På mångas begäran

Tack för all kritik, positiv och negativ, beträffande min hantering av Anders Emretssons bevisföring. Sporrad av detta beslutade jag mig för att avlägga ett ”riktigt” svar. Läs och kommentera. 🙂
Skärmavbild 2009-12-10 kl. 14.23.11

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Hayek

  Off-topic: Har ni sett att Rockström utsetts till årets svensk? Som att utse Tiger Woods till årets familjeman. På Di.se så har nästan alla kommenterer raderats. De sju första har tagits bort och sen är ungefär 4 av 5 raderade. Journalisterna har blivit helt galna.

 2. KristianA

  Ah, precis så som jag tror att många med mig skulle ha velat att du svarat direkt. Utmärkt. Sakligt och koncist.
  Vi ska bemöta ”ALLA ISBJÖRNAR DÖDA OM 10 ÅR!”, ”ALLA GLACIÄRER HAR SMÄLT TILL 2035!” ”TEMPERATUREN STIGER MER ÄN NÅGONSIN!” etc. etc. Allt ren lögn.
  Ska vi nå ut kan vi inte vara PK, det är inte motståndarsidan. De har en gigantisk propagandaapparat med nästan alla politker och press/TV på sin sida. När vi får chansen och vi har korrekta argument mot de vansinnigheter de slänger ur sig ska vi ta vara på dem. Jag tyckte både Peter och Åke var ALLDELES för snälla.
  Vid de få tillfällen vårt läger får måste vi trycka på kanske bara 2-3 punkter som folk lätt kan förstå, inte bli ett dugg tekniska.
  Mina 10 öre.

 3. L

  Rockström som i Tällberg-Rockström? Årets lögnare hade passat bättre.

 4. Årets Svensk?
  Jag trodde man gav upp detta efter att man först hade utesett Reefat El Sayed ett år, och Hans Holmér året därpå.
  Fast i det perspektivet är han nog en värdig pristagare. Ungefär som de som får Nobels fredspris ofta är … 😉

 5. Labbibia

  Bravo Maggie!
  Så ska det låta.
  Tyvärr gick det inte att kommentera på själva bloggen, ej heller att ge din artikel ”tummen upp”.

 6. ces

  Intressant om bl a isbjörnar: http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2009/12/08/AR2009120803402.html?wpisrc=nl_pmheadline

 7. Åke Rullgård

  Re#4 Jonas N:
  Håller med om att valet av Årets Svensk håller stilen. Valet av Rockströn är helt i linje med Refat el Sayed och Hans Holmér och det ska väl visa sig i sinom tid på samma sätt som det gjorde för Sayed och Holmér, en stor bluff resp. nolla, milt uttryckt. 

 8. ThomasJ

  Regeringen utser ny ordförande i SEI, länk:
  http://www.regeringen.se/sb/d/12418/a/136886
  Kerstin Niblaeus, fd. statssekreterare i en S-regering, fd. GD Kemikalieinspektionen, ledamot av KVA & IVA. Gift m Ulf Dahlsten – ej helt obekant f.d. GD/VD för posten och ävenledes f.d. statssekr.  i S-regering (Olof Palme).
  Jösses! Finns/fanns där inga ej sossemarinerade kandidater till slika positioner?
  Mvh/TJ

 9. Janne

  Ljuset verkar komma från öster. I måndags uppmärksammade programmet MOT i finska statstelevisionen (typ Uppdrag granskning) utförligt vad Climategate handlar om. Och nu skriver chefredaktören för Österbottens Tidning det här: http://www.ot.fi/story.aspx?linkID=95586&storyID=53106

 10. Duvan

  Politiskt korrekta? Ja det innebär väl också att ni alla visar er politiska tillhörighet och hur ni så många gånger valt att direkt trampa och förlöjliga miljötänkande människor rent allmänt?? Erkänn att ni har personliga ekonomiska intresse med ert våldsamma engagemang, så kan vi börja prata på en ärlig nivå.

 11. Labbibia

  Duvan
  Där har du fel. Jag har egentligen hjärtat till vänster, men om den sk ”miljöpolitiken” går ut på att montera ner välfärden, (och det gör den), för vanligt hederligt folk, då vill jag inte vara med.

