Öppen Tråd

sommar BIM

Bild: BIM

Sommaren ger tillfälle till bad och vila. Just nu är media och politiker upprörda över värmen och torkan. Men hur länge det varar är det ingen som vet.

Trevlig Helg, önskar
Resaktionen

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

  1. pekke

    Götaland och Svealand kommer få regn närmsta dagarna enligt nuvarande prognoser.

    Arktiska havsisen har just nu större utbredning än de senaste åren vid den här tiden.
    https://iceobs.nersc.no/im2.php?image=ssmi_ice_ext.png

  2. Lars Thorén

    Energiföretagen tycker att vindkraftens problem handlar enbart om naturvärden. ” Vindkraften ger inga utsläpp till naturen under normal drift och lämnar inget miljöfarligt avfall efter sig. Marken kan dessutom lätt återställas.”

    ”Antalet vindkraftverk i världen har ökat mycket snabbt de senaste åren och utan dem hade utsläppen av klimatgaser från elproduktion varit större. IEA:s World Energy Outlook 2022 ger prognosen i tre olika scenarier att vindkraften tillsammans med solceller är klart största kraftslag år 2050.”

    Hå, hå ja, ja…

    Länk: https://www.energiforetagen.se/energifakta/elsystemet/produktion/vindkraft/

  3. Vi tycks få välkommna professor M Tjernström i förnekarklubben – inte heller han tycks tro att den Arktiska sommarhavsisen snart är borta – ” vi måste bygga större isbrytare” säger han.

    Det tar lång tid att få en ny isbrytare, från beställning till leverans kan nog professorn räkna in många år – och då är ju själva poängen med en ny större isbrytare som bortblåst, enl både Eu och Fn och deras sponsrade modellmakare.

    Jag imponeras av professor Tjernström, som ändå sticker ut hakan – fast å andra sidan är vi nog många som tycker att den gröna omställningen mest handlar om nya leksaker till trogna forskare och giriga kapitalister – Co2 hotet är snart lika abstrakt som demokrati, biologisk mångfald och kärlek och gemenskap.

    Isbjörnar kryllade det av dessutom, sa professorn till aftonbladet – neej, det går jättedåligt för både isbjörnar och havsis i Arktis – har karln verkligen inte följt debatten i samhället dom senaste decennierna och har han inte lyssnat på kören av dom riktiga och rättrogna professorerna, det är ju kris för bövelen och krisen går så jäkla fort att den knappt syns – överljusfart, kanske…

  4. Göran

    De flesta vindkraftverk behövs inte. Utan dessa hade utsläppen av koldioxid för att tillverka dem varit mindre.

  5. Lasse

    #3
    På tal om förnekelse och forskning.
    Läser idag om den varma vintern i Svalbard:
    ”. Och vintrarna är i genomsnitt tio grader
    varmare än för 30 år sedan.”
    Detta oroar kronprinsessan Viktoria.
    Samma oro kunde hennes farfar kronprinsen Gustav uttryckt på 1930 talet.
    Då var vintertemperaturen också förhöjd där med upp till tio grader.
    Utan att kolla det så gissar jag att den gått ner däremellan 🙂
    (se sid 23: https://archive.org/details/glaciervariation00ahlm/page/22/mode/2up)

    Forskare skall inte oroa kungahuset i onödan!

    #4 Göran
    Dansk vindkraft är i behov av en 10 dubbling (idag)
    Import och värmekraft ger dem el idag.

  6. Bilderna och reaktionerna på alarmisternas lim och färgattacker på våra gemensamma kulturskatter i veckan, som ex Monetmålningen är verkligen en vackert illustrativ bild över vad klimatalarmisterna står för.

    I värmland och norröver byggs det vindkraftindustrier vid gamla fäbodar, som förvaltas av eldsjälar – vägar, diken, kulvertar förvandlar och förstör kulturmiljöer, ända upp till samernas offerplatser..det skall bli många tusen hektar vindindustrier däruppe, kräver dom.

    Dom pratar om en hotad framtid för deras generation men förstör arvet – det finns en sorg och dumhet i den där alarmismen och i den nya koncensusforskningen som gör ordentligt ont.
    Att kopiera fascister och diktaturer är verkligen fel väg framåt – storskaligheten i denna nya dogm är skrämmande.

