Not much fun in Stalingrad, no…

met

Brittiska Met-office har allt sedan John Houghtons tid utveckats till en politisk aktivistgrupp, som levererade det budskap som Blair och New Labour ville höra. New Labour behövde AGW för sitt totalitära politiska projekt, för att skapa en ny tom och hip människa. Meteorologerna och klimatforskarna levererade det budskap som politikerna efterfrågade. De blev belönade med floder med pengar,  gigantiska datorer, fina akademiska utmärkelser och adelstitlar.
Se vidare David Evans: Is The Western Climate Establishment Corrupt ?  http://jonova.s3.amazonaws.com/corruption/climate-corruption.pdf
Det finns en intressant parallell med Tyska Kaiser Wilhelm Institutet 1941. När Hitler planerade operation Barbarossa (anfallet mot Sovjetunionen) så lovade forskarna att kommande vinter skulle bli mild. Det var det budskap Hitler ville ha.  Hitler anföll därför Sovjet utan att ha försett Wehrmacht med tillräcklig vinterutrustning. Nästa krigsvinter visade sig bli än kallare än den föregående – så kom debaclet vid Stalingrad. 
Det verkar som om Met-office nu nått sitt Stalingrad. Det har inte snöat så mycket  i England sedan drottning Victorias tid. Met-Office kommer inte att ge upp så lätt. Vi kan förvänta att forskare som Vicky Pope  kommer att kräva stopp för privatpersoner inneha termometrar. Vanliga människor begriper inte att läsa av termometrar. Bara officiella ”justerade” temperaturdata, distribuerade via internet tillåts. 
Labourministern Margaret Beckett föreslog för fem år sedan att ”Climatedeniers” skulle förbjudas att använda internet. Kritik av den officiella klimatforskningen skulle kriminaliseras på samma sätt som innehav av barnpornografi.  
(Tack till min spökskrivare – om några undrar över titeln ovan är man inte pålästa på Monty Python).
Rättelse via Lennart Bengtsson nu på förmiddagen: Historieskrivningen är inte helt korrekt då det faktiskt var långtidsprognosavdelningen vid Deutsche Wetterdienst under ledning av Herr Bauer som gjorde denna prognos och inte KWI.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Pingback

  […] This post was mentioned on Twitter by Erik Svensson, Maggie T Crusell. Maggie T Crusell said: Not much fun in Stalingrad, no…: Brittiska Met-office har allt sedan John Houghtons tid utveckats till en polit… http://bit.ly/gCJtZ6 […]

 2. Adolf Goreing

  Min favorit MP (tillsammans med ”arkitekttävlingen”). Annars är det väl så att kylan är väl i linje med antropogen ”climate change”. Dvs. det kan gå både upp och ner och där extremerna ALLTID är människans fel? Granatkrevaderna skapade väl rätt mycket aerosoler därav den tillfälligt kylande effekten i ryssland? 😉

 3. Peter!
  Vilket fantastiskt dokument! Det är verkligen en mäktig sammanställning med verifierbara falsifikationer. Även om man läst om det mesta tidigare så åker hakan längre och längre ner vartefter man läser allt så här koncentrerat. Jo Nova is brave

 4. Håkan S

  På tal om Hitler: När Allen Bullock – som skrivit en av de första och mest kända biografierna om Hitler – tillfrågades om vad Hitler skulle gjort om han levt idag, svarade han: Han hade förmodligen varit ledare inom De Gröna. Där finns fanatismen, behovet av starka ledare och auktoriteter, ett mål att enas om, en fiende att hata och ett brett om än något grumligt stöd från breda massor.

 5. Sören

  Fast när jag ser den här Bob Tisdales tabell över El Ninos och La Ninas:
   
  http://bobtisdale.blogspot.com/2010/11/long-term-oni-like-table-of-el-nino-and.html
   
  så undrar jag om inte den redan pågående La Nina kanske sätter stopp för den hittills kalla vintern och den möjliga sviten av krigsvinter-repriser. Visste inte att krigsvintrarna 1939/40 till 1941/42 var så tydligt kopplade till El Ninos..

 6. Läste just att Japan vägrar förlänga Kyoto-protokollet! Viva!
  Skickade JoNovas fil ovan till Helene Almqvist som har en ”AGW-artikel” i dagens SvD sid 8. Efterlyste kritiskt granskande.
  Ev kan droppen urholka stenen.

 7. Toprunner

  M.Sc.Eng #5:
  Underbart.. var läste du om Kyoto ??

 8. Toprunner

  #6:
  Själv är bästa dräng. Nätet är fullt av nyheten från summering av Cancuns största nyhet. Ett bakslag för AGW-politik och ett framsteg för mänskligheten.
  In your face Andreas !!

 9. Slabadang

  Japan Goooooooooooooo!
  Där sprack G20 med en knall. 🙂 

 10. Det är bara EU som står där nu med byxorna nere
  och längst fram Andreas C! Ok -man har sällskap med Hugo Chaves.

 11. AOH

  M.Sc.Eng # 9
  Påminner om senaste ” Klimatforum” där AC stod framme vi podiet och höll ett ”fängslande” tal om hur Cancun skall hanteras.
  ca . 14.30
  https://www.klimatupplysningen.se/2010/11/page/3/

 12. Pär Green

  I dagens DN.
  ”CANCÚN. 2010 ser ut att bli det allra varmaste år som någonsin uppmätts och det senaste decenniet slår alla tidigare värmerekord med råge. Det visar nya siffror från  världsmeteorologiska organisationen, WMO.
  Det lutar åt nytt värmerekord i världen, men först i februari blir det möjligt för WMO att slutgiltigt fastställa om 2010 slår de tidigare rekordåren 1998 och 2005.
  – Sannolikheten är stor att 2010 blir det allra varmaste. Helt säkert blir det ett av de tre varmaste åren någonsin, säger WMO:s generalsekreterare Michel Jarraud. Just nu ligger årets medeltemperatur nästan 0,6 grader över normalt och en titt tillbaka i tiden visar en ständigt stigande kurva.
  – Det är helt klart att det pågår en uppvärmning. Det går inte längre att ifrågasätta, säger WMO:s generalsekreterare
  Michel Jarraud.
  SIFFRORNA presenterades vid de pågående klimatförhandlingarna i Cancún i Mexiko och eldar ytterligare
  på kritiken mot FN-processens oförmåga hittills att leverera
  resultat.
  – Om inget görs åt utsläppen kommer denna kurva bara fortsätta uppåt, säger WMO:s generalsekreterare Michel Jarraud.
  De senaste trettio årens statistik följer ett tydligt mönster. Nittiotalet var varmare än åttiotalet, och det senaste årtiondet fortsätter att sätta rekord.
  – Om vi delar upp världen i olika regioner når alla utom norra Australien sitt varmaste år någonsin, säger Michel Jarraud.
  WMO redogjorde för fl era dystra rekord sedan temperaturen började mätas för över 150 år sedan. Moskvas  medeltemperatur under juli i år var närmare 32 grader, med
  en toppnotering på 38 grader. Det är nästan 8 grader högre än temperaturen normalt och beräknats ha lett till 11 000 dödsfall. I Saudiarabien nådde kvicksilvret 52 grader.
  TROTS ATT NORDEUROPA upplevde en extremkall vinter var det ändå varmare än normalt globalt. Och istäcket över Arktis i höstas var det tredje minsta någonsin.
  – Vi är extremt oroliga för havsisen i Arktis, säger Michel Jarraud.
  Tidigare i november redogjorde WMO även för att koldioxidhalten i atmosfären nådde rekordnivå i år
  – en trend som hänger nära ihop med temperaturkurvan. Under åtminstone 10 000 år fram till 1850 låg koldioxidhalten i atmosfären stabil på 280 miljondelar, i dag ligger den på nära 290 miljondelar. För tredje året i rad har även metanhalterna,
  en ännu mer potent växthusgas, stigit. En del kommer troligen från permafrost på norra halvklotet där enorma mängder
  kol fi nns infruset i marken. Det kan få stora konsekvenser för klimatet om temperaturökningen leder till att det börjar tina och nå atmosfären. annika.nilsson@dn.se 08-738 16 21
  00-talet slår värmerekord
  GUIDE
  Temperaturkurvan baseras på
  mätningar vid både väderstationer,
  båtar och satelliter. Över hundra länder lämnar temperaturuppgifter till WMO, även Sverige. Mätningarna bakom siffrorna baseras på fyra olika vädertjänster,
  Met Offi ce och ECMWF i England, och NOAA och NASA
  i USA. Över 100 länder rapporterar 1950 1970 1990 2010
  –0,2
  0,2
  0,4
  0,6
  –0,4
  ºC
  Avvikelse jämfört med medeltemperatur perioden 1961–1990
  DN PÅ KLIMATMÖTET Annika Nilsson
  Moskvabor sökte svalka i fontänerna i juli, då temperaturen  nådde 38 grader i staden.”

