Sagotanterna får kämpa med mera fakta

Barsebäck
Vi fortsätter vår serie om hur Miljöpartiet berättar sagor. Denna gång bemöts Lise Nordins sagoberättande om kärnkraftens försäkringssystem av Michael Karnerfors mfl i SvD Brännpunkt.
Gå gärna in och kommentera!
 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Börje S.

  Jag vill bara uttrycka uppskattning för det stora arbete du lagt ned på vindkraftsfrågan alltsedan första gången du dök upp här när Maggie drev bloggen för …var det 3 år sedan?
  (jag gillar inte att tiden rusar på så där) 
  I alla fall: bra gjort! 

 2. Lars

  Jag håller med , ett stort tack.
  Jag har kommenterat på SVT och länkat hit. 

 3. Jonny.
  Tack! Du gör ett förbaskat bra jobb när det gäller att få stopp på vindkraftsvansinnet, och det börjar verkligen ge resultat. Fler och fler förstår vad det här handlar om, och att antik teknik inte är svaret på hur vi ska lösa framtidens energibehov.

 4. bom

  Vi får väl tipsa Sagotanterna att dom bör koppla ur cykelns dynamo i uppförsbackarna. Det går lättare då. Och kommunisterna bör frikoppla vingarna till sitt vindkraftverk som dom har i kånkenryggsäcken. Men i utförsbackarna produceras milliwatt efter milliwatt! :-).

 5. Sagotanterna…..fantastiskt träffande!
  Elsa Beskow visade ju helt klart förmåga att se in i framtiden när hon författade boken ”Tant Grön, tant Brun och tant Gredelin” 😉
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Tant_Gr%C3%B6n,_tant_Brun_och_tant_Gredelin
  Missade lite gjorde hon väl dock, eller är det så att ”gredelin” står för den vedervärdiga politik som uppstår när grön och brun politik blandas? 🙁 

 6. Ann L-H

  Och vi här i göteborgsregionen får från Högskolan i Halmstad veta:
  http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.934617-karnkraften-kan-avvecklas-redan-nu

 7. Slabadang

  Folkbedrägeri!
  Att undanhålla alla direkta och indirekta kostnader för de ”gröna alternativen” för svenska folket är att föra det bakom ljuset. SVT och SR lurar skjortan av folket genom att lurs dem på de fakta de har rätt till.
  Antalet grodor som hoppar ur mun på miljöpartister är fler än vad man hinner räkna. De är endast drivna av en ideologisk bild och ignorerar fakta funktion och hittar på. De har vant sig vid att ingen kontrollerar vad de påstår. SVT och SR driver propaganda och endast på nätet bedrivs den seriösa granskningen.
  Tack för att ni finns och tagit över medias gamla uppgift! Läs WUWT idag om solpaneler i USA. Stämmer uppgiften som står i kommentarerna att panelerna tappar 5% effekt varje år?

 8. bom

  #7http://www.greenrhinoenergy.com/solar/technologies/pv_energy_yield.php

 9. bom

  http://www1.eere.energy.gov/solar/pdfs/pv_accelerated_aging_summary.pdf

 10. Gösta Walin

  Ur den rekommenderade artikeln hämtar jag:
  ”Men ersättningskravet slutar inte där, utan regeringspartierna har hela tiden varit tydliga med att ersättningen nu är obegränsad. Det innebär att staten med tvång kan omsätta bolagens egendomar och resurser i pengar för att täcka upp alla kostnader som kan tänkas uppstå.” Intressant variant på försäkringsskyldighet. Det havererade kraftverket skall säljas för att ersätta skador i omgivningen.
  Urdålig artikel, faktiskt lika dålig som Lise Nordins trams. Kärnkraftslobbyister och miljöpartister är det värsta jag vet. Och båda dessa parter utgår ifrån att fossila bränslen inte får användas. Utan klimathot ingen framtida kärnkraft med eller utan subventioner.

 11. ThomasJ

  Läs och förskräcks:
  http://www.svensk-vindkraft.org/images/PDF/sv%20vind%20%F6ppet%20brev.pdf
  Mvh/TJ

 12. Holmfrid

  Japan stänger nu ner 30% av elproduktionen inför sommaren när elbehovet toppar.  Man får lätta på restriktioner för klädvalet på arbetet, vilket innebär kortbyxor och kortärmigt för att inte försmäkta i den 35-gradiga värmen utan luftkonditionering på jobbet.  Dock har ”grön energikonsulten” Kåberger lovat att fixa fram ersättning enligt svenskt mönster  (= vindsnurror och solpaneler).  Näringslivet i Japan varnar för stora skador för industrin.  Tilläggas kan att Japans elkonsumtion per capita är  mer än 25% lägre än i Sverige.

 13. Holmfrid

  Re  #11 ThomasJ,
  Ja nu besannas våra åsikter om den urusla ekonomin för vindkraften, som ju här kräver en fördubbling av elcert. för att gå runt.  Vindelbranschen får väl hoppas på mer Global Warming så att blåsten tilltar även under smällkall vinter.  
  Striden kommer 2015 att stå mellan MP, C, V  och de övriga i riksdagen om fördubbling av kvotplikten.  I Spanien havererar snart Grön El branschen (40 miljarder euro investerat)  pga  besparingar i budgeten,  då ryker även de bräckliga, lokala bankerna prercis som  P-O Eriksson och Törnkvist skrev i DN för något år sedan.  Det kan bli spiken i kistan för Spanien och euro-projektet.  

 14. bom

  Under Gudrun Schymans tid som kommunistledare var livet ganska enkelt! När GS ställde sig positiv till något så visste man genast att det rätta fanns i matrisens motsatta hörn. Nej det har inget med misogyni att göra – jag är helt inne på linjen a la Gruk. ”Kvinnor är det absolut bästa vi har av den sorten”! Snälla inte ge mig feministskit nu då! 🙂 !

 15. Janne

  I Södermanlands Nyheter fanns er replik införd idag, även på deras webb. Kämpa på!
   http://www.sn.se/asikter/debatt/1.1426911