittrande meningsskiljaktigheter i Washington och det är det oklart när kongressen kommer att agera i denna fråga.
Den aktuella nedgången i vindkraftsindustrin kan orsaka att flera andra projekt i New York också överges.
Det är inte sannolikt att Obama-administrationen fattar några långtgående beslut om subventioner till vindkraft i nuläget och inför presidentvalet. Om Mitt Romney dessutom vinner valet så är sannolikheten ännu lägre att subventionerna förlängs, enligt min mening.
 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Verkligheten kommer ikapp  🙂

 2. Staffan

  Ortnamn + delstat behövs, när man skriver om USA.  Galloo Island, N.Y., ligger i nordöstra Lake Ontario.   Mexico, N.Y. är en liten stad med 5000 invånare, längre ner i sjökanten, i Oswego County.  (Finns inte i en vanlig kartbok.)
  I Ontario har hälsoeffekterna av vindkraft blivit en politisk fråga.  Människor är olika – somliga berörs inte alls av (nattligt) buller, andra är känsliga.
  http://www.theglobeandmail.com/news/politics/ottawa-takes-new-interest-in-the-health-effects-of-wind-energy/article4409322/

 3. ThomasJ

  Drill baby, drill…:
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nWiKvNDTjB4
  Härligt ’stomp’!  😀
  Mvh/TJ

 4. inge

  ett vindkraftprojekt påo gotland på trettio megawatt har stoppats av miljööverdomstolen. Heter mästermyr.

 5. Pelle L

  inge #4
   Miljösverige måste gråta glädjetårar över att denna industrietablering stoppades!
   
  Eller?

 6. Thomas J
  Det Rockar Fett……  🙂 

 7. Labbibia

  OT
  Men, apropå biodiversitet…
  Sitter just nu och tittar på ”the new kid on the block”, d v s, en ny granne som just flyttat in, ytterligare en  predator har flyttat hit. Han/hon sitter högst uppe i en 20 m hög björk och kollar in det rika utbudet på mat. Om det är en hök eller vråk ska jag låta vara osagt, men en imponerande syn är det onekligen. 10 minuters bilfärd från Sthlms centrum……. 

 8. Slabadang

  Labbibia!
  Kul!! Själv har jag lyckats artbestämma ett par vad jag först ´trodde var ormvråkar men som visade sig vara bivråkar.. Kråkorna är som bortblåsta från fågelbordet och jag ser de nya bossarna endast när de sitter högt i ett träd eller som en snabb skugga på låghöjd. I bland ser jag dem termikflyga på mycket hög höjd och senvårens höjdare var ett kråkpar som gjorde mistaget att mucka med de nya bossarna. Det var kråkfjädrar överallt!
  Jag har annars kråkor överallt här i skärgården men det är kliniskt rent ifrån dem i en cirkel ca 500 m från bivråkarnas bo som de snott eller övertagit från ett gammalt ormvråkspar. Ohhh yes vikka läckra jåglar! Vilken majestätisk pondus! Nån enstaka gång har jag sett dem flyga i jakt på låg höjd åp herrejessus vad snabbt det går!! E blixtsnabb mörk skugga med breda vingar som med full kontroll i etthundrafemtio knyck tar vad den bestämt sig för. Duvhöken ser nästan klumpig ut i jämförelse! 🙂

 9. Slabadang

  Angående fracking och tolkningarna om tillgången på gas!
  Jag har via kontakter försökt få tag i nån som hands on jobbar med fracking och sitter med lång erfarenhet av verksamheten. Vad jag nu förstått efter två bra intervjuer är följande av dem gemensamma bedömning av läget och potetialen. De vittnar båda om att de har fler produktiva redan befintliga hål som inte utvinns av endast av den orsaken att tillgången på gas är större än efterfrågan idag och fler av de redan etablerade gasletarna redan har sina ”stockar” med hål redan fyllda och att deras problem mer är av arten.
  ”you know ,, allmost where ever you drill you find gas within big areas, compered with oil you where you have to be to spot on. But thats not the case with fracking, its easy and maby to easy to be good for the gas industri but I think its good for us in the drilling industri. I think that we will se many small towns and countys to have thier own gas companies owning their own gasproduction chain, its heddning in that direction. Yes im quite sure many small local producers will compete with the big companies on the growing gas market.
  De berättar båda hur de inom två olika stora områden ”träffat” till hundra procent var de än borrat. Jag försökte få reda på hur sambandet mellan gasvolym/nedpumpat vatten stod sig och här var svaren två helt olika och det oroar mig lite efter det för mig är en viktig faktor för att kunna bedöma hur mycket gas frackingen ger upphov till i förhållande till borrat hål /mängd vatten. Hur beräknar man faktiskt gasvolymerna i de hål där man ´hittat gas ? Jag känner mig inte riktigt trygg i de siffror vi fått. Är det någon som vet mer om detta?  

 10. OT.
  My Hero, Vaclav Klaus talar i USA
  http://www.klaus.cz/clanky/3116