På löpsedlarna

På löpsedlarna

Aktuell fråga med anledning av Per Welanders inlägg i måndags: Amerikaner i storbråk om glödlampor

När Tyskland avvecklar kärnkraften utvecklas den i Östeuropa

Inte bra med goda tider? Kanske Greklandskrisen löser klimatmålen?

Slut med lyxkryssningarna till Antarktis: Våra isbrytare behövs hemma

 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

  1. ThomasJ

    Detta borde vara tillräckligt för flera års ’löp’:

    http://wattsupwiththat.com/2011/07/12/take-away-the-ipccs-cash-source-problem-solved/

    Mvh/TJ

  2. Annika

    Hycklaren Al gore är tillbaka! Se till att ni är lediga den 14 september, för då ska hela världen få veta ”sanningen om klimathotet” som alla vi förnekare som är betalda av oljeindustrin vägrar att inse:
    http://www.guardian.co.uk/environment/2011/jul/12/al-gore-climate-change

  3. Slabadang

    Håll i hatten!

    Här kan vi inte bara snacka om korruption. Det här måste vara ren och skär stöld och det nätverk denne man ingår i tillsammans med de spelare i USA Glenn Beck så artigt presenterade gör att man faktiskt baxnar och undrar om det är en ny form av maffia som tagit befälet över USAs myndigheter och organ..

    Här har alltså chefen för Freddie Mae fått sig själv som person registrerad på patentet på Cap and Trade. va faan är det här för något?

    http://www.wnd.com/?pageId=168077

  4. Slabadang

    Tack för länken Thomas J och Annika !

  5. tty

    Jag har faktiskt svårt att förstå vad bråket om Oden egentligen gäller, om båten bara har använts för att assistera trafiken till och från McMurdo. Rosshavet med McMurdosundet är den enda del av Antarktis (utom nordligaste delen av Grahams land) som tillförlitligt är nästan isfritt sommartid. James Ross upptäckte och utforskade området med segelfartyg och Shackleton, Scott, Amundsen m fl tog sig ut och in utan större problem med små träfartyg med noll isbrytningsförmåga. Heritage Expeditions ordnar t o m turistkryssningar dit, visserligen med fartyg som har viss isbrytningskapacitet.
    Om man bara använder fartyg med hyfsad isklass och maskinstyrka behöver man rimligen inga isbrytare. Men det är klart, kan man hyra en isbrytare till vrakpris så kan man ju använda vilka skorvar som helst och spara pengar. 

  6. ThomasJ

    tty #5: Såvitt jag erinrar fanns för tid sedan (f.d.) anrika Broströms  ’Columbialand’, omdöpt till ’Stena Arctica’ utchartrad till vetenskapen i Antarktisk och detta med fenomenalt bra resultat. Kan oxo nämna, att Columbialand/Stena Arctica hade/har(?) en av de absolut bästa, skönaste, bekvämaste, vackraste mm inredningar jag någonsin sett i ett handelsfartyg. Länk till info om ’Columbialand’:
    http://www.kommandobryggan.se/brostrom/columbia78.htm

    Ett mycket fint fartyg!

    Mvh/TJ

  7. ThomasJ

    Slabadang #3/4: Det gäller i sanning att hålla i hatten – danstakten hos de kretsarna ’obendrauf’ är så ini hh orytmiskt/ombytlig att Fread Astair inte hade kunnat följa… 😉
    Men det hela går ju som en röd tråd helt i enlighet med Maurice Strong’s ’scenarier’ (=egna prognoser) och är nedranns mycket värra än någon kunnat ana.

