SVTs intressanta prioritering

 
Det har kommit en ny intressant studie som vi kommer att återkomma till i ett annat inlägg. Den handlar om att vi i nuläget inte skall fokusera på koldioxid utan andra klimatpåverkande utsläpp och är publicerad i Science.
Lite intressant just här och nu (ikväll) är att SVT på sin hemsida har lagt upp den på sin sida för nyheter inom vetenskapsområdet men tagit bort den på sin sida för allmänna nyheter.
Gå in på ”nyheter” och sedan ”vetenskap”. Där ligger nyheten om att inte fokusera på koldioxid överst.
Så långt allt väl!
Notera nästa vetenskapliga nyhet som handlar om ”Varför vi mår bra av sprit”.
Gå nu tillbaka till ”nyheter” och se vilken vetenskaplig nyhet som finns på förstasidan.
Sprit är kanske viktigare än klimatet eller hur skall man tolka SVTs prioritering?
 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Självklart är Sprit viktigare än koldioxid Lena. Det är ju lördag 😉

 2. Nostradamus
  Jämrans, tänkte inte på det!
  😀
   

 3. Ivh

  Lena Krantz
   
  Nyheter om sprit som inte handlar om skador brukar alltid få stor uppmärksamhet.

 4. Ivh # 3
  Nästa vetenskapliga nyhet handlar om att ”korv och pastej ger ökad risk för cancer”. Tittar du på nyhetssidan kommer den mycket riktigt en bit ner. Vad gäller de vetenskapliga artiklarna verkar de alltså komma i god ordning på nyhetssidan, förutom då den om att inte fokusera på koldioxid.
  Tankar kring det?
       

 5. Slabadang

  Lena Krantz!
  Citat SVT:
  För att bromsa den globala uppvärmningen bör vi idag fokusera på metan och svart kol istället. Det ger snabbare effekt.
  Anders Nord har skrivit under artikeln. Ja du Lena K… hur mår de där ute på gärdet egentligen? Kan man mer tydligt inkompetensförklara sin egen rapportering och problemformulering under tio års tid än vad herr Nord gör?
  Det handlar endast om att sitta kvar vid grytorna inflytandet och mekten. De kommer flytta målstolparna såp länge vi tillåter dem.SVT är en mardröm och den Nordkoreanska bevakningen av klimatfrågan gör att det svider i magen.

 6. Tankar kring det?
  Inre stridigheter som lett till en taskig kompromiss kanske.

 7. Ann L-H

  Susanna B hade en förvirrad artikel på samma tema i fredagens SvD.

 8. Lars C

  Sett den här?
   
  http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/energi/article3384168.ece

 9. pekke

  Fråga fröken Hatt hur många fasta lokala jobb som gått till varje vindpark efter de blivit färdiga !

 10. Slabadang

  Nya tips! 🙂
  Att låna EURO 0ch placera i dollar var en bra switch. Fördelen är att det lätt att sätta ”stopp loss” nivåer och bestämma vilken risk man vill ta.
  När Merkel helt aningslöst idag i talarstolen ifrågasätter meningen  med bra rating, så undrar jag hur många hästar som saknas i stallet och som valutahandlare trycker du blixtsnabbt på säljknappen.Merkel har tydligen total nollkoll och tror att EUROPAS ekonomi är frikopplad från ekonomiska naturlagar och balansräkningar. Den här arrogansen kommer ifrån ren och skär inkompetens och brist på ansvarskännande. och är mycket mycket farlig för hela EUROPA.

 11. Jag undrar när SVT ska ta upp det som Anthony Watts skrev om i torsdags och som Dagens medicin tog upp i fredags, nämligen att en forskare ertappats med att ha fuskat ordentligt med forskningen om rödvin.
   
  http://www.dagensmedicin.se/nyheter/vinforskning-var-fusk/
  http://wattsupwiththat.com/2012/01/12/winegate-red-wine-health-researcher-falsified-data/

 12. S. Andersson

  Carl #11: en enig forskarkår stod ju bakom dessa resultat så de kan väl inte vara fel? Dessutom får man faktiskt bara yttra sig om man är riktig rödvinsforskare och det är väl varken du eller Watts.
  Usch för dessa rödvinsförnekare. Nu tänker jag gå med i BI (Bourgogneinitiativet). 

