Positiv klimatpåverkan ?

klima
Jag hade nästan glömt bort dessa personer, som nu kommit ur idet. Kanske är det dem vi har att tacka för det gudomliga väder vi har i Stockholm just i dag? Eller för tromberna i Norrland? Eller åskan i Skåne och i väster?
Bruket av det overkliga ordet ”klimatpåverkan” i sammanhanget, när man möjligen menar ”energiförbrukning” har spritt sig upp även i det akademiska. Här på KTH har vi åtskilliga professorer som kör med det genomgående. Man bara tar sig för pannan.
Säkert har man stöd av observationer – effekten av 28 ton koldioxid från 4 personer är säkert märkbar mot en bakgrund av naturliga flöden på ca 700.000.000.000 ton till atmosfären.
I övrigt undrar jag inte om andra växthusgaser mikrobiologiskt skapats genom den ensidiga kosten?

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Lars Bern

  S.k. klimatriktig mat är inte naturlig föda för oss människor vilket som Peter misstänker ger upphov till processer i vår tarm som producerar stora mängder metan. Det var ju när metanhalten stigit med en hundramilliondel som de tre Tällbergsmusketörerna skrev i DN att världen i rasande takt var på väg mot en av deras tipping points. Så, ni som äter klimatsmart – knip igen är ni snälla!

 2. Helge

  Nu är väl metan i praktiken ganska liten som växthusgas, man även läst av att levande växter producerar betydligt mer metan än kalkylerat.
  Jonny Ball tycks mena att trädgränsen har något med koldioxidnivå att göra, att nivån skulle vara lägre på högre höjd och därmed klarar endast ett fåtal växter att leva där. Stämmer det?
  http://rt.com/news/greens-science-skeptic-co2-climate/
   

 3. Lejeune

  Under tiden rycker domedagen allt närmare tycker en AGW-troende på DN:
  http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/kajsa-ekis-ekman-blind-vantan-pa-domedagen
  …..eller inte!

 4. Inte många rätt där, Lejeune och Staffan D
  Ekis Ekman demonstrerar vilket knippe av osammanhängande känslotrådar hela hennes tänkande är och hur olika suggestiva bilder formar hennes bild av en verklighet hon inte förstår ett dyft av.
  Uppgivet skriver hon att ”klimatförändringarna följer inte domedagens dikotomi” 
  Om vi agerar nu kan vi alla få det bättre, jobba mindre och vara snälla mot varandra istället. Det är så mycket hon fattat av varför hon kan äta sig mätt och slipper frysa på vintern. Dvs Noll!

 5. Bertel

  Jonas N # 4
  Läste samma länk(tack Lejeune, Staffan D) och hos Ekis Ekman har vi en klockren nidbild av en kulturskribent(från södermalm?) som är såååååååå orolig för mänskligheten, men saknar totalt verklighetsanknytning och kunskap om ämnet.

 6. Ungefär så här Bertel:
  Men titta på mig då, skulle vi inte alla kunna ha ett kulturjobb, bo på södermalm, skriva och tala om för varandra vilka präktiga människor vi är, som köpt en vintage jacka eller hatt på sekond hand, köper lite ekologisk krasse och närpoducerat. I butiken som jag promenerar till. Och dessutom kan man ju äta snittar på olika evenemang där man träffar andra intressanta människor ..
  Varför måste vi ha så fula fabriker, motorvägar, kraftverk, långtradare, maskiner, och skorstenar. Och öht människor som jobbar för pengar!?
  Titta på mig istället …
  Ungefär så uppfattar jag henne, och massor dartill.

 7. Bertel

  Jonas N # 6
  Haaa,haaa.  🙂   Så rätt, så rätt.

 8. D Lundkvist

  @Jonas N: hahaa, lysande beskrivning. Jag garvar ihjäl mig. Gillar särskilt din formulering, ”vilket knippe av osammanhängande känslotrådar hela hennes tänkande är och hur olika suggestiva bilder formar hennes bild av en verklighet hon inte förstår ett dyft av”.
  Det där är en träffande beskrivning för i stort sett alla personer som sällar sig till den rådande liturgin avseende miljö- och klimattramset som pågår både högt och lågt.

