Öppen Tråd

rävar

Sommaren går definitivt mot sitt slut. En del har t.o.m. skaffat sig multipla huvudbonader 🙂 Här kommer en öppen tråd om väder, klimat och energi.

Trevlig Helg önskar
Redaktionen

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. sibbe

  Bio på tyska, eko på svenska är allt kär för våra klimattroende. Man måste leva ekologiskt, leva utan tillsatsämnen, och framförallt utan kostgödsel.
  Så gör väl Thomas, när han korkar vin för att fira (äntligen) ankomsten av en storm vid USA:s kust, som uppnår KANSKE 4 på skalan.
  Ekologiskt vin från Tyskland skall han däremot se upp med, för ekoodlarna har ett stort problem som bara går att bota med — kemiska produkter : http://www.bioland.de/im-fokus/artikel/article/kupfer-im-biolandbau.html. Och dessutom har man ju inte ännu uppfunnit ett bättre medel än svavel för konservering av vin, även i ekologiska. Gäller även franska viner – så vitt jag vet.
  Men i Tyskland är man flexibel, då det gäller jordbruk: ekovinodlare fick i fjol dispens för att gödsla med koppar ( som förresten finns i jorden förut från FÖRE-eko tiden) och även i år. Behöver inte nämnas varken på etiketten eller annars heller. Det som kallas för Etiketten-schwindel.
  Där kan vi rada in ex. äggskandalen som egentligen upptäcktes på en eko-hönsgård: eko-reporter från ett tysk TV-bolag skulle granska holländska hönsfarmer, om de verkligen är från ”frigående höns vi får våra fina eko-ägg”.
  Och samtidigt bevisa att äggen från ekogårdar var bättre än bur-ägg. Ekmo-äggen kollades i ett laboratorium. Ett ödesdigert misstag. Som vi vet.
  Nu vill tyska konsumenter hellre ha ägg från burhöns, för där är risken att äggen kontamineras med olika sorters ”ekogift” minimerad.
  Så, kära vänner om ni inte visste det förut: stor det ekologiskt odling på påsen, akta er.
  Så gör jag…
  För inom allt ekologiskt är det likadann som inom allt klimatkyrkan: Follow the money!…

 2. Peter Stilbs

  #1 – jag köpte ett 6-pack frukostägg på ICA. Alla sex hade dubbel gula. Kan inverkan av Chemtrails vara tydligare?

  Förresten – har någon hört något om Rossi nyligen?

 3. Ann lh

  sibbe, som vanligt en uppfriskande och roande rappport från ”föregångslandet ”i söder. Tack!

 4. latoba

  På Eskilstuna-Kurirens ledarsida får man detta till livs.
  https://www.ekuriren.se/ledare/det-ar-dags-att-borja-fanga-in-koldioxid/
  Vem är experten? Jo naturligtvis Johan Rockström! Stackars läsare.

 5. Lennart Karlsson

  En fråga till alla lärda män och kvinnor:
  Om vi tiottar på de totala utsläppen av koldioxid i (a) Sverige och (b) globalt, hur mycket kommer från befolkningens utandningsluft? Har hört att det skulle vara så mycket som ca 25%. Tacksam för svar/kommentarer.

 6. tty

  #1

  Man gödslar inte med koppar. Det är ett bekämpningsmedel – en fungicid. I praktiken går det inte att odla vin i Europa utan fungicider sedan Plasmopara kom in från Nordamerika i mitten av 1800-talet. Se det som en historisk effekt. I Nordamerika finns många vilda Vitis-arter och många parasiter på dem. I Europa har istiderna utrotat alla utom Vitis vinifera och den har varit inskräkt till små refugier vid Medelhavet under istiderna. Den har få naturliga fiender och liten naturlig resistens.

  På 1800-talet kom även Phylloxera, vinlusen, in från Nordamerika och höll på att förinta den europeiska vinodlingen. Den räddades genom att ympa europeiska vinsorter på amerikanska vinstockar som tål Phylloxera även om flera klassiska druvsorter dog ut innan man hann rädda dem. Allt vin i Europa står fortfarande på amerikanska rötter. Priset blev att andra parasiter följde med de amerikanska vinstockarna, bl a Plasmopara-svampar.

  För övrigt har jag aldrig fattat hur man kan vara vegan och samtidigt vilja ha ekoodling. Var har de egentligen tänkt sig att gödseln skall komma ifrån? Och har de klart för sig att ekoodlare är beroende av växtföljder där odling av kreatursfoder ingår för att överhuvud taget kunna odla?