    Jag har själv sett och känt förödelsen i norra värmland/norge av vindkraftparker mitt i finnskogsmarkerna och vandringslederna och mitt i ” tiomilaskogen” det där magiska skogs och bergsriket med gamla gårdar, öringbäckar, örnrevir och frisk luft, stillhet och framtidshopp – det är alldeles för lätt att skövla och omöjligt att återställa.
    Jag tänker på alla dom lokalbor som vårdat och kärleksfullt tagit hand om dessa fantastiska miljöer – och verkligen genuint haft en önskan om att få ge dessa kulturskatter till dom efterkommande.

    Min uppfattning är att vårat samhälles välmående vilar på våran kultur och det gemensamma vårdandet av vårat ursprung – varje gång som samhällen hotas kommer kulturutrotningen och historielösheten som ett brev på posten.

    Alarmisterna kläcks i storstadsdjungeln och i girigbukarnas salonger – medans folket och landbygden får betala priset…inte fan bygger märta och bolund stora vindindustrier med sina kompisar där dom själva bor…då plötsligt blir det tal om..och.. hyckleri om kommande generationer och försvinnande havisar och utdöda isbjörnar…

    Det riktigt lustiga och listiga i dagens klimatdebatt är verkligen vem som säger sig äga vetenskapen och sanningen – isen försvinner fortare och fortare men vi måste bygga större isbrytare, modellerna visar fel men är viktigare än någonsin, norra atlanten är tokvarm säger dom – riktigt trams säger jag…och hänvisar till verkligheten beskriven av dom som lever och verkar i regionen.

  7. Daniel Wiklund

    # 5 Lasse Jag vaknar till en härlig sommardag i Luleå. Öppnar kuriren och läser om kronprinsessan som är ”Orolig för hela planeten”. Det gäller att ta i ordentligt. Jag nöjer mig inte med det. Jag är orolig för hela universum. Tex när Andromedagalaxen krockar med Vintergatan. Visserligen är det drygt 4 miljarder år innan det händer. Men det är lika bra förbereda sig, så man inte blir tagen på sängen. Ska hur som helst snart ut på en cykeltur i det fina vädret. Imorgon kan det vara för sent.

  8. mattias

    #5
    Jo, det är varmare på vintern på Svalbard. Intressant länk. I början av 1900 talet steg också temperaturen framför allt på vintern. Men på sommaren var den helt konstant. Precis som Gabriel har visat i ett inlägg nyligen är det likadant nu. Är det samma klimatmekanismer som påverkar då som nu?

  9. stig morling

    Magnus B! #6
    Ja sannerligen, vad nu stackars Monet har gjort för ont?
    Dessa kulturjägare kan väl få frågan från Karl Gerhard:
    ”Säg mig vem Du undgås med, ska jag säga Dig vem Du är”
    Den gamla ikanoklasmen synes ständigt sticka upp sitt tryne. Figurerna inom IS är ju ivriga jägare av vackra bilder, liksom äldre och nya bokbrännare! – Är det ”join the party” som är det nya valspråket lyder?
    Salve

  10. Lasse

    #8 mattias
    Nej idag är det CO2 som ger värmen där uppe 😉
    Samt om vi inget görs så kommer det inte att stoppa.

    Jag är ironisk men samtidigt förtvivlad över forskarkårens ovilja att sprida kunskap i stället för propaganda.
    Vi har utställningar om uppvärmningen som inte visar vad som skett tidigare.
    Glaciärforskare som förfasas över avsmältning som sker och ser hur träden går allt högre upp på fjället utan att nämna lilla istiden och gamla trädgränser.
    Skam över denna kår!

    Det finns et ljus dock Henrik Jönsson : https://www.youtube.com/watch?v=QImRiDZw_8g
    ”Staten och det gröna kapitalet”
    Trist med verkligheten!