 9. tyvärr beskriver ni 98% av MP väljare…………..

 10. Björn

  Det är klart att ingen frivilligt i längden vill leva som asketer. Det är nu vi lever och aldrig mer. Skall vi offra våra liv på grund av idealitet? Ta Tyskland som exempel nu. I ren euforisk idealitet stänger de av en fjärdedel av elförsörjningen. De stänger av en del av den backup som behövs för att ersätta vindkraften med när det inte blåser. För förnuftiga och tänkande människor är beslutet obegripligt. Om jag vore tysk skulle jag skämmas. Det finns inga politiska vinster med att lura ett helt folk in i en energibrist. Skall vi få en liknande trend här i Sverige? Var finns det förnuftiga politiker som inser att konsensuspolitiken monterar ner vår utvecklingsstandard med följd att Kina och Indien kan ropa in våra företag till vrakpriser. Skall vi förlora vår suveränitet?

 11. bom

  Det var väl Stenmark som sa ”hä gå int å förklar för dom som int begrip”.
  Det som är att beklaga är väl att vi har ett system som ger röst just åt ”dom som int begrip” samtidigt som dessa kan undertrycka dem som begriper.

 12. Adolf Goreing

  #6 det var det bästa och träffsäkraste jag läst på länge! och #9 jag håller tyvärr med dig.  Antingen mycket unga (och därför inget att ”förlora” eftersom de har varken jobb eller bostad) eller 40-50-talister som fyller sitt gamla FNL-hål med ny sörja.

 13. Pär Green

  Björn # 10
  ”Skall vi få en liknande trend här i Sverige?”
  Det har vi redan! Se på vindsnurror.

 14. Peter Stilbs

  Re #6 – jag minns en kvinnlig kemidoktorand någon hade – stämmer på pricken. Tog med egna sopor till labbet, och gav till sin maskodling i en frigolitlåda under labbbänken (utan handledarens vetskap). Efter ett antal månader skänkte hon bort en plastpåse med ca ett havt kilo ”resultat” (en svartbrun gegga) till en person med egen trädgård …
  Jag tror hennes sambo hade lagt in veto att köra processen hemma i lägenheten …

 15. Michelangelo

  The hill:
  Report: ’Green’ buildings could harm your health
  By Julian Pecquet – 06/07/11 03:46 PM ET
  The push to make buildings more energy efficient could have negative health effects, according to a report issued Tuesday.
  The Institute of Medicine report warns that the effort to counter climate change has spurred a shift to untested new materials and building retrofits that could limit and alter the air flow inside buildings. It said this may concentrate indoor pollutants such as chemical emissions and tobacco smoke.
  Indoor dampness, poor ventilation, excessive temperatures, and emissions from building materials and equipment such as back-up power generators also can all contribute to health problems, the report says.
  ”America is in the midst of a large experiment in which weatherization efforts, retrofits, and other initiatives that affect air exchange between the indoor and outdoor environments are taking place and new building materials and consumer products are being introduced indoors with relatively little consideration as to how they might affect the health of occupants,” said a statement from John Spengler, the chairman of the committee that wrote the report. ”Experience suggests that some of the effects could be negative.”
  The report also says climate change may directly affect the quality of indoor air. It calls on environment regulators to coordinate with other groups to ensure that public health concerns are considered when revising and adopting building codes and ventilation standards.
  A version of this story was published on The Hill’s Healthwatch blog at 11:41 a.m

 16. Christer

  Kommentar till Klimatfamiljen.Dotterns kommentar är helt underbar(Citat Man köper inte jordgubbar på vintern,man tittar på vad som växer ute).
  Det blir en mager kost på vintern.
  Var tror hon att grönsakerna kommer från på  vintern.