 13. Johan E

  S. Andersson #12
  Jag också: Leve BI!
   

 14. Slabadang

  Bra att veta!
  För er som undrar hur den nordkoreanska SVTcensuren fungerar och är organiserad på SVT så fungerar den huvudsakligen så här. Anna Schytt ansvarar för vetenskräpsredaktionens klimatpropaganda. Den som samordnar och säkerställer att nyhetsredaktionerna inte slirar ifrån den renläriga propagandalinjen heter Ulrika Larshamre och är en doldis för tittarna.Om och hur de samarbetar sinsemellan har vi inte kunnat kartlägga eller bevisa även om vi alla känner till det totala resultatet. 
  Det innebär att jourhavande redaktörer på Aktuellt och Rapport måste gå via Larshamre och alla uppgifter bl.a artiklar och observationer som publicerats här på TCS har gått via redaktörerna ner i Larshamres papperskorg. Nyhetschefen Vetenskap/Väder är den politruk som fått oss så förbannade att vi spottar tandkött. En doldis jag vill sätta strålkastaren på innan hon hinner fly in i nåt mörkt hörn och gömma sig igen.
  Bergendorf på SR är den största rabiata fanatiska klimatnollan som  licensbetalarna tvingas avlöna. Han är värre än UI och mumlar fortfarande om ”förnekare” och äger tydligen ingen spegel. Han är bara en pinsam mupp i sammanhanget och en wannabee med endast klimatfanatism på CV t. En blivande spärrvakt! 
  Redaktionerna har tagit bland annat tagit del av :
  ”No pressure” videon. (Att de inte uppmärksammade denna video
  med allt sitt uppenbara nyhetsvärde fick igång underrättelsetjänsten)
  ”Angry kid” videon.
  IPCCs Yperseles utpressningsbrev till Österikiska IVA med ad hominems på Singer påhittade av Greenpeace.
  Hockeyligans agerandet mot De Frietas, Soon och Baulinas
  Eftersom Lindzen Spencer Christy mfl av ”förnekarna” har arbetat i IPCC faller påståendet om en ”enig vetenskap” på sin egen orimlighet.
  Den artikeln som ”rebuttade” den artikel SVT publicerade om en minskning av fytoplankton med 50%.’
  De hundraåriga köldrekorden i Ryssland och Europa.
  Piers Corbyns vinterprognos 2010/2011. 
  Climategate 2 mailen som handlar om ”the cause” och hur IPCCs inre krets uttrycker osäkerheter internt de förnekar officiellt.
  Observationer av allt långsammare havsnivåökningar. Både Envisats
  och Boulder Univeritetet i Colorados mätserier.
  NA Mörners analys av havsnivåerna.
  Alla de tre största globala tempserierna som påvisar en avstannad/paus eller en uppvärmning i allt långsammare takt de tio till femton sista åren..
  Grafer som visar att IPCCs modeller hamnar allt längre ifrån observationerna.
  Mullers video med totalsågningen av Manns hockeyklubba.
  Den uteblivna ökningen av globala stormar och bevisen på motsatsen.
  D La Framboise granskning av IPCC och de summerade kontrollerbara slutsatserna
  Artiklar som beräknar en lägre klimatkänslighet än IPCC.
  Cern resultaten, publicerade solaktivitets artiklar mm.
  mm mm mm.
  Vi har dokumenterat och kan bevisa att nu 169 klimatkritiska artiklar/uppgifter/observationer/nyheter gått via redaktörerna ner i papperskorgen direkt eller i Larshamres och systematiken i censuren blir glasklar. Inget som ifrågasätter CAGW propagandan publiceras.
  Att dela på arbetet och kartläggningen har varit ett måste.En medborgarättslig underfättelsetjänst har varit verksam och framgångsrik. Efter Lennart Perssons utfrågning av M Lillieskiöld i Aktuellt hände saker på SVT jag kommer återkomma till senare.  
  Snart kommer de som svarar ”ja” på frågan om de litar på SVT bli alllt mer sällsynt.
  I bunkern ute på gärdet tror de fortfarande att de är utom räckhåll för granskning och ansvar och har makten över beskrivningen över sin egen trovärdighet. För sent kommer syndarna vakna!

 15. Heinz Farr

  Slabadang #10
  När Slabadang (S) arrogant, beskriver Merkel som helt aningslös och i total avsaknad av koll beträffande Europas ekonomiska problem, så undrar man om S har kompetens att uttala sej i saken. Hur definierar S ekonomiska naturlagar och kan du ge några exempel ? Jag är säker på att Merkel under den tid hon dragit det största lasset vid överläggningarna för att lösa eurons problem, införskaffat sig en enorm kompetens, som jag tror är tom större än S:s.
  För övrigt förstår jag inte vadan den avoga inställningen på denna blogg, till allt som berör EU kommer ifrån. Ni talar förklenande om de idiotiska direktiven från Bryssel , men ger inga exempel.
   