  11. jax

    SMHI varnade för att det kunde bli 26-30 grader och att man skulle hålla sig inne om man fick problem med värmen, enligt gårdsgens tidningar. 26-30 grader! Skulle det vara ett problem? Normal sommarvärme är plötsligt ett hot man måste varna för. Tror nog att de faktiskt riskerar att ha gått över gränsen till det löjeväckande nu. Eller är svenska folket så auktoritetstroende att de faktiskt blir skrämda av detta. Tyvärr lutar det åt det senare när man hör hur det talas om vädret.
    Var dock i Strömsund i torsdags och där var man glada åt värmen eftersom studenten firades då och man hade befarat kallt väder som vanligt.

  12. Ivar Andersson

    ”Omringade av isbjörnar har forskare jagat varm luft i Arktis. Men inte ens kronjuvelen i svensk polarforskning kunde rå på isen så här tidigt på året. –Vi måste bygga en isbrytare som är bättre än Oden, som är det bästa vi har, säger professor Michael Tjernström.
    Isen har varit tjock, dimman tät.”

    Isbjörnarna är tydligen många vilket överraskat ”forskarna”.
    ”Forskarna” hade tydligen problem att hitta den varma luften.
    Isen var värre än ”forskarna” trodde och vill ha en atomisbrytare.
    Solens strålar hindrades av dimma vilket överraskade ”forskarna”.
    Jag kan inte låta bli att småskratta åt de klimathotsreligiösa ”forskarnas” okunskap.

  13. Ivar Andersson

    För 20 år sedan stannade endast ett fåtal vitkindade gäss till i Finland. Sedan de vitkindade gässen på 1970-talet hotades av utrotning har arten skyddats av internationella avtal, vilket har lett att antalet har skjutit i höjden.

    Gässen äter odlingsmark som är avsedd för boskap. Bonden Kari Pekonen uppger att han har förlorat runt två tredjedelar av sin inkomst på grund av det växande problemet.  Många jordbrukare i den här regionen har helt tappat tron på att samhället är rättvist, säger han.

  14. Apropå regnet som aldrig skulle komma denna varma sommar.

    ”Det har regnat kraftigt i Helsingborg på fredagseftermiddagen – och Österleden stängdes av efter att den svämmat över.”

    ”Under fredagskvällen väntades det fortsätta regna i Helsingborg fram till cirka klockan 22. Därefter väntas uppehåll under natten innan mer regn drar in österifrån på lördagsförmiddagen.”

    https://www.hd.se/2023-06-16/osterleden-var-oversvammad-och-avstangd

    Det måste vara människans utsläpp av CO2 som ordnar det så att ibland är det torrt och ibland är det vått. 🙂

  15. Nr 5 Lasse.
    Visst blev det varmare på svalbard och vi fick varmare vintrar, från ca 1995.

    Det fina med den värmeuppvallningen i vårat nordliga hav, var att den startade 1985 och visade sig på landtemperaturerna och glaciäravsmälningen 10 år senare – precis samma hände under 30- talets uppvärmning och dom före det.

    Det är ganska länge sedan den uppvärmningskurvan dog ut nu, i runda slängar 10 år sedan.
    Nu har många glaciärers avsmälning minskat med 50 % och frågan nu är om vi får samma nedgång i våra landtemperaturer som efter 30- talets värmeperiod.
    Dom allt frekventare ost och nordvindarna som drivs av balansen mellan det isländska lågtrycksområdet och det atlantiska högtrycksområdet är ju intressanta att följa.
    Den atmosfäriska cirkulationen kan nog vara mer avhängig av temperaturskillnaden mellan land och hav vid det nordliga lågtryckscentrat än vi tror – och det påverkar vårat och europas väder över tid.
    Vi som gillar att läsa om historiskt väder finner ju ofta perioder med höga temperaturer och torka under 1800- talets europa – och det är ju där alarmisterna fattat helt fel…vädret på 1800- talet var kraftigt växlande och icke gynnsamt för odling, folk och fä.

    Vi ser det i år med kall vår och försommar, nordliga, torra vindar – massor av sol…men i trollhättan blev maj månads högsta temperatur nästan 3 grader lägre än normalt högsta och frostnätterna härjade ända in i juni – det är torrt men hos oss är det gott om vatten i sjöarna, så grundvattennivån tycks god – vi fick ju dock sammanlagt 30mm sista veckorna i maj, både snö och regn och inga högre temperaturer förrän denna sista vecka.

