Sommar förr och nu

Heat Wave
Efter predikanvägen från SMHI och Socialstyrelsen har nu Vårdförbundet tagit inititiv för Sveriges anpassning till ett större antal framtida värmeböljor. Man förundras. Vården har många hål att fylla, men detta är knappast något som verkar akut.
Kom också att tänka på den förträffliga debunkning av alla klimatförändringsmyter som far och son Idso skrev för en tid sedan – den finns att hämta här. Ett i sammanhanget relevant diagram från denna reproduceras nedan – om en undersökning av temperaturrelation till dödsfall i Spanien av kardiovaskulära orsaker. Det avser alltså dygnsmedeltemperatur (- i Sverige anses man ha ”tropiska nätter” om nattemperaturen inte går under 20C).
tempdeath
Minns den svenska definitionen på ”värmebölja”;  +25 grader varmt dagtid eller mer under 5 dagar i sträck.
Själv ser jag fram mot en varm sommar i landet – har inte badat här på flera år. I väntan på sommaren, lyssna på Cris Rea’s underbara musik med detta tema.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Johan Tisell

  Hej Peter!
   
  Videon är bra, men ännu bättre då han kör en seven. Sannolikt en av de bättre ingenjörsprestationerna, 54 år sedan den började säljas och den kör fortfarande ifrån Ferraris och Porschar.

 2. Ingemar

  Först var det isbrytarkapaciteten som man skar ned på, sedan var det SJs bantning av snöröjningslok och växelskötsel, och nu vården som ställer in sig på IPCCs prognoser om katastrofala värmeböljor. Och Göteborgarna som slösar skattebetalarnas medel på att förbereda sig på drastisk höjning av havsytan. För att inte tala om Alliansens (och oppositionens) satsning på ”alternativ” vindenergi. Man tar sig för pannan. Hur kan de ens för ett ögonblick ta IPCC på allvar?

 3. Peter Stilbs

  Ingemar #1 – här får man skylla på svenska SMHI, och ”sårbarhetsutredningen”. En fantastisk affärsidé för SMHI, egentligen.
  Johan #1 – jo, Lotus Seven var nog ett mästerverk. Själv ägde jag ca 1973-1978 en Lotus Europa S2 – vilket totalt smäck! Men jag fick den såld för samma pris som jag köpte den för. Senast jag kollade fanns den fortfarande i bilregistret – avställd – ommålad – i en ort på västkusten…

 4. Lars C

  OT
   
  http://www.dn.se/webbtv/nyheter/robotfageln-ar-har/

 5. Gösta Walin

  Bra att du gör reklam för ”The Idsos” som kämpat i väl 40 år för att mer CO2 i atmosfären är en välsignelse för jorden och dess invånare.
  Vi talar om Sherwood Idso och hans två söner Craig  och Keith verksamma i Arizona.
  Gösta
  PS För övrigt anser jag att fossilkraft är att föredraga framför kärnkraft

 6. Bertel

  Petetr S
  Det hettar till i debatten(uderbar bild) oavsätt kurvorna, oooops, där var jag nog maskulint framfusig, så jag ersätter kurvorna(som ev kan uppfattas kränkande) med ordet diagram och hoppas att alla är nöjda.  🙂

 7. Bertel

  forts. # 6 och eftersom artikeln inehöll musikalisk hälsning, så kan jag inte avstå från bloggens(mer eller mindre)kultum att återge upplevelsen med följande vuxna? toner.
   http://www.youtube.com/watch?v=2x86VtqL1oY&feature=fvst 

 8. Begränsa CO2 utsläppen drabbar mänskligheten hårt istället för en
  bra inverkan i naturens system,vi tar kål på oss själva verket.
  Men det är kanske politiska konsekvensen,kan vara bra för den
  styrande eliten att skaffa sig mer makt.
  Nu tar den Franska regeringen krafttag i västra Afrika och det är naturligvis Oljan man vill säkerställa för framtiden,bakom detta
  står energi bolaget Total för naturligvis,som är mycket aktiva.
  ALI.K.

 9. Undrar hur om ni märkt att SMHI överdriver temperaturerna man redovisar dom högsta och urbana temperaturerna mest.
  Kanske en kommande kampajn för Klimatförändringarna som SMHI
  planerat fram fram för att påminna oss om det allvarliga läge mänkligheten befinner sig i för det framtida värmekollapsen’tipping point’.
  Inför stundande klimatförhandlingar.
  ALI.K.

 10. Inom Eu pratar med dubbla tungor,stödjandet av Libyien ,handlar det
  inte om oljan mest,också där håller fransorserna väl framme .
  ALI.K.

 11. Bertel

  ALI.K
  Fransoserna kommer stödja Libyen och oljan har betydelse, innan man är framme med Kadaffi. Hur ser du om sk tungotalade pingsvänner vill väl?, kan de få EU-bidrag för att olja sina argument? 

 12. Bertel

  forts # 11 ser framemot svar(från ALI.K) som berättar vad vi har varit innan Libyenkrisen, men våren är härlig och vindkraften lutar mot lufthavet och inläggen lever sina livet?   🙂

 13. Bertel

  Peter S
  forts # 7 eller denna visdomsbejakelse.   🙂
  http://www.youtube.com/watch?v=s8PEEvODG7c&feature=related

 14. Peter Stilbs

  Stort tack Bertel – Alan Parsons (och Eric Woolfsons’) musik hör till mina något bortglömda favoriter – jag har ca 5-6 CD med dem. Nu ska jag börja lyssna igen.  

 15. Bertel

  Peter S.
  Trevligt att mitt musikaliska hälsning(gissning)gick ”hem” och speciellt Alan Parson är en av sk ”lugna” favoriter hos mig och ang ovanstående artikelns bildbevis, tillhör den sk högre skolan, gällande hur humor kan åskådliggöra skeenden i vår samtid bättre än tusen ord.    🙂

 16. P.S o Bertel#
  Allan Parsons, modern bra musik,också en av mina favoriter.
  ALI.K.