 13. JJ

  I morse steg blodtrycket  när en av huvudnyheterna i vetenskapsradion var att en ”Klimatforskare” på SMHI kommit fram till att med dom väderförhållanden som rådde förra vintern borde det ha varit mycket kallare. Detta om det inte vore för…, ja gissa vad!
  http://www.smhi.se/forskning/kallt-i-sverige-men-varmt-globalt-1.13949

 14. Pär Green

  2010 in the top three warmest years, 2001-2010 warmest 10-year period
  http://www.wmo.int/pages/mediacentre/press_releases/pr_904_en.html

 15. Slabadang

  En alternativ teori!
  Världens medeltemperatur styrs av förändringar i molntäcket.
  En enda procents förändring av molntäcket förklarar hela den lilla uppvärmning som mätts under 1900 talet i kombination med havströmmarnas fluktuationer.
  Det finns ingen historisk data om molnutbredningen att tillgå men det är en självklar förstahands kandidat till temperaturförändringar på planeten och utan att med säkerhet
  uteslutit naturliga  molnförändringar först så ter sig CO2 tesen rent löjlig.
  Nu visar mätningar att sambandet ökad värme och luftfuktighet/molnbildning inte hängde ihop på det sätt som IPCC antagit och matat in i sina modeller.Under den period som varit den ”varmaste någonsin” så har luftfuktigheten sjunkit vilket mycket tydligt talar för att det är flera andra faktorer som styr avttenånga/ molnbildningen och talar direkt emot co2s antagna effekter som styrande.
  Nu vet vi att det finns bevis för att kosmisk strålning är en av de tidigare okända faktorerna som påverkar molnbildningen.
  Med ökad mängd CO2 skulle vi också kunna avläsa högre mängd vattenånga vilket visat sig inte vara sant.Som i sin tur pekar emot att man är ute och cyklar vad gäller feedbacks i dubbla dimensioner.Där det första antagandet om vattenånga/värme är för enkel och måste omprövas.Det andra är molnens negativa/positiva feedbacks som tidigare påtalats och argumentet för det har stärkts betydligt genom Spencer & Braswells artikel.
  Att tiden går är det största problemet för AGWkyrkan.Det duggar tätt med mätningar och artiklar som motsäger religionen medan molnteorin växer sig allt starkare.Att man inom IPCC satte svansen att vifta hunden är kanske hörnstenen till varför allt gick åt helvete med AGWteorin från början.Det var nog klimatvetenskapens ”tippingpoint” eller vad Spencer kallar en stor blunder när man fortsatte att bygga ifrån denna konstruerade och framkrystade grund.De försöker klistra lappa och laga hålen i teorin genom att försöka dälja gamla felaktiga prognoser och antaganden med nya bortförklaringar.En strategi som till slut är dömd att haverera.
  Om klimatvetenskapen var i byggbranschen… vem skulle våga bo i en skyskrapa byggd på dess beräkningar?
  Molntesen står på mycket fastare grund än CO2 som förklaringsmodell.Den är också hittils likställd med CO2 som en komplicerad tes eftersom de gemensamt inte kan bevisas och därför inte heller motbevisas.Båda effekterna är väl kända men molntesen står mycket starkare för sig själv än den om CO2 som drivande.
  Peter S har redan uttryckt det tidigare och vi kan väl inte göra annt än hålla med om att klimatvetenskapen måste återgå till sin grundforskning… back to basics!
  Jag undrar dock hur långt korruptionen gått och hur långt de är beredda att gå för att rädda sitt egent skinn.De har makt att förfalska satellitdata och med SMHI Metoffice CRU och NASA Giss/noaa vid spakarna med sina ”alias G Smith& P Jones Hansen” så finns risken att de genomför bedrägeriet fullt ut.ARGO bojarna har redan ”justerats” två gånger för att de visat ”fel” dvs avkylning av haven. Nu släpps inte datan ut och varför går det inte att få ett rakt svar på.
  Mitchell på Metoffice vägrar fortfarande släppa beräkningarna och underlaget till varför MVP försvann under hans tid i IPCC.David Holland har under mycket lång tid krävt att få ut uppgifterna. ”Gravad hund” är dagens lunch på Metoffice.

 16. Thomas

  Vintern i Sovjet hade varit mild några år, och kopplingen till El Nino var inte känd vid den tiden. Dessutom hade Hitler bestämt att kriget skulle vara vunnet innan vintern.
   
  En mer intressant situation var D-dagen. Invasionen var ursprungligen tänkt att genomföras den femte, men då avrådde meteorologerna så man sköt på det en dag då prognoserna såg ljusare ut. De allierade hade här ett försprång genom sin tillgång till observatörer på Atlanten, tyskarna kunde inte veta att vädret var på väg att bli bättre så de trodde inte på att en invasion skulle vara möjlig.

 17. Peter Stilbs

  Med tanke på vad Labourministern Margaret Beckett ville göra med Internet erinrar man sig att Socialdemokratiska Kvinnoförbundet, med Maj-Britt Theorin i spetsen ville förbjuda Parabolantenner i Sverige i början av 80-talet.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Maj_Britt_Theorin
  Hennes partikollega Kulturminister Bengt Göransson drog vid samma tid åt samma håll  – inga utom-SR/SVT-röster skulle få höras.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Bengt_G%C3%B6ransson
  Men det höll inte så länge. 
  Jag minns också klart att Olof Palme deklarerade att det inte fanns plats för annat än SR på FM-bandet, när han var kommunikationsminister. Han stoppade i denna veva bl.a. Radio Syds sändningar
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1602&artikel=775737
  Undrar vad de två förstnämnda tycker om Internet i dag?
     

