Öppen Tråd

fågelbo
Sommaren är här! Åtminstone i södra Sverige. Mellan Hägg och Syrén. Blommorna blommar och fåglarna bygger bon. Dags för veckans öppna tråd.
Redaktionen

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Lasse

  Greenwashing ogillar jag.
  DI har en artikel om ett ”plusenergihus” i Åkarp.
  Men investeringar på över 800 000 extra så tycker de att de kommit billigt undan när de slipper en energinota på 20 000.
  Därtill så visar de upp pelletsbrännaren som ger dem värme på vintern-utan ett ord om kostnaden för pellets.
  Något besked om hur mycket el de köper nämns inte-bara det att de säljer el sommartid.
  DI har i en undanskymd spalt dock en notis om hur illa det ser ut för Europas energi-”Europas största marknadsfiasko” är vi är bekanta med Nuon men de är inte ensamma om att få skriva ner investeringar (40 Mdr EUR)
  Ökande utsläpp och ökande kostnader för stöd till förnyelsebart-är kända problem. Mindre antal anställda och eftersatt transmissionsnät kanske är mindre kända.
  Sen har vi elektrifieringen av Oljefälten -något som flyttar utsläppen i bästa fall-till en kostnad som Norge tar till 90%.
  Ja vi älsker detta landet! Kan man väl avsluta med -grattis till självständigheten-även om storebror tycker ni är lite isolerade i er syn på föroreningar!

 2. Lasse

  #1 Tillägg: Det pågår en kamp i Norge om denna elektrifiering. Vilket kanske visar på skillnaden mellan utopi och verklighet-något som då övergår i stupidoti.
  Elen till plattformarna kan kräva-gaskraftverk på land!
  Förororeningastransport blir då väldigt dyrt!
  http://www.petro.no/nyheter/up/trenger-gasskraft-for-elektrifisering/6348dd6d-4f97-476b-9e77-fd51629beffe

 3. Slabadang

  Gleick och Ramsdorf refuserar Bengtssons artikel! 🙂 🙂 Guuuu va konstigt … för Bengtsson hävdade tydligen i sin artikel att modellerna skall kalibreras mot observationer ! Vilken liten fräck rackare han är den där Bengtsson! 🙂
  Argumenten mot Bengtssons artikel är ju rena Grönköpings dagblad!
  One cannot and should not simply interpret the IPCCs ranges for AR4 or 5 as confidence intervals or pdfs and hence they are not directly comparable to observation based intervals (as e.g. in Otto et al).
  Later he re-iterated that “no consistency was to be expected in the first place”:
  🙂 🙂 🙂
  Nähäääää jasssååååå ? Nu har VM i målstolpsflyttning lämnat planeten och nu tävlar de med ET istället tävlingen är härmed omdöpt till ”Science Lost in space” !
  http://ioppublishing.org/newsDetails/statement-from-iop-publishing-on-story-in-the-times

 4. Gosselin:
  http://notrickszone.com/2014/05/16/leaked-memo-on-climatology-exposes-growing-worry-within-german-meteorological-society-unacceptable-unethical-developments/

 5. Vem har mest pengar?
  Big Oil eller Big Green?
  http://washingtonexaminer.com/mainstream-media-dont-know-big-green-has-deeper-pockets-than-big-oil/article/2548405#.U3ZHlCplhHE

 6. JHE

  #1 Lasse
  När det gäller experimenthus så var det en artikel i tidningen Bygg & Teknik i vintras som gjorde en jämförelse mellan villor och experimenthus byggda från 80-talet och framåt. Det var ingen stor skillnad i energiåtgången mellan experimenthusen och de normalt byggda villorna och ej heller när de var byggda.
  Vanliga elementbyggda villor är energisnåla och har varit så sedan slutet på 70-talet. De visade sig vara något energisnålare än vad experimenthusen är. Det visade sig också att villor från 80-talet var något energisnålare än de som byggts på 90-talet och efter år 2000. Det var t o m så att de normala villorna förbrukade mindre energi än passivhusen.
  Det är enkelt att bygga ett energisnålt hus ner till en viss gräns och inte så dyrt heller. Många av de elementbyggda husen som har vattenburen värme med värmepump ligger på en elförbrukning på 70-80 kWh/kvm år inkl hushållsel.