 16. L

  Heinz, hört talas om glödlampsförbudet..?

 17. Ingemar Nordin

  Slabadang #14,

  Kul initiativ!

  Särskilt gillar jag det här: ”… alla uppgifter bl.a artiklar och observationer som publicerats här på TCS har gått via redaktörerna ner i Larshamres papperskorg” – Vi är alltid där och rotar för att hitta godbitarna. 🙂

 18. AOH

  Heinz Ferrer  #
   
   
  ”…..För övrigt förstår jag inte vadan den avoga inställningen på denna blogg, till allt som berör EU kommer ifrån. Ni talar förklenande om de idiotiska direktiven från Bryssel , men ger inga exempel…..”
   
   
   
  Titta på nedanstående så har du bara ett av många  exempel på vår avoga  inställning till EU
   
   
   
  http://www.naturvardsverket.se/sv/Start/Klimat/Klimatpolitik/EUs-klimatpolitik/
   
  ”…….EU:s gemensamma klimatpolitik utgår från att långsiktigt begränsa den globala uppvärmningen till maximalt två grader över den förindustriella nivån
  …….
   
  ………För att bidra till de globala utsläppsminskningar har EU antagit ett klimat- och energipaket där EU:s medlemsländer ska sänka sina utsläpp med 20 procent till 2020. Om andra länder gör jämförbara ansträngningar har medlemsländerna enats om att minska utsläppen med 30 procent istället……
  ….I sin ambition att verka för en global överenskommelse för klimatet har EU även lovat att bidra ekonomiskt till utvecklings-länders åtgärder för att minska sina utsläpp till 2020.

 19. Slabadang

  Heinz!
  Lyssnade du på utspelet från Merkel? Att skuldsättningsgraden direkt påverkar kreditvärdigheten är en ekonomisk naturlag. Vad trodde du ?
  Att pris bestäms av tillgång och efterfrågan… vill du ha fler exempel på ekonomiska naturlagar?

 20. Slabadang

  OT. 
  Vad är nationalism och vem ser den som negativ och varför?
  Med facit i hand från EU och FN så är organisationernaa egenintresse av nationalstaternas avvecklade suveränitet dess målsättning. En övergång från de nationella folkmaktsdemokratierna till internationell byråkratisk politikerdemokratur.
  Vi håller på att vinka adjö till vår egen makt och kontroll att påverka bilda opinion och styra vår egen och våra barns framtid.
  För den som inte uppmärksammat åt vilket håll våra politiker och journalister driver oss är det dags att vakna om det inte redan är för sent.
  Demoraliseringen av vår egen betydelse förmåga och förnuft är som en ideologisk tsunami som vbältras över oss. Detihåliga budskapet är att all problematik numer är global och därför skall lösas med mer makt till våra internationella organ. Det har blivit en offentlig sanning där man inte är lika noga med att diskutera de alternativa villkoren för hur samarbetena skall organiseras och hur makten kan fördelas.
  Nu framförs ergumenten för dessa maktcentras exisitensberättiganden utan att först deklarera vilken politik eller lösningar den skall leverera. De vill att vi skaöl överlämna befogenhetrna och makten först och därefter få leva med de bslut och den makt som utövas.
  Som en hint kan ni kolla vilka lampor vi tvingas släpa in i våra hem,iaktta en EORO som pga av politiker kommissionärer och brist på ansvar och kompetens ställt ett EUROPA på konkursens rand. Dessa organisationer blir som en AIDS för medborgarmakten och väl integrerad och kidnappad kan demokratin aldrig avveckla den utan att våld och upplopp uppstår.
  Politikerna kommer att försvara sina maktfästen och strukturer hellre än att lyssna och försvara sitt folks demokratiska intressen. De nationella politikerna kan två sina händer och peka bakåt uppåt med uppgiven maktlös min och hävda att de är tvungna att ta ”impopulära beslut” pga av vad EU och FN kommit fram till över ALLA medborgares huvuden. För i alla anslutna länder händer exakt samma sak. Politiken diskuteras ovanför folkens huvuden i alla länder som anslutit sig.
  Byråkraterna har tagit makten och tillsammans med politikerna har de lämnat oss där hän. Vi blir inte längre deltagare i den politiska debatten utan får meddelanden om vad man centralt redan ”förhandlat” fram utan att för sina folk deklarera vad man förhandlat med eller vilken linje man drivit, Vi blir helt enkelt blåsta på vår demokrati och vår samhällsdebatt. Den handlar endast om smulorna som faller från EUs och FN byråkraternas bord.
  Steg ett och två är redan etablerade och det slutgiltiga avsaffandet av de nationella demokratiernas innehåll pågår redan. Vi har redan nu bara det allt tunnare demokratiska skalet kver. EU tog sig alldeles nyss beskattningsrätten av oss. var det nån som märkte det? Blev det ens någon fråga? Blev vi tillfrågade och när fick de rätten att beskatta oss när vi reser? När bestämmer EUoch lägger rabarber på våra inkomstskatter? När ges de makt att fullt ut exploatera det europeiska folket och till vem kan vi i så fall klaga? vem kan vi byta ut och hur går det till?
  Vi har förvandlats till ett folk som tjänar politiker och byråkrater och inte tvärtom. Rollglidningen har gått sakta sakta steg för steg och med fusionen mellan journalismen och politiken så är vi körda.
  Min övertyglese om vad som tjänar alla länder bäst i den globalisering som sker är att politikerna speciellt i de mindre länderna måste värna sina nationers folk väl än mer genom att ta tillvara på sina länders unika förutsättningar och möjligheter. Med individuella strategier för de suveräna nationernas olika framtider.
  Att bestämma själv eller lyda andra blir den fråga alla medborgare måste inse att de står inför. Att vi behöver internationella maktcentra till vilken vi måste överlämna nationell makt och kontroll är en lögn och ett folkbedrägeri. Suveräna stater med självständiga medborgare som skriver frivilliga avtal med varandra har inget behov av att överlämna makten och kontrollen ifrån sig. Med frivillighet och bra förslag och överenskommelser så är det inget problem att få samarbeten på plats. Rätten att också kunna säga nej tack är skillnaden mellan demokrati och diktatur.