    Hur många extra lösnummer ’pravda-elastica’ (=Aftonbluddret) kan sälja med löp som säger [typ] Jätte-mega-bedrägeriet avslöjat! Allt – ALLT! – är en stor jä**a bluff! Statsministern avslöjad – litade på charlataner! Andreas Carlgren och hela Centern tagen med brallorna nere!
    osv… (the sky is limiting…;) )

    Eller varför inte applicera samma för höjande av SVT’s tittarsiffror?
    Eller är det så att de har krav på speciell såpa(typ) för sina program…? 😉

    #4: Gern geschehen, som det heter på ’utengemärksta’!  😀

    Mvh/TJ

  8. Peter Stilbs

    I går var det en klimatforskare från Götet på SVT Aktuellt, med skälvande röst, som tydligen skulle varit med på nästa Oden-tur. Ja, jag vet inte vad man ska säga – svindyr forskning, med utländskt stöd – meningsfull per krona ? Tror inte det kommer i närheten.

  9. Lena Krantz

    Annika #2

    Det är en mycket väl vald tidpunkt för Al Gores nya kampanj.

    De räknar med att Arktis is skall vara i paritet med 2007 och naturligtvis helst lite lägre.

    Men vi får se, vi är inte där än.

    😉

  10. pekke

    Nu är det officiellt, Tysklands nedmontering av kärnkraften innebär ökad satsning på kol och gas !
    Germany to fund new coal plants with climate change fund cash
     
    Helt otroligt !

  11. Staffan D.

    AlGore’s ”Klimathot” är en fantasi-produkt.  Hotet mot USA:s ekonomi är reellt.
    –  1983, när Reagan lade om ekonomin, lånade man upp 25% av federala utgifterna ett år.  År 1992 — 20%.  Annars har det varit låga siffror;  under Clinton t.o.m. plus.
    –  Men under Obama lånar man upp mer än 40% av utgifterna.  Republikanerna vägrar höja beloppsgränsen, om man inte får budgetnedskärningar på motsvarande belopp.  Men Obama vill inte gå med på det.  Utgifterna ska fortsätta!
    –  Inlägget från Veronique de Rugy i National Review visar vad det handlar om.  Det här läser ni inte i svenska blad…  Fastän det i hög grad berör oss med.
    http://www.nationalreview.com/corner/271739/debt-ceiling-debate-perspective-veronique-de-rugy

  12. Staffan D.

    ”Klimathotet”:  Uppsalas genomsnittstemperatur i  juli 2010 var 20,3º.  År 1730 var den 20,1º.  
    –  ”2000-talet” (tio år) var genomsnittet 17,8º, varierande mellan 15,4º (2000) och 19,9º (2003).   1730-talet hade i genomsnitt 17,5º, varierande mellan 14,8º (1731) och 20,1º (1730).
    –  På 1960- och 1970-talet hade vi däremot några mycket kalla år.  (Den som var med då, minns misstankarna om ryska atombombsprov.)   1962, 1965 och 1977 var det 13,6º,   13,4º  och 13,4º.

  13. Staffan D.

    Veronique de Rugy är ekonom:  Senior research fellow vid George Mason University.   Fil dr från Sorbonne.  April 2011 publicerade hon ”The Debt Ceiling:  What is at Stake?”

  14. ThomasJ

    Lite OT, men när temat är media (löpsedlar) torde/borde även tal- och bildmedia kunna platsa in… 😉
    James Delingpole sågar i nedan länk BBC jämns med fotvalven. Och man kan utan större avvikelse från blågul status quo byta ut BBC mot SVT/SR:

    http://biggovernment.com/jdelingpole/2011/07/12/the-bbc-is-at-least-a-thousand-times-more-evil-and-dangerous-than-rupert-murdoch/

