Polisen slår till mot Deutsche Bank

deutsche bank
Det är inte första gången som EUs utsläppshandel används för kriminell verksamhet. Tidigare så har europeisk maffia gjort stora vinster på denna svårkontrollerade lufthandel. Och nu var det dags att slå till mot själva hjärtpunkten, nämligen Deutsche Bank.
Bortåt 500 poliser och skattetjänstemän gjorde en razzia mot banken igår. Primärt rör det sig om misstänkta skattebrott som en del anställda gjort sig skyldiga till. Vi får väl se hur det utvecklar sig.
Allmänt sett så bygger denna handel på löften, där vissa åtar sig att minska koldioxidutsläppen och att andra därigenom kan få rätt att släppa ut koldioxid. Att kontrollera det här är tämligen omöjligt, särskilt som det även involverar länder utanför EU. Lufthandelsbörsen instiftades efter Kyotoavtalet och har gått stadigt nedåt sedan 2009. Många miljarder euros (skattemedel förstås) har försvunnit i tomma intet.
Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. HenrikM

  IPPC:s AR5 finns på WUWT.

 2. HenrikM

  Man undrar hur dom kommer fram huvudsatsen i SummaryForPolicyMakers: 
  AR4 concluded that warming of the climate system is unequivocal. New observations, longer data sets, and more paleoclimate information give further support for this conclusion. Confidence is stronger that many changes, that are observed consistently across components of the climate system, are significant, unusual or unprecedented on time scales of decades to many hundreds of thousands of years.  
   

 3. Börje S.

  #2
  Enkelt. Man ljuger. 

 4. Slabadang

  Japp så enkelt är det!
   
  DE LJUGER!!

 5. guy

  #3
  Man ljuger med att inte berätta. T.ex. finns det nu mera studier för sambandet mellan moln och aerosoler. Där erkänner man att man ingenting vet, men det berättar man inte i summary for policymakers.
  Uppvärmning, extremväder och ”värre än det någonsin varit” finns kvar tillsammans med hårda argument för politiker och MSM. Argumenten är givetvis utan ”kanske, kanhända, ifall, om” och dylika onödiga ord som bara förvillar.

 6. HenrikM

  Jag har suttit och tänkt lite på vad som står, kan det vara så att dom menar att CO2 har gått upp ovanligt fort? Det kan väl stämma antar jag. Men tittar på temperatur oberoende om det i havet i luften så kan man väl inte med säkerhet säga att det ovanligt… eller… Vi har väl nästan haft samma temperaturuppång under 30-talet?

 7. Bo Blomberg

  HenrikM #2
  Det är klart att det blir fel och falskt när man skriver Summary for policy makers innan arbetsgrupperna är klara med sitt jobb och sen inte tillåter några ändringar. En rutten och sjuk process.
  Ross McKitrick har gjort en genomgång och förslag till ”sanering” av IPCC. Mycket avslöjande. Inte ens en ”alarmist” kan läsa det här och ha kvar något som helst förtroende för IPCC (dvs den ”hårda kärnan” eller ”the team”)!
  http://www.rossmckitrick.com/uploads/4/8/0/8/4808045/mckitrick-ipcc_reforms.pdf 

 8. OT men nånting att ta fasta på.
  Herrar Rockström och Wijkman har ett inlägg på Svd. Det är mycket avslöjande och föranledde följande kommentar från mig
  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/stor-brist-pa-kunskap-om-riskerna-framover_7752820.svd
   
  Läs följande stycke noga och reflektera en stund:
  ”Vår utgångspunkt är en stigande oro för att planeten inte klarar av den ökade belastningen som växande ekonomier och befolkning utgör”
  Det står alltså i absolut klartext att utgångspunkten är i sann malthusiansk anda.
  Alltså inte en oro för klimatförändringar. Vare sig naturliga eller av människor åsamkad.
  Kom ihåg det när herrar Rockström och Wijkman öppnar munnen.
  Det är malthusianer som talar.  Har inget med klimat att göra.
   
   
   
   

 9. Johan E

  BREAKING NEWS
  Full IPCC AR5 draft leaked
  http://www.stopgreensuicide.com 

 10. Slabadang

  Man eftersöker substansen i dettsa påsåtenden!
   
  Har de fortfarande kvar flisorna från hockeyklubban i en påse på IPCC?
   
  Confidence is stronger that many changes, that are observed consistently across components of the climate system, are significant, unusual or unprecedented on time scales of decades to many hundreds of thousands of years. 
   