 21. Pelle L

  Hej ni alla som raljerar över EU:s vansinniga glödlampsförbud och dito utfasning,
  för att tvinga på oss ineffektiva, miljöskadliga (Hg) och dyra ersättningsprodukter.
   
  Detta är bara början:
  Citat från http://www.eu-upplysningen.se/Om-EU/Vad-EU-gor/Klimatmal-for-att-stoppa-global-uppvarmning/
  ”EU har infört regler om ekodesign på både energianvändande och energirelaterade produkter. Energianvändande produkter är produkter som förbrukar energi, som till exempel hushållslampor, datorer och dammsugare. ”
  Så passa på att köpa en ny dammsugare nu innan sommaren!
  Sedan är det för sent. Det blir till att mata den dammet med sked.

 22. Pelle L

  By the way:
  Innan vi anslöt oss till EU-kolossen talades det varmt om en av EU:s grundstenar: Subsidiatitetsprincipen.
  Dvs att beslut skal tas så nära dem det berör som möjligt.
   
  Det är nu glömt och förlåtet.
  Nu är det fritt fram för Bryssel att fatta beslut om stort som smått,
  och den svenska riksdagen/regeringen lägger sig platt.
   
  Det började med böjda gurkor.
  Sedan kom glödlamporna.
  Sedan kom föräldraförsäkringen.
  Sedan kommer dammsugarna.
  Osv.
   
  Det enda sverige får bestämma själv nu är väl den djävla alkoholskatten.
  Och även den är i gungning.
   
  Sverige ut ur EU!

 23. Slabadang

  Pelle L!
  Vad vi lärt oss är att vi inte har en susning om vad byråkraterna tycker skall detaljregleras genom EU.
  Vi behöver införa en BEHOVSPRINCIP av vad som skall regleras och antal watt i dammsugare tillhör absolut inte den kategorin och att EUpluttokraterna förgiftat sig in i ”ENERGIFRÅGOR” gör att de tolkat sig rätten att lögga sig i och reglera ALLT.
  Parkinsons lagar är naturkrafter som äger ett konstant tryck och hot mot vår frihet och integritet politruskerna snor makt pengar ifrån oss så fort vi slappnar av i två sekunder. Tillfället gör tjuven och de agerar efter snatteriprincipen många små systematiska stölder blir till slut en stor stöld där allt värdefullt försvunnit. De går runt och rycker i varenda dörr och de dörrar vi glömt att låsa blir omedelbart tömda på sina innehåll.