Svenska Dagbladet publicerar idag några av läsarkretsens reaktioner på serien om klimatångest. Både ultraalarmistiska röster och AGW-skeptiker finns representerade. Det sägs dock inte om själva urvalet är representativt. 🙂
Några är djupt bekymrade för att världen håller på att “gå åt helvete”. Jag tolkar det som att det blir väldigt mycket varmare, en tanke som trots allt svindlar då det förhärskande tillståndet på jorden på senare geologisk tid varit precis det motsatta – jorden har täckts av is.
Vi jämförs med “onda gudar” och “hårlösa apor”, något som bekräftar mina aningar om att misantropismen håller på att sprida sig i den rika delen av världen.
En 33-åring vägrar skaffa barn till “en jord som blir allt sjukare”. Men nog borde många hålla med om att nya människoliv är en förutsättning för att lösa framtidens problem?
Några kritiska röster har också valts ut. Med omsorg, kan jag tro. Jag känner inte igen någon av signaturerna, men kanske är de redan bekanta med TCS.
SvD gör dock inget försök att kommentera eller försvara sitt ämnesval. Uppenbarligen har tidningen uppnått sitt mål – att engagera och uppröra. Jag undrar bara vilken effekt en högst klimatskeptisk artikelserie skulle ha haft.
– Men det hjälper inte: Det går åt helvete! Det går åt helvete! Det g… — Ja, det gör det nog.
Man blir bara så /&%¤#”%/ upprörd att dessa totalt okunniga människor på SvD , DNoch SvT får dominera media
http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/psykologi/starka-kanslor-kring-klimatet_5805957.svd
Är det någon som har en länk till det arbete om MWP som någon forskare (Var det Ljungkvist han hette?) på Sthlms universitet(?) relativt nyligen publicerade?
http://www.dn.se/debatt/sa-bor-eu-bryta-dodlaget-1.1226475
….det finns uppenbarligen hur många gröna misantropa tankesmedjor som helst. Det är själva f-n att det inte finns några som ser positivt på mänskligheten och dess framtid. Hela tiden måste vi tvångsmatas med rödgröna dystopier.
Det räcker inte med en artikel för att skjuta i sank decenniers ”vetenskapligt” manipulerande med mätdata, statistik och s.k. publiceringsgranskningar kring t.ex. globala temperaturvariationer och havsytevariationer.
Lägger vi därtill alla skrifter och uttalanden där politiker använder forskares hypotser och diskussioner som om de vore forskarnas resultat, då räcker det inte heller med två artiklar.
Kommer vi så in på den politiska styrningen av forskningen och diskuterar vilka mål politikerna har med styrningen. Då räcker det inte med tre artiklar.
Börjar vi därefter skriva om konsekvenser av de s.k. klimaträddande åtgärder som har tvingat fram t.ex. vindkraftsutbyggnaden. Då räcker det inte med fyra artiklar.
Granskar vi därefter larmen ur aspekten, vilka tjänar på dem? Då räcker det inte med fem artiklar.
Börjar vi så förklara hur det kommer sig att vi får så höga elräkningar, då börjar många, i alla fall som jag försöker beskriva vindkrafts-, klimat- och energipolitiken för, att reagera. Därför att detta är aktuellt. Det drabbar oss bevisligen i dag. Vår egen plånbok. Förklarar man hur prissättningen av el fungerar och betydelsen av marginaleprissättning, elcertifikat, utsläppsrätter, vindkraftens behov av reglerkraft. Då har vi artikel sex.
Sakta men säker har nu fler och fler kommit att tro på det som sägs och skrivs. Och ilskna till. Därefter kan vi, i artikel sju, med högre trovärdighet, ta upp ett helhetsperspektiv på klimatfrågan med kortsiktiga och långsiktiga konsekvenser och alternativ; För klimatet, för vetenskapen, för politiken och för all övriga invånare på vår gemensamma jord.
Patetiska människor där på SvD.
Survival of the fittest.
På realclimate så skriver de en lång försvarsartikel för de statistiska misstagen McShane & Wyner påvisat.Det blir så pinsamt tydligt att de fattar inte ens hur dåliga deras egna statistiska kunskapaer är och cyklar ännu längre ut i irrelevansens tjottahejti när de i nedre halvan av artikeln förfäktar Tingleys (av M&W totalsågade argument) och sin egen rätt att fortsatt “cherrypicka” långt utanför den statistiska relevansens område.
Om de vore lite lite smarta så borde de vid det här laget ha lärt sig att inte ha så bråttom ut med sina “rebuttals” eftersom de sytematiskt sänker sin egen trovärdighet med ständiga självmål.
Första halvan av artikeln börjar lite försiktigt erkännande av M&W artikel och kritik för att avslutas med att de faktiskt inte fattat ett enda ord av den kritik de fått.
http://www.physorg.com/news/2010-12-experts-beliefs.html
Om personen varit religiös och betett sig på detta sätt skulle han utan tvekan dömts ut som totalt urspårad, därför att hans frälsning fått skadliga konsekvenser för honom själv och för hans omgivning. Nu antar jag att man istället flyttar problemet från honom till mänsklighetens synd, en slags projektion som beror på att så många andra är med honom i neurosen.