  PS Det finns andra fungicider som kan ersätta koppar och som inte anrikas i jorden, även om de inte är riktigt lika effektiva, men eftersom de inte är ”traditionella” så är de verboten för ekoodlare.

 7. Björn

  En månad tidigare höst i norr och snö i Sydafrika mm. Vilken sund människa med sitt sinne i behåll, kan låta sig luras att orsaken är antropogen CO2, alltså ”klimatförändringarna”? När skall vi se en revolt bland meteorologer som har sina sinnen i behåll? Det okända som meteorologerna inte behärskar, är solens variabilitet, på både kort och lång sikt. Meteorologi omfattar endast det s.k ”interna systemet”, vilket innebär att det ”externa systemet” exkluderas. Till det externa systemet räknas allt som är utanför jordens atmosfär. Det är allvarligt när vetenskap kring detta system exkluderas, för då låter vi oss invaggas att vi är trygga i vårt ”interna system”. Det interna systemet har sin egen dynamik, men man måste fråga sig vad är det som förser detta systems dynamik med energi, för utan tillförsel avtar denna dynamik. Här kommer det ”externa systemet” in i bilden som tillför energi. Effekterna av det jag skrev om i början, är exempel på förändringar i det externa systemet, som i sin tur återverkar i det interna systemet. Meteorologiskt kommer vi att genomgå exakt samma process som människor långt före vår tid har drabbats av. Vakna meteorologer och ni solforskare, ta för er och informera meteorologerna om risken att inte förstå det ”externa systemets” påverkan.

 8. sibbe

  # tty: ju, jag vet. Det kommer ju fram i länken. Även att det finns alternativa lösningar – som ju inte tycks duga åt våra ekovinodlare…
  Men det finns vinodlare i min familj, som nog använder något slags kopparvatten med övriga flytande gödselämnen, – jag har i princip inte brytt mig om vad det innehåller. Allt är kemi, och har varit det så länge som man har producerat alkohol. Man har t.ex analyserat fram att man i gamla egyptiska riket har använt svavel till att göra vinet mera hållbart. Man vill så gärna producera utan, men det är nära någ omöljligt att hitta ett (lika billigt) alternativ. På https://www.youtube.com/watch?v=VZhujBNSDCE får man se hur tyskarna celebrerar sina viner. Varje vin-sort har egen ”vindrottning!” och egen vinfest…
  Och jag dricker gärna -av alla sorter (för mycket säger min hustru).

 9. Bert Nilsson

  Koppar är ett mikronäringsämne som är nödvändigt för de gröna växterna. Jag har själv gödslat ett område med koppar för att häva en total missväxt. det finns också andra, som mangan, bor, svavel etc.

 10. Argus

  Koppar mot svamp..

  Är Bordeauzvätskan ett exempel på medel mot svamp? Vill minnas att man blandar kopparsufat + kalk av något slag i vatten.

 11. sibbe

  Harvey-orkanen, enligt Thomas stormarnas storm var bara några minuter klass 4, och håller på att dö.
  Det påminner mig om filmen med James Stewart ” min vän Harvey”.
  https://www.youtube.com/watch?v=hBvpxzl54D8 Kallades stormen med avsikt Harvey, då?
  Filmens attityd påminner lite om klimathysterin…
  Ja, när närminnet sviker nuförtiden, så kommer gamla minnen i stället upp. Minns nog en hel del av den här filmen. Mera har man positiva minnen av: Dustin Hoffmans Mandomsprovet kom nyligen i repris i TVn.
  Det var första filmen min hustru och jag såg tillsammans, i Sverige. På en biograf på Sturegatan 1967,1968? Årtalet minns jag inte! Men filmens handling däremot mindes jag!
  Och vilken fin musik: Ms. Robinson etc: https://www.youtube.com/watch?v=XxJDOkr_UhE

 12. sibbe

  Simon och Garfunkel: https://www.youtube.com/watch?v=SACeGmvxE1A
  fantastiskt!!!

 13. tty

  #11

  ”Är Bordeauzvätskan ett exempel på medel mot svamp? ”

  Javisst.

  ”Harvey-orkanen, enligt Thomas stormarnas storm var bara några minuter klass 4, och håller på att dö.”