    Trots allt är det viktigt att komma ihåg att vi har haft en rejäl uppvärmning 95 – 2010 men det är ännu viktigare att se och förstå när kurvorna planar ut och viker ner – det är här som koncensus forskning och alarmism blir både farlig och otäck.

    Det senaste med den varma nordatlanten är ju bara en mätning av vindsvaga och soliga områden och där blir det lika galet som Odens tjocka is och välmående isbjörnar( som inte finns enl modeller, koncensusforskare och alarmister).
    För våran del av atlanten har våren och försommaren inneburit massor av kyla, bl a pga vindriktning och uppvällande djupvatten – makrill och näbbgädda och vattenväxter har varit mycket sena pga detta i våra inre skärgårdar och samnma har havsfiskarna upplevt uppåt norge och bort över färöarna…

    Det har varit en intressant väder vår, försommar för storskalig havsvindkraft och om detta talas det tyst…detta som skall utgöra europas framtid – det vore bra att här lägga korten ist för drömmarna på bordet.
    Högtryck till havs kan bli långvariga!

  16. Björn

    Här en annorlunda vinkling på klimatfrågan av några klimatforskare. Artikeln är från 2013, men ändå i allra högsta grad, up to date.

    https://agupubs.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/grl.50806

  17. johannes

    #13
    ”Gässen äter odlingsmark som är avsedd för boskap”

    Bönder gnäller jämt, de 200 vitkindade gäss jag har utanför fönstret varje kväll när de simmar ut till en holme med gässlingarna för att övernatta väger 1,7 kg styck som vuxen och alla motsvarar 1/2 ko. Gräset äter de på strandängarna inne i viken bland korna.

  18. Christian H

    #14 Ingemar Nordin

    Regnet igår var verkligen kraftigt i ett cirka 20 km brett stråk längs en linje Älmhult – Köpenhamn. Jag bor cirak 35 km SO om Helsingborg och hemma hos mig föll det 39 mm på två timmar, vilket ledde till att ena hängrännan inte hann med och vattnet forsade ner längs husgaveln, fortsatte ner för källartrappan och en del for in i källaren. När jag kollar på smhi.se envisas de fortfarande med att vi bara fick 5,5 mm. Hur fullständigt galen deras rapportering om nederbördsmängderna mellan kl 8:00 till 20:00 framgår här: https://www.smhi.se/vader/observationer/maxmin/nederbord/06-to-18/sverige
    Enligt dem är det bara Osby i Skåne som fått mer än 0,3 mm! Jag tror att åtskilliga orter i Skåne då fick mellan 30 och 50 mm. Det verkar som SMHI inte läser sina egna radarbilder. Hade de gjort det, så hade de sett den mörkröda och bruna färgteckningen som fanns med på radarkartan. Mitt förtroende för SMHI finns ej längre. De verkar sitta så fast i sin klimatalarmism att de struntar att rapportera sådant som strider mot det klimatalarmistiska perspektivet. Dessutom rapporterar de idag att risken för skogsbrand är extremt stor här, trots gårdagens skyfall.

  19. Knut B

    Intressanta tankar från nätet. Finns ingen växthuseffekt, ”bara” atmosfärseffekt!

    https://www.youtube.com/watch?v=tL3RlERytvU

  20. tty

    #3

    Oden är redan den starkaste isbrytaren utanför Ryssland, och egentligen mycket starkare än den behöver vara för att hålla igång trafiken i Bottenviken. Detta för att den även byggdes som forskningsplattform. Den har flera gånger gått till Nordpolen, men har då startat från den sibiriska sidan, där isen är rörligare och tunnare.

    Att bygga en ännu mera överdimensionerad isbrytare för några veckors ”klimatforskning” per år i Arktis absolut mest svårforcerade isområden är knappast den mest angelägna utgiften för Sverige.

  21. Ulf

    Svar 20 tty,

    Det finns inget angelägnare än klimaaaaatet.

