”Taxing Air” – Bob Carter och medförfattare är att gratulera

book

Vi har ju tidigare aviserat denna nyskrivna bok på här på bloggen.

I går fanns mitt exemplar i brevlådan. Ett första intryck är att boken är mycket lättläst och även underhållande – den är skriven i frågor-och-svar-form, med mängder av färgillustrationer och satiriska cartoon’s med främst Australisk-politisk bäring.

Man kan förstå att boken retar galla på det Australiska politiska etablissemanget, och troligen bidragit till att Bob Carter stängts ute från James Cook University, efter 31 år.

Om man ska jämföra med ”Climate: The Counter Consensus” – en tidigare bok av Bob Carter, så är ”Taxing Air” mycket mer lättläst och mindre formell, trots i botten ganska liknande innehåll.

Det finns i skrivande stund ca 10 recensioner att hämta på webben, för den som vill få mer information – sök bara på Taxing Air review via Google.

Jag rekommenderar den varmt, även som ingång till referenslitteratur.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Ingemar Nordin

  Tack Peter för första recension på svenska (kan inte tänka mig att den kommer att ens nämnas på våra kultursidor).

  Det bör även annonseras att Fritz Vahrenholt’s and Sebastian Lünings bok ”Die Kallte Sonne” nu också är på gång, uppdaterad, på engelska: The Neglected Sun.

  http://notrickszone.com/2013/07/15/controversial-skeptic-book-die-kalte-sonne-now-can-be-ordered-worldwide-in-english-the-neglected-sun/

  P.Gosselin har hjälp till med översättningen.

 2. Sören G

  Whatts Up With that
  http://wattsupwiththat.com/2013/07/17/global-warming-climate-change/

 3. Ann L-H

  Mellan allt som hör sommaren och barn till så stjäl jag en egenstund då och då för att läsa Taxing Air. Sommaren tar sitt, men jag har ändå hunnit tillräcklig långt i boken för att inte vilja lägga den ifrån mig när glassen eller bärplockningen kallar. Det jag uppskattat mest är det ständiga påpekande att vore det fråga om vetenskap skulle man arbetat så här, men nu är det ju istället på det här viset och då är det politik. Med lågmäld humor så arbetar författarna sig igenom det ena efter det andra och får fram enormt mycket information på ett lättläst sätt, information som inte endast är lämpad för de redan insatta utan såväl journalister som kultureliten och politikerkåren skulle kunna ta till sig innehållet. Beundransvärt!
   

 4. Solens cykler 21,22 och 23 ökade i styrka, Global temperatur ökade därmed också,
  den s,k exponentiella temperatur ökningen kan förklaras därmed,under denna tidsrum.
  ALI.K.

 5. Den ’lönsamma'(som man trodde den skulle vara), politiska industriella iden med CO2 håller inte,realiten är en annan, som människan inte kan förutspå eller försöka styra,naturen har en annan gång.
  ALI.K

 6. Pelle L

  ALI.K #5
   
  Meaning what?

 7. Ann L-H

  Ju längre in i Taxing Air jag kommer desto mer imponerad blir jag över att författarna lyckats skriva en så innehållsrik och underhållande bok för en intellektuellt nyfiken allmänhet på temat AGW. Anledningen enligt min mening är att de hela tiden visar läsaren hur de grundat  sina resonemang på sina breda och djupa kunskaper inte minst de riktigt stora tidsperspektiven. Man bjuds in och får följa med i deras resonemang på ett lättsamt sätt. Olika delmoment återkommer ofta i nya sammanhang och visar att författarna arbetat sig fram till en genomarbetad bild av AGW-frågan. Intrycket är alltigenom helgjutet och karakteriseras av det slitna uttrycket ”inget nytt under solen”.