  Tittar man på faktiska vindmätningar så var den precis nätt och jämt klass 3 när den nådde land. Men den kommer troligen ändå att göra stor skada p g a det kraftiga regnet. Det är f ö normalt. Själva stormen gör oftast rätt liten skada det är flodvågorna och översvämningarna som är farliga. Flodvågorna blir nog inte heller så farliga den här gången eftersom det råkar vara nipflod men om stormen blir liggande m l m stilla som prognoserna säger kommer det att bli stora översvämningar. Den aktuella delen av Texas är något av det plattaste som finns i landskapsväg på den här planeten.

 14. Svempa

  Denna förhoppning från klimatalarmister att förödande orkaner skall uppträda känns smått bisarr.

  Apropå bisarra saker och kultfilmer från Annodazumal. Såg du Ebon Lundin filmen på 70-talet Sibbe?

 15. Lars-Eric Bjerke

  #6
  ”Man gödslar inte med koppar. Det är ett bekämpningsmedel – en fungicid.”

  Som ofta är det koncentrationen som är avgörande. Koppar är numera, som de flesta vet, den aktiva substansen i båtbottenfärger för att bekämpa påväxt, men i små koncentrationer är koppar nödvändigt för
  växter och djur inte minst för människan. En del djur använder t.o.m. koppar i stället för järn för syretransport med blodet.

 16. Verner

  Sommaren 2017 har varit torr med lite nederbörd vilket borde ha satt sina spår i växtligheten. Alla liknande somrar har jag iakttagit hur träden, framför allt björkar gulnat p.g.a. lite nederbörd. År 2017 går till historien då träden och växtligheten klarade den torra sommaren med bravur. Mina torra gräsmattor har redan blivit gröna och fina och veteåkrarna runt omkring slår skörderekord.
  Naturligtvis är jag övertygad om att detta beror på vår koldioxidhalt som nu ligger på strax över 400ppm.

  Jag kan inte se något som helst problem med 400 ppm utan bara positiva erfarenheter.
  Om vi däremot hade haft en fossilfri värld hade koldioxidhalten kanske varit nere på 300ppm eller t.o.m. under detta och detta hade med absolut största sannolikhet givit oss problem med växtligheten. Både spannmålsskörd och skogen skulle ge oss sämre skördar med svält och annat elände.

 17. Lasse

  Lite aktuell väderrapport för Huston:
  https://www.yr.no/sted/USA/Texas/Huston_Tillotson_College_Administration_Building/time_for_time.html

  Kanske behövdes det eftersom torkan varit svår just där:
  http://droughtmonitor.unl.edu/Home/StateDroughtMonitor.aspx?TX

  Gore spår men Gud rår.
  Kanske dax för en klassiker: ”Huston Huston we got a problem!”

 18. sibbe

  # Svempa
  Nej, den filmen har jag inte sett. Flyttade i början av 70-talet tillbaka Tyskland, och var sedan bara sporadiskt närvarande i Sverige. 1974 flyttade jag till Finland. Filmen var var visst med Per Gustavsson. Honom minns jag från Hylands hörna, då han slängde kläder eller var det nån annan?
  Men udda filmer som ”de kallar oss mods” släpade min fru mig på, medan jag gillade mera ”en man och en kvinna.” Blågula filmer såg vi båda. För min del var det mest Bond, James Bond. Diamantfeber, Åskbollen.
  En liten bon mot: när jag var med min hustru på resa i Schweiz, skulle vi ha var sin dry martini som nattare.
  Tyskspråkiga Schweiz, hotellbaren, jag begärde zwei ”dry” (= drei auf deutsch) martini. Bartendern såg frågande ut. Wie viele martini?
  Han såg att vi var 2. Sen fick jag ta till engelska, two dry martini, och de kom randfullt med en oliv.
  Inte skakad, inte rört. Men ”strong”. – Och min martini bör vara med gin, inte vodka.
  ”Ja, det var då min vän, en gång för länge sen”, sjunger Anita Lindblom. Inte så dum den tiden, ändå. Minnena har man kvar…

 19. Skogsmannen

  Sibbe!

  Per Oscarsson var det väl!

 20. sibbe

  Hurrikan ”Harvey” sorgt bei Hunderttausenden für Stromausfall
  Hurrikan ”Harvey” ist mit voller Wucht auf die Küste von Texas getroffen. Mehr als 200.000 Menschen sind derzeit ohne Strom. Angesprochen darauf, ob er eine Botschaft an die Menschen dort habe, sagte US-Präsident Trump nur: ”Viel Glück”.