 18. Slabadang

  Att leva i synd!
  Liknelserna mellan kristendomen och klimatreligionen är slående.Oljan och kolet är substituet för den förbjudna frukten på livets träd mitt i paradiset.Bestraffningen dvs syndafallet är ersatt med vår skuld gentemot livets träd(planeten) istället för mot gud. En viktig förväxling eftersom guden i denna nya religion är materia med behov känslor och makt till hamnd och bestraffnaing som den bortbytta guden.
  Himmel och helvete är inget alternativ i den nya religionen utan där är det bara frågan om i vilken hastighet vi går mot helvetet och boten mot profetian går endast att motverka genom total underkastelse och enorm botgöring ånger och späkelse.
  Adam pekade på Eva och Eva på Ormen när de ertappades av Gud med att äta från livets träd.Nu är det ”marknaden” som är ormen, oljebolagen som är Eva  , Adam har ersatts av den lurade aningslösa mänskligheten.Vår bestraffning är att vi slltid kommer att leva i synd ty vår blotta existens är endast skadlig och del av till och med vår utandningsluft anses som giftig och ”oren” för planeten.Vi är parasiten på planeten och allt vi gör ”stör” och skadar paradiset.
  De nya profeterna som tar fram underlaget till de nya heliga skrifterna är samlade i IPCC som är den nya religionens domkyrka.Det snabbaste sättet att få lindring ifrån skuld och minska sin orenhet är att underkasta sig religionen.En moralisk belöning ges enligt den bild som framgår av James Camerons
  Avatar. Där miljökämparna är fria ifrån synd och skyddar det livets träd den destruktiva människan så intesivt gärna gör allt för att bränna upp.Men de för en hopplös kamp mot den onda mänsklighetens girighet.De goda mot de onda en kamp direkt kopierad från ”armageddon” himmel eller helvete.
  Gudsförnekare hädare och kättare kallas istället för ”klimatförnekare” och styrs av paradisets orm i form av ”tobak och oljelobbyn” och var samlingsnamn är ”marknadskrafterna”.
  Mer att se som djävulen från bibeln.
  Den nya religonens orakel finns i många former och skepnader men de centrala oraklerna sitter och läser av sydens effekter i sina klimatrmodeller som kristallkula och endast hädare och kättare ifrågasätter oraklens profetior och uppenbarelser.
  Likt den spanska inkvisationen trycks religionen med tvång ut i hela samhället och röster höjs för att fängsla kättare och till och med förordna dödsstraff för ”brott emot mänskligheten” (varför de inte hävdar brott emot livets träd är lite inkonsekvent men då fick de nog utrota hela mänskligheten?) för de som motsätter sig inkvisationen.
  De nya budorden är ”hållbarhet” ”anpassning” definierad av profeterna.Där Abraham och Isak är utbytta mot Erlich Holdren och Joe Romm och Bob Ward agerar inkvisationsledare.WWF och Grenpiss är olika grenar av samma kyrka typ Lutheranska och Katolska. 
  Kollekten och avlaterna tas upp genom staternas beskattning av medborgarna och var ”tionde” numer tillfaller kyrkan själv.
  Makten har återgått till klimatkyrkan och styr nu även politiken och demokratin. Ingen vågar ifrågasätta den nya religionen utan alla lyder under den nya klimatreligionen.
  De gamla medeltida påvarna i Rom måste från sina gravar beundra den nya religionens ledare och de gamla tricken med hot om helvete och underkastelse funkar även idag.tänk att till och med dödstraff för kättare är återvinningsbart!

 19. Bertel

  Peter S # 15
  Första tanken som slog mig, var, att vilken maktposition de satt i, när det gäller kommunikation, det andra, hur förändlig världen är och förundran över den tekniska utvecklingen.
  Ps. Hela länken är en konstverk med bild, text och skådespel(MP), saklig, rolig, tankeväckande och njutbar, finemang Peter. Ds  🙂   

 20. Bertel

  Peter S # 15
  Första tanken som slog mig, var, att vilken maktposition de satt i(och nyttjade), när det gäller kommunikation, det andra, hur förändlig världen är och förundran över den tekniska utvecklingen.
  Åsiktsmonopolens tid är förbi och jag hoppas innerligt att den tiden aldrig kommer åter.
  Ps. Hela länken är en intellektuell konstverk med bild, text och skådespel(MP), saklig, rolig, tankeväckande och njutbar, finemang Peter. Ds  🙂   

 21. Dan

  På tal om konspirationer och mystiska samband, är det bara jag som ser att Assange och Tolgfors är samma person? Kusligt, tycker jag. WikiLooks eller nåt.

 22. Bertel

  Slabadang # 16
  Klockren översättning av klimatbibliska texter och tankar.  🙂

 23. Bertel

  Dan # 19
  Nej, nej, du är i ”gott” sällskap. 🙂 Jag var tvungen titta par gånger i dagens tidning, ifall det var Tolgfors som var med i bilden eller Assange, texten fick avgöra till Tolgfors fördel.

 24. Slabadang

  Peter S!
  Att politiker ofta hävdar internet som ett ”problem” som måste övervakas och kontrolleras är ju en maktens yggmärgsreaktion. MSM försöker nedvärdera bloggandet.Nätet konkurrerar med de etaberade maktstrukturerna och privilegierna och allt fler ser ju MSM som ett underlag för att debattera om artikelars innehåll PÅ RIKTIGT. De har fortfarande men ett dock krympande försprång över folkopinionen.Trovärdigheten för SVT skulle sjunka till noll om SVT var tvungen att ”live” svara för sin kliamtpropaganda och även för andra ”reportage”.SVT vet att sakunskapen i konkurens med jornalistikens vinklingar vinner med åtta noll när den ges chansen att mötas på lika villkor.
  Ett faktum som SVTY varit skiträdda för under decennier och gått ectremt långt för att hålla kontrollen över.
  Men det kommer nya tider Peter. jag bedömer att vi nu är i slutfasen på den konrollerade journalistikens tidevarv.Fram till nu har motreaktionen på konkurensen ifrån nätet varit att journalisterna ännu hårdare slutit sig samman.En strategi som är ohållbar och tiden då man kunde kontrollera samhällsdebatten är över i verkligheten och ju längre det låtsas som om det är tvärt om så försvinner deras existensberättigande och trovärdighet.Verkligheten har hunnit ikapp och snart förbi dem. När MSM är en referens man använder för att skratta åt hur de behandlar olika ämnen så har det gått långt. Man litar inte ett skit på MSM utan kollar upp fakta i ALLA politisk känsliga frågor.

 25. Slabadang!
  Gillade skriften ”Klimatreligion”
  ”snor” den och spär på lite om ”avlatsbrev” i form av utsläppsrätter. Anger dock dig som källa fortfarande

 26. Thomas

  Slabadang #16, är det samma inlägg du kopierar varannan dag eller så, eller är det nya, snarlika haranger som vänder sig till de redan frälsta? Jag har i alla fall svårt att se skillnad på dina inlägg, de är lika raljanta och innehållslösa varje gång.

 27. tty

  Thomas #24
  På sig själv känner man andra….

 28. Pär Green

  Thomas # 24
  svårt att se skillnad!
  En optiker kan kanske hjälpa dig.