  22. UWb

    Med referens till Hybrit finns det en alldeles utmärkt artikel av Jan Jörnmark med innebörden ”skomakare bliv vid din läst” – dvs gå inte in i subventionsbubblan utan fokusera och förbättra era nuvarande styrkor.

    Ska man vara lite cynisk, låt H2GS gå före och ta smällen och dra lärdom av detta.

    https://timbro.se/smedjan/statssubventionerat-stal-lika-fel-nu-som-da/

  23. Nr 21 Ulf.
    Ja – det där var dagens sanning!
    Värre var det under Dust Bowl, det blev många hårda år och det var dessutom snart 100 år sedan… och redan då trängdes polartorsken tillbaka – för att sedan göra storstilad come back när kylan drog in på nytt.
    MEN inte fanken blev klimatet det mest angelägna då inte…världen har blivit knäpp!

  24. UWb

    På Klimatsans har Allan Emrens forskning startat en diskussion. I grunden är hans tes att ökade havstemperaturer driver koldioxidhalten i luften och säsongsvariationerna av isens tillväxt och tillbakagång (isen behåller ju koldioxiden så längre den existerar).

    Är det någon här som läst hans tankar?

    https://klimatsans.com/2023/06/11/emrens-brev-om-klimatet/

  25. Daniel Wiklund

    Nu är det bråda dagar på text-tv. För att hinna med allt elände med värme och torka. Nu är det torkan och värmen som kan orsaka brist på virke. ”Vi ser med oro på torkan och värmen” säger trävaruanalytiker på branschorganisationen Skogsindustrierna. Har just varit på en cykeltur I den ”oroande” värmen. Fantastiskt cykelväder. Tidigare Idag cyklade jag till city. Där var det fullt på uteserveringarna. Folk trivs i det här fina varma vädret. Folk skiner ikapp med solen och stormtrivs. Den ”oroande” värmen gör oss människor med sociala. Mer sol och värme till folket.

  26. Daniel Wiklund

    Bläddrar vidare på text-tv och läser. ”Regn i helgen, men mer behövs.”. Per Erik Åberg säger ” Det skulle behövas minst en veckas regn, kanske flera veckors, för att motverka torkan och brandrisken”. Vi får väl trösta oss med att vi i varje fall slipper vulkanutbrott och jordbävningar.

  27. Lars Kamél

    Den stora uppvärmningen på Svalbard har uppmätts vid flygplatsen där. Som har byggts ut rejält de senaste 30 åren.
    De klimathotsreligiösa gör just nu i byxan i upphetsningen över att Nordatlanten är varmare än ”någonsin” (sedan mätningarna började). De ignorerar fullständigt alla havsområden som har kallare temperaturer än vanligt. De ignorerar också att ”varmare än någonsin” inte gäller för hela Nordatlanten. Mellan Norge och Island är det till stora delar i stället kallare än normalt.

  28. Just i kväll är norge den stora exportören av energi – deras vattenkraft producerar över 16000MW, långt mer än dom behöver.
    Vindkraften i norge drar ihop 199MW i kväll.
    Stora vindkraftstrider pågår oxå just nu i norge, bl a vid Engerdal och det magiskt vackra Femunden.

    Torkan är svår sägs det men oxå svensk vattenkraft producerar bra i kväll och i mina hemmavatten i västergötland syns inga låga nivåer i sjöarna.

    Vindkraftens enorma behov av areal och markarbeten är och kommer att förstöra enorma naturvärden och mänskligt välmående – ibland blåser det bra men väldigt ofta inte.. är det då verkligen värt att förstöra levande nordiska bygder och vildmarker, som exv femunden – för att tyskland och centraleuropa inte klarar eller inte vill bygga energiproduktion…?

    Klimat och energi är verkligen en springande fråga för framtiden – och nu skall alla underlag och beslut komma från agendor och sagor… Det är verkligen hög tid att kräva ansvar och vetenskapliga underlag utav politikerna och institutionerna.

    Alla falsarier och motsägelser inom energi, klimat och omställning behöver någon slags sanningskommision – och det brådskar.
    Svt och övrig media har nu i flera veckor bl a ägnat mängder av utrymme åt att försöka pracka på folket att svensk sommar är lika med klimatkris och att vi måste bygga sönder våra hav och fjäll för att kunna överleva.

