Nu kan man bli klimatambassadör!

I ett pressmeddelande från Miljödepartementet kan vi läsa om två nytillsatta tjänster. Sverige har numera en klimatambassadör, Staffan Tillander, och en havsmiljöambassadör, Gabriella Lindholm.

Sverige ska vara pådrivande i det regionala och internationella arbetet för att möta klimathotet och för att rädda våra hav. De nya ambassadörerna för klimat och havsmiljö är mycket viktiga för vår ambitionshöjning på dessa områden, säger miljöminister Andreas Carlgren.

Gabriella Lindholm har 30 års erfarenhet av utrikesförvaltningen och har tjänstgjort vid en rad svenska ambassader i utlandet. Senast har hon varit ambassadör i Wien och Lissabon. Staffan Tillander har arbetat vid UD sedan 1988 och bland annat varit stationerad i Brasilia och Bryssel. Han har sedan 2005 tjänstgjort som Sveriges ambassadör i Etiopien.

På vilket sätt de båda meriterat sig för att arbeta för klimat respektive havsmiljö berättas tyvärr inte.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Crille

  Sedan när fodras det några meriter för att få kallas miljö någonting.
  Har man bara dom rätta kontakterna så ordnar det sig.

 2. Steve

  Det är viktigt att få kända namn att stödja kampen mot värmen!  Och det gör de så gärna:
  Brigitte Bardot skriver i ett brev till danska dronningen att ”ett program om den globala uppvärmningens inverkan på miljön, som nyligen visades på fransk TV, har framkallat många reaktioner från tittare som blivit skrämda från vettet av det.”
  ”Särskilt”, påpekar Mme Bardot, ”efter att ha fått se hundratals slädhundar bundna och lämnade att dö i en sopkällare (skralde-bunker)”.
  Om slädhundarnas öde vågar jag inte uttala mig.  Men visst är väl detta det ultimata beviset på den globala uppvärmningen som ett dödligt hot mot oss alla!
  Om detta skriver grönländska Sermitsiaq och danska Ekstrabladet.
  Länkarna i klartext, om jag skulle ha missat dem ovan:
  http://www.perfectpeople.net/photo-picture-image/134409/brigitte-bardot.htm
  http://sermitsiaq.gl/udland/article56282.ece
  http://ekstrabladet.dk/flash/kongelige/danskekongelige/article1060109.ece