 7. Gunnar Strandell

  Slabadang #3
  Hos WUWT finns en kommentar som säger att det finns skäl att vara försiktig när man jämför modeller och mätdata, för att de har olika tidsupplösning.
  I kommentaren skrivs dock att detta håller på att förändras, så det är möjligt att man håller på att måla in sig i ett hörn.
  Länk:
  http://wattsupwiththat.com/2014/05/16/the-bengtsson-paper-rejection-its-models-all-the-way-down/#comment-1638234

 8. Slabadang

  Ingvar!
  Tack för länken.! Vi ser en välfinansierad lögn av magnitudo grosso. En klimahotsindustri vars ärenden våra korrupta journalister springer ärenden åt. Multimiljarderna i själva grönfascistiska nätverket utökas dessutom med de miljarder ytterligare oljebolagen bidrar med till rörelsen. ”Little Oil” statsar ju 10ggr mer pengar på klimatfascismen och inte en spänn på dedikerad och specialiserad klimathots kritisk veksamhet.
  Lögner lögner lögner lögner Häggtröm med sitt tobacco och big Oil är patetisk. Till detta skall vi sedan lägga lurade skattebetalares multimiljarder på denna lögnaktiga soppa. Jonova gäör en större översikt idag på ämnet.
  http://joannenova.com.au/2014/05/big-green-have-more-money-than-big-oil-but-the-media-are-blind-to-it/

 9. bom

  Klipp från Cornucopia?
  2014-05-17
  ”Miljöpartiet: ”Vi vill förbjuda stål”
  Miljöpartiet har gått ut och vill förbjuda stål i hela EU. Detta eftersom man vill förbjuda kol.
  Som alla vet är stål en legering av järn och kol, vilket innebär förbränning av just sagda kol vid tillverkningen av just stål. Och (mp) vill förbjuda kolanvändningen i hela Europa. Från 2030 ska både brytning av och import av kol förbjudas, vilket de facto är ett förbud mot stål.”
  Ovanstående är klippt från dagens utgåva av Lars Wilderängs blogg. Åtminstone en som inte står ut med miljöpartisternas ständiga galenskaper. Den här gången var det ju ändå inte så stolligt som när man ville förbjuda kvicksilver för att senare tvinga in kvicksilvret i våra hem via kompaktlysrör. Klor är väl ett annat grundämne som de även fordrat förbud för. Wilderäng skriver ”som alla vet” och där har han ju fel för ingen (eller mycket få?) miljöpartist verkar ju begripa skillnaden mellan järn och stål. Ibland när de öppnar truten undrar man ju om dumskallarna ö h t begriper eller kan något alls. Ett kolförbud är väl rent av ett människoförbud också?

 10. Slabadang

  Gunnar S!
  De har redan målat in sig inte bara i ett utan hur många olika hörn som helst avseende haur modellerna skall tolkas. Den intellektuella ohederligheten blir nåt som i längden snubblar på egna fötter. Invändningen om olika tidsupplösning har NOLL och intet värde och utvärderingen av dem har av klimathotsmaffian variot konstant ad hoc enligt ”efteråt spelar man munspel. Hur ska vi avläsa modellerna ? Vad tycker du ? Eller du … vänta idag är det Tisdag .. vad tyckte jag förra veckan ?! Ingår de naturliga fluktationerna inom ”spannet” på modellerna? … vad tycker du idag och vad tyckte du 1998 2010 jämfört med vad du tycker idag.

 11. Bom #9
  Fullständigt huvudlöst! Har de havregrynsgröt innanför pannbenet?
  Kol är ju det i särklass viktigaste grundämnet för liv

 12. Kenneth Mikaelsson

  Va f*n sover Thomas på sin post!!! 🙂
  https://www.youtube.com/watch?v=w5_zfeupLb0&list=UUTiL1q9YbrVam5nP2xzFTWQ

 13. HansH

  Nu har t.o.m Dehli tidningarna stora artiklar om Bengtssongate….(kan inte länka från plattan,googla) …dra in alla presstöd och statstv…det är ryskt.

