Planeten är sjuk

Min kära mor, en mycket klok kvinna för övrigt, tipsade mig om en reklamkampanj som pågår i bl.a. Jönköpings och Kronobergs län. Avsändare är Jönköpings Länstrafik, Hallandstrafiken, Länstrafiken Kronoberg och Kalmar Läns Trafik. Jag har själv inte sett annonserna men kampanjen finns även på webben. Se nedan.
Planeten är sjuk
Reklambyrån bakom heter Bläck & Co. Så nu vet ni vem ni inte ska anlita.
Inne på sajten kan man på ett illustrativt sätt bli upplyst om de skräckscenarion som kommer att utspela sig vid olika temperaturförändringar. Blir det 6 grader varmare så utplånas 95 procent av allt liv på jorden. Testa själv! Men kom inte sen och klaga att du inte kan sova med ljuset släckt.
Temperaturen och klimatet
För övrigt kan jag bara tillägga att detta är en hyfsat kass hemsida.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. De verkar köra samma extremscenario som Naturskyddsföreningen propagerar med. Skrev precis ett inlägg om detta.
  Jag köpte busskort häromdagen så jag klarar mig 🙂

 2. Eftersom jag inte kommenterat på din nya blogg så får vi se hur det går med länken, men jag tänkte bara bidra med den lilla forskar rapport som snabbt blev begraven.
  Orsaken var enkel.
  Man hade kommit fram till att fosila bränslen bands upp i vegetationen i en omfattning som man inte trodde var möjligt och att fosila bränslen praktiskt taget var co2 neutrala.
  Nåt å fundera på när man står och väntar på bussen.
  Själv ”tjänar” jag 20 timmar i mån. på att åka med min bensinbil till och från jobbet.
  Man hinner göra mycket nyttigt på 20 timmar.
  Länken till en blänkare i ny teknik:
  http://www.nyteknik.se/art/51190

 3. Magnus S

  SvD omsvängning?
  Kan följande kommentar ”Mp-politikerna drömde om grönare transporter. I verkligheten får deras obetänksamma förslag till följd att körandet (och de förhatliga CO2-utsläppen) ökar, när människor får lov att köra sina gamla bilar ända in till stan för att kunna tanka och handla.” i detta ledarstick ”Låt inte den politiska korrektheten tömma landsbygden” http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_1009579.svd vara en första indikation på omsvängning hos SvD?