 12. Patrik

  Duvan>> Skulle det förändra argumentens giltighet ifall den som uttalar dem är beroende av denna giltighet för sitt uppehälle?
  Vad säger det i så fall om de forskare, journalister, politiker och aktivister som i åratal har propagerat för att AGW är sanning och att vi måste göra något?
  Eller samma regler kanske inte gäller för dem? 😉

 13. Göran

  Duvan #10:
  Vadå erkänn? Det har ingen betydelse vilken politisk åsikt man har. Stora omvälvande globala beslut ska inte kunna tas baserade/skyllande på forskning som inte är korrekt! Forskning ska vara, i största möjliga mån, fritt från politiskt inflytande (ok jag vet att det är naivt, men det är en god tanke i alla fall).  Men vad är vitsen med Global CO2 skatt om Profeter som Al Gore ska göra miljarder i vinst på ”Cap and Trade”. Vore det inte bättre att använda dylika pengapåsar till att försöka lösa några verkliga MILJÖ-problem (obs inte klimatproblem).

 14. ces

  Duvan #10  Vem betalar honom? http://ingero.blogspot.com/2009/12/tv-meteorolog-kraver-att-demokratin.html

 15. Adolf Goreing

  #10 Nej, jag erkänner inget!
  This comment was sponsored by Exxon

 16. ThomasJ

  Janne #9: Tack för länken. Håller med om att ljuset tycks komma från Öster(-botten) – på motsatt sida Kvarken från Västerbotten [=mitt hemlän]… 🙂
  När/om du lyckas finna en version av MOT med svensk text o/e medföljande svenskt manus vore det mer än utmärkt bra att få tips. Var f.ö. inne på YLE o sökte men fick enbart beskedet (fr. ’Arena’) att
  programmet ej finns tillgängligt längre. Que? Är det censurerat från tablån?
   
  Mvh/TJ

 17. Underbart mycket utanför ämnet, men ändå inte…
  Koppla av med att lyssna på den här föreläsningen om kreativitet och nyfikenhet:
  http://www.youtube.com/watch?v=iG9CE55wbtY&feature=channel
  Om vetenskapsmän, journalister och vi andra förlorar vår medfödda nyfikenhet så blir det inte bara tråkigt.
  Vi hamnar på läktaren och trivs i skrålet och applåderna utan att förstå varför.
  Det bara känns så härligt bra. 
  Och om vi får kliva upp på scenen under applåder från en hängiven publik så mår vi ännu bättre. 🙂

 18. Urban

  #10#
  Att vi som känner sanningen har samma politiska tillhörighet är som att påså att alla kristna är vänsterhänta och tillhör samma församling…nänänä det stämmer inte Duvan.
  Jag kommer från en ortodox kommunistisk familj med pickelhuvor och har alltid aftonbön till 1000-åriga rikets talare känner inte till något annat….nä lägg av Duvan.

 19. Maggie,
  jag tycker det är fel att ifrågasätta tillförlitligheten av proxydata för CO2. Mätningarna är säkert ok. Däremot kan man ifrågasätta kopplingen av CO2 i proxies till CO2 i atmosfären. IPCC säger själva bara att halten CO2 som uppmäts i atmosföären nu är högre än den halt som uppmäts i lager i iskärnor, inte att, eller hur, halten i iskärnor motsvarar historisk CO2 halt i atmosfären.

 20. Fenris Ulv

  Appropå sambandet mellan temperatur och koldioid.
  I Danmark fanns det under en lång rad av år ett statistiskt samband mellan antalet nyfödda barn och antalet storkar…..
  Likaledes i Finland fanns det ett statistiskt samband mellan antalet skilsmässor och antalet skjutna rävar…..
  Men vad vet jag….

 21. Labbibia

  ThomasJ # 16
  Antar att det är det här du letar efter?
  http://dotsub.com/view/19f9c335-b023-4a40-9453-a98477314bf2
  Förvisso inte med svensk text, men med engelsk. 😉
  (det kan man välja under bilden)

 22. KristianA

  #10
  Jag är egenföretagare, ligger långt till höger, ändå är jag MILJÖ-intresserad! Mitt personliga ekonomiska intresse ligger i att slippa bli beskattad för ett påhitta hot. Jag betalar gladeligen pant på flaskor, miljöavgifter på lysrör etc. eftersom det verkligen hjälper MILJÖN. Jag återvinner allt jag kan och sorterar t.o.m. mina ölkapsyler i metallskrotet.
  Har inget med höger och vänster att göra, bara sunt förnuft, vilket tyvärr saknas fullständigt i dagen KLIMAT-hysteri (som är väldigt vänstervriden).