  Trump hatande Der Spiegel i dag: 200 000 personer utan ström i Texas. – Haha, det hade vi redan 2 gånger enbart den här månaden i Finland. I flera timmar. Och ett större antal gånger under det här året. Somliga ett dygn. Texas 23 miljoner invånare, Finland 5,5 miljoner invånare.
  Tyska energibolag borde nån gång stänga av sina kolkraftverk för att visa att de behövs…

 21. Gunnar Strandell

  Peter Stilbs #2
  Hörde på ”Ring P1” i veckan att hotet från mobiltelefoner inte är avfärdat än och att det förstärkts de senaste åren av GPS-signaler.
  Inga insekter och inga fåglar i Sundsvallstrakten talar sitt tydliga språk.
  Chemtrails ligger fortsfarende en bit ned på listan.

  Reste genom Roslagen under sommaren och såg att de ekologiska åkrarna hade gott om tistlar bland spannmål och hö.
  ”Kittlar dödsskönt i kistan” …
  https://www.youtube.com/watch?v=TdR-ZG1alxg

 22. Christopher E

  På Aktuellt 18 körde de igen med att Harvey var den värsta cyklonen i USA på 12 år… det är i för sig sant, men tänk hur annorlunda publiken hade uppfattat det om de visste att det också var den enda större cyklonen på dessa 12 år…

  Dessutom var det var bara precis att den kvalade in på 3+ som tycks vara defitionen för ”större” i detta sammanhang.

 23. Det finns all anledning att ta upp ekologi på Klimatupplysningen, som gjort här ovan bland kommentarerna. Historien om insektsgiftet i äggen är rent trams. Insektsgiftet i fråga, amitraze, används ofta i hundars lopphalsband. Hur många kilo ägg behöver en människa äta per dag för att komma upp i en skadlig dos och hur många tjog ägg äter man i allmänhet per dag och person?

  Amitraze används för att bekämpa så kallade röda hönslöss (Dermanyssus gallinae) som i själva verket är kvalster. För hönsen är det otrevliga små varelser. När de suger blod från fjäderfän börjar dessa klia sig så att stora sår uppstår. Därefter blir de apatiska och dör. De röda hönslössen är den i särklass största dödsorsaken bland ekologiskt uppfödda höns, efter slakt naturligtvis. Självfallet har MSM redan informerat om detta och tyckt synd om de ekologiska hönsen.

  De idylliska bilder vi brukar se av ekologiskt uppfödda djur har väldigt lite med verkligheten att göra. I själva verket lider de ofta stort av olika slags parasiter och bristsjukdomar.

 24. Ann L-H

  # 16 Verner, mycket intressant iakttagelse! Det är just vad jag sett i de torra hamnemarkerna i väst, björkarna vägrade att gulna i torkan.
  Vi ser sannolikt positiva konsekvenser av den ökande CO2-halten här och nu och Isabella Lövin ska samtidigt slösa miljoner för att minska utsläppen av denna nyttiga gas.

 25. Björn-Ola J

  #2
  Rossi har lovat en demonstration av sin senaste ekatt-modell i slutet av oktober. Samarbetar med bl.a. Carl-Oskar Gullström från Uppsala Universitet.
  Industrial Heat tvingades till förlikning med Rossi eftersom de aldrig hittade bevis för fusk under det ett år långa gemensamma testet.

 26. Gunnar Strandell

  Christopher E #22
  Harvey blev bara en ”etta” när den väl nått land, men den kan ge regn i stora mängder!

  Ledsamt för klimathotstroende att de inte behövde foliehattarna och tejpen på näsan, eller är det tvärtom så att dessa hjälpte och vi alla bör vara tacksamma till Thomas P.

  Regn är väl ingen katastrof efter alla de larm vi fått under sommaren om brist på nederbörd?

