Swedish Lucia for Dummies

Det är ju Lucia idag och vi fick se ett väldigt fint Luciatåg på jobbet. För oss har växt upp med denna svenska tradition är mycket självklarheter men så är det kanske inte för alla. Här kommer därför en enkel instruktionsfilm.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Jan-ErikS.

  Kommentar borttagen

 2. Labbibia

  Hahaha!
  Tack!
  Alltid lika roligt att höra ”foreigners” (och då tänker jag på anglosaxiska sådana) kommentera våra något, ur deras perspektiv, udda sedvänjor! 😀

 3. Dividendum

  Kommentar borttagen

 4. Magnus Olert

  #3 Alla referenser till avpixlat som börjat dyka på i kommentarerna på sistone är också väldigt tröttsamma. Hur ska jag kunna skicka länkar till bloggposter här till vänner om kommentarerna är fulla med främlingsfientliga inlägg? Det stärker knappast TCS trovärdighet.

 5. Åke S

  OT
  Men: http://www.jaktjournalen.se/index.php?id=16592&avd1=0
  MILJÖPSYKOLOG – vetenskap?

 6. Lasse

  SVT lyckades få in en helsvart Lucia och en rappare i Luciatåget!

 7. Håkan Sjögren

  Kommentar borttagen

 8. Åke N

  Lasse #5.
  Och vadå??

 9. Håkan Bergman

  Kul video, men snälla Lena kan du ställa den till ”autoplay=0”, nu börjar videon spela varje gång jag går till sidan med den! Och så lär den fortsätta att göra ett par veckor.

 10. Håkan Bergman
  Ha ha, ja så kan vi ju inte ha det!
  Fixat nu.

 11. För övrigt undanber jag å det bestämdaste en islamdiskussion här. Då måste jag börja ta bort kommentarer.

 12. Jan-ErikS.

  Hmm…min kommentar #1 blev borttagen.   Varför?

 13. Jan-ErikS.

  #4: Håller med Dig…och samtidigt inte.
  Det b’sta är ju om filk får läsa båda sidorna och själv bilda sig eb uppfattning.
  Ungefär som klimatdebatten där olika meningar definitivt råder.  

 14. Jan-ErikS.

  Det är bedrövligt att man inte kan korrigera sin text!!!
  Här kommer den rättad:
   
  #4: Håller med Dig…och samtidigt inte.
  Det bästa är ju om folk får läsa båda sidorna och själv bilda sig en uppfattning.
  Ungefär som klimatdebatten där olika meningar definitivt råder. 

 15. Jan-Erik
  Jag uppskattar om du undviker att försöka sätta igång en ”islam”-tråd.
  Tack!

 16. bom

  #4 Magnus Olert
  Jag tror att Du har inte begripit det någon skrivit på sistone (nej det är inte jag själv!). Vad han visar på är ett litet datorprogram som man kan ladda ner till sin egen dator och som finns att få på avpixlat. Detta program gör det möjligt att kommentera i stängda eller spärrade kommentarsfält i tidningarna. Troligtvis kommer Interaktiv Säkerhet ( IS ett internetcensurföretag ägt av Schottenius och Körberg/ omsättning ca 30 M – de utlovar 7/24 övervakning med minst en 24 kontroller/24 timmar av Ditt kommentarsfält) att ta bort varje klimathotskritiskt inlägg ändå. Alla MSM anlitar denna organisation. Informationen dök upp när Ingvar E hade problem med att IS tog bort många av hans invändningar spårlöst.
   
  Det var alltså ingen som puffade för siten Avpixlat vilket Du tycks ha fått för Dig. Dom har sin egen kommenterande publik (som är långt under vår nivå och tack och lov aldrig dyker upp här annat än möjligen som varmister?).  Det kanske Du kan förklara för Dina finkänsliga vänner och då kan Du ju fortsätta att bibringa dem information från TCS utan att man får för sig att vi är plattjordingar.

 17. bom

  #4 Ohlert
  Du har missförstått tror jag (jag såg aldrig #3 dock)?
  För någon tid sedan märkte Ingvar E att rumsrena inlägg som han skickade till MSM försvann spårlöst. Vi fick reda på att det finns ett företag som censurerar kommentarsfälten åt MSM. Det heter Interaktiv Säkerhet och ägs av Schottenius och Körberg (omsätter bortåt 30 mille).
  Någon informerade om ett pgm som kan laddas ner från en viss site. Detta pgm möjliggör kommentering på stängda siter  i MSM (men skyddar nog inte från IS-ingrepp). Du bör nog förklara för de av Dina vänner som Du vill klimathotsutbilda att ingen skugga faller över TCS. De som kommenterar här står långt över nivån på den där bloggen som Du och Lena är litet skrajsna för. Jan-Erik sympatiserar, men är ändå en bra karl!

 18. Eftersom det förekommer kommentarer om mitt problem med censurering så bberodde det på att inlägget var över 500 tecken. Jag har klagat hos Svd på att de inte har bättre rutiner för att styra maxlängden än att helt sonika ta bort den meb inte fått svar på det.

 19. Magnus Olert

  Jasså, jaha, där ser man. Men kan ni inte sluta kalla det för ”avpixlade kommentarer”? Det ser inte så bra ut.

 20. bom

  Jag blev oavsiktligt lite tjatig med #16 och 17. Det verkade som om 16 aldrig skulle dyka upp så jag skrev då 17 eftersom jag tyckte att punkten var viktig och borde fram!
  Ingvar var det inte så att inlägg med långt över 500 ord accepterades ”om dom var rätt” dvs alarmistiska?
  Rockis och Wijkman slirar runt i modden på Brännpunkt och kommentarerna står som spön i backen!

 21. bom 19
  >Ingvar var det inte så att inlägg med långt över 500 ord accepterades om dom var rätt” dvs alarmistiska?
  Det har jag faktiskt inte koll på!
  hmm.
   
   

 22. Staffan

  Nacka Musikgymnasium sjöng för andra året till Lucia i Peterskyrkan i Rom, på en gudstjänst.  ”Välkomna tillbaka” hade prästen sagt förra året. (Unikt).  Och det gjorde de.
  http://sv.radiovaticana.va/Articolo.asp?c=646889
   (Vatikanradion spelade in mässan.  Inledningspsalmen har inte bra ljud [de vandrar in].  Sången efter predikan går bra.  Sopranerna är fantastiska!  Operastjärnor har ju oftast en hård polerad röst;  här är det ’unga kvinnor’ som sjunger. –  På slutet sjunger de en sak av Morten Lauridsen;  javars.)

 23. Staffan

  Ett kort inslag (1½ minut) hos SVT visar Nacka-kören i Peterskyrkan:
  http://www.svt.se/nyheter/varlden/svensk-lucia-i-peterskyrkan