 14. HansH
  Vad heter tidningen?

 15. Daniel Wiklund

  Tittar på Göteborgsvarvet,och njuter av löparna som springer så fantastiskt fort. Vädret är väldigt bra både för tävlande och publik. Än har inte vädret blivit som Mp vill ha det på sin affisch inför EU-valet,där dom inte vill ha ett varmare klimat. Gissar att det är ganska mycket utsläpp av både koldioxid och vattenånga(kanske också metan)under Göteborgsvarvet. I mitokondrierna ombildas ju näringens kolhydrater till koldioxid, varvid energi frigörs. Den binds i ATP(adenosintrifosfat)som bildas samtidigt. Ju mer vi anstränger oss ju mer ATP cirkulerar i cellerna. Om vi arbetar hårt eller springer ett maratonlopp omsätter vi minst ett ton ATP på några timmar. Får hoppas att inte Mp sätter stopp för stora motionslopp.

 16. Fredrik Berg

  Satt just och grunnade på vad man kan göra. Här är ju folk engagerade och försöker ta reda på saker. De flesta i min bekantskapskrets är antingen likgiltiga eller så köper de IPCCs och politikers sanning rakt av och jag tror inte de är annorlunda än genomsnittet. Hur går man tillväga för att få folk att tänka själva, hur gör ni om ni gör något?
  Själv brukar jag de få gånger ämnet kommer på tal påpeka lite försynt att det finns andra hypoteser och att reportage ofta är starkt vinklade.
  En annan tanke är att folk inte bryr sig för att det ännu inte drabbat dem. Jag gillar ju t.ex. motorsport. Då får man höra hur miljöfarligt detta är men själva ägnar de inte en tanke på att (om man nu bryr sig om just CO2) deras carbon footprint trots att jag gillar bilar,mc och skotrar faktiskt är större än mitt eftersom jag lever sparsamt i övrigt.
  De vill förbjuda mina intressen utan att reflektera att deras utlandsresor, espressomaskiner, nya vitvaror, mobiltelefoner och ständiga husrenoveringar utgör en stor CO2 källa. Varifrån kommer denna okunskap och hur kommer de att reagera när de bara får göra en utlandsresa vart 4:e år, och en köksrenovering vart 10:e, kommer det att bli annat ljus i skällan då?

 17. Fredrik Berg #16
  Nyckeln är att det faktiskt inte handlar om klimat och CO2 .
  Det handlar om Agenda 21 och Global Governanve

 18. Pelle L

  Fredrik B. #16
  Vänta du tills MP förbjuder nöjesresor till Thailand, bilresor till jobbet, ismaskinerna i ishallarna och att tända strålkastarna på fotollsplanerna.
  Och Föräldravrålarnas hemsida släcks ner för att det är vindstilla 🙂
  Då kanske ”folk” fattar vad som håller på att hända 😉

 19. Håkan

  Fredrik #16
  I resonemang med vänner så brukar jag ta upp den vetenskapliga grundsatsen att alla hypoteser ska kunna falsifieras med observationer (exv hypotesen ”alla svanar är vita” falsifieras av observationen av en svart svan).
  C02 hypotesen är beskriven i de klimatmodeller som IPCC gjort, men dessa modeller har falasifierats av den observerade uppvärmningspaus.

 20. Mats G

  17
  Ingvar
  ”Agenda 21 och Global Governanve”
  Här är jag alltid lite försiktig. Här ser jag Kina lite som garanten. De gillar inte dessa idéer. Jag tror inte de är inkluderade. Än så länge kanske man skall tillägga. Dessa är oftast white mans club vi pratar om. Då passar kineser liksom inte in.
  Det massa profitörer på klimathotet. Man kan ju fundera vad som kommer hända när de nått målet och skall dela på bytet. Så.. alltihop faller på sin egen orimlighet. Ju snabbare vanligt folk inser det desto bättre förstås. Låt oss hoppas och tro att skadan inte blir alltför stor innan det vänder.
  Men det skadar nog inte att hålla i hatten ett tag framöver.

 21. Olav Gjelten

  Pelle # 18 Det borde inte vara de religiösa fundamentalisterna inom MP som skulle vara problemet om bara de nästan nittio procent av befolkningen, som inte är miljöpartister, hade råg i ryggen att säga stopp.
  I stället har vi fått en politisk situation där de politiska partierna tävlar med varandra om om att uppvisa den största extremismem både på miljöområdet och energiområdet. Det här kan de bara göra i ett land där alla röstar, helt oavsett vad man har att rösta på.