    Attans vilken tokrusande galenskap dessa frågor tagit med sig till riksdagen till Eu till Fn och till Vitahuset.

    Vi vet att det är kris för Arktis smälter fortare för varje år och eftersom vi mestadels saknar data och historik, tror vi, så behöver vi undersöka varför det smälter allt fortare – vi saknar underlag men vet att krisen är här..för..det…säger…vetenskapen..och utifrån detta drar vi slutsatsen att havsnivåerna rusar…för det är för varmt, för regnigt, för torrt… – men det kan vi bota med vindkraft och stora batteribilar och en kvick avdemokratisering – eftersom folket uppenbarligen inte har fattat att klimatkrisen är här…eftersom dom fortsätter att rusar efter solresor..

    Tänk om politiker och deras vetenskapsmän skulle komma på att folket älskar bad, sol och 25 – 30 grader, helst på land och i vatten – herregud vilken chock detta vore för den självutnämda eliten.

    Tänk om maktens vetenskapsmän upptäckte att idrottsmän presterar bättre i 30 grader än i 20..
    Människan har en hög trivseltemperatur.

  29. Daniel Wiklund

    Braskande ( fast egentligen glädjande) rubrik på text-tv. ”30 fler sommardagar på 50 år”. ”Det är ett tecken på den globala uppvärmningen som vi ser” säger Erik Kjellström. Klimatologiprofessor på SMHI. Den stora kometen dyker numera upp varje dag. I varje fall på SVT.

  30. Daniel Wiklund

    Den stora kometen dyker upp minst två ggr per dag på SVT. Upptäcker en rubrik till på dagens text-tv. ”Det varmare klimatet har gjort att träd växer allt högre upp på det som tidigare var kalfjäll”. ” Snösparv och dvärgvide hör till de arter som får allt svårare att klara sig”. Ett par km från Luleå centrum finns Mjölkuddsberget. Det började komma upp ur havet för 6000 år sen, är nu 60 meter högt. Den senaste istiden tryckte ner berget ordentligt. Då låg trädgränsen under havet i tusentals år. Ska snart på en cykeltur i det fina sommarvädret. Då passerar jag Mjölkuddsberget.

  31. mattias

    #29
    Man har jämfört de senaste fem åren med en femårsperiod för femtio år sedan. Lämpligt nog undvek man på så sätt den kalla sommaren 2017 men fick med den varma sommaren 2018. Vips får man till en mer dramatisk förändring.

  32. johannes

    Och Sankt Greta fick A i ALLA ämnen förutom matte med ett C. Och då har hon inte ens varit i skolan.
    Hade hon varit i skolan skulle hon få ett A där också säger hon.
    Strejkat, seglat konferensat, blivit bortburen…

    Lite Kim Jong-un vibbar kanske?

  33. Daniel Wiklund

    Ännu en rubrik till på text-tv. ” Många vill slakta efter torkan. På text-tv råder ingen nyhetstorka.

  34. stig morling

    Bästa vänner! Behovet av en dikt!
    Den Stora Kometen
    Nils Ferlin

    Först blev det ganska tyst i byn:
    Förnekade kometen
    bevisade sin plats i skyn
    för hela menigheten!

    Järtecken, sade man till slut
    – en rackare till att blänka! –
    Nu blåstes nådatiden ut,
    nu är det dags att tänka.

    Nu är det tid att handla rätt
    mot mor- och faderslösa,
    och garda sig på alla sätt
    och varda religiösa

    Så satte de sej ned med fart
    vid brillor och postillor
    och suckade så tungt och rart
    om världens vreda villor.

    De bugade för fattighjon
    som förr för tjocka magar
    och vägde rätt i handelsbon
    i nästan fjorton dagar

    De såg på almanackans blad
    i spirande förvånad,
    tills någon kom en dag och sad:
    nu är det jämnt en månad.

    Då sken de upp och ropte: Se,
    än lyser björk och lunder.
    Hvi sattes vi isuck och ve
    för gamla kyrkofunder?