 23. Erik L

  #10 Duvan
  Dom ekonomiska intressena ligger i den gröna sektorn! Oljebolag, elbolag, biltillverkare, lamptillverkare, alla rider på den gröna vågen, Ett elbolag får i dag runt 3-400% mer för kolkraften än för 10 år sedan, just på grund av att grön energi tvingar upp elpriserna. Oljebolag handlar med utsläppsrätter och säljer subventionerade biobränslen med stora vinster. Ny lag tvingar oss att betala 30kr för en miljöfarlig kvicksilverlampa, istället för 3kr för en simpel glödlampa.  Så storindustrin har sett till att sko sej på skattemedel och framtvingade åtgärder som vi måste följa och betala dyrt för.
  Visst har vi alla ett ekonomiskt intresse att veta att våra skattepengar används på ett ansvarsfullt sätt, och att jaga en ofarlig gas genom att ösa pengar över storindustrin, det är väldigt långt från ansvarsfullt sätt, och inte gynnar det miljön heller.
   
  Så ska man prata på en ärlig nivå, så är det nog väldigt svårt att hitta en skeptiker med direkta ekonomiska intressen i att avslöja bluffen, däremot så är det ett enormt ekonomiskt intresse på den ”gröna” sidan att hålla liv i ”bluffen”.

 24. Duvan #10
  Du satte fötterna i ett veritabelt getingbo… 🙂
  Här finns inga som har några politiska preferenser, förutom att allt till vänster om högern betraktas som samhällsfarligt.. 🙂

 25. …tillägg till #24
  Och om du är nyfiket skeptisk så blir du antingen hånad eller  nonchalerad.
  Det spelar ingen roll om du röstar Moderat eller på andra partier inom Alliansen.
  Om du är skeptisk till en del ”nya sanningar” som skeptiker till AGW för fram så blir du klassad som vänster om vänster… 🙂
  Det spelar ingen roll om du är totalt ointresserad av partipolitik.
  Du placeras i en skala vänster-höger ändå. 
  Snart kanske det blir som i USA. Antingen är du troende och konservativ, eller också är du tvivlande och en tänkbar terrorist … 🙂

 26. … fortsättning igen.
  Ska vi behöva vara så binära i vårt tänkande och funderande. Sant eller falskt kan ändra sig över tiden.
  Att jorden en gång var platt visade sig var fel.

 27. Gunbo

  Uffeb #17,
  Tack för länken! Helt underbar ”föreläsning”! Hoppas även ni andra tittar och lyssnar på den ( ingen AGW-propaganda).

 28. TG

  Lite off topic  men kanske intressant för någon att läsa
  Hade aldrig hört talas om post normal science. Men det är en intressant beskrivning av tänket bakom klimatfrågan (hos en del människor). 

  http://buythetruth.wordpress.com/2009/10/31/climate-change-and-the-death-of-science/

 29. Gunbo #27
  Visst var den underhållande och tankeväckande?
  En kul paus i tjafset på läktaren.
  Om du inte sett den förut så lägger jag in länken till Bengt i Ekshärad en gång till:
  http://www.kresam.se/
  Och direktlänk till ”Bokstaveriet” för den som är lat:
  http://www.bengtsblogg.kresam.se/?p=284

 30. Gunbo

  Uffeb,
  Tack för länken till Bengt,
  mental trädgårdsmästare
  eldsjälspyroman
  edutainer
  optimistminister i Republiken Klarälvdal’n
  trendbrottsling
  agent i Underlättelsetjänsten
  legitimerad lekare
  Helt i min smak! Har inte stött på honom tidigare. Han hamnar i listan  Favoriter.

 31. Claudius

  Janne #9: Stort tack för den länken! Du har rätt, ljuset kommer från öster.
  TomasJ #8: Man var kanske i regeringen medveten om de siffror som SCB skulle komma att redovisa idag, och så ville man ligga rejält i framkant och — så valde man Niblaeus.

