Prins Charles vill att vi går mer

Telegraph 090921
Prins Charles har enligt The Telegraph två Jaguarer, två Audi, en Range Rover och en gammal Aston Martin i sitt garage. Han anser dock att vi, vanliga människor, bör överge bilen till förmån för apostlahästarna och kollektivtrafiken. Jag förstår mig verkligen inte på de kungliga…

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Lars C

  Här finns det plats för en sedelärande historia. Det var en prins som gifte sig med en något retarderad prinsessa. Efter bröllopsnatten frågade prinsessan om vanligt folk också gjorde ”sånt”. Ja visst sa prinsen. Det borde de inte få sa prinsessan. Vanligt folk borde inte få ha det så trevligt.

 2. Tege Tornvall

  I och för sig mår nutida soffpotatisar bara bra av att gå och röra sig mer, men inte av klimatskäl. För AGW-troende är det väl snarare bättre ju mindre vi rör oss och ju mindre resurser vi förbrukar. Bäst vore om vi alla samfällt lade oss ned, gav upp andan och bleve mull.

 3. Ulrik

  Enligt dansk TexTV så finns Kronprins Fredrik nu med video på YouTube inför Köpenhamnsmötet. Jag vet inte vad grundlagen säger i Danmark om opolitisk kungafamilj.
  Där ska också finnas Statsminister Lars Lökke och FNs Klimatchef You de Boer med krav på världsmedborgarna.
  Danska utrikesdepartementet har även tecknat avtal med Google vad det nu innebär för prioriteringar i presentationerna av Köpenhamnsmötet.
  Det börjar verkligen dra ihop sig så nu satsar man på alla kanaler. Det börjar mer och mer likna en valdebatt med slagord i stället för fakta.

 4. L

  Ulrik, vårt eget kungahus har nog inte heller fattat att klimatfrågan är rent politisk. Det låter ju så fint med ”FN:s klimatpanel”…

 5. S. Andersson

  Visst är det skönt med kungligheter som försöker att hoppa på en trend. Det här påminner mig om vad Keith Richards sa när Mick Jagger hade blivit adlad och Keith fick frågan om inte han ville bli det också. Han svarade ”I wouldn’t let that family near me with a sharp stick, let alone a sword”.

 6. Kjell_A Jönsson

  Kjell-A Jönsson
  Prince Charles har det gemensamt med Al Gore att han inte lever som han lär. För det Brittiska Kungahusets framtid är det nog säkrast att prins Charles yttrar sig så lite som möjligt.
  Kjell-A Jönsson

 7. Han vill ha fritt fram för sina bilar på gatorna så han kan göra som vår kung, dvs köra som en formel-1-förare.

 8. Det roliga är väl om man skulle argumentera med dem. Gissningsvis så skulle det väl utmynna i att prins kalle säger, eller rättare sagt den representant som skulle vara, att prinsen själv deltog i debatten håller jag inte för troligt, ”Prins Charles är en offentlig person och har en hotbild mot sig, därför är det inte möjligt för honom eller annan medlem av kungafamiljen att begagna sig av den kollektiva trafiken. Självfallet vore prinsen den första att permanent parkera bilen om det vore så att hotbilden inte funnits, men nu är det säkerhetspolitiska läget som det är.”
  Nån som tror nåt annat? 🙂