    Mvh/TJ

  15. Staffan D.

    Nobelpristagaren Paul Krugman är mediavänlig mer än de flesta.  (Ekonomen, alltså.)  Han finns regelbundet i New York Times.  George W Bush var själva grunden för världens ondska, slog han fast.  När kongressledamoten Gabrielle Giffords (R, AZ) sköts ned av en galen vänsterman såg han det klart:  I ”Climate of Hate” 10/1 2011 såg han att bakom detta låg ett ’klimat av hat’ från Palin och hennes Tea Party-folk och liknande!  Hade inte Palin haft en bild av ett gevär någonstans!  Jo!  Klart att någon då tar och skjuter ner Giffords!
    –  När det gäller det bokstavliga klimatet hade han en artikel, ”Building a Green Economy” i NY Times Magazine 7/4 2010.  Utgångspunkten att vi ”därinne” vet mycket bättre än ni därutanför.  Vi experter vet att klimatet är i kris…  Är det kanske inte jättemycket varmare… nejvisstnej… men…
    –  Artikeln är på en mängd avsnitt ute på nätet, så jag bryr mig inte om att läsa den.  Times tillåter bara 10, eller om det är 20, gratisläsningar.  I månaden.  Huffington Post hade den också, men har dragit in den.  Ni ser i alla fall att Krugman passar jättebra in i medias (särskilt NY Times’) världsbild.  Det här med att staten nu lånar upp 40% av sina utgifter — ja, se det är fullkomligt naturligt.  Efter George W Bush så måste man göra så, för att få ordning på ekonomin!

  16. Staffan D.

    James Delingpole’s artikel i BigGovernment är intressant.  #14.  ”Demokrati, hjälpt av solsken, har brutit ut i UK”, skriver NY Times i en huvudledare.  Skälet?  Politiskt opålitliga News of the World läggs ner.  “A kind of British Spring is under way, now that the News Corporation’s tidy system of punishment and reward has crumbled. Members of Parliament, no longer fearful of retribution in Mr. Murdoch’s tabloids, are speaking their minds and giving voice to the anger of their constituents.”  Ack ja.
    –  Klimatet är intressant därför att det låter oss se att media inte (ens) klarar av att mäta temperaturen ”opartiskt”, objektivt.  ”Inte varmare?  Ja men vi talar inte om väder, vi talar om klimat !”
    –  Samtidigt får man inte bli negativ!  Världen ligger öppen idag!  Vad bryr jag mig om NY Times (och DN) — jag läser bloggarna i stället!  Eller specialist-nyheterna.

  17. Slabadang

    Thomas J och Staffan D!

    Helsicke va nära vi var informationsmonopolet och tacka vilken gud som helst eller rena turen för att nätet kom. Delingpoles lägesanalys av hur MSM/Publicservice bildat en gemensam politbyrå är sann och SVT måste sitta i odförandeposition i denna.

    Det som bråkar i mitt huvud är vilken effekt på MSM/”Public service” nätet fick. Möjligheterna till problemformuleringmonopolet minskades rejält och därigenom en makt och ett syfte många journalister drivs av.

    Blev effekten att de slöt sig allt hårdare varandra av den nya konkurrensen om verklihetsbeskrivningen eller gjorde nätet att vi upptäckte hur samordnade de redan var? Det är en märklig slutsats man måste dra och det är att nätet är demokratins numer absolut viktigaste intrument för den öppna förutsättningslösa demokratiska debatten och utgör i det avseendet en faktisk motpol till MSM där vi systematiskt upptäcker hur de styr och manipulerar både ämnen fakta och analyser.

    Nu ökar avståndet mellan journalistkåren och vanligt folk och de är endast upptagna av att bevaka vad deras kollegor och uppfattatde konkurrenter skriver och märker inte eller låtsas inte märka att allt fler skiter i vad de tycker och tänker eftersom nätet är en mycket viktigare informationskälla.

    Ravinen mellan den officiella verkligheten och den faktiska blir bara större och större utifrån fler aspekter. Journalister och politiker ter sig alltmer leva i en avkopplad pseudoverklighet. De ideologiskt drivna jornalistbeskrivningarna allt mer extrema och artificiella.

    Jag undrar på vilket sätt det alltmer ohållbara politiskt korrekta avståndet kommer att krackelera. Går det att fortsätta hur länge som helst med redaktionslogik och moral hästlängder ifrån läsare och lyssnares. Hur lågt kan förtroendet för journlaismen tillåtas sjunka?

