Recension av Bob Carters senaste bok

Roland Granqvist har skrivit (OCH fått publicerad) en recension av Bob Carters senaste bok ”Climate: The Counter Consensus”. Bob Carter skriver om myten om konsensus bland världens forskare och lyfter fram hur stort och brett klimatområdet egentligen är. Där samsas ju allt från biologer och paleontologer till ekonomer och framtidsforskare. Hur alla dessa skulle kunna överens om annat än att CO2 är en viktig förutsättning för livet är för mig (och Carter) en gåta.
Dessutom tar han upp diskussionen om klimatets känslighet och försiktighetsprincipen. Läs gärna både Rolands artikel i Västerbottens-Kuriren och Bob Carters nya bok. Den hamnar helt klart på min att-läsa-lista.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. —-snip  ——–
  Där samsas ju allt från biologer och paleontologer till ekonomer och framtidsforskare. Hur alla dessa skulle kunna överens om annat än att CO2 är en viktig förutsättning för livet är för mig (och Carter) en gåta
  ——-snip——–
  Det avslöjar med all önskvärd tydlighet att det inte är vetenskap utan propaganda.  Jag säger som Ayn Rand.
  ”When in doubt, stick with the minority”

 2. Ann L-H

  I mitt tycke är Bob Carters bok den mest lättillgängliga och allsidiga av de som jag läst om aktuell klimatforskning. Jag har sedan försommaren varit i kontakt med ett av de större bokförlagen för att intressera dem för att ge ut boken på svenska. De har till och med fått tips om denna recension men hittills ingen positiv feed-back. 
  Ju fler som hör av sig desto större chans att förlagen vågar  vara politiskt inkorrekta.   

 3. Lejeune

  Dom som hade nöjet att vara med på Maggies & Lars releaseparty, kunde konstatera att Bob Carter var en mycket sympatisk och trovärdig person från ”down under”, där det för övrigt fortsätter att jäsa.
  Kiwigate tycks rulla på:
  http://www.suite101.com/content/legal-defeat-for-global-warming-in-kiwigate-scandal-a294157
  http://icecap.us/index.php/go/joes-blog/new_zealand_niwa_capitulates_on_temperature_record/

 4. Lejeune

  På tal om Bob Carter, jag kan varmt rekommendera hans, numera klassiska, föreläsningar på youtube, del 1-4:
  http://www.youtube.com/watch?v=FOLkze-9GcI
  http://www.youtube.com/watch?v=vN06JSi-SW8
  http://www.youtube.com/watch?v=iCXDISLXTaY
  http://www.youtube.com/watch?v=bpQQGFZHSno&feature=channel
  …dom har några år på nacken, men dom har inte förlorat aktualitet!

 5. Carters bok går att köpa på Adlibris. Kollade just. Kostar 122:- + frakt 30:-.
  Har beställt den och ser fram emot intressant läsning.
  Stort tack för tipset!!

 6. Slabadang

  Kiwigate!
  Vilket förtroende man får för IPCCs lead authors.Jon Salinger är den som förfalskat Nya Zeelands historiska temperaturer bevisen ligger på bordet det är bara att läsa innantill.Att Salinger dessutom jobbat på CRU gör att man verkligen får alla farhågor besannade.
  NIWA intar en som måste vara ohållbar position, när de försöker göra ”hands off” ifrån ansvaret ifrån den förfalskade temperaturhistoriken. De har tagit till alla möjliga taktiska oärliga och fega åtgärder för att försöka slippa undan.Det var ett smart och radikalt initiativ att dra NIWA inför domstol.
  NIWA har insett att de kommer att förlora målet och ställas till ansvar för den uppenbara förfalskningen. Tempserien liggger till grund för den globala medeltemperaturen och Salinger var naturligtvis medveten om sin egen förfalskning men höll truten och lät förfalskningen ingå i IPCCs historik. Salinger satt dessutom som ordförande för WMOs commission ”Agricultural  meteorology”, det är verkligen att sätta vargen till vakt för fåren.
  Helt klart har vi en ”kultur” inom all miljövetenskap där överdrifter och rena förfalskningar ses med blida ögon och mer som att puscha lite extra för ”den goda sakens” skull.I kombination med att använda utrymmet av osäkerheter för rena gissningar till att bekräfta den ideologiskt förutfattade meningen, så blir resultatet den pseudovetenskap vi nu bombas med och där utrymmet för de fria fantasierna blir de som skapar de alarmistiska rubrikerna.
  Hur många miljörapporter är inte kryddade med både socker salt och tabasco? Hur är det med tex ”partiklarna” pga dubbdäck?
  PS Har någon ett exempel på en ”miljöstudie som säger ” Näe de e lugnt” ? Klistra i så fall gärna in ett sånt för ska man göra ”miljöstudier” så nog fan ska man hitta hot och katastrofer bakom varje hörn?

 7. Jensen

  Det är ju äckligt , rentav, med alla temperaturförfalskningar från Nya Zeland, Australien, USA ,England, Ryssland, Kina Skandinavien m.m. som man har svart och vitt på.
  Jag skulle gärna läsa en svensk sammanfattande kommentar om detta.
  Jag har ju läst redogörelse  om mailen mellan Karlén (?) och CRU ang. ”homogeneriseringen” av Skandinaviska Temperatur-rådata, men jag skulle vilja läsa någon expertkommentar gärna med grafer liknande de från NZ. , kanske ”Blink-comparator”
  Snälla!

 8. Jensen

  Betr. Carters bok läste jag den för ett antal veckor sedan.Den är fantastisk och förvånande billig. Ngt mer läsvänlig än Plimers bok som även den var ytterst genomlysande.
  Man kan verkligen förstå att opinionen har vänt i Australien och att planerna på Cap and Trade har lagts på hyllan

 9. Björn

  Profeten heter Robert Carter och ingenting annat. Bra av VK att ta upp denna kritiska granskning av klimatfrågan. Klimatforskarna har intill nu kommit undan för lätt. Men nu vill flera aktörer in på arenan och göra sig hörda vilket kommer att ge en mycket mer allsidig belysning av detta mycket komplexa system som klimatsystemet utgör. Framför allt kommer flera tunga forskningsgrenar som sol- och atmosfärsfysik att göra sig gällande. Vi lever ju inte i ett slutet system som enligt förenkling bara påverkas av mänsklig verksamhet.

 10. Kan nån efter alla dessa world wide manipulationer övertyga mig om  att det är klimatoro som är den drivande kraften?
  Knappast.