 22. Mats G

  Så hur står det till med argumenten pro and con i klimathotet. Lite surfande i den stor vida världen kan ge en hint. Här ett exempel.
  Daniel McCarthy FormerMortgageBroker • 35 minutes ago
  I deny nothing. Un-thinking lIberals like you can’t argue the science, so you go right to ad hominem. First, the science is not settled. Second, I am far smarter than you as I have a graduate degree in physics. Third, I have worked closely with Richard Lindzen. Global alarmism is purely political. The goal is to increased control of the economy and global wealth redistribution. Fourth 97% of the models published before 2006 have proven to be false. This is a fact.
  1 • Reply•Share ›
  Avatar
  jstan442 FormerMortgageBroker • 34 minutes ago
  lib liar!!!

 23. Mats G 20 och 22
  Klimathotsprojektet är ett politiskt projekt med en dunkel agenda. Dina 2 inlägg ger en något motstridig bild av vad du egentligen tycker. BRIC-ländern sk-ter i vilket och kör sitt eget spår och om möjligt så utnyttjar de situationen. Det är USA (Obama) och EU som kör i diket

 24. Mats G

  23
  Ingvar
  Hmm, så är det nog också. Vid nåt tillfälle har jag gjort en djupdykning i NWO träsket.
  Sen är det en enda soppa med massa med falanger och hidden agendor. Så i slutändan så blev det så att så fort de visar sitt fula tryne så försöker jag angripa det enskilda fallet. I DN debatt där de föreslog att FN skall få ökade befogenheter att besluta om investeringar och naturresurser är ett sådant fall.
  I klimathotet har de alltså ingått en ohelig allians med ex marxister och miljörörelsen. De må enas om klimathotet men målen är olika. Det försvagar NWO:arna som jag ser det. Jag oroar mig inte för dem.
  De stora skadorna kan tillfogas på den politiska arenan inte i slutna församlingarna. Och då finns det möjlighet att påverka även för dig och mig.

 25. capedonut

  Mats G #22 . ”I am far smarter than you”, Tja de låter ju övertygande, men tror de facto inte att han har mer ”klimatkunskap” än någon annan som råkar kommentera där. I realiteten är ju alla klimatmodeller felaktiga. Frågan är ju närmast hur mycket dom kan hjälpa oss att förstå klimatet bättre.

 26. Mats G

  forts
  Och hur NWO:erna skall få med Kina och Ryssland på banan övergår mitt förstånd. Kina roffar åt sig så mycket de kan medans vi(västerlandet) sänker vår egen konkurrenskraft. Ryssland är som bekant just nu introverta.

 27. Mats G

  Sen kan man ju undra vad som skall hända Indien.
  ” Bharatiya Janata Party (BJP), sitter idag i regeringsställning och utmanar etablerade föreställningar om sekularism och demokrati inom indisk politik genom att förespråka bildandet av en hinduisk stat.”
  Källa: forskning.se

 28. sl

  #5
  Big Green har den oändliga skattebasen att ösa ur, det summerar alltid till mer än Big Oil. Vitsen med Big Green är att öka skattebasen ytterligare.
  Big Oil kan dessutom förstatligas, och adderas till Big Green.

 29. Mats #26
  Samtidigt storsatsar Indien på att bli först med en kommersiell toriumreaktor
  http://en.wikipedia.org/wiki/India%27s_three-stage_nuclear_power_programme

 30. Olav Gjelten

  Igår pratade jag med en representant för nya Moderaterna inför EU-valet. Han bedyrade att klimatet är världens ödesfråga och att hela vår framtid beror på om man lyckas stoppa CO2-utsläppen. Att ens räkna på kostnaden var irrelevant enligt honom, då det gäller vår överlevnad.
  Faktiskt så har jag extremt svårt att längre skilja på vad som är vad inom partipolitiken. Folk som känner att rösta är ett måste, kan ju lika gärna lägga sin röstsedel med lottens hjälp. Gamla som förr röstade på Gösta Bohman kan idag lika gärna lägga sin röst på kommunisterna och etc. Det gör ändå ingen skillnad där alla partier tävlar om att stå för den mest extrema politiken.