    Som alternativ analys till Delingpoles av Murdoch är det vansinnigt bizarrt att läsa SVTs Bo Inge Andersson.

    http://svt.se/2.116614/1.2476847/ar_mediemardrommen_over
    http://svt.se/2.116614/1.2479516/mediekungen_stortas_fran_sin_tron

  18. Staffan D.

    SMHI — UPPSALA TEMP JULI, DECENNIER

    ÅR……MEDELTAL….LÄGSTA…..HÖGSTA
    ……..DECENNIUM….ÅRET…….ÅRET

    1730-t….17,5º……14,8º……20,1º.(1730)
    1740-t….16,2…….14,9…….18,4
    1750-t….17,5…….14,3…….21,7.(1752)
    1760-t….18,1…….16,2…….20,8.(1764)
    1770-t….17,9…….16,1…….20,0.(1776)
    1780-t….17,5…….15,6…….19,9
    1790-t….17,5…….15,5…….19,6
    1800-t….17,4…….15,3……..19,0
    1810-t….17,5…….14,1……..20,1.(1818)
    1820-t….16,5…….13,6.(1821).20,3.(1823)
    1830-t….16,6…….13,1……..19,2
    1840-t….15,6…….13,6……..18,2
    1850-t….17,5…….15,4……..20,4.(1855)
    1860-t….16,2…….13,6……..19,1
    1870-t….16,3…….14,1……..17,9
    1880-t….15,7…….14,2……..16,5
    1890-t….16,1…….13,8……..18,8
    1900-t….15,7…….12,8.(1902).20,7.(1901)
    1910-t….16,5…….14,3……..20,8.(1914)
    1920-t….16,2…….13,8……..18,7
    1930-t….17,0…….15,5……..18,0
    1940-t….17,1…….15,1……..19,2
    1950-t….16,1…….14,9……..18,5
    1960-t….15,4…….13,4……..17,1
    1970-t….15,9…….14,2……..18,6
    1980-t….16,3…….15,0……..17,4
    1990-t….17,0…….15,0.(1990).20,3.(1994)
    2000-t….17,8…….15,4.(2000).19,9.(2003)
    2010…………………………..20,3

    – Uppsala hade år 1800  5.105 invånare.  År 1900  22.818.  Idag har tätorten ca 150.000 invånare.
    – Uppsalas temperaturserie 1722–2010 kan laddas ner från
    http://www.smhi.se/klimatdata/meteorologi/temperatur/1.2855

    1960- och 1970-talen var kalla decennier.  Nu har vi återgått till mer normala temperaturer.  Som på 1930- och 1940-talen, t.ex.

  19. Staffan D.

    Varför detta i sin helhet längst upp t.h.?  Text, Courier, borde vara helt normalt.

  20. Staffan D.

    1983 finansierades 25% av USA:s budget med lån, när Reagan sanerade ekonomin.  1992 — 20%.   Annars alltid lägre.  Under Clinton gick budgeten t.o.m. med vinst flera år.
    –  Men nu är det 40%.  Fyrtio procent.  Obama’s år, inte Bush’s.  2008 var under 20% (om jag tyder diagrammet rätt).
    –  Läser kris-kommentarerna i DN.   Att man skyller det på Bush och GOP, ha!  Och ännu värre:  Att man inte får veta detta…!

  21. ThomasJ

    Staffan D. #20: Från WSJ.com:

    America Tunes Out – WSJ.com
    Michael Goodwin of the New York Post ”listened intently” to President Obama’s Monday press conference, but only ”for 15 minutes or so.” That’s 15 minutes or so longer than the duration of our own intentness, but we did listen falteringly to the whole thing. By contrast, as the president ”droned on,” Goodwin reveals that he ”did something I never did before during an Obama appearance: I turned off the TV.”