 29. Pär Green

  Thomas # 14

  ”En mer intressant situation var D-dagen. Invasionen var ursprungligen tänkt att genomföras den femte, men då avrådde meteorologerna så man sköt på det en dag då prognoserna såg ljusare ut. De allierade hade här ett försprång genom sin tillgång till observatörer på Atlanten, tyskarna kunde inte veta att vädret var på väg att bli bättre så de trodde inte på att en invasion skulle vara möjlig.”
  De allierades sammanlagda förluster under dagen räknades till cirka 11 000 man (stupade, sårade och saknade) medan de tyska förlusterna är något svårare att ange, siffror som angetts av högre tyska officerare varierar mellan 4 000 och 9 000.
  Och nu ska vi lita på väder-Pär?

 30. Slabadang

  Thomas! 🙂
  Sved det till i stoltheten? Rubbades du i din tro under två sekunder? Kändes det läskigt? Dök molnbildningen upp som en alternativ gudabild? Sök tröst i skrifterna Thomas.Djupa studier i IPCC skrifter skapar dig åter tron och tryggheten tillbaka. Dags för lite bokbål kanske? Claes J på KTH har ju gett ut hädande skrifter!

 31. Pär Green

  Slabadang # 16
  Att leva i synd!
  Förutsättning för evigt liv är tydligen att få syndernas förlåtelse!
  Vill fröken ha evigt liv?
   
  Jag har en del frågor till er präster som vet och kan allt.
  Jag tänker sälja min dotter som slav (2:a Mos 21:7). Vad kan vara ett skäligt pris?
  I 3:e Mos 21:20 står det klart och tydligt att jag får äga både manliga och kvinnliga slavar från ett grannland. En vän till mig hävdar att detta gäller bara människor utanför EU.
  Kan han ha rätt?
  Min granne som jobbar på Kvantum insisterar på att även jobba på söndagar. Enligt 2:e Mos 35:2 så måste han dräpas. Är jag moraliskt ansvarig för att göra detta själv?
  Jag besöker inte kyrkan då jag lider av stor närsynthet och enligt 3:e Mos 21:20 får jag inte närma mig Guds altare om jag ser dåligt. Min son konfirmerar sig nu och del vore kul att se hur han uppför sig i kyrkan.
  Är det okej om jag sitter i vapenhuset?
  Kan mina barn börja träna fotboll i IFK Värnamo då 3:e Mos 11:7-8 säger att de inte får röra resterna efter en död gris. Eller måste de fortsatta spela här hemma med en plastboll?
  En bonde här ute i Tånnö envisas med att odla olika grödor på samma jord och syndar därmed mot 3:e Mos 19:19.
  Han har även den fula ovanan att svära mycket. Nu är hans fru inte heller mycket bättre då hon envisas med att gå klädd i kläder som är gjorda av mer än ett tygmateriel (vanligen bomull och polyester).
  Är det nu nödvändigt att samla hela Tånnöbyn för att stena dem? (3:e Mos 24:10-16). Kan vi inte bara bränna dem på bål som vi brukar göra med människor som ligger med sina släktingar (3:e Mos 20:14)?
  Jag vet att ni präster har gått på djupet i dessa frågor så jag ser fram mot tydliga och raka svar.
  Stort tack till er rakryggade präster som tydligt visar att Guds ord är evigt och oföränderligt.

 32. Slabadang

  Ingvar E.
  De bara att klistra kopiera och klippa på.Utveckla gärna man kan fortsätta ned till de olika evangelierna och hitta fler direkta paraleller bergspredikan skulle vara kul att sätta in i sammanhanget.

 33. Pehr Björnbom

   
  Pär Green #12,
   
  Så WMO är ute och propagerar igen!
   
  Kom ihåg vad de gjorde med hjälp av Phil Jones i samband med Kyoto och publiceringen av IPCC:s rapport år 2001. Där var det fråga om att använda sig av en finurligt konstruerad hockeyklubba.
   
  Här kommer texten till en tidigare kommentar som jag gjort på TCS.
   
  Hockeyklubbsdiagrammet är det diagram som såg ut som en ishockeyklubba. Det presenteras, förutom i IPCC:s ”Summary for policymakers” 2001, bland annat i följande rapport där diagrammet på framsidan har skapats av Phil Jones och det omnämns i ett berömt, ofta citerat, e-mail till bland annat Mike Mann och Keith Briffa:
  http://www.wmo.int/pages/prog/wcp/wcdmp/statemnt/wmo913.pdf
   
  E-mailet hade ämnet ”Diagram for WMO Statement” och finns här:
  http://www.eastangliaemails.com/emails.php?eid=154
   
  Det innehåller den berömda meningen:
   
  I’ve just completed Mike’s Nature trick of adding in the real temps to each series for the last 20 years (ie from 1981 onwards) amd from 1961 for Keith’s to hide the decline”.
   
  Detta diagram från 1999 har kritiserats för att det trots rubriken inte är globalt utan endast för norra halvklotet, för att temperaturer som bestämts med termometrar skarvats på de kurvor som beräknats med hjälp av proxydata. Det är detta som är första delen ”Mike’s Nature trick” (lägg märke till att det är omöjligt att se i kurvorna att dessa skarvningar har gjorts).
   
  Vidare är redogörelsen för de stora osäkerheterna ofullständig. Det senares beror på att det inte framgår att flera decenniers proxydata från andra halvan av 1900-talet uteslöts från kalibreringen mot termometerdata under kalibreringsperioden vilket kan leda till att den medeltida värmeperioden felaktigt försvinner.
   
  Dessa proxydata ökade nämligen inte när temperaturen ökade. Om de uppriktigt redovisats i diagrammet, så hade man sett tre kurvor med proxydata som inte ökade tillsammans med den termometerbestämda temperaturkurvan som ökar starkt. Det är utelämnandet av dessa proxydata efter 1981 för Mike Manns och Ray Bradleys kurvor och efter 1961 för Keith Briffas kurva som uttrycket ”hide the decline” syftar på.
   
  Det hockeyklubbdiagram som blev resultatet av detta ”trick” (enligt Jones språkbruk) ger ett väldigt slagkraftigt och övertygande budskap. Många blev nog övertygade (bland annat jag själv).
   
  Hade man i stället behållit de avvikande proxydata och ritat in de termometerbestämda temperaturerna som en särskild kurva hade osäkerheten framgått tydligt och så många skulle nog inte ha blivit övertygade.
   
  Sedan har det dessutom visat sig att det finns stora tveksamheter i hur man använt statistiska metoder så även av denna anledning har både den medeltida värmeperioden och den lilla istiden förminskats jämfört med vad man annars skulle få. Detta framgår av många senare rekonstruktioner som inte alls har denna hockeyklubbform.

 34. Pär Green

  Pehr Björnbom # 31
  Jag är är inte troende.
  Men vi tycks ha flera politiker som är det.
  Eller kan det vara en källa till extra skatter?

 35. Thomas

  Slabadang #28, du hör bara till de mer löjliga konspiratiosteoretikerna här även om Stilbs gör tappra försök typ:  ” New Labour behövde AGW för sitt totalitära politiska projekt, för att skapa en ny tom och hip människa.”