 32. Uffe #26:
  Så folk trodde jorden var platt och det visade sig vara fel? Det var vad mina föräldrar berättade för mig – att Columbus visade att jorden är rund genom att segla till Amerika, och inte ramla av. Men den versionen, som fortfarande är en etablerad ”sanning”, visar sig vara helt fel. Den bygger på en bok om Columbus, där författaren helt enkelt hittade på att Columbus var i konflikt med kyrkan om detta. I själva verket visste kyrkan och alla andra vettiga personer hela tiden att jorden är rund. Det är en skröna, men alla tror att den är sann, 200 år senare. Säkert har någon trott att jorden är platt någon gång, men den populära historien är grundfalsk. Det värsta är att om 200 år kanske alla ”vet” att världens ledare räddade jorden från undergång, när  de genomförde halvhjärtade och meningslösa åtgärder, och klimatet sen inte havererade. Hemska tanke! 
  Sant eller falskt ändrar sig över tiden, säger du. Så sant! Till exempel var medeltiden inte en mörk period då man (vetenskapen) trodde att jorden var platt, utan en kulturell guldålder – då det dessutom var varmt och skönt, tack vare klimatets svängningar. Vad som är sant är inte så enkelt. Framför allt ska man vara försiktig med det alla ”vet”.

 33. Torsten Wedin

  Uffeb:
  #17: Underbart föredrag! TACK TACK!
  #29: Tack också för länken till Bengt!

 34. Leo

  Peter Stilbs! Fick hem Ingenjören nr 9 2009 idag och såg en artikel med dig, Göran Petersson och Kjell Aleklett. Jättebra artikel tycker jag, och uppfriskande att det finns en tidning som tar kritiska röster mot IPCC på allvar. Detta står i bjärt kontrast mot Ny Teknik som verkar ha gått med i klimatkyrkan. Tyvärr får jag dras med denna tidning varje onsdag.

 35. Gunbo #30
  Hoppas att fler offrar fem minuter av sin viktiga tid till att bläddra runt på de länkarna. Och att läsa.
  Det är ju inte bara klokroligt, det väcker nya tankar.
  Jag måste lite kort berätta om när jag var där i deras ”konferastrum” tillsammans med en grupp elever som ville lära sig hur man blir framgångsrik som egen företagare utan en besvärlig chef.
  (det är urgamla minnen som dyker upp nu. Det hände för cirka 10 år sedan. Men med tanke på istider och annat så hände det nyss) 
  Eleverna fick beskriva vad dom ville.
  En efter en kunde dom tydligt beskriva sin vision.
  Alla handlade om att börja i liten skala med det dom gillade mest. Några gillade sin idé så mycket att dom såg framför sig en stor koncern med en massa anställda som skötte jobbet. Ungefär…
  En tjej svarade på frågan om vad hon ville och vad hennes vision var på det här sättet:
  ”Jag har ingen aning! Jag vet inte..”
  Bra tyckte Bengt. Alla vägar är öppna för dig.
  Och jag såg hur han menade allvar och hur tjejen lyfte och insåg att det var en enorm möjlighet…
  Och jag lärde mig mycket på den träffen och andra träffar med gänget där borta i den ”färdiga Älvdalen”. Klarävdalen för den som läser ord utan att tänka. 🙂
  Tänk själv! Skit i om du har rätt eller fel. För fram din åsikt och lyssna lyhört på eventuella kommentarer. 
  Då lär du dig mer om både världen, klimatet och människor.   

 36. S. Andersson

  Uffeb #35: Vackert! Visst är det skönt med människor som tänker fritt! Jag hade en coach som frågade mig om jag var lat. Javisst! svarade jag. Han reste sig upp, gick fram till mig, tog mig i hand och sa: Gratulerar! Att vara lat innebär nämligen att man alltid söker de effektivaste lösningarna.
   
  Häpp.

 37. Björn

   Till Maggie och övriga, glöm Emretssons bevisföring! Gå till nedanstående länkar så får du/ni mer perspektiv på vad som håller på att hända. Den andra länken har ett intressant diagram som visar ingen korrelation mellan CO2 och temperatur.
  http://www.geocraft.com/WVFossils/ice_ages.html
  http://www.geocraft.com/WVFossils/Carboniferous_climate.html

 38. S. Andersson #36
  Jag erkänner att coacher eller konsulter av annan sort som ibland vänder upp och ner på begreppen kan uppfattas som enbart underhållning.
  Men det hjälper liksom inte mer än i ett par timmar eller dagar, om vi inte forstätter att försöka vända på begreppen själva…
  Detxempel du gav var ett strålande exempel på korkad upphandling. Jag antar att du inte själv hade valt coach?