    Än hoppar haren över äng
    och solen…

  35. Paul Håkansson

    Målet för supereliten är global makt och minskad befolkning – Hans Erixon i Fjärde Statsmakten 173

    Mikael Willgert samtalar med entreprenören Hans Erixon om planerna som den absoluta globala makteliten har för världen. Hans har tidigare gästat Swebbtv och har kommit att bli en expert på området kring överstatliga organisationer och World Economic Forum, WEF i synnerhet.

    Programmet handlar om vilka övergripande mål som World Economic Forum (WEF) har och som ligger till grund för den stora TRANSITIONEN, planeringen samt progressen för införandet som startade med annoseringen av ”The Great Reset” den 3 Juni 2020.

    Programmet tar också upp WEF`s koppling till FN`s Agenda2030 och den nya agendan ” Our Common Agenda” som framarbetas av FN/HLAB i samarbete med WEF och som kommer att beslutas av FN vid dess möte Summit for Futures i september 2024.

    Vidare tas de spektakulära uttalanden som den mångårige WEF-medarbetaren Professor Dennis Medows, tillika huvudförfattare av den kontroversiella forskningsrapporten ”Club of Rome on the Predicament of Mankind” som framkom ur det forskningsprojekt som bedrevs vid universitetet Massachusetts Institute of TechnologyLimits (MIT) under åren 1970-72 och som presenterades av The Club of Rome i publikation Limits to Growth 1973. Publikationen tar upp samspelet The Earth`s Biosphere, mellan jorden befolkningsmängd och långsiktig hållbar utveckling.

    Publikationen Limits to Growth är enligt Klaus Schwab en mycket viktig publikation och en direkt input till World Economic Forums första Manifesto, antaget i WEF 1973.

    Att WEF`s medarbetaren Dennis Meadows än idag ser problemet med ”jordens överbefolkning” som kritisk, ger han uttryck för så sent som 2016, när han uppträder i en annan WEF-medarbetares organisation, Leonardo Di Caprios finansierade ”We Love Earth” (https://www.youtube.com/watch?v=Dbo6uvJBtZg) och att lösningen enligt hans förmenande är att jordens nuvarande befolkningsmängd måste maximeras till 1 – 2 Miljarder för att uppnå ett hållbart samhälle och undvika civilisationens undergång via en ”Tipping Point”.

    Dennis Meadows uppträder också den 21 November 2022 vid ”Club of Rome Salon” i Berlin, med samma budskap (https://www.youtube.com/watch?v=VCz-DHPR1Vs).

    Programmet tar även upp progressen för den pågående ”stora TRANSITIONEN” i Sverige, med fokus på den Teknologiska och Digital delen av TRANSITIONEN

    https://swebbtv.se/w/khYd33PPLXukRepGNJT4Bt

    Mkt intressant och viktigt samtal som jag rekommenderar alla att lyssna på.

  36. Daniel Wiklund

    Schweiz röstade för en ny klimatlag. Noll utsläpp av växthusgaser år 2050. Jag tycker att det borde bli en ny lag som förbjuder dåligt väder. Åtminstone dåligt väder i Sverige. I Schweiz borde klimatlagen också säga att efter 2050 ska evolutionen upphöra.

  37. Lasse

    Ännu en brilliant analys från Willis Eschenbach:
    https://wattsupwiththat.com/2023/06/19/sun-temperatures-and-models/

    Han visar hur solen och temperaturerna samvarierar och hur modellerna missar helt denna variation.
    De överdriver annat!
    Noterar att SR igår nämnde solens ökande roll utan att förklara det på annat sätt än att de dolde CO2 betydelsen.
    Willis har en bra förklaring som Sveriges radio bör ta och studera!

  38. Håkan Bergman

    Vi måste nog också visa lite medlidande med våra folkvalda, dom har det inte alltid så lätt.
    https://www.youtube.com/watch?v=b9eNU7UEuUk

  39. 24 UWb

    Emréns tankar, att temperaturvariationen på 0,5 grader sedan CO2-mätningarna startade skulle kunna förklara att CO2-halten ökat med 80 ppm under de 42 år som gått är helt orimliga.

    Jag har skrivit om saken här: https://klimatsans.com/2023/06/22/emrens-olyckliga-brev-till-riksdagens-ledamoter/