 27. Lars Kamél

  Finns det någon som inte tillhör DN:s ledning och som begriper vad den tidningen håller på med?
  Jag blev less på alla konstiga annonser så jag installerade en ad-blocker. Somliga mediesajter upptäcker det och vill att jag ska införa ett undantag just där. För DN är argumentet att kvalitetsjournalistik inte är gratis. Jaha. Någon kvalitetsjournalistik var det länge sedan DN sysslade med, så det argumentet biter då inte i det fallet. Det blir inget undantag för DN:s sajt.
  Sedan det här med vilka artiklar som går att läsa eller inte läsa på DN:s webbplats. Det verkar helt slumpmässigt. Rätt som det är, och ganska ofta, dyker det upp en ruta om att en artikel är låst och att jag ska bli digital prenumerant för att läsa den. Första månaden är gratis, minsann. Men jag vill inte anstränga mig för att läsa vad som väsentligen är lögner gratis en månad, så jag avstår. DN:s låsningsmekanism är dessutom tämligen enkel att gå förbi, om jag skulle vilja. Det är en bättre ansträngning än att registrera sig för en månads gratis läsning av skräp.
  Fast ibland behövs inte ens det.
  Två ministrar och en vänsterpartist skriver en debattartikel på DN debatt. DN tycker att artikeln ska vara låst. Förmodligen exakt samma debattartikel finns på regeringens hemsida. Så vad tjänar DN:s låsning av artikeln till? Göra läsare ännu argare på tidningen?
  Föga förvånande när miljöpartister och vänsterpartister är med på en debattartikel, klarar de inte av att hålla sig till sanningen. De ljuger om att en enig forskarkår skulle påstå att klimatet inte kan vänta och att utsläppen måste börja minska. Det kan knappast vara fler än en handfull aktivistforskare som har sådana extrema åsikter. Ä andra sidan aktivistforskare som är väldigt högljudda och journalisters gunstlingar.
  Har verkligen inte regeringen fattat att den föreslagna flygskatten beräknas minska mänsklighetens totala koldioxidutsläpp med motsvarande några miljondelar? På vilket sätt skulle det kunna ha effekt, ens om klimatkänsligheten vore så hög att en klimatkatastrof föreföll trolig?
  Vad menar de förresten med att ”modernisera Sverige genom klimatinvesteringar”? Är det en omskrivning för att smälla upp fler förvuxna väderkvarnar, så kallade vindkraftverk, som inte alls är förnybara och ändå kallas det? Väderkvarnar är egentligen väldigt ute och omoderna, men i miljöflummarnas fantasivärld är de den senaste tekniken.
  Efter terrorattackerna mot tvillingtornen och Pentagon, blev det flygförbud över USA i tre dagar. Några forskare passade då på att försöka mäta och beräkna flygets klimatpåverkan. De publicerade en artikel om det. Jag minns inte var. Nature, kanske? Deras resultat har tydligen ifrågasatts i en annan vetenskaplig artikel. Därmed kan vi slå fast att vetenskapen inte har kunnat utröna om flyget alls har någon klimatpåverkan, och än mindre hur stor den i så fall skulle vara. Det är helt ovetenskapligt att slå fast att flyget är en av de värsta klimatbovarna.
  Förslaget till flygskatt är egentligen typisk miljöpartipolitik: Dyrt, förmodligen stora negativa konsekvenser för vissa regioners ekonomi och ingen som helst bevisbar effekt på det påstådda problem som förslaget rör.

 28. Christopher E

  #27 Lars Kamél

  Förslaget till flygskatt har inget som helst med klimatet att göra. Det är bara skatteintäktsmaximering. Om det verkligen var så att svenskt flygande orsakade jordens undergång skulle de ju kunna begränsa mängden tillåtna starter istället. Men det ger ju inga extra skattekronor.

  Nu påstår de att flyget är subventionerat. Det är givetvis struntprat. Och vilket sätt hjälper det klimatet ens om flyget verkligen hade en mätbar påverkan att det blir dyrare? Kommer barnfamiljen med inte allt för höga inkomster verkligen lägga ner semestern till sol och bad de längtat efter hela året och stanna hemma istället? Har svårt att tro det, men 3200 kr extra får ju tas någon annanstans i hushållet. Låt oss gissa att den besparingen inte kommer gynna andra ”gröna” val ideologerna vill pracka på oss.

  3200 kr? Jodå, Rapport med troligen mp-supportrar i redaktionen ljög i sändningen jag såg, för de utelämnade att skatten inte bara är för varje biljett utan dessutom att den tas ut två gånger, alltså även för hemresan. Så 2 vuxna och två barn = 8 * 400 kr.

  Nu kommer ju många undan lätt genom att helt starta sin resa från ett grannland. Jag bor bra till för Köpenhamn själv. Hur det gynnar Sverige kan diskuteras.

  Om nu någon verkligen avskräcks från semestern genom priset, blir flygandet i än högre grad en klassfråga. Givetvis har inte debattförfattarna själva tänkt minska sitt flygande. Vi har nämnt hyckel en del här senaste dygnet. Detta är ännu ett exempel.

  Rätt tråkigt att Allianspartierna backar och släpper igenom flygskatten. Men Sverigedemokraterna står på sig i motståndet. Det är noterat.

