Önsketänkande

EU försöker att få oss att tänka om.
EC campaign on climate change

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. L

  Man känner igen de flesta överdrifterna, men intressant är att även här tonar man ner myten om IPCC:s 2.500 eniga forskare och säger att IPCC är ”ett organ som sammanför hundratals klimatexperter från hela världen”…

 2. Få se nu..
  EU-kommissionen, ett överstatligt organ i vad som nästa år blir vår huvudsakliga källa som rättsstat d.v.s. när det nya fördraget tas i drift skapar en religiös webbplats som deklarerar att havsnivån stigit 31 cm per sekel 1993-2003 och att Al Gore inte bara fått nobelpriset tillsammans med IPCC utan också en Oscar för sin film,
  sen, på en annan sida börjar man ana riktig religiös fanatism, jag citerar:
  ”Vetskapen om att den vattenmängd som i genomsnitt förbrukas varje dag av de flesta afrikaner är mindre än den mängd vatten som används för att spola en toalett i Europa borde belysa allas ansvar att använda vattnet mer effektivt.”
  Eftersom fattiga människor i utvecklingsländer, dom som vi, av miljöhänsyn inte ska handla av, inte har lika mycket vatten som vi har så ska vi i Europa ren sympati använda mindre vatten och dom berättar om konsekvenserna:
  ” Det finns möjligheter att drastiskt minska vattenanvändningen inom EU”
  och än mer oroande :
  ” Vatten håller på att bli en dyrbar tillgång och priset bör avspegla det.”
  Å andra sidan svär dom sej fria från allt i att skriva:
  – det rör sig endast om allmän information som inte riktas till någon enskild fysisk eller juridisk person
  – informationen är inte nödvändigtvis heltäckande, fullständig, korrekt eller aktuell
  Fullständig galenskap helt befriad från vetenskap och med alla ingredienser av religiös fanatism och skuldsyndrom, om du frågar mej
  Å då har jag inte ens gått igenom länkarna..

 3. Peter Stilbs

  Portugals Fleksnes-impersonator (f.d. Maoist), Margot Wallström och de andra är bara ute efter mer makt för att styra oss andra, och ge högre arvoden, förmåner och pensioner till sig själva. Jag röstade en gång för EU – men det var högeligen naivt.

 4. Sten Johnsson

  Varför skrev Bush undet Kyote-avtalet om det nu är en bluff?
  USA stod mot detta in i det sista, vad hände?

 5. L

  Hörde just Erland Kjellén på radionyheterna där han hänvisar till ny forskning om sotpartiklar. Man menar att det är dessa partiklar som värmer luften och som sen gör att glaciärer smälter. Partiklarna kommer i huvudsak från u-länder där man eldar mer primitivt och receptet skulle vara tekniköverföring.
  Alltså en ny definition av AGW..! Undrar hur media och politiker ska hantera det??

 6. Sten Johnsson: Har USA signerat Kyotoavtalet? När hände detta?
  L: Vet inte vad Erlands definition på ny forskning är, kanske avser han ny för honom, men att sotpartiklar minskar isens albedo har varit känt ett bra tag. Bl a diskuteras detta i artikeln på länken nedan där man konstaterar att upp till 94% av uppvärmningen av Arktis kan vara orsakad av sot:
  http://www.sciencedaily.com/releases/2007/06/070606113327.htm

 7. L

  Recon, det var inte albedot av sot på snön han refererade till, utan partiklarna i atmosfären värmdes av solen och värmde på så sätt den omgivande luften. Speciellt över oceanerna (som indirekt också värmdes om jag hörde rätt) och den varma luften smälte sen isar på olika håll. Alltså i princip samma beskrivning som tidigare använts om koldioxiden. En scenförändring..?
  Det skulle röra sig om helt nya rön.

 8. L: Såg just att DN har en kort artikel om detta:
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=597&a=754469&rss=2216
  Nu undrar jag om detta ändå inte är relativt sett gamla rön för beskrivningen påminner starkt om det Asiatiska bruna molnet:
  http://www.ens-newswire.com/ens/aug2007/2007-08-01-02.asp

 9. Christopher E

  Recon:
  USA skrev under Kyotoavtalet redan 1998. Men de har inte ratificerat det, så namnteckningen (Al Gores, för övrigt) betyder inget.
  Detta är alltid lika kul om man vill vara lite besserwisser när upprörda gröna debattanter säger – ”Vi måste få USA att skriva under Kyoto…”. Bland annat hade svenska politiker inför Bali ingen aning om att de var 9 år för sent ute med den önskan!

 10. Cristopher E: Se där, det visste jag faktiskt inte. Man lär sig något nytt nästan varje dag 🙂