 31. Tänk på dina barn och barnbarn
  Säger de gröna samtidigt som de gör allt för att sänka västvärldens konkurrenskraft gentemot BRIC-länderna. Om de får som de vill blir det dj-klar i min själ inte roligt för mina barn och barnbarn

 32. Mats G

  #22
  Verkar som jag måste förtydliga mitt inlägg 22. Jag tyckte det helt enkelt var roligt. Smarter den you argumentet faller ju ganska platt naturligtvis. Det är ad hominem argument om något. Nej det jag fastnade för var slutklämmen.
  ”lib liar!!!”
  #25
  ”Frågan är ju närmast hur mycket dom kan hjälpa oss att förstå klimatet bättre.”
  Tror för egen del att nyckel till att förstå klimatet inte ligger i datamodellering.
  Modellerna är lika bias som den som skapar modellen.
  Och, eftersom det fortfarande saknas grundforskning i ämnet så blir det naturligtvis vanskligt att stödja sig på datamodeller. Sannolikheten att de då slår fel är som vi sett hög.

 33. pekke

  Hoppsan !
  DI har en kritisk artikel om EU:s energipolitik och Tysklands Energiewende !
  http://www.di.se/artiklar/2014/5/16/fantasibelopp-upp-i-rok-for-energijattarna/

 34. Gunnar Strandell

  Om jag förstår det rätt laddar man för att COP21 i Paris 30 Nov – 11 Dec 2015 ska bli ett genombrott för en global klimatpolitik. COP står för ”Conference of the Parties” och innefattar de 196 länder plus EU som skrivit under klimatkonventionen.
  Om den globala temperaturen inte stiger och det kommer fler forskningsrapporter som pekar mot en lägre klimatkänslighet än vad modeller och IPCC:s scenarier bygger på kan det nog bli minst lika svårt att enas som i Köpenhamn 2009.
  Jag hoppas att man så småningom vänder på frågan och försöker tackla problemet med energifattigdom istället.

 35. Ann L-H

  pekke – #33 och vem har skrivit artikeln om inte Sven-Olof Karlsson!

 36. HansH

  Dehli Daily Post / pressure on scientists ….Indierna vet mer om svenska klimatfrågor än svenskarna antar jag 🙂

 37. Capedonut

  #32 tror tyvärr själv att även om modellerna har sina brister, så kan man iaf i stora drag lita på trenden .

 38. HansH

  http://www.delhidailynews.com/news/Pressure-on-scientists-to-tow-the-line-on-climate-change-1400312762/

 39. Slabadang

  Havsnivåerna deaccelererar sedan början på 2000!
  Linjär ökning sedan 1807 enligt nypublicerad artikel:
  http://hockeyschtick.blogspot.se/2014/05/new-paper-finds-sea-levels-rising-only.html

 40. Slabadang

  Men ….
  De klart SVTs klimatdramaqueen Bjerström med hjälp av manus författad av miljardskattebidragssnyltaren Rockström har hittat ”bevis” på att just i Vietnamns floddelta så har en hel ”ö” (sandrevel i verkligheten) försvunnit under havsytan och allt detta enligt en lokal musselodlare som tydligen hoppat av sin tidigare karriär som havsforskare och gillar nu att odla musslor istället! Jamenar vad ska man med satelliter och över 2000 kuststationer som mäter havsnivåerna till när man istället kan intervjua en musselodlare i Vietnamn ?
  Bjerström körde ju samma trick och hoppade över alla termometrar och globala temperaturserier i Afrika och intervjuade istället en lokal Afrikan som berättade att han nu bytt servetter mot handdduk när han torkade av sig svetten! Vilket fanastiskt ”bevis” på att planeten håller på att koka!! De e SVTs vetenskräpsredaktion i samarbete med SVT ”Drama” det!!
  Jag har hört att Nordkoreansk TV försöker rekrytera redaktionerna och att Bjerström och Schytt skulle få äran att fotograferas tillsammans med den nya ”folkvalde” ledaren. Första uppdraget skulle tydligen bli att beskriva den fantastiska Nordkoreanska yttrandefriheten!

 41. Slabadang

  Åsså ska vi byta tecken på feedback ifrån moln i modellerna! 🙂
  http://hockeyschtick.blogspot.se/2014/05/new-paper-shows-cloud-radiative-effects.html
  Korthuset klimathotet har inte vara kollapsat. Nu börjar korten fatta eld också. Det blir bara aska kvar av skiten!!

 42. Ann LH

  #38 HansH, tack för länken. Nyhet i Indien, om än med detaljer lite så där, men här hemma i det brun-grön-röda landet lagom har rapportörerna inget sett, inget hört och om så vore i varje fall inget förmedlat.