Det låter ju helt häpnadsväckande, och liknar väldigt mycket religiös fanatism (obs, återigen, jag angriper inte religion i sig, bara dess avarter).
http://www.medeltid.su.se/OmOss/Fredrik_Charpentier_Ljungqvist_publikationer.htm
åff kårs
http://www.medeltid.su.se/OmOss/Fredrik_Charpentier_Ljungqvist_publikationer.htm
Bägge är intressanta, mycket intressanta.
Den hockeyklubban förresten. Om det man egentligen mäter med hjälp av årsringar från träd är hur bra trädet har växt. Mäter man då egentligen inte hur bra fotosyntes trädet har haft under det året (eg sommaren) och om koldioxid ingår i fotosyntesen….
…..har man då egentligen inte mätt koldioxidhöjningen i atmosfären?
😀
Journalisterna har ändrat synen på sin uppgift.Nu är de utbildade för “att påverka” och ju mer påverkan de lyckas med justörre ser de sin framgång och betydelse.Problemet är förskjutningen av VAD som skall påverkas och av vilka skäl.
Journalister har därför tyvärr förvandlats till propagandister.
De är de som ockuperat MSMs redaktioner idag.Åsiktstyrningen är högsta mode!
Typ, samtidigt….he he
Märkligt.
Det Susen Schultz väljer som tema i sin kommentar ovan är den otrevligaste kommentaren som fanns (verkar det som).
Den vederhäftiga kritiken som många lade fram nämns inte. Inte heller den den massiva kritik från före detta IPCC-forskare som hoppat av AGW-tåget.
Det är inte konstigt att man upplever Svd som en propagandamaskin för AGW.
Någon som helst kritisk granskning av AGW förekommer inte men däremot en generell smutskastning av kritiker
Tack, men jag börjar bli rejält förbannad på attityden hos dessa sk journalister.
Det verkar inte finnas vattentäta skott mellan redaktionerna på Svd. I reportaget om terrordådet i Stockholm återges Inger Ekbom på Rädda Barnen:
-Vuxna måste försöka hålla sin egen oro åt sidan och inte dra in barnen i den.
När det gäller klimatskriverierna verkat det helt ok att försöka få så många barn som möjligt att tro på domedagsprofetiorna. Vad säger tidningsledningen?
Jag orkar inte ens bli förbannad längre. MSM är bara SÅ tröttsamt. Dom gräver sin egen grav. RIP. Tittar inte längre på SVT Play. Länge leve internet!
Kan vi inte få en Pajamas TV i Sverige? Snälla!
Den va bra! Skriv till tidningen och fråga vetja
och Lena K # 18
Stort tack!
Fast jag har svårt att ge mig i den här frågan. Speciellt SVT är ju till för oss men istället verkar de jobba mot oss medborgare.
Detta synsätt är ett hot mot demokratin
Sant sant.
Generell kommentar om att kommentera på svd. Försök inte att lägga in tydliga länkar eller mejladresser. Då blir du modererad. Jag har försökt med bägge varianterna och blir direkt meddelad att jag blir modererad. Får se om kommentarerna kommer in över huvud taget.
Om Svt och annan MSM. Sverige är i mångt och mycket en “ankdamm”. Det finns alldeles för mycket “Konsensus” istället för “konstruktiva konflikter”. “Mångkulturell” borde vara en frisk dialog istället för en våt filt. Jag tror Svenskar fortfarande är påverkade av jantelagen och de enda som tillåts sticka ut är artister och kändisar
Ok, då skall jag inte försöka med något sådant vilket jag faktiskt var på väg att göra.
Det som är bra med den nya kommentarfunktionen på SvD är att man kan redigera sin kommentar. Jag slant på tangentbordet och det kändes bra att kunna rätta till det.
Man kan tipsa på sökbegrepp istället för att ange länk. typ:
“1000 scientists dissent”
http://www.dn.se/ekonomi/svenskar-litar-inte-pa-maklare-1.1226782
Med den respekt som The Climate Scam erövrat, finns det en marknad för något mer än klimat.
http://longnow.org/seminars/02007/jan/26/why-foxes-are-better-forecasters-than-hedgehogs/
Philip Tetlock lät intervjua ett stort antal experter under många år och följde sedan upp deras förutsägelser om framtiden. Kortfattad slutsats: Ju säkrare en expert är på sin sak, desto mindre rätt får han.
– Rätt lustigt att media försöker sälja tanken att det är värmedöden som hotar oss! Denna vinter, alltså. Nu när snön ligger 10-20 cm överallt räcker det inte med enstaka plusgradsdagar för att få slut på den.
http://www.csmonitor.com/USA/2010/1213/Snow-storm-snarls-Midwest-Is-US-facing-another-extreme-winter
Hav tröst Lars, det var värre förr under Palmes “glansdagar” då DN gjorde obeskrivbara pudlar mot politikerna i Geijeraffären (mer än kaffeflickor) efter att Palme blåljög i riksdagen om rikspolischefens PM om Geijers besök på bordellen. Expressen tvingade fram PM genom domstolsorder hos SÄPO. Leif GW Persson var nära att skjuta skallen av sig efter att som “källa” ha avslöjats av DN´s vänsterjournalister. Palme gav omdöme i talarstolen om en motståndare som “en i biblisk mening ond människa” och om journalister som “råttor med gula tänder och blanka svansar” – en vokabulär i klass med Laplace-Heavyside fejdens prof Halle´ns med en annan professor, där Laplacetransformen och dess påskyndare som ” denna lytta, halta, skumögda krympling”. En språklig bragd i nivå med vissa inlägg här på TCS.