    ”Enough,” writes Goodwin. ”He is the Man Who Won’t Listen to Anybody, so why should anybody listen to him? . . . I will leave that unhappy duty to others. I am tired of Barack Obama. There’s nothing new there. His speeches are like ’Groundhog Day.’ ”

    Mvh/TJ

  22. Staffan D.

    ”2005 var hela 23 procent av journalisterna sympatisörer till miljöpartiet. Samma sak med vänsterpartiets – deras sympatisörer utgjorde sex procent bland väljarna men bland journalisterna hejade 23 procent på v.  Alltså: 53 procent av journalisterna håller på mp och v – mot 16 procent bland allmänheten.” (Citat ur GP)
    –  Det var en ökning för Mp från 12% år 1989,  men den kompenseras av en minskning för vänsterpartiet från 22% detta år.   Borgerliga mot vänsterinriktade var det egentligen ingen ändring:  ± 1%.   33% mot 67%.  —  ”Journalistkårens partisympatier”, Kent Asp, Göteborgs Universitet 2006

  23. Staffan D.

    Att GP inte är så bra på addition är ju en annan sak…

  24. I USA är det inte ika koko som är då de gör mycket med AC. Då jobbar ACn mot lamporna med X % verkningsgrad. Dvs energiåtgången är faktiskt ganska hög. Här har vi i princip inte AC och mestadels ett värmebehov. 

  25. Kent ASP han är ju kulturgeograf………..

    Gula och bruna bananer………..

     

  26. ThomasJ

    Staffan D. Måhända dig redan bekant:

    http://mises.org/daily/5463/A-Short-History-of-US-Credit-Defaults

    Mvh/TJ

  27. Staffan D.

    #26:  ”Det är osannolikt att det blir default, betalnings-inställelse, nu”, säger Mises.  Yes.  ’I värsta fall får Federal Reserve köpa upp skuldebreven’, säger man.  Obama har hotat med att om inte skatterna höjs, så har man inte råd att betala ’Social Security Checks’.  Men han hoppas fortfarande att bli omvald 2012;  de blir nog betalda.  (Arbetslösheten U3 är 9,2%, U6 16%.  I det läget höjer man inte gärna skatterna.)
    –  Intressant för oss är att svenska media helt står på Obamas sida…  I den mån man överhuvud nämner det här ’lilla problemet’ med USA:s finanser, alltså.  Dessbättre har både Göran Persson och Anders Borg skött våra egna affärer mycket, mycket bättre.

  28. Bertel

    Staffan D # 27

    De senaste tidens misshushållning(kön av stater börjar bli lång) av staters inkomster kontra utgifter, slår oftast, om inte alltid? hårt på dem som utgör direkt och indirekt statens skattebas, därav följande musikreflektion från 70-talet, med ”viss” bärighet ang frågan. 

    PS.De som köper och säljer luft(cap-and-trade) är för närvarande vinnare i racet.DS    🙂

    http://www.youtube.com/watch?v=WCkOmcIl79s

      

  29. ThomasJ

    #27: Göran Persson??? Skött nåt bra??? NOT!
    Remember SossebosseUndergångs kreativa bokföring av 149 miljarder kronor från AP-fonderna till statskassan… detta under GP’s regim…
    GP är fortsatt – om än alltmer utmanad – världshistoriens mest nakna kejsare!

    Mvh/TJ

  30. ThomasJ

    Definitivt EJ på svenska MSM-löpsedlar:

    http://notrickszone.com/2011/07/15/der-spiegel-projecting-sea-levels-has-become-a-bazaar-who-can-bid-the-most/

    Mvh/TJ

  31. Staffan D.

    Regeringen Bildt 1991–1994 började saneringen av finanserna.  Men Göran Persson fortsatte, först som finansminister, sedan statsminister.  ”Som finansminister genomdrev Persson en sanering av statsfinanserna som omfattade både besparingar och skattehöjningar.” ”Trots regeringens minoritetsställning lyckades Persson genom ett organiserat parlamentariskt samarbete med centerpartiet genomföra ett besparingsprogram, vilket kom att vålla konflikter både inom det egna partiet och med LO.” (Wikipedia)  Dominant ledarstil?  Men det far ju inte vi, hoi polloi, illa av.

  32. Holmfrid

    #29   Thomas J,
    245 miljarder från AP-fonderna skall det vara

  33. Thomasj

    Holmfrid #32: F’låt ett ’typo’, men enl. min info var det 249 miljarder, och därtill försöktes föra över ytterligare 94 miljarder, vilket dock förhindrades av en majoritet i riksdagen.

    Mvh/TJ