 43. ThomasJ

  Kenneth M. #12: Tack för den utomordentligt intressanta länken! 😀
  Via denna kom följande, likaledes intressanta länk upp:
  https://www.youtube.com/watch?v=5MvAnECkaME
  Behöver spridas vitt & brett!
  Mvh/TJ

 44. Olav Gjelten

  Jag ser bara positivt i at Kina utnyttjar västländernas politik på miljöområdet med det påhittade klimathotet som bara sänker vår konkurransförmåga och med tiden gör oss till en parantes i världshistorien. Kina är helt oskyldig till att vi valt att sänka oss i detta flum.

 45. Ingemar Nordin

  Den tyska regeringen drar sig tydligen inte för att förfalska IPCCs WGIII rapport för att inte framstå som de fullkomliga idioter de är med sin Energiewende:
  http://www.thegwpf.org/german-government-falsifies-ipcc-summary-on-climate-policy/

 46. ThomasJ

  The Week in Picture: #Hashtag Edition, länk:
  http://www.powerlineblog.com/archives/2014/05/the-week-in-pictures-hashtag-edition.php
  😀
  Goodie!
  Mvh/TJ

 47. Kenneth Mikaelsson

  #43 ThomasJ
  Ben Davidson och hans hemsida är värda en betydligt större uppmärksamhet http://www.suspicious0bservers.org/
  har prenumererat på den ett bra tag och den är verkligen givande..

 48. ThomasJ

  Kenneth M. #47: Ja, i sanning en mycket givande site, som nu har ytterligare en prenumerant. 😀
  Rekommenderar redax att lägga upp den under ’länkar’.
  Mvh/TJ

 49. Adolf Goreing

  Här är ett inlägg på RealClimate: ”I come up against denialists in nontechnical forums, recently one with a Ph.D. in meteorology against my masters in optical engineering. He may be a paid gunman as I know such propaganda and misinformation organizations exist. Does any such organization exist for the people who recognize the problem and want to take action? Wars cannot be won unless all the small skirmishes are statistically won and sometimes whole battles can be lost or won based on one small skirmish. There are websites of various levels of technical competence that I can go to. But I think what is needed is an army of people of various levels of technical competence trained for argument and the enemy’s psychological techniques. When one of the fighters needs help, he could call in an “air strike” from those with more expertise, like most posters here. Just a thought. This IS a war.”
  Min reflektion. Argumenten tröt tydligen i debatten. Men det var inte fel på argumenten utan skribenten vill ha ”flygunderstöd” från riktiga klimatforskare så att debatter kan vinnas varje gång. Någon svarar lakoniskt att han bör läsa grunderna först.
  Jag tror detta är kärnan till varför skeptiker ofta vinner debatten på olika fora. Vi har helt enkelt varit tvungna att sätta oss in i frågan inte bara låta sig svepas med av ”entusiasmen”. Det tur att SkS finns, det är ju där de flesta amatörAGWare hämtar sina ”motargument”. Det är mycket sällan något problem att debunka dessa. Kanske ett projekt? Att skapa en lista motsv SkS men omvänt och med referenser från vetenskapen?

 50. Slabadang

  Vad våra vänsterfascistiska sympatisörer på SVT/SR aldrig skulle göra mot sin rörelse!
  Danska DR2 tar in vänsteraktivister för ” intervju”. Helt dj… a underbart rätt av journalisten!! 🙂 🙂 🙂

 51. Slabadang

  Länken vi kan väl kalla den för ”visselpipan” och kommer bli en klassiker!!
  https://www.youtube.com/watch?v=UNv3bdJ00Yc

 52. Peter Stilbs

  Slabadang #51 – jag tar upp denna tråd i morgon kl 06 – just skrivit färdigt

 53. University of Queensland (Au) skickar hotbrev:
  a) Varken visa eller diskutera datat (som sägs underbygga Cooks/Nuccitellis/mflSkSc) beklämmande 97%-studie. Annars kan vi stämma dig!
  b) Visa inte heller detta brevet (det tillhör oss)! Annars kan vi stämma dig!
  Sidonot (till bla TP): Ännu en gång en (tröttsam) hänvisning till att : ’Vår vår noggrana undersökning visar att servern har blivit hackad’. Ni klimathotsmånglare verkligen är livrädda för att visa er ’data’ … och man förstår varför.

 54. ThomasJ

  För eventuellt intresserade boende i Karlstad & omnejd:
  http://www.regeringen.se/sb/d/18462/a/240868
  Mvh/TJ