 11. Slabadang

  Vilken sjuhelvetes skandal!
  Summary for policymakers är klar innan arbetsgrupperna! Vilket perverterat missfoster till FN organ. Naturvårdsverket ska få springa gatlopp i morgon och finnsa det an svensk käft som varit delaktig i denna process vid författandet av SFP i förväg ska han/hon börja rensa skrivbordet på Måndag och jag ska ta reda på vilka dessa personer är. Medhjälp till bedrägeri och möjligen även urkundförfalskning som det kan heta när man detaterar avtal åt fel håll!  
  Uppgivande av falsk ställning är en annat brott och i det här fallet måste de hävda att de besitter synska förmågor som gör att de i förväg vet vad grupperna skall komma fram till. Känner ni att det luktar brännt? Jepp det är rökutvecklingen från mina näsborrar som sprider sig.

 12. Ingemar Nordin

  Johan E #9,

  Mycket intressant, se särskilt avsnittet

  Lead story from the Second Order Draft: strong evidence for solar forcing beyond TSI now acknowledged by IPCC

  Det verkar som om författarna för kapitel 7 inte är överens med författarna i kapitel 8. Om man erkänner att det finns evidens som stödjer en förstärkningseffekt (typ den kosmiska strålningens inverkan på moln) i kapitel 7 så faller bevisningen för att mänsklig CO2 är den enda tänkbara förklaringen till uppvärmningen i slutet av 1900-talet i kapitel 8. Hela rapporten blir då självmotsägande.

 13. Slabadang

  Ingemar N!
  Kom ihåg datumet den 27 November i koppling till CERN och till slutsatsen i kapitel i kapitel 7 om ytterligare en soleffekt! Många har samtidigt glömt att jorden egna magnetfält också styr den inkommande GCR its a combination! Och det pågår arbeten om kopplingen mellan förändringar i solinstrålningens/tempen på norra halvklotets samband med det förändrade och förflyttade magnetiskafältet.
  Rök kommer att skingras!! 🙂

 14. Pelle L

  En liten reflektion:
   
  Att Romklubben har utsett nollan Anders Wijkman till ordförande är ett tecken på att de verkliga makthavarna där lämnar skutan att sjunka.
   
  Den stackars Wijkman får helt enkelt agera målvakt.
  Men han förstår det inte själv i sitt uppblåsta sinnestillstånd.
   
  De övriga pajasarna i Romklubben är på väg någon annan stans.
  Någon som vet vart?
   

 15. Lars Jonsson

  Fantastiska nyheter, eller snarare gammal väl beprövad vetenskap (om solens inverkan) som någon eller några känt sig moraliskt tvingade att erkänna – det var på tiden. Tack Alex Rawls

 16. Pelle L

  Ingemar Nordin
   
  Re artikelrubriken, bilden och ämnet:
   
  När bussarna rullar upp framför IPCC’s kontor (är det i Bern?) och beslagtar bokföring, korrespondens och andra dokument inklusive interna arbetsdokument, då skall jag bjuda på champagne!
   
  Det kommer att bli en historia som får ClimateGate att blekna värre än Stilla Havets koraller  😉
   

 17. Lars Jonsson

  Sorry! felstavat som vanligt, han heter Alec Rawls
  The stones of truth starts to Rawls! 

 18. Ingemar Nordin

  Pelle L #16,

  Tack för påminnelsen om vad som var trådens ämne. 🙂

 19. Pelle L

  Ingemar Nordin,
  nånå, du behöver nog inga påminnelser. Kanske några andra…
   
  Men vilken champagne föredrar du?
   
  Själv undviker jag fransk, för jag inbillar mig att för varje klunk jag tar stiger vårt EU-bidrag med en hundring.
  Som att gå på Operan; varje biljett kostar 400:- kontant, men dessutom 2000:- på skattsedeln.
   
  Numera kolkar jag Australisk Carrington. Är det ok på den stora dagen?

 20. Ämnet påminner mig om en text, vars källa jag inte är säker på i denna skrivande stund, men jag tror någon finanssida:
  Money poured into green energy stocks. Kevin Parker, Director of Global Asset Management at Deutsche Bank, talked about Mr. Gore and a green investment fund that the company created:  “He [Al Gore] impressed us all at Deutsche Bank Asset Management. We invited him to an internal meeting in April, 2007 during which we discussed the issue of climate change extensively. A few months later, he received the Nobel Peace Prize for his commitment. We then created a fund that invests in companies that position themselves as climate-neutral. Within two months almost 10 billion dollars flowed into this fund. Can you imagine? 10 billion! There has never been such an overwhelming success.” The RENIXX index rocketed to over 1,900 in December of 2007.
  Renixx är en index för aktier inom sustainability, som ju de flesta vet har kollapsat helt – den branch som presterat sämst sedan toppen ca 2008/09. 

 21. bom

  #19 Ja den är OK fast den är inte Champagne Origin Controle!

 22. Lars Jonsson #20
  Amerikanarna har ett uttryck för det.
  ”Pump and dump”
  Och Al Gore har ju kört ”Dump” efter vad jag förstår