 39. S. Andersson

  Uffeb #38: Öhh, hmmm, det här blev nog lite fel. Faktum är att min coach är en av de människor här i världen jag respekterar mest. Jag har tom gjort en utbildning hos honom. Kolla här
  http://www.spirit-of-change.ch/
  Just den lilla episoden jag beskrev var en medveten intervention för att vända på och ifrågasätta argumentation och värderingar.

 40. Janne

  ThomasJ #16 Nej, MOT-programmet om Climategate lär kunna ses i Finland, men inte utanför landet (upphovsrättsskäl, antar jag). Jag har fått entusiastiska kommentarer av folk som sett det i Finland.  Förra MOT-programmet om klimatfusket lades upp med engelsk textning på nätet av någon försigkommen person (tror jag), kanske det sker nu också?
  Det är i alla fall tydligt att opinionen vänt klart åt skeptikerhållet i Finland.

 41. S. Andersson #39
  Jag var medveten om att jag kanske missförstod dig.
  Bra att du svarade.
  Det är helt rätt att den sortens enkla vändningar på ord och synsätt kan betyda oerhört mycket.
  Jag var med om något liknande som jag troligen har berättat om här tidigare.
  ”Tror du på det du säger?” frågade konsulten/coachen.
  ”Ja!” svarade jag.
  ”Men säg det då en gång till svarade konsulten”.
  Och då fungerade det äntligen..
  (det handlade om att som chef få personalen att ställa upp på en nödvändig affärsutveckling som det pratats om i tre år)

 42. ThomasJ

  Labbibia #21: Tack för hjälpen, tror det var ’version 1’ [från november] och det som Janne i #40 refererar till. Janne; tack oxo – om du får nåt tips över var ’version 2’ kan ses/förstås så vänligen spread the news, ok? 🙂
   
  Mvh/TJ

 43. Gunbo

  Uffeb #35,
  Lysande! Tack!
  Jag känner mig precis som den lilla tjejen:
  ”Jag har ingen aning! Jag vet inte..” (Speciellt när det gäller klimatfrågan).

 44. Claudius

  Mikael  #32, m fl: För länge sedan, säg ca år 3600 fvt, var kelterna väldig oroade över vintermörkret. Dom stod i det som nu kallas Stonehenge och besvor Solen att återvända, det var just under den mörkaste tiden. Hur skulle det annars gå nästa år? Och si! Det funkade! Tack vare deras ceremonier, kanske offer av olika slag, så återvände solen rätt snart, och det blev vår så småningom. (Och mirakulöst nog funkade det varje år.)
  Alltså fick dom bevis för att deras ceremonier funkade. Och översteprästerna fick allt högre status förstås.
  Och det är precis samma sorts bevis som AGW/IPCC kommer att åberopa, och slå sig för bröstet över, när det har gått några år ”efter COP15” och Den Stora Klimatkatastrofen uteblir till följd av de naturliga klimatvariationerna; och då kommer dom att säga: QED.
  Men lyckligtvis kommer den stora AGW-bubblan att paja innan dess. Det är jag övertygad om.

 45. Gunbo #43
  Jo man kan bli både arg och vilsen när man försöker förstå hur klimatet fungerar.
  Vad menar dom? Vad har dom för syfte? O s v…
  Och media skriver bara om kommande katastrofer…
  Men hej och hå.
  Så småningom dyker det upp några som har andra idéer om klimatet.
  Var höll dom hus de senaste 20 åren kan man undra?
  Hur som helst så har det utvecklat sig till ett veritabelt ”klimatkrig”. 
  Intressant tycker jag. Och det är ju inte något som man behöver läsa i gamla böcker. Det finns ju här och nu. Alla som är intresserade kan dokumentera.
  Och man kan delta i historieskrivningen. Inte illa.

