Opinionen sviker AGW

Enligt en opinionsundersökning som brittiska Times låtit göra anser majoriteten av folket att den globala uppvärmningen inte är människans fel. Med andra ord tycks godnattsagereklamen med de drunknande hundarna inte ha fungerat. Kanske har den till och med motsatt verkan.
”Only 41 per cent accept as an established scientific fact that global warming is taking place and is largely man-made. Almost a third (32 per cent) believe that the link is not yet proved; 8 per cent say that it is environmentalist propaganda to blame man and 15 per cent say that the world is not warming.”
Här i Sverige försöker dock Naturvårdsverket övertyga oss om att nio av tio svenskar anser sig vara klimatmedvetna. Och varannan svensk får dåligt samvete om de ”påverkar klimatet negativt”. Präktiga och ordentliga Sverige.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. God Morgon Maggie! 🙂
  Präktiga och ordentliga Sverige”
  Man önskar ju att det var så?
  Men jag tror tyvärr att ”Statliga  Propaganda-Sverige i ohelig allians med mainmedia” är orsaken till den närmast 100%-iga tro på ”klimathotet” som finns bland vanlig folk i vårt arma land. 
  Det finns ingen annan vettig förklaring. Och om det gör det, vilken skulle den vara?

 2. Joakim

  Energiskattekramarna har mainmedia i ett järngrepp. Tur att ni finns så de politiska obekvämligheterna kommer fram.

 3. Apropå Naturvårdsverket…..
  Ska de verkligen syssla med sånt? Gallupundersökningar om vad folk ”tror” och ”tycker” för att sedan använda dessa undersökningar för att ”pressa” klimatpolitiken i för dem  önskad riktning. Med en Klimattaliban vid rodret?

 4. Jag gör då aldrig något som är negativt för klimatet, eftersom det helt enkelt inte är möjligt. Annars är det typiskt att svenska myndigheter numera håller på lika mycket med progapaganda som myndighetsutövning. Skatteverket hade ju till exempel en reklamkampanj om det fantastiska med att betala skatt och att nästan ingenting skulle fungera utan det tas hand av det offentliga. Tydligen är det i Skatteverkets föreställningsvärld otänkbart att folk ställer upp ideellt och ordnar något, till exempel klipper gräset på kvarterets fotbollsplan, själva.

 5. UnoK

  Från Times:
  Vicky Pope, head of climate change advice at the Met Office, said that growing awareness of the scale of the problem appeared to be resulting in people taking refuge in denial.
  Halva England är i ”denial” när det gäller klimatet. Döremot är de i ”acceptance” när det gäller den ekonomiska krisen. säkert beroende på att de inte ännu märkt av den…

 6. Hayek

  En glad nyhet till morgonkaffet!

 7. L

  Som dom skrev i Miljöaktuellt, man har passerat punkten där man inte längre engagerar sig och då är medvetandet inte till någon större nytta;
   
  – Om någon ställer sig och skriker på Kullagatan i dag med plakat om att rädda valar och att havsnivån höjs så rycker de förbipasserande bara på axlarna och tänker: ”Jaja, jag vet, men jag källsorterar”

 8. Är det inte så att man undviker att ställa frågan hur man ställer sej till AGW just för att man är rädda för svaret?

 9. UnoK

  Det elaka Vädret har ju inte heller förstått att det är klimatmöte i Köpenhamn: idag hörde jag att skidstationerna i Spanien (Pyreneerna)öppnat, tre veckor ”för tidigt”.

 10. Klimatmedveten är vi allihopa. Jag är till exempel medveten om att vulkanutbrott kan påverka klimatet, precis som enorma meteoritnedslag.