 36. Pär Green

  Elmarknaden är ett typexempel på hur den lilla människan skall vara troende!
  Marginalpris

 37. Slabadang

  Thomas!
  Du måste helt ha missat bla Millibands öden och äventyr.Han har Futerra som ”homie” . Labour har skapat det mest statsövervakade landet i världen de ”personliga utsläppsrätterna” är äpplet som inte ligger långtifrån det Orwellska stamträdet. Den gröna fascismen har en tydlig utbredning i det Engelska etablissemanget med sin hårda kärna i Labour.

 38. Pehr Björnbom

  Pär Green #32,
  Jo, jag har förstått att du inte är troende. Jag tycker att det är bra att du uppmärksammar oss på WMOs nya propaganda och då är det också motiverat att vi drar oss till minnes deras tidigare propagandabravader.

 39. Pär Green

  Pehr Björnbom # 36
  Allt för att förekomma propagandabravader.
  Det finns en otroligt mängd människor som inte har en egen uppfattning, framför allt yngre.
  Hur ska nyanserad information nå dessa?

 40. Slabadang

  Va snopet det måste kännas?
  Här går de ut för att rädda världen i Köpenhamn och Cancun åsså skrattar alla eller bara skakar på huvudet… så fruktanvärt otacksamt? 🙂 Och är det inte märkligt att de inte lärt sig att inte lägga desssa konferanser mitt i snöstormar och köldrekord.jamenar de har ju tillgång till världens främsta klimatmodeller och väder institut. Eller också så kan man bli lite smyg religiös och undra om det inte finns en gud ändå som starffar klimatmånglarna på ett milt men lite kallt tillrättavisande sätt. En signal till den hybris som nått klimatprästerna genom att med ett litet öronlyft markera vem det är som har makt över vad? vem som är stor och vem som är liten. 😉

 41. Håkan Bergman

  Hittade lite om Barbarossa och Wetterdienst, eller t.o.m. Reichwetterdienst så klart.Finns här:
  http://journals.ametsoc.org/doi/abs/10.1175/1520-0477%281987%29068%3C0620%3AGHETWS%3E2.0.CO%3B2
  Det var tydligen inte förrän man insåg att kriget nog skulle bli lite längre än man tänkt sig som man beställde en långtidsprognos för den kommande vintern:
   
  ”Baur was requested by the headquarters (HQ) of the German Air Force to distribute his long-range forecast to about 25 military offices. A forecast for winter 1941-42 was issued by him, probably at the end of October 1941, based on regional climatology and (supposed) sunspot-climate relationships. The prediction called for a normal or a mild winter. Baur’s main justification for this rested with the assertion that never in climatic history did more than two severe winters occur in a row. Since both of the preceding two winters, 1939-40 and 1940-41, were severe in Europe, he did not expect that the forthcoming winter would also be severe.”
  Låter inte så avancerat.
   
  Lite längre ner ett citat som känns bekant:
   
  ”On or about 8 December, K. Diesing, chief of the Central Weather Group (CWG) and scientific adviser to the chief of the Weather Service of the Air Force (General Spang),asked Flohn to listen in on a second earphone to a telephone call to Baur. In the call, Diesing cited to Baur the reports of very low temperatures in the East and asked him if he maintains his seasonal forecast in face of the reports. Baur’s response was ”the observations must be wrong.” This reply of Baur’s greatly impaired the esteem held for him by his colleagues.”

 42. Mats Frick

  Ni har fel allihopa! http://bit.ly/hg2FKn

 43. Staffan D.

  ”Cancun talks start with a call to the gods”.  Christiana Figueres, exekutiv sekreterare i UN Framework Convention on Climate Change, vände sig till den gamla jaguar-gudinnan Ixchel i sitt öppningstal till delegaterna i Cancún.  Ixchel är ”gudinnan för förnuftet och kreativiteten och vävningen.  Må hon inspirera er — för idag har ni samlats i Cancún för att väva samman ett rejält svar på klimatförändringen, med förnuft och kreativitet som redskap”.
  http://voices.washingtonpost.com/post-carbon/2010/11/cancun_talks_start_with_a_call.html
  Post-carbon?

 44. Thomas #33
  Skit i konspirationsteorierna. Koncentrera dig på fakta, typ det som skrevs på Jo nova och tala om vad som är fel i det dokumentet. Jag skickade det till  Susanna Baltscheffsky och frågade om hon läst det. Fick svar där hon sa:
  Hej,
  tack för info.
  Du har säkert även NOAA:s kommentar till rapporten, vad säger de?
   
  Varpå jag svarade:
  Nej, var finns det dokumentet?
  Inget svar. Kanske du vet som håller reda på AGW-sidan

 45. Slabadang

  Som av en händelse så har frågan kommit hela vägen till MSM!
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/lobbyisterna-okar-pressen-1.1220518
  Jag har slagits för en registrering som sanmtidigt blir en redovisning av vilka som berdriver proffesionell lobbying vilka riksdagsmän de besöker och deras målsättning med mötena.
  En enkel ”gästbok” som fyller en viktig demokratisk funktion.Där de sätts ett gemensamt ansvar för både riksdagsmännen och lobbyisterna att tillse att den förs och är öppenhandling.

 46. Staffan D.

  ”Turn out the lights, the party’s over”.  ’Man kan få alla hotellrum man vill den här veckan i Cancun.  Ingen vill att kläderna ska lukta lik.  I Köpenhamn registrerades 45.000 delegater, ”aktivister”, affärsrepresentanter och journalister.  I Cancun har 1.234 journalister registrerats för beach partyt.  Rep. Harry Waxman som skrev och sponsrade en cap-and-trade lag förra året, sade att han är alldeles för upptagen för att resa till Cancun.  (Frimärken till julkort, kantänka, och hårklippning.)  Förra året tog han, tillsammans med Nancy Pelosi och dussintals andra kongressmän, staber och gemåler till partyt i Köpenhamn.  Skattebetalarna fick punga ut med $400.000, men Köpenhamn är en trevlig stad.  I år stannar alla hemma och lär sig att leva som ”lame ducks”.’
  http://www.washingtontimes.com/news/2010/dec/2/pruden-turn-out-the-lights-the-party-s-over/

 47. Bra länk Staffan …
  Lite tillspetsat, men faktum är att allt fler hoppar av detta ’gravy train’ nu när det inte längre ser ut att vara det, inte längre är det, och ser ut att framöver kunna bli en ren belastning.
  Barbara Boxer (nyss omvald io CA), hennes engagemang i hennes (fd?) profilfråga, är i år att skicka ett ’meddelande till Cancun’ …
  Avslutningen i länken får man verkligen hoppas på:
  ”[W]hen a scam collapses, it stays collapsed. The thought is enough to warm hearts all across the globe”

 48. Slabadang

  Jonas N och Staffan!
  En talande artikel som bekräftar Monbiots uttalnde om att festen redan är slut och det var kul så länge det varade.
  Nu ser sig de europieksa ledarna snart sig i spegeln.Med sin hemsnickrade isolerade variant av det dödsdömda cap%trade.
  Med multi multi miljarder utfästa till totalt idiotiska ”klimatprojekt” som kommer göra ett redan tungt sköldbördebelastat Europas befolkning än fattigare medan Kineser och Indier skrattar hela vägen till banken.
  Med blicken i backspegeln så kan man blott undra hur i helskotta de lyckades att köra rätt in i kaklet så det bara sjöng om det. Sverige Europas eget Nordkorea lär vara det land som sist släcker lampan och går hem i klimatbedrägeriet.Die dumme Schwede får återigen sin relevans.
  Det här totalfiaskot kommer skicka sin räkning var så säkra.Vetenskräpsredaktionen tillhör de där sista överförfriskade gästerna man får bära ut.