 46. Robban

  Jag vill starkt rekommendera att se Lord Christopher Moncktons föredrag i St. Paul där han sågar hela IPCC:s s.k. vetenskapliga konsensus, datamodeller, Al Gores film mm. längst med fotknölarna. Inte genom åsikter eller vetenskapliga termer, utan genom att inte göra annat än att granska fakta.
  Filmen är lång (1,35) men mycket sevärd och innehåller bitvis lite humor. Det här är den uppdaterade versionen med slide-bilderna http://www.youtube.com/watch?v=4zOXmJ4jd-8

 47. Robban #46
  Jag tror att 95% av läsarna och kommentatorerna här har sett och hört allt som den kufiske lorden sagt och gjort.
  En sevärd och kul typ som påminner om andra brittiska skådisar.
  Men jag kan hålla med om att han är annorlunda och att han har hittat en egen nisch.

 48. Robban

  Uffeb #47
  Det kan nog stämma som du säger och han har faktiskt vissa likheter med Marty Feldman (no hard feelings Lord Monckton 😉 ), men det gör inte att han förefaller vara mindre insatt och kunnig i det han säger 🙂

 49. Forskare från Kina, USA och Sverige har kommit fram till att 90% av svenskarna vill betala för att hejda den globala uppvärmningen, skriver Svd idag. 
  Ofoget att bluffa med siffror sprider sig i forskarvärlden!

 50. Rosenhane: Jag gjorde mig faktiskt besväret att leta reda på den här studien men man kan inte komma åt någon data eftersom studien inte är avslutad. Men andra ord är slutsatserna klart prematura.

 51. Maggie, det är ju häpnadsväckande fräckt av Svd att publicera! En snabbenkät i hushållet ger vid handen att intresset att betala för AGW är = 0.
  En kanonmysig födelsedag önskar jag dig! 🙂
   

 52. Rosenhane: Nu har jag gjort ett eget inlägg av detta och dessutom påpekat för SvD i ett mail att det är fel av dem att skriva på detta sätt.

  Tack för gratulationerna! 🙂

 53. Bo Larsson

  Alarmisternas avfärdande av Climategate är ungerfär som den där Monte Python sketchen när John Cleese försöker hävda att papegojan han köpt i djuraffären är död. Vad han än säger så avfärdar affärsföreståndaren hans argument.
   
  Hur uppenbart det än är, om man granskar de hackade emailen, att IPCC-forskarna t.o.m. själva röjer att den vetenskapliga grunden för AGW är fejkad, så avfärdar alarmisterna alla bevis precis som affärsföreståndaren i djurbutiken som betydelselösa.  Om det inte vore så tragiskt så skulle det vara otroligt komiskt.
   
  Flera miljoner människor har svultit ihjäl i tredje världen de senaste åren pga dubblerade livsmedelspriser orsakade av AGW-bluffen. De ansvariga, ”vetenskapsmän (?)”, propagandister som Al Gore, administratörer inom FN och många andra borde som lord Monckton förordar, dras inför rätta.
   
  Om man läser interna dokument, whitepapers och publikationer av folk som är förespråkare av AGW, t ex boken Ecoscience av Obamas science czar John P Holdren, så finner man en direkt koppling där AGW-förespråkarna också talar om minskning av jordens population. Konsekvenserna om klimatavtal och cap & trade införs beräknas blir en reduktion av jordens befolkning med 1 miljard de närmaste 10 åren.
   
  1 miljard människor!
   
  Vi måste se detta som det är. Man påstår att 6 miljoner judar avlivades i holocaust. Nu har nästan lika många redan svultit ihjäl pga klimatbluffen de senaste åren.
   
  Detta är folkmord och inget annat och enligt globalisternas egna dokument är avlivning av merparten av jordens befolkning en del av deras agenda och intimt förknippad med klimatbluffen. Jag vet att det är otäckt och att de flesta människor automatiskt och omedvetet väljer att förtränga dessa fakta och hoppas någonstans att människor inte kan vara så ondskefulla, men ska vi kunna stoppa detta måste vi alla se verkligheten som den är och agera.
   
  Third World Under Attack From Genocidal Climate Change Policy
  The implementation of policies arising out of fraudulent fearmongering and biased studies on global warming is already devastating the third world, with a doubling in food prices causing mass starvation and death – a primary reason why the climategate crooks and their allies should be criminally investigated and hit with the strongest charges possible.
   
  http://www.infowars.com/third-world-under-attack-from-genocidal-climate-change-policy/