 29. MA

  #22
  Roger Pielke Jr. (*) twittra detta idag:

  Remarkable stats:

  1926-1969 (44 years) = 14 Category 4+ US landfalls

  1970-2017 (46+ years) = 4 Cat 4+ landfalls

  Decrease of >70%

  https://twitter.com/philklotzbach/status/901299802322780160

 30. tty

  Engentligen är det här ständiga ”hajpandet” av ”klimatkatastrofer” livsfarligt. Som t ex Harvey som basunerades ut som en jättesuperkolossal Klass-4 orkan.
  Nu finns det troligen några hundra tusen människor på en av världens lägsta och mest orkanutsatta kuster som litar på MSM och faktiskt tror att de har varit med om en klass-4 orkan, och tycker att det var väl inte så farligt.
  Frågan är om de evakuerar även nästa gång man varnar för en klass 4-orkan?

 31. tty

  PS

  Den stora Galvestonorkanen i september 1900 som dödade ca 8000 människor 200 km längre nordöst längs texaskusten var en riktig Klass 4.

 32. Lasse

  #31
  Weatherbell ger mer kunskap om hur dessa stormar kan drabba med stor nederbörd när de stannar upp.
  https://www.weatherbell.com/

  Tydligen var det en på Kuba som snurrade i fyra dar och gav rikligt med nederbörd.
  Kastro skyllde på människans påverkan(USA och Kennedy)! En sann föregångsman för alarmisterna!

 33. AG

  #27 Angående DNs artiklar. Man kan läsa alla DNs artiklar gratis genom att markera rubriken i betalartikeln och sedan stoppa in den i Google. På rätt sökträff, finns en liten svart triangel till höger. Klicka på den så får du en ”cachad” och gratis version av DNs artikel. Varför ska man gynna maktens nickedockor? Det mest fåniga är den s.k ”DN debatt”. Tror inte de vet vad ordet debatt betyder. Borde istället heta Regeringens kungörelser. Vi som kan en del om klimatfrågan ser denna bias tydligt. Man kan ju ana hur sakliga man är i andra frågor. Att någon tillmäter svenska MSM någon större trovärdighet utöver underhållning är svårt att förstå. Ni har väl märkt hur synkade de är med samma nyheter och vinkling genomgående? Jag läser engelska tidningar för att hålla språket vid liv men också få mer objektiva nyheter om Sverige. Eftersom de inte har någon agenda så rapporterar de bara. Intressant att läsa t.ex om hur låg andel av flyktingarna som har någon högre utbildning när man samtidigt i Sverige basunerade ut att det var en stor andel Civilingenjörer och Läkare. (Ni har väl inte glömt?). Jag saknar en svensk motsvarighet till en kolumnist som Christopher Booker som ständigt punkterar alarmistiska budskap i Daily Telegraph.

 34. Roger

  Sveriges Televisions Text-TV skriver:

  ”Rekordmånga fall av TBE-smitta
  Antalet inrapporterade TBE-fall i år är rekordstort.
  Det är oklart vad ökningen över tid beror på, men myndigheten tror att det handlar om ett varmare klimat.
  En annan orsak kan vara att diagnostiken har förbättrats så att fler fall upptäcks.”

  Man blir verkligen imponerad.

 35. Björn-Ola J

  #2
  Att läsa om Rossi:
  https://animpossibleinvention.com/2017/07/18/heres-the-settlement-getting-the-license-back-was-rossis-top-priority/
  http://e-catworld.com/2017/07/22/interview-with-andrea-rossi-on-current-and-future-developments-of-the-e-cat/
  https://arxiv.org/pdf/1703.05249.pdf (Rossi samarbetar med folk från Uppsala Universitet)
  http://www.sifferkoll.se/sifferkoll/rossi-right-hand-fulvio-fabiano-listed-as-employeeresearcher-at-uppsala-university/

 36. Neoliberal Agenda

  För 10 år sedan cirkulerade en tiominutersfilm på nätet som visade nyhetsartiklar om vad som ger global warming. Tänk, sex ger global warming, äta nötter ger global warming etc. Det ena artikeln var värre än den andra. Som bakgrundsmusik spelades Feeling Hot Hot Hot! [1]. Filmen avslutades med en graf som visade att temperaturen inte har förändrats de senaste 20 åren.

  Något som minns filmen och har en länk. Har letat, men kan inte hitta den. Tack!
  [1] https://www.youtube.com/watch?v=rbc_LxfhSoY