 49. Gunnar Strandell

  Slabadang #46
  Även EU har backat idag och vill LÅNA ut pengar till fattiga drabbade länder istället för att ge dem som BIDRAG.
  Det har nog gått upp för våra beslutsfattare att det är en CATASTROFAL skillnad på AGW och CAGV, inte minst för den egna ekonomin.
  Vi får räkna med fler konferenser på trevliga ställen och där ingen får tala om katastrofer, men gärna om positiva åtgärder för att göra livet drägligare för både natur, djur och människor.
  Jag hoppas att de värsta skrämselprofeterna inte bjuds in.

 50. Thomas

  Ingvar #42, Jonova har med en massa foton från surfacestations.org. de har varit igång några år nu med att samla in data från ytstationer. Kan du visa vad deras alternativa analys ger för resultat, om det nu är så att all de officiella ytstationerna (och satellitdata som ger liknande svar) är så fel?
   
  Jonovas dokument är bara samma skit om än med snygga färgbilder.

 51. Thomas #48
  Jag vill nog med eftertryck påstå att det Jo Nova skriver och redovisar har AVSEVÄRT mer tyngd än vad en anonym Thomas skriver.  Framför allt när denne Thomas inte kommer med några som helst fakta utan bara smutskastar Jo Nova.
  Det verkar inte finnas någon NOAA-kommentar
   

 52. Slabadang

  Thomas!
  Vi har ett bra exempel ifrån NIWA på nya zeeland om hur djävligt det ser ut och är ett lysande exempel på hur mycket ren skit det ligger i världstempen.Det är egentligen två separata frågor det handlar om. Att temphistoriken har sina brister och felaktigheter är det inget att snacka om det finns tydliga bevis. Det säger samtidigt inte att slutsatsen om att världstempen har stigit som felaktig men skvallrar om att osäkerheterna är betydligt större än avd som officiellt hävdats.
  Bara för att den övergripande slutsatsen är riktig så innebär det inte att man ska acceptera taskig data och slarvig statistik och den rena inkompetens som är så vanligt inom klimatvetenskapen. Manns hockeyklubba är ett bra exempel på samma nubbevisa.
  De extremt långt dragna slutsatserna extrapolerade från dessa svajiga data blir därefter.
  Att du inte efterlyser en högre kvalitet och inte heller blir upprörd över vad som faktiskt står i climnategate mailen är en rätt till förtroende eller ej som själv äger makt över och så länge ni accepterar i princip vad som helst bara det följer religionens skapelseberättelse så försvarar ni det istället vilket skit det än månde vara.
  Lycka till med trovärdigheten!

 53. Gunnar Strandell

  Thomas #48 och i andra
  Jag har länkat till den här tidigare. Den dök upp hos Curry för en vecka sedan.
  Om man bortser från tonen mot alarmister gör han det jag inte sett någon anna göra: Presentera rådata utan medelvärdesbildning eller homogenisering.
  http://cdnsurfacetemps.blogspot.com/
  Slutsatsen är att de kallaste vinternätterna blivit varmare och de varmaste sommardagarna svalare och att nettoeffekten är en temperaturhöjning.
  Jag ser ingen anledning till alarm eller drastiska åtgärder.

 54. Thomas
  Hur stor är sannolikheten tror du att alla de (ibland små) felen som uppdagats i alla möjliga sammangang (och vilka tagna var för sig inte ger så stor skillnad för det globala medelvärdet) …
  … att alla dessa småfel i stort sett undantagslöst har varit (råkade vara?)  av arten att de förstärker bilden av alarmism?
  Hur stor tror du att sannolikheten för detta är (ifall dessa verkligen bara hade varit lapsusar av slumpmässig karaktär?
  Vidare: Noterade du verkligen inte de två  tankefelen i din trotsiga motfråga i #48:
  1) Man har dokumenterat kvaliteten hos dessa mätstationer. Man har uttryckligen inte (någon möjlighet alls att ha) mätt vilka temperaturer dessa hade registerat över decennierna ifall de hade varit uppställda utan störningar, och utan påverkan av växande intilligande städer och bebyggelse (UHI-effekten).
  2) Det är just UHI effekten man misstänker har gett många bebyggda områden i USA och andra utvecklade länder en bild av att det blivit varmare sedan 1900-talets början (vilket är ngt distinkt annat än pga CO2-halten). Alltså att växande städer  kontaminerat historiken. Det är bara sedan 1979 som man har satellitdata att jämföra med. Och vi vet ju att sedan dessa har ju GISS dessutom försökt ’justera’ ned redan uppmätta tidigare temperaturer.

 55. Labbibia

  Slabadang # 50
  Tack för ett som vanligt bra inlägg.

 56. Slabadang

  Gunnar!
  Jag har tittat och det är tur för AGWkyrkan att de har tillgång tlll stora områden vid polerna utan mätinstrument att lägga uppvärmningen på.Jag är numer bara intressera av den period sedan sent sjuttiotal då vi haft tiilgång till satelliterna.det konmmer aldrig att få ett ordentligt svar på de äldre temserierna.

 57. Labbibia

  OT, men inte ändå
  Konspirationer…..ett fult ord som används som skällsord från båda sidor i klimatdebatten.
  ”Konspirationstok” är ett skällsord som ofta nämns om man säger att man är skeptisk till  ex snacket om ”högsta temperaturerna någonsin”, eller att Jones, Mann har en agenda osv osv…..
  Som sagt, vi hör eller läser det ofta.
  Men något har hänt. Wikileaks har i dagarna släppt 100 000-tals dokument om hur det går till inom diplomatin.
  Ett par exempel:
  SaudiArabien uppmanar/ber USA att invadera Iran!
  Norska höga politiker agerar bakom ryggen på Sverige tillsammans med Lockheed Martin och USA:s regering för att säkerställa att ”rätt” stridsplan ska köpas in, dvs Joint Strike Fighter från USA….i stället för JAS.
  Man brukar ju definiera en konspiration som en hemlig plan av minst två parter för att skada en tredje, ovetande part.
  Existerar det alltså stora konspirationer, eller gör det inte det?
  Hur ska vi definiera de två exempel jag tog upp ovan?
   

 58. Gunnar Strandell

  Labbibia #55
  Jag lärde  mig i veckan att Norska Oljedirektoratet ger bidrag till Lundin Petroleum och andra mindre bolag för att de ska leta olja i de områden Big Oil lämnat.
  Brundtlandkommisionen varnade världen för fortsatt förbränning av fossila bränslen.
  Ingenting har varit hemligt, men jag känner ändå olust.
  Har jag utsattts för en konspiration som fulländas när företaget ger mig ett kort från Statoil för att tanka?    

 59. Lena Krantz

  November månad enligt Roy Spencer
  +0,38
  Forsatt neråt alltså (om än lite långsamt)

 60. magnus

  Labibbia
  Wikileaks har i dagarna släppt 100 000-tals dokument om hur det går till inom diplomatin.Ett par exempel:SaudiArabien uppmanar/ber USA att invadera Iran!
  Norska höga politiker agerar bakom ryggen på Sverige tillsammans med Lockheed Martin och USA:s regering för att säkerställa att ”rätt” stridsplan ska köpas in, dvs Joint Strike Fighter från USA….i stället för JAS.
  Men ännu inte ett ord om klimatkonspirationen……

 61. Labbibia

  Gunnar Strandell # 56
  Hehe….nope.
  Ingenting har varit hemligt…..där spricker definitionen för en konspiration. Det du skriver om hamnar under etiketten ”Oetisk Affärsverksamhet”! (obs utropstecknet)

 62. Labbibia

  Magnus. # 58
  Nej, och har jag påstått att det finns en ”klimatkonspiration”?
  Däremot har ju allas vår egen Mona Sahlin tydligen bett USA om stöd i ”klimatfrågan”?

 63. Labbibia

  Förresten Magnus…
  Har du sökt igenom wikileaks senaste ”släpp”?

 64. magnus

  Jorå varenda sida 🙂
  Nä men om det nu skulle finnas nåt som är ”matigare” än climategate så borde det ju kunna komma fram i och med wikileaks menar jag.  Det ska bli intressant att se om det dyker upp nåt, fast jag håller inte andan faktiskt…

 65. magnus

  i sinom tid alltså…

 66. Labbibia

  Magnus
  Det tror inte jag. Det är ju framförallt USA:s diplomatpost, och svar på dessa som ”paketet” innehåller.
  ClimateGate var ju ett Wikileaks i sig.

 67. Gunnar Strandell

  Slabadang #54
  Jag tycker att det finns en tröst i att max- och mintemperaturer i Canada konvergerar mot en behaglig nivå på +10-15 C.
  Men de får svårt at tävla mot Sydafrika som redan ligger ganska konstant på +20 C. ”Paradiset på jorden” som en av mina vänner uttryckte det efter att ha bott där i ett decennium.
  Min skepticism riktar sig mot alarmism i alla dess former eftersom den verkar hindra oss att ta itu med problemen, och genomföra lösningar som är acceptabla för alla intressenter.   

 68. Peter Stilbs

  Jag misstänker att Wikileaks inte kommer att anslå några klimatrelaterade dokument.

 69. Labbibia

  Peter S # 66
  Varför då?
  Finns det ens några sådana i det senaste ”släppet”?

 70. Labbibia

  Peter S
  Oavsett hur det är med den saken…..
  Så kan vi konstatera (tack vare Julian Assange) att det händer, och framförallt beslutas, en massa saker bakom ryggen på oss vanliga, hederliga medborgare……
  Sverige…i praktiken Nato-medlem….
  Vilket de flesta av oss som tänker själva nog förstått, men i politikernas uttalanden inte existerat…….

 71. magnus

  Peter S
  Så konspirationen tätnar alltså. Wikileaks är införstådda i och skyddar klimatbluffen.
  Visst är det det du antyder?

 72. Labbibia

  Magnus
  Frågar igen….Har du läst det senaste ”släppet” från Wikileaks?
  Kan vi vara överens om att det faktiskt existerar hemliga agendor enligt mitt # 55.
  För det är ju ett faktum….inte en teori.

 73. magnus

  Många hemliga agendor existerar – Ja
  Vilket inte alls bevisar existensen av andra påstådda hemliga agendor
  Eller hur?
  (för annars kan jag ju påstå att månkonspirationen också är bevisad genom guilt by assosciation)

 74. Labbibia

  Magnus # 71
  Faktum verkar vara…..att det enda vi kan vara säkra på, är att vi faktiskt inte kan vara säkra på någonting överhuvdtaget.
  Håller du med?

 75. magnus

  Håller med, men i de flesta fall kommer man ändå långt med kvalificerade gissningar.
  Men jag känner mig ändå hyfsat ”100” på att månlandningarna ägt rum, trots att det skulle finnas massor av incitament att fejka dem om de inte gjort det. som en metafor liksom 🙂

 76. Håkan Bergman

  Tycker Assagne rör till det rätt bra själv om Wikileaks-Climategate:
  http://climateaudit.org/2010/11/30/assange-on-climategate/

 77. Labbibia

  Magnus
  Och då syftar jag så klart på klimatdebatten…..
  Medan du funderar, länkar jag till lite musik…en fantastisk sångerska som borde vara världsberömd vid det här laget, men det är hon inte….
  Kanske en konspiration mot henne…. 😉
  Eller kanske är sanningen helt enkelt den att hon väljer att inte hoppa i säng med sina producenter? (dvs det som är politiskt korrekt just nu)
  Inte vet jag, men hennes sångröst är i absolut världsklass!
  http://www.youtube.com/watch?v=H_FCifobqWU

 78. Labbibia

  Magnus
  Jag tror inte att någon som brukar kommentera här hos Maggie, tror att månlandningen var fejkad. Det vet du! Och om vi nu ska debattera, så vore det kul med LITE bättre argument än så.

 79. magnus har jättebra argument, det har han berättat för mig ..

 80. magnus

  Upprepar:
  som en metafor liksom
  Jonas. Du är en idiot. Det kan jag berätta för dig.

 81. Gunbo

  Labbibia #75,
  Holy shit…! Vilken sångerska, vilken röst, vilken inlevelse!
  Har nu lyssnat på flera av hennes bitar. Här sjunger hon Michael Jacksons Earth Song. Tycker den passar temat på den här bloggen. Blink, blink.
  http://www.youtube.com/watch?v=1O1YA40TvBc&feature=related

 82. Den här är rolig:
  Mona Sahlin håller tal på SI:s klimatkommission

  (som har möte i Mexico)

 83. ..  där kom både den synska fjärrskådningen till pass igen … plus den knivsarpa argumentationen …

 84. Labbibia

  Gunbo # 79
  Stort tack för länken…
  Den bekräftar mitt påstående……världsklass! Så varför är hon inte världsberömd då?
  Hallå, alla svenska demonlåtskrivare!
  Ge den här tjejen en världshit! 🙂
  För det är hon tammef-n värd!
  Eller hur, Gunbo?

 85. Gunbo

  Labbibia,
  ”Så varför är hon inte världsberömd då?”
  Ja, det är ett stort mysterium. Hon är ju tusen gånger bättre än Mariah Carey och andra stjärnor! Men du kanske har rätt att hon nobbar producenterna. Nu ska jag lyssna på fler av hennes bitar. Tack för att du öppnade mina ögon och öron för den här stjärnan!

 86. Micke

  Fortsättning på temat humor och kyla; efter ännu ett år av rekordhöga temperaturer kan det vara nyttigt att friska upp minnet med The daily shows ”unusually large snowstorm” från förra vintern. http://www.thedailyshow.com/watch/wed-february-10-2010/unusually-large-snowstorm

 87. Peter Stilbs

  Labbibia #69 & #72 – Jag har ännu inte hört om något klimatrelaterat bland Wikileaksmaterialet. Bland diplomatposten borde rimligen sådant diskuteras rätt flitigt. Därav min/mitt prognos/scenario/modellutfall.

 88. magnus

  Två hypoteser kan förklara detta
  Antingen beror det på att wikileakssnubbarna systematiskt gått igenom alla hundratusentals dokument och raderat allt klimatrelaterat material  utan att lämna spår. detta p.g.a. sin delaktighet i konspirationen eller så beror det på att det inte har funnits något speciellt att läsa.
  Occams rakkniv kommer i  åtanke…

 89. … din premiss ’antingen’ är vad som ställer till det för dig …

 90. magnus

  Förklara för mig….. Vägled mig i din visdom.

 91. Labbibia

  Peter S # 87
  Tack.
  Den senaste ”läckningen” ligger väl inte ute för allmän beskådan (ännu)?Endast vissa utvalda tidningar fick i allafall ta del av materialet när det släpptes.

 92. magnus

  Jonas
  Det finns några fler tänkbara scenarion förstås, men nu antyds det ju här att frånvaron av läckta dokument skulle vara signifikant för, ja vadå egentligen?

 93. Labbibia

  magnus
  Har någon ännu letat efter  dokument som innehåller klimatrelaterat material?

 94. magnus #92
  Vad Wikileaks presenterar som intressant beror väl i mångt och mycket på vad för sorts läckor dom har tillgång till.
  Och vad som är nytt, okänt och intressant.
  När det gäller klimatforskning och temperaturer så har det väl läckt tillräckligt för att det ska var ganska ointressant att leta efter mer.
  Där handlar det ju mer om att tolka det som läckts, och den biten ligger ju helt utanför Wikileaks ”affärsidé”. 

 95. L

  Uffeb, det vore intressant med lite inside från Pachauris IPCC och varför man publicerar den politiska sammanfattningen före rapporten?

 96. L #95
  Vad menar du? Har du någon referens?
  ” … Pachauris IPCC och varför man publicerar den politiska sammanfattningen före rapporten?”

  Vaddå före, när då, var då?
  Nu blev jag nyfiken…

 97. Labbibia

  Uffeb
  Visste du inte det?
  För övrigt verkar Wikileaks ligga nere. Undrar varför? 😉

 98. L

  Uffeb, för att vara så nyfiken har du missat en hel del…

 99. magnus

  Labibbia
  Dom har flyttat runt en del men nu hittar man dem på
  http://www.wikileaks.ch

 100. Labbibia

  Tack Magnus! 🙂

 101. L #98
  Kan du upplysa mig? Jag är både nyfiken och lat.
  Försöker utnyttja de resurser som finns…
  Effektivare om du ger mig en referens.
  Om du inte vill så tycks det som att Labbibia #97 också har en referens.
  Något som jag missat och gärna vill veta mer om alltså…

 102. Tackar Peter för ett gott skratt och ditt förslag att förbjuda termometrar skulle helt säkert genomföras om det var möjligt.
   
  Gunnar Strandell #53
  Om vinternätter blir 2C varmare och sommardagar 2Ckallare, så strålar jorden ut mycket mindre energi. (eller hur Thomas?)
   
  Mindre energistrålning från en yta borde benämnas kallare.
   
  Vi ska aldrig bry oss om korkade medeltemperaturer…
  Om vi oroas av klimatförändringar är det hittills kyla som dräper, inre Mongoliet förra vintern  Sydamerika…..
   
  Värme går inte… Bränder i Ryssland berodde på en dålig samhällsplanering.
   
  Om det blir 57C en kort stund en ökendag så är det besvärligt och beror då på avsaknad av skog, vilket kan vara beroende av låg CO2-halt och låg poltemperatur därmed mindre avdunstning och nederbörd.
   
  Jag tycker inte att det är meningsfullt med att visa alla termometrar runt luftkonditioneringsvärmen..
   
  Tänk så här:
  På 90:talet var det livsviktigt för CO2-hot-industrin, att påvisa en farligt snabb temperaturstegring och så även senare, men… man får ingen sådan effekt i evigheter… dessutom blir satellitmätningar allt bättre.
   
  Om jag fejkar min utrustning så att den visar för mycket och vänder upp och ner på alla mätdata som inte visar det jag vill, så avslöjas det obarmhärtigt av verkligheten, med tiden, nu har det gått lång tid sedan Sverige införde CO2-skatt.
   
  Även Thomas inser att om vi gått ur lilla istiden och samtidigt den globala temperaturen stigit 0,7C, CO2 med sin starkt avtagande effekt 280-390ppm, så kan det inte bli någon global överhettningskatastrof av 600ppm, det skulle ju max ge 0,6C..
   
  Eller kommer förstärkningseffekter dyka upp som gubben ur lådan?  Vi har nyligen haft många C varmare på det norra halvklotet utan Arktisk sommaris och fullt med isbjörnar… då drog sig permafrosten långt mycket långt ner… tinade helt på många platser…. Metangas forsade (som skorstenarna utanför Azorerna… tänk att det gick så fort att få rätt) upp i atmosfären..
  Men det globala klimatet vara bara mycket mer livsvänligt än dagens…
   
  Monty Python kunde några årtionden efter WWII skoja om Nazist ledningen, om bara 5år kommer det skojas på liknande vis om dagens klimatkatastrofhallickar.

 103. Slabadang

  Labbibia!
  När man planerar i hemlighet med ojusta metoder eller i kombination med dålig moral och dold agenda…så konspirerar man. Lögner och förtiganden är granne med konspirationen.När man la upp de ”oberoende” granskningarna av EAU så konspirerade man först.Konspirationer an vara både små och stora och många tolkar själva ordet som om det vore ett strohetsmått vilket det inte är.
  När man skre sammanfattningen för policymakers på IPCC så konsprirerade man först med bla WWF och de politiska tjänstemännen vad man skulle skriva. Ben Santer hade en konspiratorisk roll när han skrev sin sammanfattning med politiska målsättningar i strid med de vetenskapliga faktiska slutsatserna och resultaten.

 104. Gunnar Strandell

  Gunnar Littmarck #102
  Jag måste erkänna en sak.
  När jag var liten stod det en väderstation bredvid Sandviks huvudkontor och vi brukade blåsa in luft i springorna på vintern.
  Tänk om vi anat vilka konsekvenser det skulle leda till… 🙂

 105. #104 era pojkstreck kostade många många miljarder  🙂

 106. Jag börjar se lite ”klarare” om den framtida maktförändringen (0-20år från nu).
   
  Vill någon diskutera blir jag glad..
   
  Varför inte Mr G. och Charles Battig?
   
  Svempa vet nu att han förlorat i allt mot mig, synd jag vinner mer på att förlora…. (du ska få din Champagnelåda ändå 2019, bara för jag vunnit så mycket på dina kommentarer).
   
  Visst är det trist att inleda långa debatter och alltid vinna?
   
  Jag blir alltmer äcklad av mitt självgoda flin i morgonspegeln..
   
  kan ingen bara sätta mig på plats (så jag lär mig mer och vinner åän mer retorisk styrka, till vi blir invaderade av utomjordingar med 210 i IQ och alla universums samlade klokhet)?
   
  Vad tror du Ulf Danielsson?
  Blir jag en ensam försvarare med jordens samlade klokhet och kunskap?

 107. Detta är kul, jag firar 2:a advent på Internet… he he he eh..
   
  Jag ska försöka upphäva självdyrkan till det yttersta äcklets grad…. aauuurgggeuccchhblöooo atjo!
  I kväll när jag inte kan lyfta medmänniskor IRL ska jag passa på att  försöka vinna motargument…